"Simple Minds" u sarajevskoj Zetri 10. aprila !

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

DaysleepeR

#1 "Simple Minds" u sarajevskoj Zetri 10. aprila !

Post by DaysleepeR »

Ko nije čuo za Simple Minds, taman je za njega ekstra Hari Mata Hari :D

"Simple Minds", jedni od najoriginalnijih predstavnika svjetske muzičke scene i najznačajnijih britanskih grupa tokom protekle tri decenije će u okviru evropske koncertne promocije posljednjeg albuma "Black and White 050505", prvi put gostovati u BiH.

Oni će nastupiti 10. aprila u sarajevskoj "Zetri" .

Sredinom jula prošle godine "Simple Minds" su objavili novi album "Black and White 050505" s prvim hit singlom "Home" i nedavno drugim, "Stranger".

Ponovo djeluju u kompletnoj postavi: Jim Kerr (vokal), Charlie Burchill (gitara), Andy Gillespie (klavijature), Mark Taylor (klavijature), Eddy Duffy (bas) i Mel Gaynor (bubnjevi) za nastupajuću evropsku turneju koja je počela koncertima u Dublinu 30. i 31. januara i u sljedeca tri mjeseca uključuje nastupe u više od 20 zemalja te u okviru koje ćemo ih vidjeti i u Sarajevu.

http://sarajevo-x.com/clanak/060306014

http://simpleminds.com/tourdates/?Sessi ... 6070d195a7
vedderedi

Post by vedderedi »

Sumnjam ja da ce oni Zetru napuniti, prebacice se to u Skenderiju.
Vingo

Post by Vingo »

Ja sam za Simple Minds cula zadnji put devedesetih...Do mene!
Al nekako imam osjecaj da nama dodju tek kad padnu k za u....
anyway.....jedva cekam! :D
BigBoss

Post by BigBoss »

Koliko kosta ulaz?????
neutral

Post by neutral »

i njima nestalo para pa ko biva mozemo sad malo do Sarajeva da nam one budale malo dopune dzepove...da, da to su oni kojima nikad prije ne bismo otisli dok smo bili popularni nego sada kad smo pali k....za usi daj sta das.....
BigBoss

Post by BigBoss »

neutral wrote:i njima nestalo para pa ko biva mozemo sad malo do Sarajeva da nam one budale malo dopune dzepove...da, da to su oni kojima nikad prije ne bismo otisli dok smo bili popularni nego sada kad smo pali k....za usi daj sta das.....
Ako je bio Sting, Maideni, U2 u Sarajevu onda budi siguran da to nije zato da bi zaradili para. :D :D
neutral

Post by neutral »

jedino U2 skidam kapu, a ostali su odavno izlapjeli na zapadu pa sad kod nas i nama slicnim dopunjavaju svoje dzepove...a daaaa obavezno ce oni reci kako su odavno zeljeli da posjete Sarajevo ( tu ide onaj nauceni tekst koji prosipaju svugdje) i bla bla....
car-x

Post by car-x »

eto kakvi smo mi.. neki dan bi tema, zasot nas zaobilaze svjetski muzicari, a sad kad se simple minds najavio, odmah je prica, eto dolaze, izlapili na zapadu, pa da ugrabe koju marku..

nije se jos rodio ko bi dobrim bosnjanima ugodio..
BigBoss

Post by BigBoss »

neutral wrote:jedino U2 skidam kapu, a ostali su odavno izlapjeli na zapadu pa sad kod nas i nama slicnim dopunjavaju svoje dzepove...a daaaa obavezno ce oni reci kako su odavno zeljeli da posjete Sarajevo ( tu ide onaj nauceni tekst koji prosipaju svugdje) i bla bla....
Nisi u pravu, maideni su rasprodali koncert za dan. Sting isto. Koliko kosta karta u Sarajevu, mislis da isto zarade u Sarajevu i u zapadnim zemljama???? Reci hvala sto dolaze.
Vingo

Post by Vingo »

Sting u Sarajevu????? Tita ti o cemu govoris?
BigBoss

Post by BigBoss »

Vingo wrote:Sting u Sarajevu????? Tita ti o cemu govoris?
Zar nije bio???? Ako nije doce. :D :D Cuo sam da je trebo doc prije nekoliko godina. :D :D
Vingo

Post by Vingo »

Bio je Elton John, pa ti se pomijesalo vjerovatno....
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

neutral wrote:jedino U2 skidam kapu, a ostali su odavno izlapjeli na zapadu pa sad kod nas i nama slicnim dopunjavaju svoje dzepove...a daaaa obavezno ce oni reci kako su odavno zeljeli da posjete Sarajevo ( tu ide onaj nauceni tekst koji prosipaju svugdje) i bla bla....
Ti si idealan potencijalni posjetilac Cecinog koncerta u Sarajevu.
Ona bar nikad nije bila licemjer :D
debela

Post by debela »

pa majku mu kako bas da pada radni dan :-?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

debela wrote:pa majku mu kako bas da pada radni dan :-?
Ako se sjetis, Jamiroquai je bio u cetvrtak, U2 u utorak.

To je ljudima posao, i oni zele slobodan vikend, osim ako nije u pitanju neki poseban koncert.
debela

Post by debela »

ne sjecam se, iznosim svoje nezadovoljstvo zbog koncerta na radni dan ali to je moja stvar, je li :-)
akyx

#17 EE

Post by akyx »

Ko bi bosancu ugodio......
Iskreno se radujem...
I jedva cekam.
Idemo, jelde;)
Last edited by akyx on 03/05/2010 01:13, edited 1 time in total.
neutral

Post by neutral »

DaysleepeR wrote:
jedini koncert na kojem cu sigurno biti prisutna je Maksim Mrvica...kada dodje...
A poznati muzicari nas zaobilaze jer dok su u "top formi" nismo im bitni kad grohnu "ko kauc" eto ih....
rulja_20

Post by rulja_20 »

eee koliko ovdje licemjera ima majko moja!!!!
eto vi sad neke principe ganjate i nećete da idete na koncert. ma pola ba vas i ne zna ko su Simple minds, pa se vadite na neke principe. to im pjesme više ne valjaju, ubuđale se, šta li? ma jašta ba, bolji onaj Šako Palenta (valjda je tako)...
išao sam na "dugme", pored svih nekih ljigavih članaka još ljigavijeg Senada Pećanina da slušam MUZIKU ne političke stavove GORANA BREGOVIĆA, kojeg, iskreno zaboli k... i za Aliju i za rat u BiH. uživao sam tada, akoBogda uživat ću i na Simple Minds...toliko od mene.
SVE POLITIČARI U P.M. :x
akyx

Post by akyx »

eeeee......
ako Bog da, i ja cu da uzivam.......uh;) jedva cekam
Belminator

Post by Belminator »

Daysleeper ti si boga mi za mustuluka... Evo bas sam prije mozda sat vremena slusao na vijestima i vijest je tacna, koncert ce se odrzati...
Meni su Simple Minds poslije INXS-a najdrazi bend i zaista bolji koncert nisam mogao pozeljeti. Pa ja mislim da svakome ko je imao priliku upoznati se detaljnije sa njihovim radom jasno je da takve velcine ne mogu grohnuti. Hitovi poput; I Travel, Hypnotised, Real Life, Mandela Day, Someone Somewhere in Sumer Time, 11 20 TH Century Promised Land, Wall of Love i mnogi, mnogi drugi, jednostavno takvi hitovi ne bajate...

Image

U svakom slucaju 10 april 2006 trebao bi biti za pamcenje :-)
krava

Post by krava »

neutral wrote:
DaysleepeR wrote:
jedini koncert na kojem cu sigurno biti prisutna je Maksim Mrvica...kada dodje...
A poznati muzicari nas zaobilaze jer dok su u "top formi" nismo im bitni kad grohnu "ko kauc" eto ih....

cuj maksim mrvica??
mislim da su simple minds veci bend od njega..ali eto, to je samo moje misljenje
:-)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Simple Minds meni bude nostalgiju na lijepa predratna vremena, posebno pjesma Alive & Kicking

Evo ko nezna i nije cuo ili ko je zaboravio da se malo podsjeti, Simple Minds i njihova fenomenalna Hypnotized.

http://rapidshare.de/files/15062309/Sim ... d.mp3.html

Uzivajte!
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Eh i ti novi romantičari nekad :D u košu sa Depeche Mod-om i Spandau Balletom pa čak i Frankie Goes da snima filmove :D ........naiđoše i kod nas .
Nisam vidio cijene ali :oops: otprilike 40 - 50 do 80 u prvom safu :D kilometara :D Miracle :D za naše prilike :oops:
r_faruk

Post by r_faruk »

bice to otkazano ba..........................
Post Reply