Pljackaju nas i u Airbosni!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Bosanac sa dna kace

#1 Pljackaju nas i u Airbosni!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

ko drzi Airbosnu ili Bosniaaiways ili kao se vec vabi?
Ne mogu da vjerujmme da su tolko skupi, to je sramota, iz Istanbula do Sarajeva karta 220 eura povratna u ekonmskoj klasi, sada kada nam raspusti pocinju i kada treba karte da nam budu jeftinije oni ih samo poskupljuju, prosle godine je u Avioexpressu karta na mjesec dana bila za studente 145 eura sa placenim porezom, medjutim Avioexpress ne radi i kolko sam cuo uhakali su mu iz Airbosne, jer im je bio konkurencija i to velika, karte kad su bile gotovo iste cijene Avioexpress je radio svi su isli sa njima, a pogotov kad je bio jeftiniji, danas medjutim Airbosna po pitanju letova iz Turske ima za konkurenciju jedino drzavnu tursku kompaniju Turkishairlines koji je skuplji, ali naravno 100 kvalitetniji!
A najzanimljivije je to da su im karte za sudente gotovo iste ko i u Turkishu, 240 eura, i to kazu sa popustom, koji su to debili, kaze sa popustom, dakle skuplje od ovih za ekonmsku klasu! :twisted:
Umjesto da daju kakvu podrsku obrazovanju oni nas jos vise unistavaju, kad nisu mogli pruzit spacno obrazovanje u BiH, zasto nam ubijaju svaku nadu i zelju za povratak u BiH!
eto kolko je pojedincima stalo do BiH i njene omladine!
danas

Post by danas »

bosanac :D
moras prestat jest one skoljke :D :D
Bosanac sa dna kace

danas wrote:bosanac :D
moras prestat jest one skoljke :D :D
uh ma suti sad sam samo na kaşarlı simitima :sad: , kriza sa piletinom :-) , a ostalo skupo sto jes jes, ai ovi debili me uhakase sa cijenama, ne znam kako cu kuci!
The_Fluid

#4 Re: Pljackaju nas i u Airbosni!!!

Post by The_Fluid »

Bosanac sa dna kace wrote:ko drzi Airbosnu ili Bosniaaiways ili kao se vec vabi?
Ne mogu da vjerujmme da su tolko skupi, to je sramota, iz Istanbula do Sarajeva karta 220 eura povratna u ekonmskoj klasi, sada kada nam raspusti pocinju i kada treba karte da nam budu jeftinije oni ih samo poskupljuju, prosle godine je u Avioexpressu karta na mjesec dana bila za studente 145 eura sa placenim porezom, medjutim Avioexpress ne radi i kolko sam cuo uhakali su mu iz Airbosne, jer im je bio konkurencija i to velika, karte kad su bile gotovo iste cijene Avioexpress je radio svi su isli sa njima, a pogotov kad je bio jeftiniji, danas medjutim Airbosna po pitanju letova iz Turske ima za konkurenciju jedino drzavnu tursku kompaniju Turkishairlines koji je skuplji, ali naravno 100 kvalitetniji!
A najzanimljivije je to da su im karte za sudente gotovo iste ko i u Turkishu, 240 eura, i to kazu sa popustom, koji su to debili, kaze sa popustom, dakle skuplje od ovih za ekonmsku klasu! :twisted:
Umjesto da daju kakvu podrsku obrazovanju oni nas jos vise unistavaju, kad nisu mogli pruzit spacno obrazovanje u BiH, zasto nam ubijaju svaku nadu i zelju za povratak u BiH!
Ovdje je zanimljivo sa kojim si se ti rjecnikom obratio ljudima koji dolaze na Sarajevo-X forum, sve se ovo moglo i drugacije napisati, bez potrebe za vrijedjanjem.

A sad sto se tice ovoga sto si napisao, nekad AirBosna se sada zove BHAirlines, cini mi se da su sad u nekom prelaznom periodu sto se tice imena.

Sto se tice kvalitete usluge, to je od osobe do osobe, kad mogu vozim se nasom kompanijom, jer usluga u Turkish Airlines nije ni sekunde bolja, dapace..

Sto se tice cijena, imas autobus ili kombinovano voz/autobus. To su cijene i takve su.

Avioexpressu nije kako ti kazes "uhakala" AirBosna, nego su sami sebe zeznuli. Ljudi nisu imali sve potrebne dozvole, dat mi je odredjeni rok, koji nisu mogli ispostovati jer su se pojavili u medjuprostoru i pokusali da pokupe pare na brzinu.

I na kraju, ako tvoj povratak u BiH zavisi od cijene avionske karte jedne bh. kompanije onda je bolje da ne razmisljas o povratku, neces se bas oduseviti.
felichi

#5 Re: Pljackaju nas i u Airbosni!!!

Post by felichi »

Bosanac sa dna kace wrote:eto kolko je pojedincima stalo do BiH i njene omladine!
stvarno mi nije jasno. poslije svega da neko napise ovako nesto...
pa covjece gdje ti zivis? gdje si roden? jesi li normalan?

ako stvarno ne kontas 'pojedincima' je stalo samo do licnog intresa i nagomilavanja vlastite imovine. a sto se tice omladine i bih, to se moze prodati za sitne novce. bas kao u ratu.
stidljiv

Post by stidljiv »

Putuj autobusom...sto moras avionom ako ti je skupo... :-)
digger

#7 Re: Pljackaju nas i u Airbosni!!!

Post by digger »

Bosanac sa dna kace wrote:...Umjesto da daju kakvu podrsku obrazovanju oni nas jos vise unistavaju, kad nisu mogli pruzit spacno obrazovanje u BiH, zasto nam ubijaju svaku nadu i zelju za povratak u BiH!
Pod hitno se prebaci u Zagreb. Pa autobusom. :)
Bosanac sa dna kace

dobro izvinjavam se sivma zbog mog nacina obracnja, ali kasno je pa sam amlo umoran! :D
moj dolazak u BiH ne zavisi od cijene avionske karte, ali dolazak nekih nasih studenata zavisi!
Medjutim dokle god je bio Avioexpress imali smo neku vrstu nepostojeceg dogovora sa njima, zapravo oni su sami studentima davali jefitnije karte kao sto sam vec napisao! Doduse nisu neki kvalitet, ali opet jeftini su i bili smo im stalne musterije!
A sto se tice Airbosne, tako se cinicno smiju i zagledaju u nas kad odemo u agenciju i tako mrzovoljno odgovaraju na telefon to se ne moze opisat!
Istina nisam se vozio sa Bhairlinesom do sada, i ne znam kakvog su kvaliteta, ali do sad sam se vozio sa Turkishom i pravo su mi se svidjeli!
a sto se tice voza i busa to je patnja sa posebnom pricom, ne znam kao sve bas ide sa vozom, ali sto sam cuo ne dolazi u obzir, a po pitanju busa mogu i dzabe, ali mi treba viza za proklteu Bugarsku, sto ne dolazi u obzir, ponasanje ljudi u njihovom konzulatu moze se nazvat najobicniji primitivizam!
@felicihi nama kad su reklamirali Airbosnu ili ti BHAirlines, govorili su to ce bit super jefine karte za studente koje smo samo mogli sanjat, al malo morgen, vec imamo mjesto kod njih da radimo, al malo morgen nem nista od te njiove filozoije!
znam ja dobro dje sam ja....
Bosanac sa dna kace

Minnela wrote:Autobusom je, pored toga sto je jeftinije, i zanimljivije...bar vidis svijeta :D
jah vidjecu puno svijeta sto jest jest :D , a mogu ti rec zanimljivo je sa nasim svercerima putovat naucim mnogo toga od njih, putovo sam prije godinu i po!
shadow

Post by shadow »

Meni nije mrsko platiti kartu ako ce te pare otici na pravo mjesto i staviti na zdrave noge tu nasu avio-kompaniju. Dosta mi je otimacine od strane croatia airlinesa ili bilo kojeg drugog carriera samo zato sto nemamo svoje. Nek su skupe karte, pogurajmo ih malkice pa ce nam svima biti bolje.
Letio sam airbosnom jedino za holandiju par puta onim novim avionom koji je ja mislim bio poklon od japanaca (ili je mozda iznajmljen, nisam siguran) i bio je pravi uzitak letjeti, usluga fantasticna, stjuardese avioni :lol: ..to ti je ono avion u avionu :D
Nisam siguran da jos postoji ta sema, zadnji put sam morao ici drugom linijom.
Tebi buraz ako je draze letjeti turkishom (koji nije nista bolji, iskusio sam i to) samo naprijed ali bezze ti je ovo pljuvanje po "domacim".
Bosanac sa dna kace

shadow wrote:Meni nije mrsko platiti kartu ako ce te pare otici na pravo mjesto i staviti na zdrave noge tu nasu avio-kompaniju. Dosta mi je otimacine od strane croatia airlinesa ili bilo kojeg drugog carriera samo zato sto nemamo svoje. Nek su skupe karte, pogurajmo ih malkice pa ce nam svima biti bolje.
Letio sam airbosnom jedino za holandiju par puta onim novim avionom koji je ja mislim bio poklon od japanaca (ili je mozda iznajmljen, nisam siguran) i bio je pravi uzitak letjeti, usluga fantasticna, stjuardese avioni :lol: ..to ti je ono avion u avionu :D
Nisam siguran da jos postoji ta sema, zadnji put sam morao ici drugom linijom.
Tebi buraz ako je draze letjeti turkishom (koji nije nista bolji, iskusio sam i to) samo naprijed ali bezze ti je ovo pljuvanje po "domacim".
buraz ima i to da imam neku stipendiiju od turske drzave, a od nase nema nista, placaj placaj nasima i ope nista! a Turkish je drzavna kompanija!
shadow

Post by shadow »

Znam da je "Turkish" drzavna kompanija i da svugdje leti pa bi zato i trebali biti dobrostojeci, vidi nek te oni poguraju s kartom kad si vec zakuko :D
btw. zivio sam i ja u Istanbulu kratko i nemoj mi sviju ti o njihovom merhametu, daleko im kuca od moje.
nineac

Post by nineac »

Zato mene fino buraz do Zagreba autom i hajmo. Nije u pitanju samo BH Airlines, nego sve kompanije koje voze do Sarajeva. Ili je do njih, ili Sarajevski aerodroom ima nenormalno velike taxe!
shadow

Post by shadow »

U tome i jeste fazon, necu da idem u Zagreb ni autom niti da presjedam u Zagrebu iz aviona u avion. Hocu da letim od kuce iz Sarajeva direktno i zato mi nije mrsko platiti i vise za kartu te nase kompanije ako ce im to pomoci da napokon 'dodju sebi'.
nineac

Post by nineac »

Jesil ti siguran da ce te tvoje pare otici u prave ruke. I ja bi to isto, ali svake godine neki skandal, pa jebiga vise nece od mene se bogatit!
zenny

Post by zenny »

piloti nase kompanije imaju platu 5000 KM....hrvatske 10000 a slovenacke 15000 eura. Stoga treba cijeniti patriotizam nasih pilota, jer su ostavili tudje i dosli u domacu kompaniju.
Eshek

Post by Eshek »

BH Airlines daje dobru uslugu, ali su preskupi, ako se uzme u obzir popunjenost kapaciteta aviona, koja je veoma dobra. Turkish-om je ugodnije letjeti jer su im avioni veci, dekompresija bolja, letovi kraći, itd. itd. BH Airlines bi sigurno imao mnogo više putnika, letova i zarade, kada bi pojeftinili karte i bili jeftiniji od Turkish-a nekih 50-tak Eura, što uopšte nije nemoguć popust.Samo je to teško dokazati nekim ljudima :(

@Bosanac sa dna kace

Ako želiš da uštediš:

Kupi kartu kod Germanwings-a (http://www.germanwings.com) za neku destinaciju u Njemačkoj (Keln, Berlin, Stutgart ili Hamburg), pa tamo presjedni za Zagreb. Viza neće biti problem, neće biti nužna ako možeš dokazati da si u tranzitu, a to možeš ako odštampaš kartu koju si kupio online i pokažeš službeniku. Iz Zagreba mozes uzeti voz, bus, ili avion...sta god ti mila volja. Tako bi ustedio oko 100 Eura.

BTW, Germanwings ne leti sa Ataturkovog aerodroma u Istanbulu, nego sa "Sabiha Gokchen" aerodroma, koji je na azijskoj strani.

Kako doci tamo?
Sa Taksima uzmes "Havas"-ov Service do "Sabiha Goekchen" aerodroma, kosta 8,4 YTL, i to je sve :lol:

Također imaju letove za Njemačku i iz Ankare, Antalije i Izmira.

Sretno druže, sretno :lol: .
shadow

Post by shadow »

Mojne ga ba tjerati da daje lovu svabama :D
Jos mora cak preci Bosfor i u Pendik otici, pa ko zna kakav je taj Piper :-D Germanwing-a, pa sva ta presjedanja-vrteska prava-stignes prekosutra, sve za pisljivih 100 eura :D :D
Bosanac sa dna kace

ih ma men je najmanji probljem otic na aerodrom sabiha Gokçen, a vala ni 8YTL nije neka cifra!
@magare :D da se necu zeznut sa tim kartama? :shock:
najvjerovatnije idem Turkishom, ne znam nisam odlucio!
a nisam vam reko da su cijene u Airbosni prosle hefte bile 208 eura, a danas su rekli 218, najnize vele sa popustom, kazu da ce jos poskupljat! :x
ma nije se men mrsko zezat oko toga, samo sto onaj imam kratak raspsut pa moram odma natrag... a sto se tice svaba oni su mi najdrazi, cak su mi drazi od turaka! :D
ma men je nista ba otic do Pendika zacas je to, imam ja onaj akbil :D ...a
Usput sto neko spomenu merhamet turski, pa sve je to ko na brdovitom Balkanu nista ni bolje ni gore, al zato kolko platis tolko ti i svira muzika...sve zavisi kako se uklopis!
Eshek

Post by Eshek »

shadow wrote:Mojne ga ba tjerati da daje lovu svabama :D
Jos mora cak preci Bosfor i u Pendik otici, pa ko zna kakav je taj Piper :-D Germanwing-a, pa sva ta presjedanja-vrteska prava-stignes prekosutra, sve za pisljivih 100 eura :D :D
Iz Taksima u Pendiku za sahat. Zato nece 2 i pol sata cekati na aerodromu, moze i 45 minuta prije polijetanja doci. 8-)

Piperi? Nece Shvabe, ne brini :D Koliko sam ja vidio, a bio sam tamo prije 4 dana, sve su Airbus 320 modeli. A i stjuardese su im... 8-)

Ma nista, samo molim Boga da sto prije neka od ovih low-frill aviokompanija uleti u BiH. Svejedeno, bio to Ryanair, EasyJet, Germanwings...vazno je da mozemo kako i vecina "europejaca" otici u bilo koji dio Evrope za oko 50 eura 8)
Eshek

Post by Eshek »

Oh, yeah...BTW, direktorica Avioexpressa mi neki dan reče da će ponovo uspostaviti linije za Stambol, čim krene sezona. Dakle, nadati se jefitinijim kartama :-D

@Bosanac

Istina, bila karta 208 Eura. Idioti samo pucaju cijene u visinu. Zato je u Turkish-ovom avionu bilo oko 100 putnika, a u BH Airlines-ovom...čekaj da se prisjetim...jedan par...dvije nene...jedna mala garava...i ja! :D Šest osoba u jednom letu :? Jebem im poslovnost!!
Sike_

Post by Sike_ »

Eshek wrote:
shadow wrote:
Ma nista, samo molim Boga da sto prije neka od ovih low-frill aviokompanija uleti u BiH. Svejedeno, bio to Ryanair, EasyJet, Germanwings...vazno je da mozemo kako i vecina "europejaca" otici u bilo koji dio Evrope za oko 50 eura 8)

Cisto sumnjam da ce se to zadugo desiti. Jebi ga znaju oni da musterija ima, pokrenuli bi to do sad, ali garant ih nasi prcaju, mozda traze puno, ko ce ga znati.
shadow

Post by shadow »

Eshek wrote:
Istina, bila karta 208 Eura. Idioti samo pucaju cijene u visinu. Zato je u Turkish-ovom avionu bilo oko 100 putnika, a u BH Airlines-ovom...čekaj da se prisjetim...jedan par...dvije nene...jedna mala garava...i ja! :D Šest osoba u jednom letu :? Jebem im poslovnost!!
Nisi u bagaz zaviriv'o, bilo je dole kurda i nesto nasih svercera tako da je ispunjena norma :lol: :lol:
Sike_

Post by Sike_ »

shadow wrote:
Eshek wrote:

Nisi u bagaz zaviriv'o, bilo je dole kurda i nesto nasih svercera tako da je ispunjena norma :lol: :lol:
Ma dobro, Eshek je posten momak, takve stvari samo barabe poput tebe smeknu. :-D
Eshek

Post by Eshek »

Sike_ wrote:
shadow wrote:
Eshek wrote:

Ma dobro, Eshek je posten momak, takve stvari samo barabe poput tebe smeknu. :-D
To ti mislis 8-)

To i oni misle :D
Post Reply