25.8.2006. (13:32)
POTOGIJA: « NIJE LJEPO ŽIVJETI OVDJE »
SARAJEVO, 25. augusta (OTS) - "Lijepo je živjeti ovdje"- pokušavaju nas uvjeriti vlasti Kantona Sarajevo svojom kampanjom. Običan čovjek valjda može procjeniti sam da li mu je lijepo ili nije a nažalost većini naših sugrađana nije lijepo jer žive na rubu egzistenicije, navodi Tarik Potogija nosilac liste Liberalno demokratske stranke BiH za Skupštinu Kantona Sarajevo.
Tarik Potogija, nosilac liste LDS-a za Skupštinu Kantona Sarajevo je dodao «vlast mora svojim djelima pokazati da je Kanton Sarajevo mjesto lijepog življenja, a ne beskrupuloznom promotivnom kampanjom koja se 'slučajno' dešava pred izbore».
«Pored jeftinog pokušaja ubjeđivanja gladnih da su siti, Vlada Kantona Sarajevo svoju propagandu finansira iz kantonalnog budžeta. Po srijedi je još jedan akt uzurpacije vlasti za ličnu i stranačku promociju i ove je postalo neprihvatljivo» kazao je Potogija.
kampanja kantona sarajevo
- Qler
i ti slucajno pred izbore postavljas ovaj post....
u ostalom... htjeli to priznati ili ne, i bili izbori ili ne grad se gradi, ona cesta, Put zivota je extra... jedva cekam da sve zavrse... glavnu dzadu su citavu sredili, nekih manjih ulica isto tako bruku su uredili... mislim dga mi je da se pravi, popravlja, sredjuje, pa ko god da to radi i kad god...
u ostalom... htjeli to priznati ili ne, i bili izbori ili ne grad se gradi, ona cesta, Put zivota je extra... jedva cekam da sve zavrse... glavnu dzadu su citavu sredili, nekih manjih ulica isto tako bruku su uredili... mislim dga mi je da se pravi, popravlja, sredjuje, pa ko god da to radi i kad god...
- dadoka84
Qler wrote:i ti slucajno pred izbore postavljas ovaj post....
Pa jest super sto se radi ali ta cesta sama po sebi ne znaci puno dok se ne uveze sa drugim i veoma je kratka. Nadam se da ce nesto rijesiti ondje kod autobuske stanice. Inace super izgleda pukla ravnica, a mi samo navikli na krivine
-
VjecitiStudent
#4 Re: kampanja kantona sarajevo
U redovnom godisnjem istrazivanju 'kvaliteta zivota' u gradovima, nas grad u kojem "Lijepo je živjeti" je ove godine na respektabilnom 155. mjestu (od 221), u ugodnom drustvu gradova 'treceg svijeta'.
Ne znaju oni da mi samo sto nismo rijesili dramaticni problem vjeronauke u skolama.
Ne znaju oni da mi samo sto nismo rijesili dramaticni problem vjeronauke u skolama.