Dont Let wrote:kriticarka_nikova wrote:Pa i niste bili mastoviti u djetinjstvu
Tuzno

Tužno? Što nismo svi maštoviti kao ti? Ili što nismo ciljali na "visoko"? Možda je neko samo maštao da ...kad poraste bude imao da jede. A sad se usuđuje imati internet!
Kada bi nam ambasadori (ili oni koji to žele tek postati - zbog putovanja?) voljeli državu, možda bi drugi htjeli ovdje dolaziti da studiraju

@Dont Let…….
Vidim da ti treba pojasnjenje…..
Evo ga :
Djetinjstvo je najljepse kad djeca imaju maste u njemu.Rijetko koje djete razmislja o tome «sta ce da jede kad poraste» ,jer dokle god se roditelji brinu o njemu i hrane ga ono uopste ne razmislja o hrani.Djete razmislja o sasvim drugim stvarima,a mastanje o tome «sta ce da bude kad poraste» je nesto sasvi prirodno sto sva djeca u sebi imaju.Kroz to smo svi manje vise prosli ,bar mi sa ovih prostora,jer nismo rodjeni u Africi medju onim gladnima (srecom).
Ambasadori nisu carobnjaci i ne mogu izmjeniti situaciju u nasoj drzavi.Ne mogu uciniti cuda tog tipa da nagovore druge narode da dodju tu da studiraju i slicno.
Kao mala zeljela sam postati TO (i ne vidim nista lose u tome) jer biti ambasador to znaci predstaviti svoju zemlju u najboljem svjetlu,putovati u druge drzave i zivjeti tamo sa drugim nacijama,kulturama i religijama i upoznavati druge ljude.To je fino i po meni nesto jako lijepo i bogato iskustvo.Jer upoznavati druge narode i upoznavati njihove obicaje i kutlure i prihvatati od njih ono sto imaju najljepse je najvece bogatstvo koje covjek moze da ima.Istovremeno upoznavajuci druge lijepo je predstaviti i sebe i svoj narod u lijepom svjetlu ,jer ambasador je osoba koja predstavlja svoj narod i on mora biti kvalitetan lik.
To sto sam ja pucala «visoko» kako ti kazes je moja masta.Mastovita su ona djeca koja imaju zelja.Uvijek sam ih imala i uvijek cu ih imati ,cak i da sam ostvarila tu svoju zelju (da sam postala to) ja bih uvijek ostavila prostora da jos nesto zelim…jer sve dotle dok zelim bice mi draze da se borim za taj cilj ,bice mi sladji kad ga ostvarim.Djeca koja nemaju zelja obicno su ona djeca kojima su rditelji priustili sve i koja imaju sve sto hoce…..njihov zivot nije interesantan i oni ne znaju sta je to borba i ne cjene ono sto dobiju ili imaju.
Eto ja sam pokrenula ovu temu da vidim sta ste VI zeljeli biti kad porastete i molim bez bezveznih komentara «da zeli da ima da jede kad poraste a sad se usudjuje imati Internet……..»,….zivimo u 21 vijeku a za one kojima je ispred 21 vijeka zauvijek postavljen Kineski zid neka ne ulaze na ovu temu.
Hvala.