Nakon visednevnog razbijanja glave oko problema netrpeljivosti 3 konstitutivna naroda (a i ostalih

) u BiH, dosla sam do zakljucka da nama treba zajednicki vanjski neprijatelj, kojeg zbog viska mrznje i netolarancije vecine nasih gradjana, mozemo mrzti do besvijesti, lijeciti licne frustracije, poticati medjudrzavnu mrznju, i tako dalje i tako blize.....a u isto vrijeme, ta ce nas zajednicka "mrznja" prema "zajednickom" neprijatelju pribliziti jedne drugima, jer mi se nikada ne mozemo toliko ujediniti kao kad mrzimo i mrznju usmjeravamo i fokusiramo na isto mjesto...
Pozmatrala sam geografske karte, atlas

...kontala, kontala i mislim da sam nasla koga mozemo zajednicki da mrzimo: Novi Zeland

.
Mislim, oni su tako odvojeni, uvijek se prave pojedinci, nema ih nigdje na politickoj sceni....nesto glume da su cool....a u stvari su seljaci koji zive Bogu iza nogu. I engleski im je cudan...nije Australski-Britanski, a nije ni Americki engleski...nego neki "Novo Zelandski".
Imaju veoma stroge zakone o useljavanju, ko oni su eto nesto posebno...a sa svojim strogim zakonima o ocuvanju okolisa destabilizuju ekonomiju cijelog svijeta...cak i Busha zabrinjavaju.
Mislim da imamo puno razloga da mrzimo Novo Zelandjane, jer se fakat kur*e i prave pojedinac. Nama to nije potrebno, dame i gospodo, drugovi i drugarice

....nama treba Novi Zeland koja ce da nam se mijesa u unutarnje stvari, salje nam humanitarnu do kraja vremena...jednostavno neko na koga mozemo racunati u mrznji i netrpeljivosti....nama treba Novi Zeland kao objekat mrznje svih nasih naroda i narodnosti

.
Il' vi mozda imate bolji prijedlog?