Kako covjek moze provjeriti svoj IP
Govori mi admin na jednom forumu da neko pod drugim nickom pise sa mog kompjutera a ja kazem da nije .A on kaze da su IP identicne . Da li je to moguce i kako se moze provjeriti
Kako provjeriti IP
Moderator: Benq
-
Lisac
najkorisnija naredba u dosu je nestat
'dje si saha krme te ubolo
kada budesh experimentirao sa ipconfig-om trazheci svoju ip-adresu ne zaboravi da ako internetu pristupash iza proxy-a, da je moguce da vishe ljudi pishe sa iste ip-adrese. npr. ako efektivno troshish svoje vrijeme surfajuci sa posla, vrlo lako je moguce da nisi jedni te da imash josh kolega koji se zabavljaju na isti nachin

'dje si saha krme te ubolo
kada budesh experimentirao sa ipconfig-om trazheci svoju ip-adresu ne zaboravi da ako internetu pristupash iza proxy-a, da je moguce da vishe ljudi pishe sa iste ip-adrese. npr. ako efektivno troshish svoje vrijeme surfajuci sa posla, vrlo lako je moguce da nisi jedni te da imash josh kolega koji se zabavljaju na isti nachin
-
dino_selma
[quote="mIRCerka"]ili pogledas ovdje
[img]http://www.danasoft.com/sig/masha.jpg[/img]
cool stvarka, svako vidi svoju IP[/quote]
Hvala na odgovoru raja . Jos mi recite da li mogu dva korisnika imati istu IP adresu
Unaprijed havla velika
[img]http://www.danasoft.com/sig/masha.jpg[/img]
cool stvarka, svako vidi svoju IP[/quote]
Hvala na odgovoru raja . Jos mi recite da li mogu dva korisnika imati istu IP adresu
Unaprijed havla velika
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ako surfas s posla, obicno ste svi na serverovoj IP, sto znaci, koliko kompjutera toliko istih IP adresa...velika mogucnost je da je neko od tvojih radnih kolega nesto debelo ukakio, dobio BANanu i sad svi masete usima,....dino_selma wrote: Hvala na odgovoru raja . Jos mi recite da li mogu dva korisnika imati istu IP adresu
Unaprijed havla velika
a ti fino adminu posaljes mail da opali ban na nick te osobe, ne na ip, jer ugrozava tvoje demokratsko ljudsko pravo da forumash..