U potrazi za besplatnim kondomom

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 U potrazi za besplatnim kondomom

Post by PipiDugaDevetka »

Poznato je da BESPLATAN KONDOM DVIJE (3?) GLAVE ČUVA, A GEL IH KVARI!
Kako u Sarajevu ili vašem gradu doći do besplatnih kondoma?
Koje firme, strane organizacije, ustanove,... u svojim ambulantama, toaletima i sličnim mjestima imaju ovu povoljnost i tako čine humano djelo?
U samoposluzi, 3kom/preko 4KM!? - Ovim cijenama Durex-a se ljudska prava ugrožavaju! Nije humano prema kokuzima!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Bumbar, ima li kod tebe u ordinaciji,... klinici?
Usput, da odradim testove....crna Afrika,daleko joj kuća, upropasti mi zdravlje!
Dosta

#3 Re: U potrazi za besplatnim kondomom

Post by Dosta »

PipiDugaDevetka wrote:Poznato je da BESPLATAN KONDOM DVIJE (3?) GLAVE ČUVA, A GEL IH KVARI!
Koje firme, strane organizacije, ustanove,... u svojim ambulantama, toaletima i sličnim mjestima imaju ovu povoljnost i tako čine humano djelo?
U samoposluzi, 3kom/preko 4KM!? - Ovim cijenama Durex-a se ljudska prava ugrožavaju! Nije humano prema kokuzima!
:D Dobro ti je pitanje, ja ne znam da li ima gdje... Nekada dijele aktivisti ako organizuju šta. Ja sam baš bio na jednom partyju krajem prošle godine gdje su dijelili besplatno i skoro niko nije uzeo, ofirno im :-D Vidiš i nije to kod nas toliki problem, raja se slabo jebu pa im nije ponekad puno dati 3-4 KM.

Btw, malo skrećem sa teme ali da usput pitam, jeste li primjetili koliko su teme na podforumu sex i ljubav na sa-x generalno dosadnije nego na sličnim podforumima na drugim portalima u našem komšiluku? Al` zato kad trebao politici... Uglavnom hoću da pitam da li ljudi manje jebu kad više razmišljaju o politici ili više razmišljaju o politici jer slabo jebu? :D
PipiDugaDevetka

Pa, i nisi skrenuo sa teme....Ja mislim da je televizija kriva za sve. Mislim, previše gledamo tv. Uključiš tv-isključiš pamet. Dođeš na posao i uz kaficu: E, jesi li gledao sinoć ovo/ono-orilo/gorilo...

Čim počnete dijeliti kondome na platou Trga RBiH, eto i mene da mirno i staloženo protestujem i napravim zalihu. Valja li ako ponesem parolu:

OJ DUREX-u,
SMANJI CIJENE
MOLE TE ŽENE!

(Da nije muškošovinistička?)
Lace

Post by Lace »

A wrote:To je nesto sto bi moralo besplatno da se dijeli, u apotekama. Kao sto je kod nas i oralna kontracepcija bila besplatna u moj vakat, nadam se da je i sada.

I tuzno je da je "ofirno" medju malom rajom uzeti kondome. Pa zar to nije znak "mangupluka", pokazati da ti treba, znaci da nisi sam kad upraznjavas te aktivnosti; zar nije "cool" pokazati da si savremen, da vodis racuna o svom zdravlju? Jok, ofirno je pokazati da si mlad i zdrav covjek koji ima neki seksualni zivot...

:-?
nema nista besplatno :D

u bangkoku postoji restoran "Cabages and Condoms"...uz rucak/veceru dobijes i kondome (meni rekla kolegica i proslijedila mi jedan...nek se nadje) :D
Lace

Post by Lace »

ma neka ga...za bericeta... :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zar je moguce da ovu temu nije otvorila anais... :-)
PipiDugaDevetka

Istekao rok trajanja, spada, puca, bušan je,
uklobučio se zrak na vrhu,...treba uvježbati
stavljanje kondoma na modelu:
Image

Pitanje:
Koja kontracepcija je najbolja protiv SIDE?

Odgovor:
Ponekada i pogrešno pitanje ima tačan odgovor: KONDOM!
giga

Post by giga »

ja sam na studiju medicine ovdje u sarajevu

kada se obiljezavao Dan borbe protiv AIDS-a uprava-dekanat fakulteta je odlucio da NIJE PRIKLADNO da se besplatni kondomi podijele studentima

i tako je ogromna kolicina kondoma koje su poslali iz SZO (svjetska zdravstvena organizacija - koja u potpunosti i finansira obiljezavanje ovog dana) zavrsila ko zna gdje - mozda su ih i spalili :)

znaci - na FAKULTETU koji se bavi ZDRAVLJEM

eto tako :)
PipiDugaDevetka

He, he, he,...Biće da su ih "zapalili".
FAtka

Post by FAtka »

prije ce bit da su ushtekali zalihu za godinu dana....sad su ko kunici :D
silentbob

Post by silentbob »

samo vi probajte ove besplatne....kvalitet nula bodova a deru go smirgl-papir (vjerovatno su zato i besplatni)....ma kvalitet se uvijek placao...a ako nemas para nemoj ni guzit :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

A wrote:To je nesto sto bi moralo besplatno da se dijeli, u apotekama. Kao sto je kod nas i oralna kontracepcija bila besplatna u moj vakat, nadam se da je i sada.

I tuzno je da je "ofirno" medju malom rajom uzeti kondome. Pa zar to nije znak "mangupluka", pokazati da ti treba, znaci da nisi sam kad upraznjavas te aktivnosti; zar nije "cool" pokazati da si savremen, da vodis racuna o svom zdravlju? Jok, ofirno je pokazati da si mlad i zdrav covjek koji ima neki seksualni zivot...

s koje planete si ti pala? :D

cuj kondom?..... to je sramota raji u SA uzeti u ruke :-)
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

silentbob wrote:samo vi probajte ove besplatne....kvalitet nula bodova a deru go smirgl-papir (vjerovatno su zato i besplatni)....ma kvalitet se uvijek placao...a ako nemas para nemoj ni guzit :D

:lol:
silentbob

Post by silentbob »

A wrote:.... oralna kontracepcija ...
sta je ovo, zivota ti :D
jace

Post by jace »

silentbob wrote:
to je ono sto najvise volis...da svrsis u usta i da ona proguta :lol: :lol: :lol:
silentbob

Post by silentbob »

jace wrote:
silentbob wrote:
to je ono sto najvise volis...da svrsis u usta i da ona proguta :lol: :lol: :lol:
mudro zboris :lol: :lol: :lol:
jace

Post by jace »

silentbob wrote:
jace wrote:
silentbob wrote: sta je ovo, zivota ti :D
to mi cesto govoris :D
PipiDugaDevetka

Koncepcija=biol. začeće.
silentbob

Post by silentbob »

jace wrote:
silentbob wrote:
jace wrote: to je ono sto najvise volis...da svrsis u usta i da ona proguta :lol: :lol: :lol:
to mi cesto govoris :D
pa mora neko i istinu reci :D
Bosanac sa dna kace

#21 Re: U potrazi za besplatnim kondomom

Post by Bosanac sa dna kace »

PipiDugaDevetka wrote:Poznato je da BESPLATAN KONDOM DVIJE (3?) GLAVE ČUVA, A GEL IH KVARI!
a ja sve mislio teb to vise ne treba! :roll: :D
men se cini da ih nema u mnıgim manjim mjestima ni za lijeka za pare a kamoli dzabe, sve nas nesto stid! :D :roll:
Bumbar

#22 Re: U potrazi za besplatnim kondomom

Post by Bumbar »

hahaha kokuzi jedni...

Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje XY...Kemala Kapetanovica 17, Medj.centar za djecu i omladinu... help line 650 777... :D ...besplatni kondomi...odite ili sacekajte da bude kakva ulicna akcija...ili da se okaci obavijest na kojem party-u se dijele? haha
Bumbar

Post by Bumbar »

[quote="giga"]ja sam na studiju medicine ovdje u sarajevu

kada se obiljezavao Dan borbe protiv AIDS-a uprava-dekanat fakulteta je odlucio da NIJE PRIKLADNO da se besplatni kondomi podijele studentima
quote]

da...da..nije prikladno...studenti bi trebali uciti a ne baviti se vanskolskim aktivnostima... :lol: ...to je zaista jadno...cuj nije prikladno :roll:
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

Bumbar wrote:
giga wrote:ja sam na studiju medicine ovdje u sarajevu

quote]

da...da..nije prikladno...studenti bi trebali uciti a ne baviti se vanskolskim aktivnostima... :lol: ...to je zaista jadno...cuj nije prikladno :roll:
da im je podijelilo kondome studenti bi trazili i viagre...ah ti studenti...
Bumbar

Post by Bumbar »

Salko sto je u vodu skako wrote:
da im je podijelilo kondome studenti bi trazili i viagre...ah ti studenti...
daj prst...ode ruka...haha

nego...zasto nije bilo prikladno?? nisu valjda samo rekli da nije prikladno i prekrizili tu stavku... :shock:
Post Reply