40.000 Kosovski Srba sele u Bosnu!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

AjvazDedo

#1 40.000 Kosovski Srba sele u Bosnu!!!

Post by AjvazDedo »

U Beogradu iznijete optužbe na račun UNHCR i SZO

Iseliće Srbe sa Kosova
BEOGRAD - Predstavnici Srba sa Kosova tvrde da UNHCR i SZO pripremaju izmještanje Srba sa Kosova poslije rješavanja statusa Kosova.

Milan Ivanović i Marko Jakšić tvrdili su da UNHCR i Svjetska zdravstvena organizacija u Danskoj pripremaju plan za izmještanje više od 40.000 kosovskih Srba u centralnu Srbiju. Iz UNHCR-a je rečeno da su takve tvrdnje proizvoljne i da se ta organizacija ne bavi iseljavanjem ljudi.
Jakšić tvrdi da kosovski Srbi, ako budu morali, neće pristati da dođu u Srbiju, nego će ispred ambasada tražiti vize za iseljavanje u zapadnoevropske zemlje i u Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, gdje će tražiti prava konstitutivnog naroda.

Komentarišući najave o izmještanju i adaptaciji kosovskih Srba u centralnu Srbiju, Jakšić je rekao da se etničkim čišćenjem i institucionalnim pritiscima čini sve kako bi bila stvorena još jedna monstruozna albanska država na Balkanu.

I potpredsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Kosova i Metohije Rada Trajković izjavila je da Svjetska zdravstvena organizacija sa UNHCR-om sprema projekat iseljavanja 40.000 Srba.

"Uveliko se pripremaju krizni štabovi", rekla je ona i dodala da je mjesto glavnog koordinatora ponuđeno Srbinu, koji je, prema njenim saznanjima, tu ponudu odbio.

U kancelariji UNHCR-a u Beogradu je rečeno da se UNHCR ne bavi iseljavanjem ljudi i da ne znaju odakle Radi Trajković takvi podaci. "Ne postoji plan koji mi pravimo da bismo evakuisali stanovništvo.

Postoje normalni, uobičajeni planovi za priskakanje u pomoć u bilo kakvoj situaciji", kaže Vesna Petković iz UNHCR-a u Beogradu. Kancelarija UNHCR-a na Kosovu takođe je najavila da će reagovati povodom tvrdnji predstavnika kosovskih Srba.

"Ne znam odakle toj gospođi bilo kakav podatak i zašto ona to komentariše jer ona nikad nije bila u UNHCR, niti imala neki kontakt s nama", uzvratila je Vesna Petković, ocijenila je da su tvrdnje Rade Trajković proizvoljne i napomenula da se UNHCR ne bavi iseljavanjem, niti ga planira.

(B92)

Pa sta je ovo, prvo primamo Srbe iz Hrvatske sad iz Kosova,
jel' Bosna i Hercegovina postala zemlja srpskih izbjeglica????

:x :x :x :x
karanana

Post by karanana »

Primicemo Srbe i nista necemo moci da uradimo da ne dobiju nase drzavljanstvo a po ovom forumu nicu topici i dize se panika zbog par arapa, kako im treba oduzeti drzavljanstvo i protjerati ih jer su nelegalno dobili pasose. A niko ne spominje desetke hiljada srba iz krajine pa sad evo i sa Kosova koji naseljavaju Bosnu. Ma fuj gadi mi se ovaj nas mentalitet, bas smo balije. Zadesice nas opet belaj.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Jak¹iæ tvrdi da kosovski Srbi, ako budu morali, neæe pristati da doðu u Srbiju, nego æe ispred ambasada tra¾iti vize za iseljavanje u zapadnoevropske zemlje i u Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, gdje æe tra¾iti prava konstitutivnog naroda.

Kamo srece. :D
Mogu li i ja isto traziti u Japanu :)
Plus serijatsko uredjenje :D
Sa cetiri japanke :) ... je tesko hodati ;) :D
ali izdrzo ;) sam ja i gore ;) .. recimo martinke u po ljeta :D
Reina

Post by Reina »

pa danas je neko postavio temu na forumu sa pitanjem ,samo ne mogu da nadjem nesto kao ima li gdje
u Bosni praznih odnosno napustenih mjesta gdje su samo stariji
kao u Hrvatskoj.... tako nesto..... i ja se tada upita a sta ce ti to ... hm
8) unaprijed se izvinjavam ali koja koencidencija.... :-)
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Ima rjesenje, svi koji su doselili iz Hrvatske naazaajjjjj!
Novi Pazar? naaazaaajjj

a ove sa Kosova sto hoce ima da ih ceka straza na Drini :x

Bosna Bosancima!
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Image

evo sta je najvaznije, da imaju neke balavce "al qaida"
da je Bosna puna terorista,
da je ovo da je ono ama dosta vise toliko mi je dosta
da nemogu vise izdrzat!

HAJMO IH RUSIT!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

ko su oni? to je vlada, to su politicari i nacionalisti sto preko
15 godina nam lazu, to su ratni profiteri, extremisti, vehabije,
cetnici, ustase SVI koji su Bosni nanijeli zlo!!!!!
Ahmmed

Post by Ahmmed »

AjvazDedo wrote:Ima rjesenje, svi koji su doselili iz Hrvatske naazaajjjjj!
Novi Pazar? naaazaaajjj

Bosna Bosancima!

AjvazDedo, sudeći po tvom nicku, i ti bi trebao iz Bosne :D

A za ovu stražu na Drini....nadam se da ćeš biti prvi :lol:
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Ahmmed wrote:
Novi Pazar? naaazaaajjj

Bosna Bosancima!

Sha mi fali nicku? :D

a da ti nisi meni iz N.Pazara mozda :lol:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

AjvazDedo wrote:
Ahmmed wrote:
Novi Pazar? naaazaaajjj

Bosna Bosancima!

Aivazdede, šejh iz Anadolije, došao u Bosnu sa Fatihom....malo povijesti :)

Ne,nisam iz Novog Pazara, nego, razmišljam, hoće li mi komšinice Sejda i Fatima,morati ekshumirati mrtve sinove, poginule 1993, kad ih budeš protjerivao iz Sarajeva, za Novi Pazar :roll:
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Ahmmed wrote:
AjvazDedo wrote:
Ahmmed wrote:

Aivazdede, šejh iz Anadolije, došao u Bosnu sa Fatihom....malo povijesti :)

Ne,nisam iz Novog Pazara, nego, razmišljam, hoće li mi komšinice Sejda i Fatima,morati ekshumirati mrtve sinove, poginule 1993, kad ih budeš protjerivao iz Sarajeva, za Novi Pazar :roll:
Kako tjerati one koji su dali sinove za ovu zemlju? :roll:

ove treba rusit i istjerat:
vlada, to su politicari i nacionalisti sto preko
15 godina nam lazu, to su ratni profiteri, extremisti, vehabije,
cetnici, ustase SVI koji su Bosni nanijeli zlo!!!!!
klif

Post by klif »

Kada bismo imali podatke o tome, koliko je BH Srba, ali i Hrvata i Bosnjaka iselilo ili napustilo BiH, mozda bi se sama cifra od 40.000 ljudi relativizirala.
Macuser

Post by Macuser »

Bolje 40.000 srba, nego 40.000 arapa ili, ne daj boze, gay-ova.
everybody hurts

Post by everybody hurts »

Macuser wrote:Bolje 40.000 srba, nego 40.000 arapa ili, ne daj boze, gay-ova.
Hahaha.... :-D nemoj tako, zar ne znas za onu:

" Gay is ok "... :lol: :lol: :lol:
Macuser

Post by Macuser »

Ok. Bolje 40.000 gayova, nego 40.000 arapa, a Srba nam vise ne treba.
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Bolje nijedno!
klif

Post by klif »

A mozda bi BH vlasti trebale uputiti poziv BH Srbima, Hrvatima, Bosnjacima i ostalim koji su napustili zemlju da se vrate.

I da to ozbiljno misle.
rumenko

Post by rumenko »

taman nek' ove piramide iskopaju ......i onda nazad....ne moze se tek tako u Bosnu...moraju prvo nauciti bosanski jezik i obicaje....i to u zemlji iz koje dolaze...nakon toga polaze se ispit...takodje u zemlji iz koje dolaze...e onda ko polozi moze nakon cc 15 godina doci u Bosnu ...sa vizom normalno..... da vidi ljepote Bosne...prva viza vazi 15 minuta....ako sve bude u redu dobija vizu na 2 sata bez mogucnosti ulaska u naselje vece od 15 kuca jer tu se oni izgube....ako se tu pokaze kao primjeran...dobija vizu na na 2 dan.... s tim sto mora platiti 100 marona po danu boravka....
rumenko

Post by rumenko »

a i malo je cudno da se njihov dolazak poklapa sa ovom gay paradom...mozda se oni svakako kontaju nakon parade vratiti....
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Mislim da nije nimalo pristojno se sprdati sa obicnim narodom,treba se sprdati sa onim politicarima koji su doveli do toga da taj jadni narod ,sad sluzi kao figura u sahu da je mozes pomjerati gdje ko hoce.

Ako iko ima problema sa izbjeglicama i problema da se vrate na svoja ognjista ona smo to mi Bosanci i Hercegovci,i nacin na koji se prilazi ovom problemu sa narodom na kosovu je krajnje neozbiljan.

Vrijedanje tih ljudi srba sa kosova je isto ko i vrijedanje gradana BIH koji su protjerani sa svojih imanja....udrite vi drvo i kamenje na politicare a ne na obicni i zavedeni narod.
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

klif wrote:A mozda bi BH vlasti trebale uputiti poziv BH Srbima, Hrvatima, Bosnjacima i ostalim koji su napustili zemlju da se vrate.

I da to ozbiljno misle.
Mozda bih vlada trebala ukinuti entitete, nacionalisticke grbove
i imena gradova, ulica trgova, mozda samo MOZDA bih trebali
stvoriti uslove za povratak.

Ali to se nikad nece desiti dok SDA, SDS i HDZ imaju "svoje"
gradove,kantone,entitete, opcine sta god,
gdje samo hoce "svoje"... :x
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

zavrzlama wrote:Mislim da nije nimalo pristojno se sprdati sa obicnim narodom,treba se sprdati sa onim politicarima koji su doveli do toga da taj jadni narod ,sad sluzi kao figura u sahu da je mozes pomjerati gdje ko hoce.

Ako iko ima problema sa izbjeglicama i problema da se vrate na svoja ognjista ona smo to mi Bosanci i Hercegovci,i nacin na koji se prilazi ovom problemu sa narodom na kosovu je krajnje neozbiljan.

Vrijedanje tih ljudi srba sa kosova je isto ko i vrijedanje gradana BIH koji su protjerani sa svojih imanja....udrite vi drvo i kamenje na politicare a ne na obicni i zavedeni narod.
To nije nista novo, svaka vlada "rs":a je rado pravila kuce i stanove
davala placove za izbjeglice iz Hrvatske samo da ostaju da mogu za njih glasat. Isti slucaj sad sa Kosovom.... :x
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Cuo sam da su ovi Srbi Kosova nacionalisti i to zesci, nekad cak i fasisti. Al´ valja nama Arape i Sandzaklije progonit...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

AjvazDedo wrote:
zavrzlama wrote:Mislim da nije nimalo pristojno se sprdati sa obicnim narodom,treba se sprdati sa onim politicarima koji su doveli do toga da taj jadni narod ,sad sluzi kao figura u sahu da je mozes pomjerati gdje ko hoce.

davala placove za izbjeglice iz Hrvatske samo da ostaju da mogu za njih glasat. Isti slucaj sad sa Kosovom.... :x
Da, @Ajvazdedo...
Samo, oni hoce SVOJU kucu...

Ili smo to samo mi Bosanci pretplaceni da volimo svoj zavicaj? :oops:

Ejvala na postu @zavrzlama!
CiCiban

Post by CiCiban »

...Pomislio je kako bi vjerovatno mogao da sjedi tu cijelu noc dok ne postigne unutrasnji mir sa samim sobom, pa je odmah pritisnuo plavo dugme na kojem je pisalo '' crveno''...
klif

Post by klif »

AjvazDedo wrote:

Dragi dedo, razumijem i dijelim tvoju ogorcenost postupcima neodgovornih politicara. Sama pomisao, jer ne znam da li se radi o ozbiljnom prijedlogu, o "humanom" preseljenju naroda, pokazuje svu nesposobnost politickih vodja da bilo koji problem rjese na nacin koji odgovara zdravom razumu. U ovom slucaju se radi o problemu Kosova.

Licno mi se cini da ti ljudi - politicke elite novostvorenih balkanskih drzavnih tvorevina - sjede negdje u prikrajku i eksperimentisu sa nama, cerekajuci se zlobno. Svaki put kada im se ucini da su pretjerali, dobiju povratni signal da prag tolerancije njihovih podanika jos nije prekoracen. Potom nastave sa jos bezocnijim nasrtajima na ljudskost, imajuci u vidu samo nasu nezainteresovanost za bilo sta sto prelazi okvire naseg tanjira. A mi k'o mi. Sta cemo.

Da se stavimo u poziciju tih 40.000 ljudi koji treba da budu preseljeni. Sta cemo vidjeti? Mislim da cemo vidjeti samo ocaj i beznadje.

Ali poruka treba da bude, ne, nismo vam mi koji vas preseljavamo neprijatelji. Neprijatelj je onaj, isto tako ocajni, pripadnik nekog drugog, jel'te, nama neprijateljskog naroda, koji vas eto ne zeli gledati kraj sebe.

Tako mi, ti, ja i svi ostali, na bilo kojoj strani, koji to cutke prihvatamo, duboko zagledani u svoj trbuh, postajemo saucesnici u stvaranju beznadja. Samo nema nikog da nam to kaze.
Post Reply