Portugal : Holandija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

#1 Portugal : Holandija

Post by ztluhcs »

E mogu reæi da sam happy jer Portugal ide dalje :-D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

I ja sam po prvi put uplatila prognozu i danas odnijela sve. :D Taman sad pred odmor da se koja marka ugrabi.... :D :lol:
fczeljo

Post by fczeljo »

van bastenu je najbolje da odma prekine trenersku karijeru.
covjek je skoro citavo poluvrijeme imo igraca vise i nista nije uradio.
svaka cast portugalcima, bili su bolji i zasluzeno idu(samo ne znam s kim ce igrat protiv engleza).
jednu stvar koju bi volio da istaknem(i da cujem misljenje drugih):
svi pricaju kako se igraju korektne utakmice(ne samo na sp), kako igraci igraju korektno i da ne prave namjerne faulove, a sad vidimo sta vidimo. igraci i portugala i holandije su bili ko pusteni s lanca. ocito je da su danasnji fudbaleri korektni samo kada moraju biti korektni, cim su sudiji izmakli konci iz ruku imo si osjecaj ko da igra 22 divljaka, a ne igraci koji zaradjuju milione, koji su velike zvijezde i koji bi trebali da budu primjer.
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Deco je pojeo jedno veliko *ovno. Ponasanje mu je bilo katastrofalno, a sljedecu utakmicu mora Portugal igrati bez njega :x ...
Sudija je odradio svoj posao, a sa punih 16 zutih i 3 crvena govori nam dovoljno koliko je divljaka bilo na terenu... :roll:
mr2

Post by mr2 »

4 crvena i 14 zutih.....rekord....teatar koji su portugalci izveli u drugom polu vremenu,na celu sa figom i trenerom :x :x :x vise su lezali i glumili nego igrali......usput izjava precednika fife...za portugalsku televiziju....sudija je zasluzijo crveni karton.....
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

mr2 wrote:4 crvena i 14 zutih.....rekord....teatar koji su portugalci izveli u drugom polu vremenu,na celu sa figom i trenerom :x :x :x vise su lezali i glumili nego igrali......usput izjava precednika fife...za portugalsku televiziju....sudija je zasluzijo crveni karton.....
Da sluèajno nisi navijao za Holandiju? :lol: :lol: :lol:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

mr2 wrote:4 crvena i 14 zutih.....rekord....teatar koji su portugalci izveli u drugom polu vremenu,na celu sa figom i trenerom :x :x :x vise su lezali i glumili nego igrali......usput izjava precednika fife...za portugalsku televiziju....sudija je zasluzijo crveni karton.....
Ja sam mislila da je Figo odglumio udarac ali ga je holandjanin fakat dobro udario (ako mislis na to). Zasluzio je crveni (mada je Figo papak pravi).
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

fczeljo wrote:van bastenu je najbolje da odma prekine trenersku karijeru.
svaka cast portugalcima, bili su bolji i zasluzeno idu(samo ne znam s kim ce igrat protiv engleza).
svi pricaju kako se igraju korektne utakmice(ne samo na sp), kako igraci igraju korektno i da ne prave namjerne faulove, a sad vidimo sta vidimo. igraci i portugala i holandije su bili ko pusteni s lanca. ocito je da su danasnji fudbaleri korektni samo kada moraju biti korektni, cim su sudiji izmakli konci iz ruku imo si osjecaj ko da igra 22 divljaka, a ne igraci koji zaradjuju milione, koji su velike zvijezde i koji bi trebali da budu primjer.
Zasluzena pobjeda Portugala, ... bili su bolji.
Gruba i na momente prljava igra. Boularouz je odmah trebao dobiti crveni karton za onaj start dzonom nad C. Ronaldom.
Sve u svemu, zadovoljan sam rezultatom. Sutra ce mi biti lako raditi, ... kolege ce mi biti mirne, nece nositi narandzastu odoru, ... i sve ce opet biti u normali. Da su pobijedili, ko bi ih slusao, ... :oops: :D :oops:
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

Odsad u svakoj utakmici navijam protiv Portugalaca.Kako ce Holandezi napravit nesto ako se ovi valjaju po terenu stalno?
Jednom su 3 igraca najednom pala valjda od "napora"
Figo seljacina udara se glavom.
Isto tako i Holandjani picke nece da vrate loptu.
saviola

Post by saviola »

hehe, pa ovo je SP. tek cemo se mi nagledati svega i svacega. mene uopste nije iznenadilo ponasanje igraca (posebno holanđana), jer je ulog i pritisak preveliki, pa ni najiskusniji igraci ne mogu kontrolisati svoje emocije. vidjeli ste sta je napravio deko, to se njemu nije smjelo dogoditi, ali to je upravo ono o cemu pricam. ipak su to ljudi od krvi i mesa, mada mi se ponekad cini da nisu. mogu da zamislim na sta ce liciti cetvrtfinalne utakmice, NJEM-ARG, ENG-POR. ko je gledao danas engleze, vidio je da je teri bukvalno jeo zemlju. u svakom slucaju ja im se divim na zelji i borbenosti.
boston_c

Post by boston_c »

Utakmica je izmakla kontroli, zadnjih pola sata samo valjanje, udaranje i izležavanje :x Ali ipak tekma zaslužuje prolaznu ocjenu...Image
mr2

Post by mr2 »

cHupjahalic@ wrote:
Ja sam mislila da je Figo odglumio udarac ali ga je holandjanin fakat dobro udario (ako mislis na to). Zasluzio je crveni (mada je Figo papak pravi).
ama pred kraj pada gledao sam iz par uglova ...ma pipno ga nije.... a i ono iza sudini leda mu je :x :x :x
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

Jos Figo kapiten phooy a udara se onako seljacki.
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Ja sam gledala par snimaka i dodirnuo ga je dobroooo laktom. Tesko za vidjeti, ali dobro ga je holandjanin udario.
Znam da navijas za Holandiju ali tu se ne mogu sloziti sa tobom....
I holandjani su divljali isto kao i portugalci...
para na paru a us...

Post by para na paru a us... »

dobra i uzbudljiva tekma... malo tvrda i ostra, ali to je ipak fudbal a ne sah... Pobijedili su bolji.
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Mislim da je sudija odradio super posao. :)
Mogao je komotno jos par crvenih dati kako su se ponasali. :D
Jasho

Post by Jasho »

Drugo poluvrijeme je ličilo na sve, samo ne na nogomet! Portugalci su se pokazali kao prava govna! Umjesto da igrom zadrže rezultat i osiguraju prolaz dalje, oni su to činili grubom igrom i valjanjem po terenu. Figo je umjesto žutog trebao dobiti crveni i da leti van, jer je napravio namjeran faul u vrijeme dok je igra bila u prekidu. Ako nije dobio tada crveni, trebao mu je sudija dati drugi žuti i crveni, kod situacije kada je predao kapitensku traku i krenuo van kao da ga Skolari mijenja, a onda se vratio. To je bilo čisto odugovlačenje i kupovina vremena. O izvrsno odglumnjenom faulu ne treba ni govoriti. Dalje, Deko je takođe trebao već kod prvog faula dobiti crveni, jer ga je namjerno napravio, a ne kasnije. Sva ova gruba i podla igra Portugalaca, je rezultirala, da i Holandski igraći izgube kontrolu i zarade neke bespotrebno kartone. Nije mi jasan Marko Van Basten, koji je na klupi držao jednog Ruda Van Nistelrooya, čovjeka koji ima njuh za gol i koji bi sigurno ga postigao da je igrao, jer je bilo nekoliko klasičnih negovih situacija iz kojih on ne promašuje, a da ne spominjem koga sve nije doveo na svjetsko prvenstvo. Recimo samo da spomenem jednog Clarenca Seedorfa. Predviđam da će Engleska u Četvrtfinalu da podere i izbaci Portugal i odvratnog Skolaria.
Miki1

Post by Miki1 »

pape wrote:
fczeljo wrote:van bastenu je najbolje da odma prekine trenersku karijeru.
Zasluzena pobjeda Portugala, ... bili su bolji.
Gruba i na momente prljava igra. Boularouz je odmah trebao dobiti crveni karton za onaj start dzonom nad C. Ronaldom.
Sve u svemu, zadovoljan sam rezultatom. Sutra ce mi biti lako raditi, ... kolege ce mi biti mirne, nece nositi narandzastu odoru, ... i sve ce opet biti u normali. Da su pobijedili, ko bi ih slusao, ... :oops: :D :oops:
Zato zivis i radis jos u holandiji ako si toliko protiv njih???
Zar to neispada isto kao srbi po bosni sto navijaju za srbiju i uvjek protiv bosne???
Kong

Post by Kong »

I sad će očajno loši Englezi sretno i do polufinala.
Jasho

Post by Jasho »

Englezi neće sretno, već kvalitetom i igrom i to ne do polufinala, već i do samog finala, jer vjerujem da će protiv Portugala pokazati svoju pravu kvalitetu. Za mene lično Španija je dosad pokazala najviše i najljepši nogomet, a nakon njih to je Argentina!
el maffo

Post by el maffo »

Igralo se do prvog zutog a poslije toga je nastala klaonica. Losi jedni a bogami losi i drugi ..... u svakom slucaju je pobijedio sretniji, pametniji i u svakom slucaju JACI ...... ovo mu ga dodje ko ona serija "Vise od igre"
rIder

Post by rIder »

robben sam :-) je bolji od kompletnog tima portugala :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

para na paru a us... wrote:dobra i uzbudljiva tekma... malo tvrda i ostra, ali to je ipak fudbal a ne sah... Pobijedili su bolji.
...nije sah, ali nije ni ragbi! :-?
dinash

Post by dinash »

utakmica je bila vise nego zabavna ... ja sam cekao jos kartona ( moglo je i trebalo biti).
Kong

Post by Kong »

Jasho wrote:Englezi neće sretno, već kvalitetom i igrom i to ne do polufinala, već i do samog finala, jer vjerujem da će protiv Portugala pokazati svoju pravu kvalitetu. Za mene lično Španija je dosad pokazala najviše i najljepši nogomet, a nakon njih to je Argentina!
Ti si do sada vidio englesku kvalitetu i igru? Ili ne gledamo isto SP?

Igraju katastrofalno. Šved se već ogromnoj većini engleskih navijača popeo na vrh k**** svojom kukavičkom igrom i da ih je sreća samo malo manje pratila mogli su i bez drugog kruga ostati. Jedna od najkvalitetnijih reprezentacija igra sramotno loše :oops: . Pa oni još nikoga nadigrali nisu.

A proći će jer su Portugalci ostali bez Deca , Costinhe , možda Ronalda , a lako moguće i Figa.

U punim sastavima , s obzirom na prikazano , Portugal bi protiv ovakvih Engleza bio veliki favorit.
Post Reply