Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vispak Visoko je kod Kamenitog mosta, u bivšoj Gafurovićevoj mesnici, otvorio treći bh. caffee shop, nakon Sarajeva i Visokog. Kao promicija, jučer je postavljena najveća džezva na svijetu, koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda, a osvježenje na plus 35 tu je potražio i prvi čovjek Zenice, načelnik Husejin Smajlović. http://dzonlic.blogspot.com
Kad smo kod te dzezve, ja imam sasvim drugačiji komentar.
TO JE POTPUNI PROMAŠAJ I VELIKA GREŠKA !
Prvo i prvo, svako ko je vidio to bure, a zaista je riječ o običnom buretu sa pipom u dnu (!) mora zaključiti da tu nema nimalo umjetničke vrijednosti i nečega što bi išlo u prilog promocije čuvenih i originalnih bosanskih (bašćaršijskih) kazandžija.
Drugo, to predstavlja potpuno obezvređivanje i šprdnju sa jednim od najvećih bosanskih marketinško-turističkih elementa, a u ovom slučaju je riječ o kahvi sa kockom u originalnom servisu.
Ovo me potpuno podsjeća na jedan drugi pogrešan poduhvat - najvećoj tahan halvi, koju svake godine na ZEPSU cijepa i dijeli narodu Nijagara iz Zenice.
JA kad vidim taj prizor, meni se tahan halva zgadi, pogotovo kad vidim kako to one drvosječe rade - cjepaju je i tovare ko da je kakav građevinski materijal a ne jedan od najoriginalnijih naših proizvoda, poput kahve s kockom.
KAD STE VIDJELI DA SE AUSTRIJANCI TAKO ODNOSE PREMA SVOJIM MOCART KUGLAMA ?!
Ne, oni su od komadića čokolade napravili nacionalni identitet i jako dobro paze da ga ne devalviraju. Oni to skupo prodaju i poklanjaju samo u specijalnim prilikama. Svaka im čast.
Dakle, ja bih radije da čujem da se, makar u onih par BH aviona, servira bosanska kahva i rahat lokum, nego sto slusam o ovim glupim poduhvatima.
nesvrstan wrote:Kad smo kod te dzezve, ja imam sasvim drugačiji komentar.
Prvo i prvo, svako ko je vidio to bure, a zaista je riječ o običnom buretu sa pipom u dnu (!) mora zaključiti da tu nema nimalo umjetničke vrijednosti i nečega što bi išlo u prilog promocije čuvenih i originalnih bosanskih (bašćaršijskih) kazandžija.
Drugo, to predstavlja potpuno obezvređivanje i šprdnju sa jednim od najvećih bosanskih marketinško-turističkih elementa, a u ovom slučaju je riječ o kahvi sa kockom u originalnom servisu.
Ovo me potpuno podsjeća na jedan drugi pogrešan poduhvat - najvećoj tahan halvi, koju svake godine na ZEPSU cijepa i dijeli narodu Nijagara iz Zenice.
JA kad vidim taj prizor, meni se tahan halva zgadi, pogotovo kad vidim kako to one drvosječe rade - cjepaju je i tovare ko da je kakav građevinski materijal a ne jedan od najoriginalnijih naših proizvoda, poput kahve s kockom.
Ne, oni su od komadića čokolade napravili nacionalni identitet i jako dobro paze da ga ne devalviraju. Oni to skupo prodaju i poklanjaju samo u specijalnim prilikama. Svaka im čast.
Dakle, ja bih radije da čujem da se, makar u onih par BH aviona, servira bosanska kahva i rahat lokum, nego sto slusam o ovim glupim poduhvatima.
De objasni ako je vec nazivas buretom sa pipom,kako bi se onda sipala ta kafa da nema pipe?
Lokum u avionu?....Pa ti si gori od onog bengazija!!!!
Upravu si, Nesvrstan, ali ovo je bar start ja mislim. Zenica je postala mnogo ljepsa sa izgradnjom i novim objektima, pa eto nesto pokusavaju da uljepsaju centar sa tom atrakcijom..
Ja mislim da je to malo nerealisticno nesrvstan, jer se do Bosne uvjek putuje veoma kratko i zasto bi ista servirali osim pica, a dzezvica i rahat lokum su neprakticni za serviranje u avionu
Samo znam na sta ziljate, i ja mislim da bi bilo ljepo da Zenica bude poznata po necemu drugom osim KPDoma.
turizam vec postoji u Sarajevu, Mostaru, Neumu....
samo ze nije jos ostvarila to, a i kako bi-recimo putevi za Smetove su katastrofalni, tesko je doci do Vranduka, a organizacija 0 !
Nigdje nema informacije, direkcije, nesto stabilno da uputi ljude, organizuje izlete, i slicno sto bi Zenici vrlo dobro prijalo.
Sam Vranduk je preljep samo kad sam ja bila zadnji put....
prvo nema prevoza dobrog, drugo jedva neko doso da mi
otvori vrata, nema nikakvog stabilnog sistema ko ji bi to odrzavao i profitirao kako treba..
nesvrstan wrote:Kad smo kod te dzezve, ja imam sasvim drugačiji komentar.
Evo odlican primjer naseg mentaliteta. Nema stvari na ovom dunjaluku a da ti ga on nestavi u negativnom kontest.
A boze dragi jesmo cudan narod.
genija wrote:ma koga sisa za ovog bengazija, ja hocu da pricam o ze a ne njemu...zar nevidite da je odvalio davnih dana....svasta
Pa pricajte ko vam brani.
Ali dzaba, ne umijete. A kad se pojavi neko ko umije, poput Bengazija, onda ste svi protiv njega jer je Bengazi jedna zenicka spigla, a mi zenicani ne volimo da se vidimo kakvi smo.
Ma nema od ovog zenickog foruma nista bez Bengazija i to je jedna PORAZNA CINJENICA.
Evo mene ste vec stavili na crnu listu samo zato sto sam jedan od rijetkih koji je stao na njegovu stranu i sto i sam imam kriticki stav prema zenickim budalastinama. Ali jok, vi hocete Muateza.
Pa eto vam ga, hajte razbacite pametnu pricu, ko vam brani.
Ali dzaba, ne umijete. A kad se pojavi neko ko umije, poput Bengazija, onda ste svi protiv njega jer je Bengazi jedna zenicka spigla, a mi zenicani ne volimo da se vidimo kakvi smo.
Ma nema od ovog zenickog foruma nista bez Bengazija i to je jedna PORAZNA CINJENICA.
Evo mene ste vec stavili na crnu listu samo zato sto sam jedan od rijetkih koji je stao na njegovu stranu i sto i sam imam kriticki stav prema zenickim budalastinama. Ali jok, vi hocete Muateza.
Ja i Bengazi vam necemo smetati.
Kad je to bengazi otvorio ikakvu pametnu temu? Citala sam neke njegove zadnje postove i "vase", i mogu zakljuciti da je bilo koji forum bolji bez njega...
Ja i Bengazi vam necemo smetati.
Kad je to bengazi otvorio ikakvu pametnu temu? Citala sam neke njegove zadnje postove i "vase", i mogu zakljuciti da je bilo koji forum bolji bez njega...
Joj, pa o cemu (kome) mi raspravljamo..zasto je vama (nesvrstan) toliko stalo do bengazija
Njegove ankete i zafrkavanje osoba je jedna od "zenickih budalestina"... a ne na sta vi (nesvrstan) mislite. Na onim temama gdje se on prosipa i lupa svasta nisam uopste tjela ucestvovati. On ima toliko pameti i obraza kao zaba dlaka................