windows
Moderator: Benq
- shiljak
#1 windows
evo vako, instaliran windows, sa malo programa i zakrpa, kako cu sada da kopiram windows na DVD ili negdje drugo(4GB) pa da nemoram opet da instaliravam windows???
- Qler
#2 Re: windows
shiljak wrote:evo vako, instaliran windows, sa malo programa i zakrpa, kako cu sada da kopiram windows na DVD ili negdje drugo(4GB) pa da nemoram opet da instaliravam windows???
shiljak ja tebe volim!
- seljak_cojek
Norton Ghost
- shiljak
IMAM JEDAN VELIKIII PROBLEM. REGISTROVAO SAM PROGRAM Norton Ghost I KADA ME JE PITAO U KOJU PARTICIJU DA MI PREKOPIRA FAJLOVE JA SAM IZABRAO U ONU KOJA NIJE BILA POTPUNO PRAZNA I INSTALACIJA JE POCELA I SADA KAD SAM SKONTAO STA SAM URADIO PREKINUO SAM JE I SADA NEZNAM KAKO DA VRATIM IZBRISANE FAJLOVE, ZNAM DA MOZE PREKO OVOG PROGRAMA ALI MI NIJE JASNO KAKO....
HELP, HITNO, STO PRIJE TO BOLJE....
- seljak_cojek
Shiljak, jadan ne bio.shiljak wrote:IMAM JEDAN VELIKIII PROBLEM. REGISTROVAO SAM PROGRAM Norton Ghost I KADA ME JE PITAO U KOJU PARTICIJU DA MI PREKOPIRA FAJLOVE JA SAM IZABRAO U ONU KOJA NIJE BILA POTPUNO PRAZNA I INSTALACIJA JE POCELA I SADA KAD SAM SKONTAO STA SAM URADIO PREKINUO SAM JE I SADA NEZNAM KAKO DA VRATIM IZBRISANE FAJLOVE, ZNAM DA MOZE PREKO OVOG PROGRAMA ALI MI NIJE JASNO KAKO....
Za vraćanje može pokušati sa
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download
Ja sam sa njim uspjevao popraviti pobrkanu Partition Table. Može čak vratiti particije i poslije formatiranja (provjereno).
- shiljak
pa ja pritisnuo ono zadnje (za citav pc) pa kad samizabrao gdje da se savuva, rekao mi da ce mi se sve sa te particije izbrisati..seljak_cojek wrote:Shiljak, jadan ne bio.shiljak wrote:IMAM JEDAN VELIKIII PROBLEM. REGISTROVAO SAM PROGRAM Norton Ghost I KADA ME JE PITAO U KOJU PARTICIJU DA MI PREKOPIRA FAJLOVE JA SAM IZABRAO U ONU KOJA NIJE BILA POTPUNO PRAZNA I INSTALACIJA JE POCELA I SADA KAD SAM SKONTAO STA SAM URADIO PREKINUO SAM JE I SADA NEZNAM KAKO DA VRATIM IZBRISANE FAJLOVE, ZNAM DA MOZE PREKO OVOG PROGRAMA ALI MI NIJE JASNO KAKO....
HELP, HITNO, STO PRIJE TO BOLJE....Nije mi jasno šta ti je izbrisao. Koliko se sjećam Norton Ghost pravi image particije i traži ti lokaciju gdje će smjestiti taj image. Poslije to spržiš na CD (jedan ili više) ili DVD. Ne bi trebalo da briše fajlove. Šta li si ti pritisn'o.
![]()
Za vraćanje može pokušati sa
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download
Ja sam sa njim uspjevao popraviti pobrkanu Partition Table. Može čak vratiti particije i poslije formatiranja (provjereno).
probacu sa tim programom pa cu javiti...
- seljak_cojek
Moraš u tom softveru (Norton Ghost) napraviti i startup disketu. Na njoj će ti biti i opcija za restore.shiljak wrote:Cekaj malo, i sta onda kad image fajl prebacim na DVD??
Kako cu ga onda instalirati ponovo na PC??Npr kad mi se obori sistem?
-
SherlockHolmes
47.shiljak wrote:Ok, pokusat cu nekada.....![]()
nego da pitam nesto. Ljudi pricju da ti je windows legalan samo ako imas serijski i to je to???
Pa haj ljudi koji je?
- shiljak
e vako je to bilo, ja ti pokrenuo onaj program tuneup i odem na systemcontrol i onda na "system" i tu mi fino pise Product ID i ja kopiram sifru tu i onda pokrenem onaj program da ti provjeri jel ti legalan windows i dobih poruku da nije!!! E sad jesam li ja tu sifru na pogresno mjesto kopirao???I jos jedno pitanje:kako cu sad to izbrisati (taj program za provjeru windowsa)?
- shiljak
hehehe, evo upravo sam skontao da nisam promjenio sifru!!!ostro i na prvu wrote:uokviricu tvoj nickshiljak wrote:e vako je to bilo, ja ti pokrenuo onaj program tuneup i odem na systemcontrol i onda na "system" i tu mi fino pise Product ID i ja kopiram sifru tu i onda pokrenem onaj program da ti provjeri jel ti legalan windows i dobih poruku da nije!!! E sad jesam li ja tu sifru na pogresno mjesto kopirao???I jos jedno pitanje:kako cu sad to izbrisati (taj program za provjeru windowsa)?![]()
![]()
Ja sam je upisao u "product ID" a ne "key"...
Evo dva pitanja od mene:
1.kako cu da izbrisem onaj program za provjeru windows-a
2.kojim programom mogu promjenuti taj key!!!
----------------------------------------------------------
hajde ljudi spomozite jednom shiljk-u
- shiljak
e bas mi treba zbog toga!!ostro i na prvu wrote:siljak je nas to siljis tita ti ?shiljak wrote:evo vako, ja promjenuo "key" na drugom comp-u (ali bas onaj "key" ) i opet mi kaze da mi je os ilegalan...znaci nije samo do te sifre ili nije valjao taj key...
jesi instaliro windows ?
ako jesi dobro je![]()
kad skidas update nemoj skinuti onaj fajl sto provjerava orginalnost windosa
mislim da je Windows Genuine Advantage Validation i oznaci da te ne obavjestava o tom updatu vise.
nemoj pokusavati skidati novi explorer(7) ili windows media player 11.
- shiljak
#25 povratak
Norton Ghost
evo sada bi zelio da pokusam ponovo!!! Ako mi moze neko step by step, trebam znaci da sprzim citav windows XP na DVD, i da se moze bootovat kad se windows srusi (treba da ima valjda mogucnost da formatiras particiju pa da ga mozes prekopirat na hdd).
evo sada bi zelio da pokusam ponovo!!! Ako mi moze neko step by step, trebam znaci da sprzim citav windows XP na DVD, i da se moze bootovat kad se windows srusi (treba da ima valjda mogucnost da formatiras particiju pa da ga mozes prekopirat na hdd).
Last edited by shiljak on 26/01/2007 11:48, edited 1 time in total.