Portugal : Holandija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
#1 Portugal : Holandija
E mogu reæi da sam happy jer Portugal ide dalje 
- cHupjahalic@
I ja sam po prvi put uplatila prognozu i danas odnijela sve.
Taman sad pred odmor da se koja marka ugrabi....

-
fczeljo
van bastenu je najbolje da odma prekine trenersku karijeru.
covjek je skoro citavo poluvrijeme imo igraca vise i nista nije uradio.
svaka cast portugalcima, bili su bolji i zasluzeno idu(samo ne znam s kim ce igrat protiv engleza).
jednu stvar koju bi volio da istaknem(i da cujem misljenje drugih):
svi pricaju kako se igraju korektne utakmice(ne samo na sp), kako igraci igraju korektno i da ne prave namjerne faulove, a sad vidimo sta vidimo. igraci i portugala i holandije su bili ko pusteni s lanca. ocito je da su danasnji fudbaleri korektni samo kada moraju biti korektni, cim su sudiji izmakli konci iz ruku imo si osjecaj ko da igra 22 divljaka, a ne igraci koji zaradjuju milione, koji su velike zvijezde i koji bi trebali da budu primjer.
svaka cast portugalcima, bili su bolji i zasluzeno idu(samo ne znam s kim ce igrat protiv engleza).
svi pricaju kako se igraju korektne utakmice(ne samo na sp), kako igraci igraju korektno i da ne prave namjerne faulove, a sad vidimo sta vidimo. igraci i portugala i holandije su bili ko pusteni s lanca. ocito je da su danasnji fudbaleri korektni samo kada moraju biti korektni, cim su sudiji izmakli konci iz ruku imo si osjecaj ko da igra 22 divljaka, a ne igraci koji zaradjuju milione, koji su velike zvijezde i koji bi trebali da budu primjer.
- cHupjahalic@
Deco je pojeo jedno veliko *ovno. Ponasanje mu je bilo katastrofalno, a sljedecu utakmicu mora Portugal igrati bez njega
...
Sudija je odradio svoj posao, a sa punih 16 zutih i 3 crvena govori nam dovoljno koliko je divljaka bilo na terenu...
Sudija je odradio svoj posao, a sa punih 16 zutih i 3 crvena govori nam dovoljno koliko je divljaka bilo na terenu...
-
mr2
4 crvena i 14 zutih.....rekord....teatar koji su portugalci izveli u drugom polu vremenu,na celu sa figom i trenerom
vise su lezali i glumili nego igrali......usput izjava precednika fife...za portugalsku televiziju....sudija je zasluzijo crveni karton.....
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Da sluèajno nisi navijao za Holandiju?mr2 wrote:4 crvena i 14 zutih.....rekord....teatar koji su portugalci izveli u drugom polu vremenu,na celu sa figom i trenerom![]()
![]()
vise su lezali i glumili nego igrali......usput izjava precednika fife...za portugalsku televiziju....sudija je zasluzijo crveni karton.....
- cHupjahalic@
Ja sam mislila da je Figo odglumio udarac ali ga je holandjanin fakat dobro udario (ako mislis na to). Zasluzio je crveni (mada je Figo papak pravi).mr2 wrote:4 crvena i 14 zutih.....rekord....teatar koji su portugalci izveli u drugom polu vremenu,na celu sa figom i trenerom![]()
![]()
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Zasluzena pobjeda Portugala, ... bili su bolji.fczeljo wrote:van bastenu je najbolje da odma prekine trenersku karijeru.
Gruba i na momente prljava igra. Boularouz je odmah trebao dobiti crveni karton za onaj start dzonom nad C. Ronaldom.
Sve u svemu, zadovoljan sam rezultatom. Sutra ce mi biti lako raditi, ... kolege ce mi biti mirne, nece nositi narandzastu odoru, ... i sve ce opet biti u normali. Da su pobijedili, ko bi ih slusao, ...
-
Kukuruz_Barbe-q
Odsad u svakoj utakmici navijam protiv Portugalaca.Kako ce Holandezi napravit nesto ako se ovi valjaju po terenu stalno?
Jednom su 3 igraca najednom pala valjda od "napora"
Figo seljacina udara se glavom.
Isto tako i Holandjani picke nece da vrate loptu.
Jednom su 3 igraca najednom pala valjda od "napora"
Figo seljacina udara se glavom.
Isto tako i Holandjani picke nece da vrate loptu.
- saviola
hehe, pa ovo je SP. tek cemo se mi nagledati svega i svacega. mene uopste nije iznenadilo ponasanje igraca (posebno holanđana), jer je ulog i pritisak preveliki, pa ni najiskusniji igraci ne mogu kontrolisati svoje emocije. vidjeli ste sta je napravio deko, to se njemu nije smjelo dogoditi, ali to je upravo ono o cemu pricam. ipak su to ljudi od krvi i mesa, mada mi se ponekad cini da nisu. mogu da zamislim na sta ce liciti cetvrtfinalne utakmice, NJEM-ARG, ENG-POR. ko je gledao danas engleze, vidio je da je teri bukvalno jeo zemlju. u svakom slucaju ja im se divim na zelji i borbenosti.
-
mr2
ama pred kraj pada gledao sam iz par uglova ...ma pipno ga nije.... a i ono iza sudini leda mu jecHupjahalic@ wrote:Ja sam mislila da je Figo odglumio udarac ali ga je holandjanin fakat dobro udario (ako mislis na to). Zasluzio je crveni (mada je Figo papak pravi).mr2 wrote:4 crvena i 14 zutih.....rekord....teatar koji su portugalci izveli u drugom polu vremenu,na celu sa figom i trenerom![]()
![]()
-
Kukuruz_Barbe-q
Jos Figo kapiten phooy a udara se onako seljacki.
- cHupjahalic@
Ja sam gledala par snimaka i dodirnuo ga je dobroooo laktom. Tesko za vidjeti, ali dobro ga je holandjanin udario.
Znam da navijas za Holandiju ali tu se ne mogu sloziti sa tobom....
I holandjani su divljali isto kao i portugalci...
Znam da navijas za Holandiju ali tu se ne mogu sloziti sa tobom....
I holandjani su divljali isto kao i portugalci...
-
para na paru a us...
dobra i uzbudljiva tekma... malo tvrda i ostra, ali to je ipak fudbal a ne sah... Pobijedili su bolji.
- cHupjahalic@
Mislim da je sudija odradio super posao.
Mogao je komotno jos par crvenih dati kako su se ponasali.
Mogao je komotno jos par crvenih dati kako su se ponasali.
-
Jasho
Drugo poluvrijeme je ličilo na sve, samo ne na nogomet! Portugalci su se pokazali kao prava govna! Umjesto da igrom zadrže rezultat i osiguraju prolaz dalje, oni su to činili grubom igrom i valjanjem po terenu. Figo je umjesto žutog trebao dobiti crveni i da leti van, jer je napravio namjeran faul u vrijeme dok je igra bila u prekidu. Ako nije dobio tada crveni, trebao mu je sudija dati drugi žuti i crveni, kod situacije kada je predao kapitensku traku i krenuo van kao da ga Skolari mijenja, a onda se vratio. To je bilo čisto odugovlačenje i kupovina vremena. O izvrsno odglumnjenom faulu ne treba ni govoriti. Dalje, Deko je takođe trebao već kod prvog faula dobiti crveni, jer ga je namjerno napravio, a ne kasnije. Sva ova gruba i podla igra Portugalaca, je rezultirala, da i Holandski igraći izgube kontrolu i zarade neke bespotrebno kartone. Nije mi jasan Marko Van Basten, koji je na klupi držao jednog Ruda Van Nistelrooya, čovjeka koji ima njuh za gol i koji bi sigurno ga postigao da je igrao, jer je bilo nekoliko klasičnih negovih situacija iz kojih on ne promašuje, a da ne spominjem koga sve nije doveo na svjetsko prvenstvo. Recimo samo da spomenem jednog Clarenca Seedorfa. Predviđam da će Engleska u Četvrtfinalu da podere i izbaci Portugal i odvratnog Skolaria.
-
Miki1
Zato zivis i radis jos u holandiji ako si toliko protiv njih???pape wrote:Zasluzena pobjeda Portugala, ... bili su bolji.fczeljo wrote:van bastenu je najbolje da odma prekine trenersku karijeru.
Gruba i na momente prljava igra. Boularouz je odmah trebao dobiti crveni karton za onaj start dzonom nad C. Ronaldom.
Sve u svemu, zadovoljan sam rezultatom. Sutra ce mi biti lako raditi, ... kolege ce mi biti mirne, nece nositi narandzastu odoru, ... i sve ce opet biti u normali. Da su pobijedili, ko bi ih slusao, ...![]()
![]()
Zar to neispada isto kao srbi po bosni sto navijaju za srbiju i uvjek protiv bosne???
-
Jasho
Englezi neće sretno, već kvalitetom i igrom i to ne do polufinala, već i do samog finala, jer vjerujem da će protiv Portugala pokazati svoju pravu kvalitetu. Za mene lično Španija je dosad pokazala najviše i najljepši nogomet, a nakon njih to je Argentina!
-
el maffo
Igralo se do prvog zutog a poslije toga je nastala klaonica. Losi jedni a bogami losi i drugi ..... u svakom slucaju je pobijedio sretniji, pametniji i u svakom slucaju JACI ...... ovo mu ga dodje ko ona serija "Vise od igre"
-
Kong
Ti si do sada vidio englesku kvalitetu i igru? Ili ne gledamo isto SP?Jasho wrote:Englezi neće sretno, već kvalitetom i igrom i to ne do polufinala, već i do samog finala, jer vjerujem da će protiv Portugala pokazati svoju pravu kvalitetu. Za mene lično Španija je dosad pokazala najviše i najljepši nogomet, a nakon njih to je Argentina!
Igraju katastrofalno. Šved se već ogromnoj većini engleskih navijača popeo na vrh k**** svojom kukavičkom igrom i da ih je sreća samo malo manje pratila mogli su i bez drugog kruga ostati. Jedna od najkvalitetnijih reprezentacija igra sramotno loše
A proći će jer su Portugalci ostali bez Deca , Costinhe , možda Ronalda , a lako moguće i Figa.
U punim sastavima , s obzirom na prikazano , Portugal bi protiv ovakvih Engleza bio veliki favorit.