Imal ovdje Hodja ili neko ko zna arapsko pismo ili sl.

Rasprave o vjerskim temama.
mexx25

#1 Imal ovdje Hodja ili neko ko zna arapsko pismo ili sl.

Post by mexx25 »

Dakle naso sam nesto vrlo zanimljivo u jednoj vazni u svojoj kuci,izpresavijano na malu kockicu ca 2cm sa 1cm i obljepljeno selotepom. neznam sta je ali imam osjecaj da nije dobro.Znal iko sta je ovo.
Ja sam evo skeniro pa vi pogledajte i recite mi nesto.Samo nemoj da se neko zeza samno i svasta pise.Please

Image
the_stick

Post by the_stick »

nemam pojma sta tamo pise, ali mi je poznat koncept 'bacanje sihri'.. desava li se nesta cudno kod tebe u kuci u zadnje vrijeme? tebi ili nekome od tvojih??
Fair Life

Post by Fair Life »

Hodzin zapis... nekakav.

Nesto sam slicno i sam vidio prije otprilike 35 godina.
the_stick

Post by the_stick »

Fair Life wrote:Hodzin zapis... nekakav.

ni manje ni vise nego bas hodzin???
danas

Post by danas »

savjetujem ti da se za pomoc obratis damkanu, nasem dezurnom forumaskom sihirbasi i dzinologu :-)
the_stick

Post by the_stick »

kad malo bolje pogledam, ovo meni lici na recept za baklavu... vidis ovo slovo sto se cesto pojavljuje u ovim trokuticima... kruzic iz kojeg na lijevu stranu izlazi crtica i ide prema dole? eh.. to je arapsko slovo M... i to hoce da kaze.. a kad je jedes ona je mmmmmmmm...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

the_stick wrote:

Ma nije ba hodzin. Oni to sad rade u Photoshopu i onda ti siknu mejlom ili zastekaju negdje ispod praga CD...

:D
begefendija

Post by begefendija »

http://www.lijecenje-kuranom.com/
Ovdje ćeš naći o svakakvim sihirima,urocima...
Ocean

Post by Ocean »

Ovo je, cini se hodjin zapis, koji bi trebao stititi od crne magije ili sihira. :roll:
Na pocetku pise,

Bismillâhirrahmânirrahîm
La ilaha illallah Mohammed-ur-rasul-ul-lah, i cisto sumnjam da bi takvo nesto pisalo na nekom, nazovi, "losem" zapisu

U davudovoj zvijezdi je ajet iz Kur'ana, A sa lijeve i desne strane su imena dva andjela ( harut i Marut-nisam sigurna da li se ovako pise), na vrhu pise Allah, ostalo su samo slova.

itd..itd...
pentijum

Post by pentijum »

Ovo mi je preveo jedan prijatelj koji je porijeklom arap.

''To izgleda kao neki dove;
samo sto kad ih pise na ovakav nacin;
to bude nesto kao sihr;
ili mozda je to bila knjiga;

Tako ide:
besmillah;
selavat na poslanik;
kul hwa allah ahad sura;
nema snaga ni moc osim s boga;

Nesto ovako,
ali to su dvije drukaciji sure;
a on ih mjesa zajedno;
a to se ne može miješati?!;
i jos zanimljivije;
da je on poslje ubacio dvije sure koje pricaju u sejtani i dzinni;
ocigledno je sihr;
ja sam siguran da je to sihr ili neku hamailju

A šta predstavlja ova Davudova zvijezda?
i ono unutra napisano?

On je gore napisao Allah;
zatim neke slove koje nemaju nesto poseban znacaj;
a znas da stvari koji nemaju poseban znacaj mogu zvati sejtan;
zati je unutra napisao neku ajetu koja prica o dva melece koji ih bog kaznio;
i oni poucavaju sihr;
harut i marut;
zatim je napisao naoklo slova l a
a to znaci negacija.

Harut i Marut, to su oni koji nisu slusali boziji naredbi;
tako da nam bog zabranio da ih slusamo;
u suri al bakara;
zato sto oni poucavaju sihr.

I napomeni mu da je ovaj nact nema nikakve veza s Kur'anom
tako da zna na osnov cega kazes da je to sihr.
pentijum

Post by pentijum »

Mada kaže mi čovjek, a inače je hafiz, da ovo može biti i sihir za zaštitu. Zaštitu uz pomoće šejtana, ne Kur'ana. To je po islamu zabranjeno!
Fair Life

Post by Fair Life »

the_stick wrote:

Jok... nije hodza nego CENTRALNI KOMITET.
pentijum

Post by pentijum »

@Mexx25 Čovjek je rekao da bi, ako si musliman, trebao učiti posljednje dvije sure Kur'ana. Nemoj da ideš kod nekih drugih ''hodža'', jer samo Kur'an pomaže protiv ovoga.
hananah

Post by hananah »

Budizam nije religija nego filozofija, a osim toga u Budizmu nema bogova te me to cini ateistom :roll:
Ja nikad ne lazem :)
danas

Post by danas »

budizam je religija, jer ima svoje hramove i svecenike i sistem vjerovanja koji se ni najmanje ne zasniva na ateizmu (tj., na negaciji bozjeg postojanja).

http://www.comedition.com/AAAA/Religion ... ligion.htm
hananah

Post by hananah »

Danas, tema nismo ni ja ni Budizam vec arapsko pismo. Osim toga malo proguglaj pa vidi koliko pravaca Budizma ima :)
Adio i uzivaj u googlanju :)
hiseta-BL

Post by hiseta-BL »

Bismillahi irahman irahim!

Ovo ti je klasicni primjer zapisa tj. sihira u negativnom smislu, ovo je tipicni primjer djela nekog od sihirbaza, znaci uzimanje dijelova iz Kur'ana, onda izokretanje originalnih rijeci sto je tipicni primjer sihira...

Neko spomenu i da se moze raditi i o zastitnom zapisu? Nema teorije da se radi o bilo kakvoj pozitivnoj namjeri u ovom tekstu, to sto se citiraju dijelovi Kur'ana i jeste problem jer se originalni citati izvlace iz konteksta, dodaju im se rijeci, izokrecu se rijeci... To je zabranjeno, ali oni koji to rade cine uslugu sejtanu, a sejtan njima onda uzvraca protuuslugu na stetu onoga kome je ovaj zapis napravljen...

Ne bih htio da te plasim, ali dobro se pripazi sa ovim, to su sejtanska posla, i podhitno se obrati nekome za pomoc, ali moras dobro paziti kome se obracas da ne bi naletio opet na nekog sihirbaza koji za sebe tvrde da lijece od drugih zapisa

Neko je vec spomenuo ovaj link http://www.lijecenje-kuranom.com
Njima se obrati, imas tamo i dosta literature da procitas i da se malo obrazujes na ovu temu, vrlo vazno je da pocnes prikupljati informacije o ovome tako da se mozes adekvatno zastititi od toga

Neka Allah Dragi pomogne i neka se smiluje onome na koga je ovaj zapis napravljen, a one koji su napravili ovaj zapis njih ce kazna zasluzena stici za to sto rade
ragib

Post by ragib »

uci Kur’an pogotovo zadnje tri sure.
Nemoj se puno opterecivati sa ovim stvarima mozes sebi umisliti.

Sihri postoje i duznost svakog muslimana jeste da vjeruje u to jer se spominje u Kur’anu ali mnogi ljudi to uvelicavaju i sta god im se lose desi kazu "sihri".
Aliciana

Post by Aliciana »

Svake noci sanjam isti san

sta to moze da znaci?

selam
CiCiban

Post by CiCiban »

zavisi sta si u horoskopu
Aliciana

Post by Aliciana »

Obracate se meni?

ne vjerujem u horoskop no vjerujem u moc dzinna i nevidljivih bica jer sam imala s njima dosta iskustva,mogu reci da sam ih jedno vrijeme(dvije godine) vidjala svaki dan.Nazalost taj problem mi se polahko vraca,i valjda cu morati opet traziti lijek...zato pitam,sanjati svaki dan isti san,dali je to znak da su dzini opet prisutni?'

selam
CiCiban

Post by CiCiban »

obracamo se tebi :)

mislimo da si na pogresnom forumu :)

ili.... mozda nisi ? kako ti ne dosadi
Gorcin

Post by Gorcin »

Bismillah...
pa zar nisu dzinni "nevidljiva bica"?
kako to da si ih vidjala....da prostiš....ne želim te provocirati ili se šaliti na tvoj račun, ali da tu neke druge stvari nisu u pitanju...
raspitaj se kod porodice, da slucajno i oni nisu imali slicna iskustva... :? :-?

inace...abdest i zadnje 3 sure!
la hawle we la quwete ila billah 8-)
worry not
Ereinion

Post by Ereinion »

Mogu reci samo "opa" :roll: ovdje su ozbiljne stvari u pitanju. Treba uzeti dosta vode i na nju proučiti određene ajete. Tačno koji su, zaboravio sam, ali pitaj nekoga u džematu svome ko se dobro razumije i Boga boji. Tu vodu stavi u bocu sa prskalicom (kao što su sredstva za pranje prozora) i poprskaj svaki centimetar kvadratni doma svoga. Gdje se pojavi nešto neobično nakon toga, razvali, raskopaj, i nađi vjerovatno još sličnih a možda i gorih stvari. Neka ti je dragi Allah na pomoći i da te sačuva od zla bilo od ljudi ili džina.
Aliciana

Post by Aliciana »

Ereinion wrote:Mogu reci samo "opa" :roll: ovdje su ozbiljne stvari u pitanju. Treba uzeti dosta vode i na nju proučiti određene ajete. Tačno koji su, zaboravio sam, ali pitaj nekoga u džematu svome ko se dobro razumije i Boga boji. Tu vodu stavi u bocu sa prskalicom (kao što su sredstva za pranje prozora) i poprskaj svaki centimetar kvadratni doma svoga. Gdje se pojavi nešto neobično nakon toga, razvali, raskopaj, i nađi vjerovatno još sličnih a možda i gorih stvari. Neka ti je dragi Allah na pomoći i da te sačuva od zla bilo od ljudi ili džina.
Hvala ti na savjetu,bila sam jednom kod hodze i on je rekao da pustim suru Bekare pa da vidim reakciju...to sam uradila,jedno 40 minuta je sve bilo ok onda me odjednom pocela toliko boljeti glava tako da sam morala ugasiti.Sto naravno znaci da su u pitanju dzinni,znaci odredjene stvari se moraju uradeti

Amin na tvoju dovu
Post Reply