Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Redovno dobijam izvjestaj od humanitarne agencije http://www.sadake.com (nije reklama) i danas naidjoh na tekst o Almi Kantic... Ako ko moze nek pomogne (uplatom preko neta, 5 eura) ili da licno u Tuzli uruci odjece i hrane za 4 male djevojcice! Nesto mi se srce steglo koliko su drage ove curice!
Grazie
Ivy
Situacija je prilicno loša. Jedino što se više ne moraju brinuti za stan, za sad, jer joj je opština dodijelila baraku u kojoj sad stanuje. Baraka jedva da je namještena, i još uvijek nema tekuče vode jer neko treba da joj to napravi. Ona živi sa 4 djevojčice. Muž ju je ostavio i otad se ne javlja, a roditelja nema. Otac joj je poginuo u ratu. Najstarija Maida ima 8 godina i drugi je razred osnovne škole i odlična je učenica. Ostale curice imaju 7, 5 i 2 godine. Nijedna više ne ide u školu, jer kako Alma kaže ova od 7 je trebala krenuti ali nije za nju imala pribor i knjige.
Alma mi djeluje kao osoba koja radi sve da bi prehranila svoju djecu. Bori se na sve moguće načine da im omogući kakve takve uslove za život. Kako kaže nije nikom dužna ni marke, i dovoljno joj je kad ima brašna i ulja da se ne brine. U toku zime nisu imale smještaj i predlagali su joj da djecu da u dom, ali je ona to odbila. Snalazi se kako zna i umije. Nema nikakvih primanja. Nema za djecu dovoljno ni garderobe, a svoju je rasprodala na pijaci da prehrani djecu. Izvor: Sadake
Last edited by Ivy on 23/04/2006 17:28, edited 1 time in total.
Vozdra_123 wrote:Tog oca uhvatiti pa mu glavu razbiti
nije on kriv sto su mu zena i djeca siroti. sumnjam da je njegov zivot ista bolji. lako je nama preko velike bare suditi o njima, a u stvari mi pojma nemamo. uzmi za primjer ovu organizaciju, njima ovakvi slucajevi sluze kao masina za cvikanje u koju oni guraju svoje karte za dzenet.
siromastvo se nikad nije lijecilo vjerom, ono samo moze iz nje poteci.
Ja sam poslala mail ovoj organizaciji da mi posalju adrese nekih porodica (sa njihovog sajta) koje se nalaze u Sarajevu, medjutim nisam dobila nikakav odgovor. Ja bih da licno odem do ljudi, pa eto ako neko ima adrese nek javi.
Nosila sam pomoc nekim porodicama koje su bile na Hayatu u emisiji Humana TV, i vidjela da stvarno ima jako puno ljudi koji tesko zive.
Na zalost ne moze se pomoci svima, a i ta pomoc koju mi odnesemo, to nije rjesenje. To je samo mala pomoc u tom momentu, a sta kasnije...
Elvira Dedić, 27 godina iz Sarajeva, samohrana majka dvoje malodobne dječice, Arnela(7) i Armela(3) bila je naš domaćin početkom Ramazana. Elvira je nedavno operisala tumor na jednoj dojci, a po nalazima ljekara, bolest se proširila i na drugu dojku. Muž je ostavio kada je bila trudna sa drugim sinom i nije se nikada vratio.
Voljan sam pomoci finansijski, ako ce ko prema Tuzli iz SA neka mi se javi na PM s telefonom ili da mu posaljem svoj broj telefona pa da se vidimo da mu dam svoj doprinos, posto mi se s karticom nikako ne barce.
A kad neko spomenu babu te djecice, ako je znao sklepati cetvero sirocadi mogao se onda barem posteno boriti i nositi s tim a ne podviti rep i ostaviti ih na milost i nemilost i onako jebenom vremenu. Pozitivno u svoj toj negativnoj prici je samo to sto bar majka nije digla ruke od djece pa ce imati barem minimum normalnog zivota, ako se vec moze normalnim nazvati.
Pokusacu naci adresu ovih djevojcica pa ako stvarno neko ide za Tuzlu da se organiziramo. Ja dolazim za 3 sedmice u BiH, pa cu pomoci koliko mogu (a bice mi usput jer idem za Srebrenicu).... THANKS
_BosanaC wrote:Voljan sam pomoci finansijski, ako ce ko prema Tuzli iz SA neka mi se javi na PM s telefonom ili da mu posaljem svoj broj telefona pa da se vidimo da mu dam svoj doprinos, posto mi se s karticom nikako ne barce.
A kad neko spomenu babu te djecice, ako je znao sklepati cetvero sirocadi mogao se onda barem posteno boriti i nositi s tim a ne podviti rep i ostaviti ih na milost i nemilost i onako jebenom vremenu. Pozitivno u svoj toj negativnoj prici je samo to sto bar majka nije digla ruke od djece pa ce imati barem minimum normalnog zivota, ako se vec moze normalnim nazvati.
Ma meni je tuga kad vidim ovako lijepu i dragu djecu bez icega u zivotu. A opet imaju osmjeh na licu!
Samohrane majke, a narocito one koje su ostavljene od muzeva, ponekad ne zele svoju adresu staviti bas sasvim u javnost, jer ima osoba koje onda misle da one dobivaju ogromne donacije, pa ih znaju ucjenjivati, prijetiti i td.
Medjutim to nije razlog da Vi necete dobiti adresu, naprotiv radujemo se da neko hoce licno da pomogne ovoj majci.
Za to je potrebno da se prijavite na nas forum i javno zatrazite adresu od Alme Kantic. Sa vama ce onda stupiti u kontakt nasa saradnica koja je obilazi i dogovorite sve ostale detalje.