.NET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
C#

#1 .NET

Post by C# »

Hajde da postavim ovu temu posto sam vec godinu dana u .NET-u.
Ako ima tko se jos bavi bilo bi fino razmijeniti iskustva
ulicar

#2 Re: .NET

Post by ulicar »

Profesionalno pravim aplikacije za .NET vec sest godina, od 2000 Kad to ovako kazem, skontam koliko sam star :P
C# wrote:Hajde da postavim ovu temu posto sam vec godinu dana u .NET-u.
Ako ima tko se jos bavi bilo bi fino razmijeniti iskustva
C#

Post by C# »

Znaci od samo pocekta. Ova nova verzija 2.0 ima puno vise fasciletata nego jedinica.
ulicar

Post by ulicar »

Ja znam jedan projekt trenutno da se radi na 2.0 Sve ostalo u zahtjevima ti napisu 1.1 Nece ljudi da upgradeiraju i zahebu stvari bez'eze
C# wrote:Znaci od samo pocekta. Ova nova verzija 2.0 ima puno vise fasciletata nego jedinica.
irfan2

Post by irfan2 »

c++ ili c#
nisam radio u c#, pitam koji je tezi-bolji-korisniji ....
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

irfan2 wrote:c++ ili c#
U .NET okru¾enju? Isti klinac :), izaberi ¹ta ti vi¹e le¾i... U 90% sluèajeva su ti .NET jezici samo front end koji se bira po preferencama (ili ¹ta ljudi u firmi znaju od ranije :) )...

C++ ti je mo¾da malo "¹iri i perpektivniji izbor" u smislu recikla¾e znanja (u drugim okru¾enjima) ali .NET flagship je C#.

Iako, pitanje ti je malo nedefinisano.
ulicar

Post by ulicar »

Koju lopatu ces odabrati zavisi od posla koji hoces uraditi. Sigurno ces lakse ocistiti snijeg lopatom za snijeg, ali ces garantovano bolje iskopati rupu ashovom. Uopste nije jednostavno reci ljudima C#, mada ces skontati da se C# zove C# jer tako dobijes C++++, ili ako pitas nekog C++ zaljubljenika, onda dobijes da je C# zaglupljena verzija C++

Za business aplikacije, moja preferenca je C#. Super jezik, fakat. Sa druge strane, veliki broj aplikacija koje pravim moraju raditi u sistemima gdje je overhead koji daje .NET pretezak (telefonija), pa je VC++ ono sto koristim.

VB.NET je takodje super jezik, jednako jak kao i C#. Imas male jezicke finese koje dijele jezik od jezika, ali sve je ostalo vise-manje isto.
irfan2 wrote:c++ ili c#
Post Reply