Reklame za Merlinov "Burek"

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

dario-x

#1 Reklame za Merlinov "Burek"

Post by dario-x »

Jeste li vidjeli reklame za novi album Dine Merlina "Burek"? Kada izlazi album? Šta očekujete od "Bureka"?

Image

http://www.dinomerlin.com
Pooll

Post by Pooll »

ocekujem par plagijata :cry:

A zar nije izasao? :cry:
dario-x

Post by dario-x »

Trebao je pocetkom juna...
glasnost

Post by glasnost »

Pooll wrote:ocekujem par plagijata :cry:

:lol:
Pooll

Post by Pooll »

glasnost wrote:

:lol:
A to bi trebalo da znaci? :cry: :(

Naslovnu pjesmu albuma Dino izvodi sa djecakom Jehanom Dzihanom, a pojasnjavajuci naziv albuma, Dino kaze kako je ovaj autenticni bosanski fenomen istodobno i antiglobalisticki. 'Ovaj mi je naziv otpocetka bio neodoljiv kao i sam burek. Imajuci u vidu ovu sumornu atmosferu koju zivimo, nakon sto svako jutro procitam novine, jedino sto mi uvijek popravi raspolozenje je vruc burek', kaze Dino i dodaje kako je burek nesto sto podjednako zelite bez obzira da li se nalazite u Sarajevu ili New Yorku.

U toku je snimanje spota za pjesmu 'Burek' koji rezira Klaudija Cermac koja je prethodnih godina radila specijalne efekte za brojne velike produkcije, izmedu ostalih i za film Harry Potter.

Na Dininom novom albumu nalazi se i nekoliko dueta. Pjesma 'Verletzt' snimljena sa Edom Zankijem vec se nasla na njemackim muzickim ljestvicama, a od prije nekoliko dana udarni je hit na domacim radio stanicama. Jos jedan duet koji se cesto moze cuti posljednjih dana je pjesma 'Ti si mene' koju je Dino otpjevao sa Ninom Badric, a na albumu ce se naci i pjesma 'Supermen' - duet sa Zeljkom Joksimovicem.

Pored muzicara iz Bosne i Hercegovine, na 'Bureku' su saradjivali brojni umjetnici iz cijelog svijeta, poput Gane, izraelske pjevacice koja trenutno radi u Londonu, Glzara i Argende, umjetnika iz Indije i Pakistana, Chara - turskog pjevaca i glumca, te brojnih turskih instrumentalista, izmedu ostalih perkusioniste Mehmeda Akataja i klarinetiste Bülenta Kirpi Altinbasa.

Album ce za bh. trziste objaviti Muzicka produkcija Javnog televizijskog servisa BiH, za trziste Slovenije i Hrvatske Dallas Records, dok je izdavac za Srbiju i Crnu Goru City Records.
http://www.dinomerlin.com/
wxy

Post by wxy »

Ocekujem jako kvalitetan album koji namijeravam kupit (original) no fus :x

Svi znamo da je dino jedan od najkvalitetnijih muzicara sa ovog prostora
Telefon

Post by Telefon »

Kazu da ce u "MAGAZI" poklanjati zvrk bureka uz kupljeni original CD "Burek". Pa vi kupujte pirate.
bosniaque

Post by bosniaque »

album ce biti nest extra 100%, i ja se pridruzujem kupujem original! :P
scott

Post by scott »

Od Dine kupujem samo orginal :) jer se isplati dati lovu :sad: ali na koncert vise nikad :( :x :x :x
Jasho

Post by Jasho »

Kako neko već reče možemo očekivati nove plagijate i krađu pjesama od drugih autora. Dino bi mogao izdati komotno kompilaciju maznutih stvari,. Hajd što je maznuo, ali ne zamislivo je da nikad nije potpisao stvarne autore. Navodim primjer UB 40, Michael Jackson itd. Smatrati ga našim največim muzičarem je smiješno. Dok je Čole Dino će uvijek biti iza njega. Mada ja ne slušam Čolu, više volim alter glazbu. Prema tome okanite se polovnog i polupismenog polunarodnjačkog Dine merlina,
bosniaque

Post by bosniaque »

DINO jest i ostace king pop muzike na balkanu, ostalo sve pushiona! :zzzz:
scott

Post by scott »

Jasho wrote:Kako neko već reče možemo očekivati nove plagijate i krađu pjesama od drugih autora. Dino bi mogao izdati komotno kompilaciju maznutih stvari,. Hajd što je maznuo, ali ne zamislivo je da nikad nije potpisao stvarne autore. Navodim primjer UB 40, Michael Jackson itd. Smatrati ga našim največim muzičarem je smiješno. Dok je Čole Dino će uvijek biti iza njega. Mada ja ne slušam Čolu, više volim alter glazbu. Prema tome okanite se polovnog i polupismenog polunarodnjačkog Dine merlina,

Treba neko i to znati :roll: nemoze se to zvati maznuta stvar,jer takve pjesme poznaju najveci papci :shock: to je samo preuradena ili obradena stvar nekog :oops: sta bi rekli za P.Kazaliste onda su oni kriminalci :lol:
Sto se tice koncerta tu nije ok :(
wels

Post by wels »

Dok je Čole Dino će uvijek biti iza njega

:? Cemu poredjenje?

Gluposti.
scott

Post by scott »

Kad bi tako gledali :( i skretali sa teme :roll: Brega prvi, za njim kaskaju svi iz EX YU deset godina unazad(sto se tice muzike tj B.Dugmeta:lol: )
DeXteR

Post by DeXteR »

bespotrebno trosenje para na reklamnu kampanju... vecina ce ionako kupiti piratsko izdanje :D
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

*ebo ti burek ako ga nije moja mama napravila
bosniaque

Post by bosniaque »

cuj ipak je dino sakupio oko 60000 dusa na koncertu u sarajevu nije to malo moramo biti iskreni, mislim da niko od drugih pjevaca nije u stanju da raju digne na noge kao DINO! 8-)
@ke

Post by @ke »

:lol: ... :lol: .... :lol:
:zzzz: .. :zzzz: .. :zzzz:
live

Post by live »

dino je najbolji jest da mu nevalja to sto uzima tude pjesme to mu je pravo beze ali sta dino napravi nemoze lose biti ja i dan danas slusam pjesme stare bog zna koliko
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Dino je, po meni, genijalac i rado slusham njegove pjesme.

Ne znam kako se u muzichkim vodama definishe plagijat, ali evo teksta pjesme jednog istinskog genijalca, pa uporedite:

Hej Bosanci
(rimovana za repovanje)

Burek pita, zeljanica.
Jagnjetina i lukmira.
Izašla mu na nos duša
Ko u Bosnu dira.

Sogan dolma, japrak, ćufte
Jufka leti, sarma krčka.
Dabogda se zagrcnuo
Ko po Bosni prčka.

Pet u pola s puno luka,
Teletina ispod saća...
Neka svakog munja sprži
Ko se Bosne laća.

Šljiva, iva, pelinkovac,
Vlahov, loza, brlja,
Ljekarna mu menza bila.
Ko po Bosni prlja.

Tufahija, boza, halva
Fildžan, džezva, kahva, kocka
Ruka mu se osušila.
Ko u Bosnu bocka.

Banket, koktel, ručak, meza
Restorani, limuzine...
Proklet bio izdajica
Svoje domovine!

Autor: Nenad Veličković
Glumica

Post by Glumica »

ako cemo posteno dino prije rata jeste bio u nekoj b kategoriji... ali boze moj... niti bosna ima onoliko muzicara koliko je imala... niti je dino logicno ostao na nivou na kome je bio sa 20 godina... naravno da je zreliji kao autor, naravno da su radovi kvalitetniji... naravno da je produkcijski mnogo jaci od ostalih... tako da ocekujem solidan album...

vizuelnom realizacijom "bureka" nisam odusevljena...
qqnch

#22 Burek

Post by qqnch »

Hej ljudi pogledajte ovo, samo sto je album Burek izasao, eno vec na Dininoj stranici ljudi stavili pjesmu Burek za download. Svaka im cast.
http://www.dinomerlin.net
qqnch

#23 Burek

Post by qqnch »

PipiDugaDevetka wrote:Dino je, po meni, genijalac i rado slusham njegove pjesme.

Ne znam kako se u muzichkim vodama definishe plagijat, ali evo teksta pjesme jednog istinskog genijalca, pa uporedite:

Hej Bosanci
(rimovana za repovanje)

Burek pita, zeljanica.
Jagnjetina i lukmira.
Izašla mu na nos duša
Ko u Bosnu dira.

Sogan dolma, japrak, ćufte
Jufka leti, sarma krčka.
Dabogda se zagrcnuo
Ko po Bosni prčka.

Pet u pola s puno luka,
Teletina ispod saća...
Neka svakog munja sprži
Ko se Bosne laća.

Šljiva, iva, pelinkovac,
Vlahov, loza, brlja,
Ljekarna mu menza bila.
Ko po Bosni prlja.

Tufahija, boza, halva
Fildžan, džezva, kahva, kocka
Ruka mu se osušila.
Ko u Bosnu bocka.

Banket, koktel, ručak, meza
Restorani, limuzine...
Proklet bio izdajica
Svoje domovine!

Autor: Nenad Veličković
Istina da je ovo, samo sto je i Dino napisao u njegovom albumu da je pjesma napravljena po ovom tekstu.
Pozdrav svima.
bosniaque

Post by bosniaque »

odvalitus, DINO je king!!

a ovim kriticarima, da je merlin slucajno iz srbije bio bi on dobar i vama ali je iz bosne pa zato ne valja, ne znamo mi svoje cijeniti takvi smo m!
blackbrother

Post by blackbrother »

Dino je odlucio da uradi nesto protiv piratije, tako ce njegov album "BUREK" kostati u CD-verziji (izdanje PBS-A) 12km a
kaseta 5 km. KUPUJTE ORIGINAL!!!!
Post Reply