adsl modem

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
tare...

#1 adsl modem

Post by tare... »

pozdrav!
treba mi addsl modem za telecom, ko zna gdje ima solidan ( ne skup-) i da li neko zna treba li kupovat taj switcher koji dijeli tel liniju za tel i internet illi se to dobije sa modemom. jel pametno kupovat, ili se pretplatit na 18 mjeseci ?
Qler

Post by Qler »

po meni je pametnije da se kupi, ne bi dao supcima jos i to :)

nije skup, imas u http://www.ue.ba oko 80KM modem, a taj splitter mislim da moras uzeti... i ne dolazi uz modem
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Najbolje ti je da uzmes od telecoma adsl modem , jer je izuzetno dobre kvalitete, u stvari dobices modem router .
Tesko da ces naci u nasim trgovinam PRONAĆI nesto slicne kvalitete.
Spliter ako imas telefon ces takodje dobiti od telecoma .
U glavnom radi se o najboljoj uslugi i opremi koja je ikad bila u telekomu , sve radi bez prekorno , ja sam korisnik usluge skoro god dana I PREZADOVOLJAN SAM.
Ako ti bue trebala kakva pomoc pri instalaciji ili bilo cemu u vezi adsl TU SAM , STOJIM NA USLUZI .
eHost

Post by eHost »

sorry biscanin2, ali nas telekom ne daje routere vise.. barem ih u Bihacu na neko vrijeme nisu imali te su presli ja jeftiniju varijantu i to bas modema, bez ikakvih routerskih mogucnosti ( Firewall, NAT, DHCP itd.. )...

Pozdrav

E:S
eHost
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Nebitno sta dobijas, najbitnije je da dobijas opremu koja ti treba. Pri tome, kada potpises taj ugovor na 18 mjeseci ti dobijas znaci sve potrebno odmah, ne izbijas iz svog dzepa tih dodatnih 80-100KM a nakon 18 mjeseci postajes vlasnik modema. Mislim da je to dobra usluga. Tome jos dodaj da u neku ruku imas i garanciju na modem, odnosno da su ti duzni servisirati ga ako mu se nesto desi u roku tih 18 mjeseci, naravno pod uslovom da ga ti nista fizicki ne barkas :D Da, i ne treba ti niko da pomaze, dolazi ovo ono, ljudi dodju i sve sami povezu u roku od 3 min... i ti vec na netu :D
neko iz mase

Post by neko iz mase »

i ne zaboravi traziti POTS filtere koji se stavljaju na telefon i fax nakon ugradnje DSL-a
Post Reply