Kalman radio....
Moderator: anex
-
senada
#1 Kalman radio....
Cestitke mIRCerki i Dobrom gostu, predstavnicima, odnosno clanovima Pokreta DOSTA na gostovanju u emisiji "Na margini zivota".
Bili su vise nego dobri, ali to treba cuti pa se uvjeriti u CUDO od djece, kao profesionalci... ako neko ima link, bilo bi dobro preslusati...
Bili su vise nego dobri, ali to treba cuti pa se uvjeriti u CUDO od djece, kao profesionalci... ako neko ima link, bilo bi dobro preslusati...
-
senada
emisija je takvog tipa da su pitanja nepredvidiva, tako da su odgovori morali biti spontani...sto nije bas lako... u takvim emisijama zbune se i 'padaju' i najveci profesionalci..... da imam link rado bih dala... neko mora imati, barem urednistvo Kalman radija... imaju svoj web sajt .... treba ih zamoliti neko ispred sa-x.foruma, najbolje Mirci, Gost ili Stolac...
-
senada
a ja papanka, docepala se spravice za snimanje i snimam sve sto ne treba, a sinoc se sva pretvorila u uho i nije mi palo na pamet da snimim... ali i da jesam snimila ne bih znala postavit link... jedan lik navalio "imena drugovi, imena - ne razaraju svi drzavu - to se lijepo rjesava a ne demonstracijama".... ma bilo je svega 
-
senada
letu stuke i MINIMALIZAM... nije sve tako crno - bijelo ... doduse kako kome... u pauzama su bile poruke poslovnih partnra... voditeljica je kao modrator izuzetno dobro, visoko profesionalno odradila svoj dio posla... ali kao sto rekoh teba pronaci link, preslusati, cijela emisija stvarno vrijedi... mislim da cu od sad slusati "Na margini zivota"....Stitch__ wrote:jel u pauzama sviro sinan sakic![]()
Last edited by senada on 13/05/2006 02:03, edited 1 time in total.
-
senada
Kalman Radio ja dozivljavam kao paradigmu do ispod dna propalog BH "morala"... taj radio "niko" ne slusa iz "patriotskih" i "urbanih" razloga.....a nekim "cudom" je po svim statistikama najslusanija njihova stanica... dakle prvo ide nas ogavni turbo moral, pa turbo LAZ, i sto je najbitnije SVI koji najvise kritikuju turbo muziku, bas oni pune dvorane sa turbo izvodjacima i bez Kalmana.
O samome Kalmanu jedino sto znam JESTE ISTINA da su njegovi vlasnici mnogo godina prije rata bili jedni od rijetko postenih i vrijednih biznismena...dakle oni nisu "turbo" elita, naprotiv!!!
Znam da ce tzv."urbana elita" pokusati degradirati Pokret DOSTA radi ucesca na Kalman radiju, a da isti SIGURNO nemaju pojma o kakvom radiju je rijec, i da je Radio Kalman vrijedan po tome sto JESTE OVISAN ALI SAMO O NARODU a ne kao drugi "urbani" o pojedinim politickim liderima ili strankama!!
Svi koji se fokusiraju na NEOSNOVANE kritike Kalman Radia, zapravo su LJUBOMORNI zlonamjernici kojima je cilj NEOSNOVANO degradirati Mircerku, Dobrog Gosta, na cijem PRVOM nastupu mogu im pozavidjeti uvjezbani, dugogodisnji profesionalci i na cemu svaki dobronamjernik treba biti zahvalan Kalman Radiju, na ustupljenom prostoru MLADIM ljudima, demonstratorima nase bolesne stvarnosti, sa ciljem budjenja sveopce svijesti od svakog pojedinca do kolektiva, koji cine ovo nase bolesno drustvo.
O samome Kalmanu jedino sto znam JESTE ISTINA da su njegovi vlasnici mnogo godina prije rata bili jedni od rijetko postenih i vrijednih biznismena...dakle oni nisu "turbo" elita, naprotiv!!!
Znam da ce tzv."urbana elita" pokusati degradirati Pokret DOSTA radi ucesca na Kalman radiju, a da isti SIGURNO nemaju pojma o kakvom radiju je rijec, i da je Radio Kalman vrijedan po tome sto JESTE OVISAN ALI SAMO O NARODU a ne kao drugi "urbani" o pojedinim politickim liderima ili strankama!!
Svi koji se fokusiraju na NEOSNOVANE kritike Kalman Radia, zapravo su LJUBOMORNI zlonamjernici kojima je cilj NEOSNOVANO degradirati Mircerku, Dobrog Gosta, na cijem PRVOM nastupu mogu im pozavidjeti uvjezbani, dugogodisnji profesionalci i na cemu svaki dobronamjernik treba biti zahvalan Kalman Radiju, na ustupljenom prostoru MLADIM ljudima, demonstratorima nase bolesne stvarnosti, sa ciljem budjenja sveopce svijesti od svakog pojedinca do kolektiva, koji cine ovo nase bolesno drustvo.
-
Stitch__
ja pojma neam ko su vlasnici kalmana, nit me b oli...nsto
za radio
jedino sto znam je kad u autu trazim kakvu stanicu, na kalmanu dere sinan shabam i ostala kompanija 99% vremena
ako ti to ne smatras seljackim, papanskim i zaostalim, imas problema sa sistemom vrijednosti
ako ti to ne smatras seljackim, papanskim i zaostalim, imas problema sa sistemom vrijednosti
-
senada
Stitch__ wrote:ja pojma neam ko su vlasnici kalmana, nit me b oli...nstoza radio
jedino sto znam je kad u autu trazim kakvu stanicu, na kalmanu dere sinan shabam i ostala kompanija 99% vremena
![]()
nije Kalman Radio tema, nego nastup Mirci i Gosta ali kad se vec kacis za vrstu muzike koja ne zadovoljava tvoje urbane, kriterije, i istancani prefinjeni ukus, moram ti reci da taj radio samo, vrlo uspjesno da (u)prati sluh naroda, onih 99% koji cine toliki procenat nase turbo moralne populacije, ali zadovoljava kriterije i svih drugih.nisi kompetentan suditi o necemu sto samo zausput "nacujes"....i zasto se ti tu osjecas prozvanim? hajd zdravo!
- Qler
stitch mozda ti imas problema sa sistemom vrijednosti.. haj sinanStitch__ wrote:ja pojma neam ko su vlasnici kalmana, nit me b oli...nstoza radio
![]()
i da... i meni kalman papi
-
senada
obzirom da se niko ne oglasava ovdjeStitch__ wrote:Qler wrote:ma nisam se ukoponego volim sabana
zeeelis svadbu mooju a pusta ti zeljaaa...
nema nista majko od tvoga veselja....
sad idu vene.... uzduz:D:D
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
...sudeci po vasoj teoriji, moze se zakljuciti da eto iako vi "ne slusate" turbo folk a ipak ste "nekim cudom" upoznati ko je mile kitic, za razliku od vas ja ga nikad ni cula ni vidjela, i ne pada mi na pamet da pomislim da su svih tih 99% u koje se "vi niposto ne ubrajate", rasjekli vene...
"dodji da ostarimo zajedno" su mnogi rokeri bezuspjesno pokusavali obraditi...
.. na kraju ponavljam statisticke fakte da Kalman Radio zauzima prvo mjesto po slusanosti u cijeloj BiH a posebno u Federaciji...
... radio stanice koje sam ja slusala znatno su ispod ljestvice slusanosti na kojoj je Kalman Radio...
...dozvolite da ipak ne volimo svi iste boje i mirise, da nemamo iste ukuse i da su nam kriteriji vrlo razliciti... u tom kontekstu iako ne volim slusati Harija Varesanovica, jednako kao ni Selmu Bajrami, to mi ne daje za pravo da pljujem po svim turbo pjevacima i da ne uvazavam razlicitosti, bez kojih nebi postojao ni svijet, sto se najbolje vidi na primjeru postojanja nase 'drzave', sa nama ovakvima kakvi ("citavi i kompletni") jesmo, zasluzujemo i drzavu citavu, cjelovitu - "NASU DRZAVU" BiH.
-
senada
Koga je to lako kupiti Stitch_? i KO je to KOGA lako kupio??seka wrote:Stitch__ wrote:Ma ne smeta meni sto ljudi slusaju sabana, njihov problem, al mi smeta sto je zbog eto gostovanja mirci i tog lika, turbo folk odjednom OK ???
Kako vas je lako kupit...![]()
fakat, da su i na pinku bili - vrijedi.
p.s. razmisli malo.
PS.Mozda je neko "nekoga" pokusao lako prodati ali .... pazi sta pricas jer JA sam kao VECINA slusateljstva bila i ostala obicna, SAMO slusateljka...
-
sudnjidan
Podsjetimo se da je hajka na Selimovice u Avazu krenula kada su odbili da placaju reklame (reket) Avazu o cemu je javno progovorio bivsi finansijski direktor Pivare Goran Konforte. Umjesto da 150.000 KM za godisnji ugovor daje Radoncicu, Sarajevska pivara se za iste novce odlucila oglasavati na Kalmanu.
Mozda je zbog Kalmana neko u Avazu ostao bez posla...
Mozda je zbog Kalmana neko u Avazu ostao bez posla...
-
Stitch__
senada, opet kazem...nemam nista protiv tog pokreta o kojem se pricalo...nit za, nit protiv...i oni nisu poenta ovoga sto govorim. poenta je sto ste do juce na forumu svi kolektivno, ukljucujuci i mirci, srali protiv kalmana, a sad je odjednom dobar. i ne smeta nikome seljakluk, svi su divni i krasni.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
stitch, pravi si avazlija...Stitch__ wrote:Ma ne smeta meni sto ljudi slusaju sabana, njihov problem, al mi smeta sto je zbog eto gostovanja mirci i tog lika, turbo folk odjednom OK ???
Kako vas je lako kupit...
u emisiji je bila samo jedna pjesma, i to letu stuke...
reklame su isle 3 puta...i to jedva....od poyiva gradjana....
ekipa sa kalmana se ponijela vrlo prof prema nama i ja se ovim putem yahvaljujem i voditeljici i toncu...
to sto 80% muzike na kalmanu predstavlja turbo giga mega folk, nije do urednistva vec do mentaliteta publike, a za Sarajevo se moze reci da se popapilo momachki...
kako god, samo ti sjedi i palamudi, mene iyivcirat neces...
sto se mene tice ja mogu ici opet na kalman...
voditeljica me drugim povodom zvala u subotu i rekla mi je da je stiglo mnostvo SMSova iz inostranstva, raja se intersuje za DOSTA....tako da ce na kalmanovoj stranici najvjerovatnije biti postavljena emisija...
al eto, ti si mi urban...
-
Stitch__
e jesMahalac wrote:![]()
Pojedinci su cak i taxiju kad bi culi kalman radio zaustavljali isti i demonstrativno napustali auto![]()
![]()
![]()
![]()
....
mirci ba...pa sta ti je?? ako toliki procenat raje slusa turbofolk, jel to treba znacit da se treba odrec drugih zanrova muzike?? da i letu stuke zasviraju zoko moja zoko, jer tako ce prodat vise albuma? i to JESTE do urednistva, kao sto je do urednistva nekadasnjeg ISV (nikad ga necu prezalit) da pustaju to sto su pustali, i kao sto je do urednistva svakog drugog radija da kreira svoj program. kako mislis do publike....jel dodje neko od publike u studio i stavi cd???
nije sve u komercijalizaciji! ja fakat ne mogu da vjerujem da ti ovo pises