Rekli su o bosanskoj piramidi
Moderator: Chloe
-
Longplay
#1 Rekli su o bosanskoj piramidi
Cao. U ovoj rubrici cemo skupljati izjave poznatih licnosti o nasoj piramidi sunca u Visokom. Naravno, prednost imaju orignalne izjave i biseri kao sto je to uradio Rambo Amadeus u svom poznatom maniru. Evo sta kaze Rambo:
"Ja sam malo ljubomoran na vas, za to što piramide nisu u Crnu Goru, ali pošto se ja osjećam dijelom i kao bosanac sretan sam zbog piramida. Vjerujem i njihovo postojanja i smatram da su one dijelom bile povezane i sa pećinom u Drvaru gdje se krio drug Tito za vrijeme desanta. Dugo sam izučavajući istoriju bio impresioniran pitanjem mumija, sada znam da su one ustvari bile prvi pokušaji pravljenja suhog mesa. Visočki faraoni su balzamovanje usavršavali sušenjem, a prve južne civilizacije su faraone mumificirali u kožne jakne kožarskog kombinata kasnije poznatog kao KTK. Uskoro ću sa Šibijem posjetiti Visoko i piramide i nadam se da ću imati priliku na licu mjesta upoznati gospodina Semira Osmanagića jer me njegove teze zaista interesuju." (Rambo za Centralni Zatvor FTV)
Sigurno ste citali i druge izjave pa bi bilo lijepo da ih ovdje postirate.
"Ja sam malo ljubomoran na vas, za to što piramide nisu u Crnu Goru, ali pošto se ja osjećam dijelom i kao bosanac sretan sam zbog piramida. Vjerujem i njihovo postojanja i smatram da su one dijelom bile povezane i sa pećinom u Drvaru gdje se krio drug Tito za vrijeme desanta. Dugo sam izučavajući istoriju bio impresioniran pitanjem mumija, sada znam da su one ustvari bile prvi pokušaji pravljenja suhog mesa. Visočki faraoni su balzamovanje usavršavali sušenjem, a prve južne civilizacije su faraone mumificirali u kožne jakne kožarskog kombinata kasnije poznatog kao KTK. Uskoro ću sa Šibijem posjetiti Visoko i piramide i nadam se da ću imati priliku na licu mjesta upoznati gospodina Semira Osmanagića jer me njegove teze zaista interesuju." (Rambo za Centralni Zatvor FTV)
Sigurno ste citali i druge izjave pa bi bilo lijepo da ih ovdje postirate.
Last edited by Longplay on 30/04/2006 19:54, edited 2 times in total.
-
Celicna_saka
Pola od ovog je izjavio Sejo Sexon ako zelimo biti do kraja precizni.
-
Longplay
@celicna saka:
nisam znao da je i sekson dao izjavu vezanu za piramidu. Ako mozes naci izjavu, zamolio bih te da je postiras. thx.
Evo jedne izjave anonimnog Visocaka koja takodje zasluzuje da bude pomenuta ovdje:
"ako je sve ovo dosada sto Semir radi laz, onda neka nas laze do kraja zivota".
nisam znao da je i sekson dao izjavu vezanu za piramidu. Ako mozes naci izjavu, zamolio bih te da je postiras. thx.
Evo jedne izjave anonimnog Visocaka koja takodje zasluzuje da bude pomenuta ovdje:
"ako je sve ovo dosada sto Semir radi laz, onda neka nas laze do kraja zivota".
-
Celicna_saka
Ma ovaj tvoj citat je sublimat razgovora izmedju Sexona i Ramba u centralnom zatvoru.
-
car-x
religije svijeta o piramidi u visokom:
taoizam - piramide ima
hare krishna - piramide ima, rama rama ding dong
hinduizam - piramide je bilo i prije
islam - piramide ima, uzmi taoca
zen - kako zvuci "piramide ima"?
budizam - ako piramide ima, sta je u biti piramida?
konfucijanizam - konfucije kaze: piramide ima
adventizam sedmog dana - piramide ima samo subotom
protestantizam - piramide ima samo ako vrijedno radis
katolicizam - ako piramide ima onda smo je zasluzili
jehovini svjedoci - kuc, kuc, piramide ima
mormonizam - piramide ima, i opet, i opet, i opet..
judaizam - zasto se piramida stalno ponavlja nama
rastafarizam - popusimo piramidu
taoizam - piramide ima
-
archbishop
judaizam ovako? jel ovo aluzija na genocid?car-x wrote:religije svijeta o piramidi u visokom:
taoizam - piramide ima
islam ovako? taoci? da si barem nasao dva F-14 da se probaju spustiti kroz nju.
Ali su u ovoj podjeli religija najgore prosli.
-
Murisno1
car-x wrote:religije svijeta o piramidi u visokom:
taoizam - piramide ima
-
archbishop
dobro care. ja sam islamista. meni je zasmetala ova aluzija na genocid. i zasmetalo mi je i ovo za islam i taoce. ugrozenost?car-x wrote:kako se islamisti fataju.. nista drugo ne smeta..tstststs.. elem, i u zajebanciji se namah prepoznaje napad i ugrozenost.. ovo me podsjeca na jedan narod u bih iz 1991. i 1992...
-
car-x
ovo sam davno procito na jednoj majici.. koja je za temu, umjesto piramide, imala "shit happens"..archbishop wrote:dobro care. ja sam islamista. meni je zasmetala ova aluzija na genocid. i zasmetalo mi je i ovo za islam i taoce. ugrozenost?car-x wrote:kako se islamisti fataju.. nista drugo ne smeta..tstststs.. elem, i u zajebanciji se namah prepoznaje napad i ugrozenost.. ovo me podsjeca na jedan narod u bih iz 1991. i 1992...
kako zvuce pojedine religije, u ocima obicnog nekog bekana koji je napravio tu majicu.. meni se ucinilo duhovitim i smijesnim.. bez aluzija i bez ugrozenosti.. to je sve..
-
archbishop
ok. i to je lijepa distanca s tvoje strane, i znam jer desava mi se da u takvim zezancijama, propustim neciji skriveni fasizam, jer se cini duhovit. Ali mene aluzije na genocid i stradanje onih 6 miliona ljudi stvarno zasmetaju. Kao sto me zasmetaju i za Srebrenicu. I ova za taoce je neukusna. I onda se osjetim bekanom, kad mi neko uporedi psiholoski profil s "jedan narod u bih iz 1991. i 1992..." No hard feelings, jer ovo je samo opservacija, nije napad. To je sve.car-x wrote:ovo sam davno procito na jednoj majici.. koja je za temu, umjesto piramide, imala "shit happens"..archbishop wrote:dobro care. ja sam islamista. meni je zasmetala ova aluzija na genocid. i zasmetalo mi je i ovo za islam i taoce. ugrozenost?car-x wrote:kako se islamisti fataju.. nista drugo ne smeta..tstststs.. elem, i u zajebanciji se namah prepoznaje napad i ugrozenost.. ovo me podsjeca na jedan narod u bih iz 1991. i 1992...
kako zvuce pojedine religije, u ocima obicnog nekog bekana koji je napravio tu majicu.. meni se ucinilo duhovitim i smijesnim.. bez aluzija i bez ugrozenosti.. to je sve..
-
car-x
nije problem.. samo se meni ucinilo malkice licemjerno "braniti" samo te dvije religije, a ignorisati zajebanciju na racun svih ostalih.. zato ugrozenost..archbishop wrote:ok. i to je lijepa distanca s tvoje strane, i znam jer desava mi se da u takvim zezancijama, propustim neciji skriveni fasizam, jer se cini duhovit. Ali mene aluzije na genocid i stradanje onih 6 miliona ljudi stvarno zasmetaju. Kao sto me zasmetaju i za Srebrenicu. I ova za taoce je neukusna. I onda se osjetim bekanom, kad mi neko uporedi psiholoski profil s "jedan narod u bih iz 1991. i 1992..." No hard feelings, jer ovo je samo opservacija, nije napad. To je sve.
-
archbishop
Dobro. ocito propustam tako banalnu zezanje i na racun islama o taocima. Jel i to neka alenvudovska?A wrote:Ma uopste nije aluzija na genocid, gluposti! To je bas onako alanvudovsko zezanje na racun Jevreja, koji imaju tu malu tendenciju, cak i za banalne stvari, reci "to meni tako jer sam Jevrej".
Ma bezveze je. Ovo je bezveze.
-
mamica papucarka
Sta mislis je li to Jokso iskreno mislioLongplay wrote:Zeljko Joksimovich o plasmanu Hari mata harija na Eurosongu:::
"IDUCE GODINE, EVROVIZIJA CE SE ODRZATI U BIH, NA PLATOU VISOCKE PIRAMIDE!!!! "
- Murat Sabanovic
sta su rekli poznati o piramidi?????
da je semir ubleha,lakrdija,ubleha,sarlatan,bogati amerikanac itd.....
da je semir ubleha,lakrdija,ubleha,sarlatan,bogati amerikanac itd.....
- Sensei
Naravnomama29 wrote:Sta mislis je li to Jokso iskreno mislioLongplay wrote:Zeljko Joksimovich o plasmanu Hari mata harija na Eurosongu:::
"IDUCE GODINE, EVROVIZIJA CE SE ODRZATI U BIH, NA PLATOU VISOCKE PIRAMIDE!!!! "
http://bhdani.com/default.asp?kat=kol&b ... tekst_rb=1