Putovanja...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

enigma svijeta

#1 Putovanja...

Post by enigma svijeta »

Caos svima!
Nova sam djevojcica na forumu, vec vas sve duze vrijeme citam i pratim, a evo odnedavno odlucih se i ukljuciti...

Eh, sad o temi: mislim da to nisam jos nigdje ovdje procitala, pa me zanima sta vi mislite o putovanjima? Gdje ste sve bili, koliko ste svijeta obisli? O kojim zemljama sanjate?
Ja licno ludim za putovanjima! Neko voli novac potrositi na dobra auta, krpice ili uredjenje stana, ali ja bih svaki extra dinar ulozila u obilazak dalekih zemalja... svake godine pokusavam skupiti enough money za odlazak preko granice... dosad me najvise fascinirala Afrika i Petra (Jordan).. Evropu vec znam na pamet :)
repeater

Post by repeater »

gdje si bila u africi? imas kakvu preporuku, mislim na zemlje juzno od sahare.
enigma svijeta

Post by enigma svijeta »

Pa odmah bih ti preporucila JAR (Juznoafricka republika) i glavni grad- Johanesburg.. na zalost, tamo nisam bila, jer je to sami jug,.. ali planiram svakako uskoro.. kao i Keniju (iako je previse poznata samo po safariju, a toliko jos ljepota ima).. zatim Maroko (on je na samom sjeveru, a vjerovatno vec i sam znas njegove ljepote, jer je najaktuelniji)
Ja sam bila u Libiji, Keniji i Tunisu.. prekrasno je! Da mogu od posla, sad bih odmah tamo otisla na par mjeseci.. da se "ocistim" od zapada...
enigma svijeta

Post by enigma svijeta »

Dakle, cekam vase odgovore! Koja vas je zemlja najvise fascinirala? Gdje bi mogli zivjeti u svijetu, osim u svom rodjenom gradu?
Cure, gdje bi na medeni mjesec? :D
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Afrika :-)
krkan

Post by krkan »

kad bi cvakno na lotu kakvu extra cifru to bi izgledalo otprilike ovako

1-andi

2-tibet

3-jerusalem(al da se ne puca :D )

4-pariz,amsterdam,london,berlin,barselona......................... :-) :D
karanana

Post by karanana »

Kuba

Juzna Amerika: Brazil, Belize

Galapagos

Aljaska

A sada gdje bas ne bih isao: Daleki istok (Kina, Indija) mi je nesto pravo odbojan, neznam zasto ali mi se cini prljav i neprivlacan.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

S puno love?

Samo na toplo negdje, prvo Azurna obala, onda Jamaica, Kuba, Sejseli... Nebitno, hocu ujutro da razbijam mamurluk nekim blagim koktelima-nista vise

Inace welcome Enigma, i ja sam lud za putovanjima. Ja sam svojevremeno takodjer obisao dosta Europe ali auto-stopom. Sad nemam vise zivaca za to, a fali love za neke ugodnije aranzmane :-D
anais_nin

Post by anais_nin »

enigma svijeta wrote:Dakle, cekam vase odgovore! Koja vas je zemlja najvise fascinirala? Gdje bi mogli zivjeti u svijetu, osim u svom rodjenom gradu?
definitivno bih mogla zivjeti na Kubi :D nek je milion puta socijala, kuba dodje ko prijatan geto :D

a od mjesta koja bih zeljela posjetiti na vrhu liste su Japan, Irska i Maroko :D

a medeni mjesec, maldivi ko iz pika :lol: :D
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

horns&drums wrote:S puno love?

Samo na toplo negdje, prvo Azurna obala, onda Jamaica, Kuba, Sejseli... Nebitno, hocu ujutro da razbijam mamurluk nekim blagim koktelima-nista vise

Inace welcome Enigma, i ja sam lud za putovanjima. Ja sam svojevremeno takodjer obisao dosta Europe ali auto-stopom. Sad nemam vise zivaca za to, a fali love za neke ugodnije aranzmane :-D
Ti ko da imas staracku reumu pa bi isao tamo gdje je sto toplije :D
I ja sam luda za putovanjima,ajd da osnojemo neki klub pa da skupa odemo na put oko svijeta :D
Bicemo u Dnevnom avazu :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Mozes i bez toga biti u Avazu, pocni izlaziti u Boeme i jednog petka ili subote ce te upucati :D:D:D:D

Ma nije staracka reuma nego ne volim zimsku garderobu :D

(OK ima malo i reume :D)
tigris

Post by tigris »

do sada sam bila u turskoj....istanbul (prilicno detaljan obilazak) i exurzija sa skolom u italiju :D :D ( to ne pikam jer sam vidjela samo hotele i plaze :roll: )

inace, gadno mi se ide na siciliju..... 8-)
manki

Post by manki »

enigma svijeta wrote:Dakle, cekam vase odgovore! Koja vas je zemlja najvise fascinirala? Gdje bi mogli zivjeti u svijetu, osim u svom rodjenom gradu?
cool,svaka čast,i ja volim putovati :D
dao bi svu lovu za putovanje makar go ostao :roll:
inače,ljetos sam bio u Canadi (Vancouver),bilo fenomenalno :D zimus sam bio u Švedskoj (Malmö i Stockholm) isto fenomenalno,pogotovo što znam jezik jer sam živio tamo za vrijeme rata.. :D
29. Juna najvjerovatnije idem u Njemačku,a u augustu sa školom u Italiju,Španiju i Francusku :P
Za početak bi volio obići svu Evropu hehe.. Možda mi je poslije ovih prioritet Island i novih 10 EU zemalja... ali dobro valja prvo lovu skupit :D
A van Evrope bi prvo išao u Brazil (amazon),to mi baš u zadnje vrijeme onako žešće djeluje :D
eto toliko od mene .. :)
manki

Post by manki »

Btw ako nisi znala imaš cool web site za putovanja http://www.putuj.ba ;)
boston_c

Post by boston_c »

New York, New York i samo New York, glavni grad svijeta, toliko raznolikosti se može samo tamo vidjeti. Kad bih imao love otišao bi tamo na jedno mjesec dana, mada i to nije dovoljno... 8-)
edu

#16 Re: Putovanja...

Post by edu »

enigma svijeta wrote:Caos svima!
Nova sam djevojcica na forumu, vec vas sve duze vrijeme citam i pratim, a evo odnedavno odlucih se i ukljuciti...

Eh, sad o temi: mislim da to nisam jos nigdje ovdje procitala, pa me zanima sta vi mislite o putovanjima? Gdje ste sve bili, koliko ste svijeta obisli? O kojim zemljama sanjate?
Ja licno ludim za putovanjima! Neko voli novac potrositi na dobra auta, krpice ili uredjenje stana, ali ja bih svaki extra dinar ulozila u obilazak dalekih zemalja... svake godine pokusavam skupiti enough money za odlazak preko granice... dosad me najvise fascinirala Afrika i Petra (Jordan).. Evropu vec znam na pamet :)
nova? :-) :-) :-)

:D
lejlasa

Post by lejlasa »

Ja bih voljela obici kompletnu Juznu Ameriku i kompletnu Afriku
Skromno :D:D:D:D zar ne
enigma svijeta

Post by enigma svijeta »

manki wrote:Btw ako nisi znala imaš cool web site za putovanja http://www.putuj.ba ;)
Cool, tnx manki na iformaciji, nisam znala za ovaj site.. bas cu provjeriti sta ima zanimljivoga...
Inace, drago mi je da volite putovati, i da ste imali prilike (i novaca) obici neke daleke zemlje... vidim da su na cijeni najvise neke uvijeksuncane zemlje.. nije ni cudo, obzirom da je u Sarajevu pravilo- iz cizama u japanke i obratno...
Horns hvala na dobrodoslici! :)
enigma svijeta

#19 Re: Putovanja...

Post by enigma svijeta »

edu wrote:

Pa, moglo bi se reci da sam novo-stara clanica. Nova jer sam tek pocela aktivno komunicirati sa svima vama, a stara jer duze vrijeme pratim vase komentare, bez ukljucivanja...

enigma svijeta

Post by enigma svijeta »

boston_c wrote:New York, New York i samo New York, glavni grad svijeta, toliko raznolikosti se može samo tamo vidjeti. Kad bih imao love otišao bi tamo na jedno mjesec dana, mada i to nije dovoljno... 8-)
eee, da.. N.Y. sam nekim cudom zaboravila spomenuti?? To je vec druga planeta, a tako bih voljela bar na nekoliko minuta stajati usred one gradske guzve, okruzena divivovskim neboderima i reklamama, dok me naravno ne zgazi neki od milion zutih taxija :D
edu

#21 Re: Putovanja...

Post by edu »

enigma svijeta wrote:
edu wrote:

Pa, moglo bi se reci da sam novo-stara clanica. Nova jer sam tek pocela aktivno komunicirati sa svima vama, a stara jer duze vrijeme pratim vase komentare, bez ukljucivanja...
nova..a vec je trznula na mene.. :D :D :D
manki

Post by manki »

enigma svijeta wrote:
manki wrote:Btw ako nisi znala imaš cool web site za putovanja http://www.putuj.ba ;)
Cool, tnx manki na iformaciji, nisam znala za ovaj site.. bas cu provjeriti sta ima zanimljivoga...
Inace, drago mi je da volite putovati, i da ste imali prilike (i novaca) obici neke daleke zemlje... vidim da su na cijeni najvise neke uvijeksuncane zemlje.. nije ni cudo, obzirom da je u Sarajevu pravilo- iz cizama u japanke i obratno...
Horns hvala na dobrodoslici! :)
Ja inače više gotivim hladnije,nordijske zemlje (možda zato što sam tamo odrastao),ali eto neki avanturistički duh me spopao u vezi Amazona i gotovo :roll:
Gdje se tebi svidjelo najviše do sadA? Gdje bi voljela živjeti od tih mjesta koje si posjetila? :)
enigma svijeta

Post by enigma svijeta »

Jooj, to je tesko pitanje manki.. gdje bih zivjela.. ali znam gdje mi se najvise svidjelo- Pariz (zaista ga ne zovu bez razloga Grad svjetlosti), onda Barselona (vau, kao da me je strujni udar strefio kad sam u 5 ujutro izasla iz diskoteke, a na ulici milijarda ljudi, kao da je podne).. Afrika je skroz druga vibra, bar meni, tamo bih mogla biti na nekoj vrsti "ciscenja", zbog nestvarnih prizora, zbog ljudi i njihove filozofije, zbog jednostavnosti zivota...
Edu, znam ja da si ti ovdje neka vrsta dezurnog zavodnika? :-)
edu

Post by edu »

nisam ba..zamijenila si me sa muratom.. :D :D :D
enigma svijeta

Post by enigma svijeta »

lejlasa wrote:Ja bih voljela obici kompletnu Juznu Ameriku i kompletnu Afriku
Skromno :D:D:D:D zar ne
Najbolje je da dragom urucis taj zahtjev kada dodje do izbora medenog mjeseca :D ali to naravno nakon vjencanja, jer ne bi mogao zbrisati :roll:
Post Reply