Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Eto danas je u Zenici velika festa...Chimburijada, koja se uvijek organizuje na prvi dan proljeca.
Hoce'l ko ici i imal ko da nam postavi slika s naseg Kamberovica polja.
Nesto kontam mogli bi mi angazovati Ibru Spahica da "izkordinira" dane tope u Sarajevu ili Topijada
Last edited by Mahalac on 21/03/2006 10:01, edited 1 time in total.
Mahalac wrote:Eto danas je u Zenici velika festa...Chimburijada koja se uvijek organizuje na prvi dan proljeca. Znaju ljudi zivi't
Hoce'l ko ici i imal ko da nam postavi slika s naseg Kamberovica polja.
Nesto kontam mogli bi mi angazovati Ibru Spahica da "izkordinira" dane tope u Sarajevu ili Topijada
meni ono djeluje kao ruganje..mislim uz popratne smaje..
evo 'vako... prvo da, po staroj dobroj navici, rascistimo: pravila igre, uvodne napomene, osnovne definicije.
Dakle ...Tava, (tiganj ...moze plehani, moze gusani, moze i onaj od legura titanijuma i vanadijuma) se stavi sa stednjak oliti schparet...zagrije se...uz malcice rafiniranog suncokretovog zejtina...prvo ide crveni luk (nascjeckan naravski) pa malo fasiranog mesa...zaciniti se moze na razlicite nacine ...ova varijanta je inace moj favorit: nakon mesa stavljam malo vegete, malo gnjecenog ili sos-parajdajza, crni biber, paprika(mljevena crvena neljuta), i kad to sve skupa zajedno pocne da cvrchi na tavi ...curnem malo vode i poklopim. 10-15 min se dinsta tako uz povremeno dosipanje manjih kolicina vode...Kad vidite da je "tu negdje"...onda prilazite izvdebi zadnjeg, finalnog koraka ...otklopite i zbombate 3-je jaja u to dinstanu masu ...i to "na oko"...i nakon sto ih posolite po zumancu ...opet poklopite. Minut-dva ...ne treba vise....i to je to.
Najveca jeba je onda izvaditi sve to u tanjur...a da se ona jaja "na oko" ne razliju.
Servirati se moze uz sir, sarenu salatu....svijetlo pivo.
I sve je super ....samo jedna sitnica....to jelo se u krajevima iz kojih poticem zvalo onomad....Chilbur ...a vidim vi Sarajlije (i Zenicani) zovete nesto Chimbur...pa izvolite usporediti sa mojim opisom ...jel to ista stvar?
Joj .prenje...pa pusti sirotog Sticha da nam svima ovdje da do znanja da mu je nesto smijesno u vezi chimburijade...zasto obezvrijedjujes njegovo ustavnom garantovano pravo da se slobodno izrazi po pitanju humoristickog naboja u Chimburijadi...
Last edited by Stari on 21/03/2006 10:24, edited 1 time in total.
Stari wrote:Joj .prenje...pa pusti sirotog Scicha da nam svima ovdje da do do znanja da mu je nesto smijesno u vezi chimburijade...zasto obezvrijedjujes njegovo ustavnom garantovano pravo da se slobodno izrazi po pitanju humoristickog naboja u Chimburijadi...
Humor da, poredjenje sa nepostojecim "olimpijskim gradom Sarajevom", ne.
pitam se samo kakva je razlika izmedju uranka na vrelu bosne za prvi maj..kada se rostilja..okrecu zivine..i svakako..sve ostavlja iza sebe..i ovoga sto zenicani praktikuju jednom godisnje?
razlika je..meso i jaja..ali eto..to njihovo je smijesno..ovo "nase" je "cool"?!
iz nicaze mi je samo jedna bivsa..a to je tako davno bilooooooooo..btw ni metka nije bilo..tako da nemam neki poseban razlog da ih branim.. ..jednostavno ljudi imaju svoj obicaj..ne kradu..ne ubijaju..provode se..i boli ih kurac..isto k'o sto mene boli kad me neko vidi da rostiljam..pa kaze..divi papaka..znas koliko se nasekiram..
druga je stvar na sto to lici kad se sve zavrsi..da li ostaje smece?