"Vozdra Raja”,
Roden sam 1987.godine i zivim u istocnom dijelu Hrvatske.
Za sebe bih rekao da sam skoro cijelo djetinjstvo zivio kao ateist, iako sam roden kao katolik. Medjutim, kako su godine prolazile , shvatio sam da vise ne mogu zivjeti bez vjere. S obzirom da se Casnom Kur’anu kaze , ”U vjeru ne smije biti prisile” , tako sam i ja odlucio slijediti Allahov put i primiti Islam. Allah dobro zna sto je dobro za nas i inshallah prepoznao sam svoj put prema Islamu.
Ime mi je Dario i nakon moje odluke da primim Islam uzeo sam ime Salahuddin, jer mislim da mi to ime pristaje s obzirom na znacenje tog imena.
Upoznajem sve vise brace muslimana koji mi pomazu i moram reci kako mi je u pocetku bilo nevjerojatno koliko su muslimani spremni pomoci svojoj braci, sto cesto nisam iskusio u svojoj okolini dok sam zivio kao nevjernik.
Moja obitelj ne zna da sam primio Islam, iako nesluzbeno, ali nazalost znam da ce na to negativno reagirati. To je sve rezultat sve vise anti-islamski nastrojenih medija iz Zapadnog svijeta.
Citao sam dosta knjiga o raznim religijama, ali nakon citanja Kur’ana, knjige u kojoj sam nasao toliko odgovora na sva moguca pitanja koja su me zanimala, ja sam odlucio izreci shehadet. Inshallah, izreci cu shehadet uskoro pred bracom muslimanima, jer jos nisam imao prilike ici u dzamiju.
Moram takoder reci kako sam postao bolja osoba u duhovnom smislu. Kao i mnogi moji vrsnjaci, pio sam alkohol i pusio i nakon ucenja o Islamu, rijesio sam se tih poroka, što je dokaz da ako covjek ima vjere svega sto je lose se moze rijesiti. Nije lako biti tinejdzer u okolini koja misli tako lose o Islamu zbog medijske demonizacije Islama.
U katolicanstvu, ne vidim toliko veliku religioznost medu mladima. Zelim istaknuti mlade ljude s obzirom da sam i ja tinejdzer. Uz vjeru u Allaha dz.s. mladi covjek moze postati bolja osoba.
Zelio bih istaknuti neke stvari zbog kojih mi je katolicanstvo,a i krscanstvo opcenito nelogicno. Cesto sam se znao upitati prije ispovijedi u katolickoj crkvi :
”Kako to da mi grijehe moze oprostiti covjek koji je grijesan kao i ja?” I upravo zbog toga , bilo mi je malo i nelagodno ici na ispovijedi u katolicke crkve.
U Islamu nema posrednika, obracamo se direktno Bogu.
Zatim, jos jedna nelogicnost koju sam opazio. Uz razgovor sa mnogim katolicima, shvatio sam da cesto ni oni sami ne znaju u koga vjeruju. Dok mi neki govore kako je Isus zapravo Bog u ljudskom tijelu, drugi govore da je Bozji Sin.
Dok krscanu objasnite kako i Islam vrlo cijeni poslanika Isusa i kako svaki pravi musliman mora voljeti sve Bozje poslanike, uvidite drukciji izraz lica covjeka koji je mislio sve lose o Islamu.
Ne-muslimanima je potrebno znanje o istinskom licu Islama. Najvise ljudi na svijetu prima Islam i to je pravi dokaz Islama kao snazne vjere u kojoj sam nasao razlog i svrhu zivota. Sa svojih 18 godina, osjecam se ispunjen vjerom i zahvala pripada samo Allahu dz.s.
No danas imam 19 godina i ponovo sam se vratio Ateistima. Godinu dana sam izucavo Islam I dosao do zakljucka da I sam neznam u sta trebam vjerovat. Kao I ostalim vjerama dosta stvari mi je nelogicno. Na dosta stvari imas odgovor u kojeg mozes vjerovat samo ako si vjernik. Uvjerio sam se da su sve vjere ovog svijeta iste. A interpretacija drugacija. Uvidio sam da sve vjere ovog svijeta tvrde da su one samo izpravne. Da svaka druga ima mane. Da svaku drugu treba negirat i pljuvat. Shvatio sam da ja nemogu biti pravi vjernik je se neuklapam u one ljude koji nasilu poturaju svakom pod nos njihovo vjerovanje. Shvatio sam da je vjera tih ljudi jednosmjerna u kojoj nedozoljavaju nikakva iskakanja. Shvaito sam da ja neshvatam nista.
Danas zelim mir i skladan zivot u kojoj cu ja odlucivati o sebi, u kojoj cu ja slobodno moci razmisljat i slobodno trazit svoje odgovore.
Dario se tivra
- SiSaJuMe
#1 Dario se tivra
Evo naleti na istog Darija na drugom forumu. Fakat tip je zasluzio novu interesantnu temu.
Last edited by SiSaJuMe on 04/04/2006 10:08, edited 1 time in total.
-
Haqqani
Bismillah!
Nije pacijent, vec su moderatori izbrisali originalni topic koji sam ja postavio, a ovaj gore navedeni je izmijenjen od strane doticne osobe. Ovo jje bio originalni tekst:
Esselamu alejkum ,
Rođen sam 1987.godine i živim u istočnom dijelu Hrvatske.
Za sebe bih rekao da sam skoro cijelo djetinjstvo živio kao ateist, iako sam rođen kao katolik. Medjutim, kako su godine prolazile , shvatio sam da više ne mogu živjeti bez vjere. S obzirom da se Časnom Kur’anu kaže , ”U vjeru ne smije biti prisile” , tako sam i ja odlučio slijediti Allahov put i primiti Islam. Allah dobro zna što je dobro za nas i inshallah prepoznao sam svoj put prema Islamu.
Ime mi je Dario i nakon moje odluke da primim Islam uzeo sam ime Salahuddin, jer mislim da mi to ime pristaje s obzirom na značenje tog imena.
Upoznajem sve vise braće muslimana koji mi pomažu i moram reći kako mi je u početku bilo nevjerojatno koliko su muslimani spremni pomoći svojoj braći, sto često nisam iskusio u svojoj okolini dok sam živio kao nevjernik.
Moja obitelj ne zna da sam primio Islam, iako neslužbeno, ali nažalost znam da će na to negativno reagirati. To je sve rezultat sve više anti-islamski nastrojenih medija iz Zapadnog svijeta.
Čitao sam dosta knjiga o raznim religijama, ali nakon čitanja Kur’ana, knjige u kojoj sam našao toliko odgovora na sva moguća pitanja koja su me zanimala, ja sam odlučio izreći shehadet. Inshallah, izreći cu shehadet uskoro pred braćom muslimanima, jer još nisam imao prilike ići u džamiju.
Moram također reći kako sam postao bolja osoba u duhovnom smislu. Kao i mnogi moji vršnjaci, pio sam alkohol i pušio i nakon učenja o Islamu, riješio sam se tih poroka, što je dokaz da ako čovjek ima vjere svega što je loše se može riješiti. Nije lako biti tinejdžer u okolini koja misli tako loše o Islamu zbog medijske demonizacije Islama.
U katoličanstvu, ne vidim toliko veliku religioznost među mladima. Želim istaknuti mlade ljude s obzirom da sam i ja tinejdžer. Uz vjeru u Allaha dž.s. mladi čovjek može postati bolja osoba.
Želio bih istaknuti neke stvari zbog kojih mi je katoličanstvo,a i kršćanstvo općenito nelogično. Često sam se znao upitati prije ispovijedi u katoličkoj crkvi :
”Kako to da mi grijehe može oprostiti čovjek koji je griješan kao i ja?” I upravo zbog toga , bilo mi je malo i nelagodno ići na ispovijedi u katoličke crkve.
U Islamu nema posrednika, obraćamo se direktno Bogu.
Zatim, još jedna nelogičnost koju sam opazio. Uz razgovor sa mnogim katolicima, shvatio sam da često ni oni sami ne znaju u koga vjeruju. Dok mi neki govore kako je Isus zapravo Bog u ljudskom tijelu, drugi govore da je Božji Sin.
Dok kršćanu objasnite kako i Islam vrlo cijeni poslanika Isusa i kako svaki pravi musliman mora voljeti sve Božje poslanike, uvidite drukčiji izraz lica čovjeka koji je mislio sve loše o Islamu.
Ne-muslimanima je potrebno znanje o istinskom licu Islama. Najviše ljudi na svijetu prima Islam i to je pravi dokaz Islama kao snažne vjere u kojoj sam našao razlog i svrhu zivota. Sa svojih 18 godina, osjećam se ispunjen vjerom i zahvala pripada samo Allahu dž.š.
Allahu Akbar!
As-salamu alaykum wa rahmatullahi wa barakatuhu.
Salahuddin (18)
[email protected]
Nije pacijent, vec su moderatori izbrisali originalni topic koji sam ja postavio, a ovaj gore navedeni je izmijenjen od strane doticne osobe. Ovo jje bio originalni tekst:
Esselamu alejkum ,
Rođen sam 1987.godine i živim u istočnom dijelu Hrvatske.
Za sebe bih rekao da sam skoro cijelo djetinjstvo živio kao ateist, iako sam rođen kao katolik. Medjutim, kako su godine prolazile , shvatio sam da više ne mogu živjeti bez vjere. S obzirom da se Časnom Kur’anu kaže , ”U vjeru ne smije biti prisile” , tako sam i ja odlučio slijediti Allahov put i primiti Islam. Allah dobro zna što je dobro za nas i inshallah prepoznao sam svoj put prema Islamu.
Ime mi je Dario i nakon moje odluke da primim Islam uzeo sam ime Salahuddin, jer mislim da mi to ime pristaje s obzirom na značenje tog imena.
Upoznajem sve vise braće muslimana koji mi pomažu i moram reći kako mi je u početku bilo nevjerojatno koliko su muslimani spremni pomoći svojoj braći, sto često nisam iskusio u svojoj okolini dok sam živio kao nevjernik.
Moja obitelj ne zna da sam primio Islam, iako neslužbeno, ali nažalost znam da će na to negativno reagirati. To je sve rezultat sve više anti-islamski nastrojenih medija iz Zapadnog svijeta.
Čitao sam dosta knjiga o raznim religijama, ali nakon čitanja Kur’ana, knjige u kojoj sam našao toliko odgovora na sva moguća pitanja koja su me zanimala, ja sam odlučio izreći shehadet. Inshallah, izreći cu shehadet uskoro pred braćom muslimanima, jer još nisam imao prilike ići u džamiju.
Moram također reći kako sam postao bolja osoba u duhovnom smislu. Kao i mnogi moji vršnjaci, pio sam alkohol i pušio i nakon učenja o Islamu, riješio sam se tih poroka, što je dokaz da ako čovjek ima vjere svega što je loše se može riješiti. Nije lako biti tinejdžer u okolini koja misli tako loše o Islamu zbog medijske demonizacije Islama.
U katoličanstvu, ne vidim toliko veliku religioznost među mladima. Želim istaknuti mlade ljude s obzirom da sam i ja tinejdžer. Uz vjeru u Allaha dž.s. mladi čovjek može postati bolja osoba.
Želio bih istaknuti neke stvari zbog kojih mi je katoličanstvo,a i kršćanstvo općenito nelogično. Često sam se znao upitati prije ispovijedi u katoličkoj crkvi :
”Kako to da mi grijehe može oprostiti čovjek koji je griješan kao i ja?” I upravo zbog toga , bilo mi je malo i nelagodno ići na ispovijedi u katoličke crkve.
U Islamu nema posrednika, obraćamo se direktno Bogu.
Zatim, još jedna nelogičnost koju sam opazio. Uz razgovor sa mnogim katolicima, shvatio sam da često ni oni sami ne znaju u koga vjeruju. Dok mi neki govore kako je Isus zapravo Bog u ljudskom tijelu, drugi govore da je Božji Sin.
Dok kršćanu objasnite kako i Islam vrlo cijeni poslanika Isusa i kako svaki pravi musliman mora voljeti sve Božje poslanike, uvidite drukčiji izraz lica čovjeka koji je mislio sve loše o Islamu.
Ne-muslimanima je potrebno znanje o istinskom licu Islama. Najviše ljudi na svijetu prima Islam i to je pravi dokaz Islama kao snažne vjere u kojoj sam našao razlog i svrhu zivota. Sa svojih 18 godina, osjećam se ispunjen vjerom i zahvala pripada samo Allahu dž.š.
Allahu Akbar!
As-salamu alaykum wa rahmatullahi wa barakatuhu.
Salahuddin (18)
[email protected]
-
edu
stoji da se zachatala..ali je isto tako i ova zachatana..kao uostalomi svaka tema na forumu..zachatavanje rijesavate na druge nacine koliko ja znam..otvaranjem chat tema na BC..druga stvar..ova tema nije originalna..jer je ocigledno posljednji pasus dodan..da li od pokretaca ove teme ili nekog drugog - ne interesuje me..i trece..i ono najvaznije..haqani ili kako se vec ovaj zove..je prvi pokrenuo temu sa ovim tradeom darija..tek naokn njega to radi i ovaj sto sisavac..no ti zatvaras hakanijevu temu..a ostavljas ovu..i dalje mislis da nisi pogrijesio?
- SiSaJuMe
Fakat je tekst izmjenjen. Na S.... forumu sam naletio na "isti tekst" pa reko Dario pravo interesantan. Kopiro ga i priljepio,. Reko Dario se salta non -stop. A ono mene prosaltali.
Sorry Haqqani nije bila namjera sjebat temu. Kako su aktuelni transveri povjerovo sam da je i ovo neki interesantan transver.
Medatoru mozes i ovu temu zbrisat sto se mene tice zacatava se a i nije vise interesantna.
Sorry Haqqani nije bila namjera sjebat temu. Kako su aktuelni transveri povjerovo sam da je i ovo neki interesantan transver.
Medatoru mozes i ovu temu zbrisat sto se mene tice zacatava se a i nije vise interesantna.
- Arminovski
Pa nisi ni ti nista bolji od njega. Rekao si i sam da si zavrsio diskusijukomentar wrote:Evo ovaj opet dosao.
Zar nisi maloprije rekao da se povlasis iz diskusije.
Smijesno i jadno...
- Bosanac sa dna kace
jao, kako je to glupo, njegova stvar sto je posto musliman, a nama nit u dzepa nit iz dzepa!