Zene u politici

senada

#1 Zene u politici

Post by senada »

Zasto nikada zene na nasim prostorima nisu imale dominantnu, vodecu ulogu u politici :shock: :( :?
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Zasto? Zato sto je vrlo malo muskaraca kod nas koji daju zeni kredibilitet po tom pitanju, narucito po pitanju nekih visih i najvisih fukciija. POstoji stakleni plafon iznad kojeg se ne moze prodrijeti a ako se prodre postanes nesto ko Dr. Plavsic, koja je sve osim zena, barem u mojoj knjizi.

Ja bih dodao jos jedno podpitanje a to je zasto i ono malo zena koje idu u politiku su pogresne zene? Sto ne samo da ne rijesava stvar vec dijeluje negativno jer sputava druge, bolje, kandidatkinje od upustanja u politicku karijeru?
Prenj

Post by Prenj »

Sta fali njima

Image

Image

:D :D :D
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Prenj wrote:Sta fali njima

Image

Image

:D :D :D
Nista, samo im fali pocetak i kraj.... :(
Prenj

Post by Prenj »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Nista, samo im fali pocetak i kraj.... :(
Zar nisu u pravim, patriotskim strankama?
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Nemoj mi u Melihu u mene dirati.

Pitaju Melihu tako, u jednom revijalnom novinarskom interviju, koji je vas omiljeni sport, kaze Meliha jedrenje ( garant je bio tie breaker izmedju golfa i jedrenja...). Cudi se novinar, kad Meliha, i dalje nastavi u stilu, "da, da, kad god imamo malo vremena moj suprug i ja volimo iznajmiti jahtu pa malo jedriti po Jadranu....".

I, ode Meliha u politicare i postade popularna...

Izvinjavam se na digresiji, nisam mogao, da odolim...
Prenj

Post by Prenj »

Image + Image = Image

:D
Vingo

#8 Re: Zene u politici

Post by Vingo »

senada wrote:Zasto nikada zene na nasim prostorima nisu imale dominantnu, vodecu ulogu u politici :shock: :( :?

A u kojoj su drugoj oblasti IMALE dominantnu ulogu? (Metlu, sporet i potomstvo ne ubrajamo)
edu

#9 Re: Zene u politici

Post by edu »

Vingo wrote:
senada wrote:Zasto nikada zene na nasim prostorima nisu imale dominantnu, vodecu ulogu u politici :shock: :( :?

A u kojoj su drugoj oblasti IMALE dominantnu ulogu? (Metlu, sporet i potomstvo ne ubrajamo)
o radu moderacije se ne smije raspravljati.. :D :D :D
edu

Post by edu »

pitanje je..koliko su zene doprinijele tome da se o njima tako govori?
Vingo

Post by Vingo »

Doprinijele su jer ih vecina doma odgaja male shovencice....

Uvijek se sjetim Gipsy Magic....Miki Manojlovic taba zenu, a stara majka navija "Udri kurvu, bokseru mamin" :D (ista ja)
mr2

#12 Re: Zene u politici

Post by mr2 »

super ideja :lol: :lol: ministar na trudnickom bolovanju :lol: :lol:
edu

Post by edu »

Vingo wrote:Doprinijele su jer ih vecina doma odgaja male shovencice....

Uvijek se sjetim Gipsy Magic....Miki Manojlovic taba zenu, a stara majka navija "Udri kurvu, bokseru mamin" :D (ista ja)
pa znaci da je veeeeeeeeeeeeeeeeelikim dijelom to njihova krivica..prema tome..zaiskale ste - eto vam ga.. :D :D :D

ista ti..koja..ova sto navija?..ili?.. :D :D :D :P
rumenko

Post by rumenko »

Selmici je vrijeme da se ukljuci u politiku...ja bi sutra za nju glas'o....

Image
edu

Post by edu »

teta a..i crnci su se vozili u posebnim autobusima..i sta jos sve ne..pa to sada ne predstavlja nikakav problem da napreduju..jal u politici..jal u medicini..ako budemo stalno gledali sta je bilo prije..nikad necemo ici naprijed..jeste..bilo je to sto je bilo..i sta sad?..je li samo zbog toga sto zene nisu imale pravo glasa..sad im treba omoguciti mjesto..neko..ne treba..bujrum..pokazi da si pametna i ljudi ce ti dati podrsku..mene pravo nervira to..kao mora biti prisutno najmanje 30% "slabijeg" spola..jebo to..glasajmo za pametne ljude..a ne za spolove..problem je sto zene ne dignu glas protiv reisove cestitke bajrama "svim ljudima i zenama"..a uskurce se nesto kad ih neki debil "uhvati za supak za cvaju"..tog debila nece niko poslusati..a cestitka onog debila ce ostati u glavama mnogih..pretpostavljam da bi svijet bolje izgledao kad bi se ti i ja pitali..(jebo ove sto odgajaju boksere.. :D )..ali nije tako..niti ce biti..nazalost!
rumenko

Post by rumenko »

jaaaj edu jarane sta si doruckovo jutros....nikad 'vako mudro nisi vazio.....
Vingo

Post by Vingo »

Ja ne bih mogla biti u politici...Preosjetljiva sam.
edu

Post by edu »

buraz..na dijeti sam..samo jednu kiflu..i pola kefira.. :D :D :D
novel

Post by novel »

rumenko wrote:Selmici je vrijeme da se ukljuci u politiku...ja bi sutra za nju glas'o....

Image

Image

Evita Peron II :D :D
Vingo

Post by Vingo »

Meni vise lici na onu Chicho...nesto.
Stitch__

Post by Stitch__ »

:lol: sjecal se neko one nake fatime na izborima prije 5-6 godina, sto je samo znala rec GLASAJTE ZA MENE JER... i tu stane :D bio pun grad njenih plakata :D
edu

Post by edu »

teta a..ne kazem ja da nema predrasuda..ima..jesu li debilne..jesu..ali ima ih o bilo cemu..ako ja obucem pink jaknu..ja sam peder.. :shock: :shock: ..jer je to toboze "zenska" boja..znam ja da ima tih primjera koliko hoces..ali mislim da se ni ti ni ja na to ne trebamo osvrtati..nego nastojati da budemo sto pametniji..sto obrazovaniji itd..sad bih ja treb'o reci..tata medo uvijek ide u sumu po drva..a mama medo ne ide..cinjenica je..da postoje "muski" i "zenski" poslovi..ali ja pri tom ne mislim na stereotipe..nego cisto iz razloga sto ne bih volio da zene rade u rudniku..jer zene su slabiji spol..ne intelektualno..nego fizicki..ali to ne znaci da muske poslove ne moze raditi i zena..ili obratno..(primjer..film..cini mi se..north country..koji je baziran na istinitom dogadjaju..kroz sta je sve samo morala proci ta zena..od debilnih muskaraca na poslu..pa patrijarhalnog odgoja..itd..)..no problem je kod nas sljedeci..sto zene hoce da budu ravopravne..to je ona floskula..mi smo ravonpravne..e pa niste..niti smo mi ravopravni u poredjenju sa vama..imao sam jednu bivsu koja je voljela pametovati..a u sustini je bila laprdalo..i ona kaze..ovo je 21 vijek..u stvari tada je jos bio 20.-i.. :D ..mi smo ravopravne sa vama..itd..kaze dalje..kucni poslovi se moraju dijeliti..(slazem se..donekle..)..pola-pola..ja cutim..ona zavrsi..ja je pitam..ok..sutra kad su udas..nek' zapada snijeg..ako auto ne bude moglo upaliti..jedno jutro ces ti gurati..a drugo cu ja..i onda ide odgovor..ih pa ti si jaci..a i ne nosis stikle..helem..u svemu treba naci sredinu..!
novel

Post by novel »

Vingo wrote:Meni vise lici na onu Chicho...nesto.
u mejtefu :D se ptica da je "dobra" nije vazno na koga lici :D
rumenko

Post by rumenko »

edu jarane...po drugi put me odusevljavas danas....koji je kefir to bio....il su one kifle pored Aeroplan-a....ne mogu nikako da se uozbiljim na ovu temu...jer zene hoce 110% ravnopravnosti ali kad zapne pa treba odapeti....intelektualno ili fizicki..... onda se u 110% slucajeva povlace i kao najnormalnije ocekuju od nas muzijaka da to regulisemo.... pa nemoze se s jednom guzarom na dvije stolice rodila vas majka....pametna zena zna kad je dosta i kada treba malo rucnu povuci...
edu

Post by edu »

buraz..kefir sarajevski..light..0,5%.. :D :D :D
Post Reply