Japanac ili Nijemac
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tatoo
#1 Japanac ili Nijemac
Planiram kupovinu mladog polovnjaka i izbor je izmedju japanskih i njemackih auta. Molim za sugestije i iskustva.
- uvjek dobar gost
Japanac u svakom slucaju, mada smo mi navikli na Njemce. Japanci se slabo kvare, problem je kod nas za djelove, no i to se pomalo rjesava. Njemac em skuplji em tvrdji em nema nikakve dodatne opreme, a djelovi su im cjenom u pet deka.
-
tatoo
#3 Japanac ili Nijemac
Ako tako stvari stoje ok. Hvala na sugestiji. Malo me pokolebalo to sto kod nas uvijek nijemci drze na cijeni.
-
JD
Pa naravno da nema dodatne opreme kad nas papak radije kupi Passata sa prozorima na kurblu i bez radia a nedo bog cd playera, umjesto Golfa sa full-opremom, ali eto kad ga pitas sta vozi on kaze ponosno Passat...uvjek dobar gost wrote:Njemac em skuplji em tvrdji em nema nikakve dodatne opreme,
-
felichi
japanci su the best !!!
poslije tri nissana i jedne toyote, nikada nisam zazalio. uz to sve sam ih prodao u sa, znaci mogu se i polovni prodati.
ipak da kazem, vozio sam dvije godine golfa, i to su sjajna kola.
i jedan savjet, nikad francuska pogotovo ne renault
poslije tri nissana i jedne toyote, nikada nisam zazalio. uz to sve sam ih prodao u sa, znaci mogu se i polovni prodati.
ipak da kazem, vozio sam dvije godine golfa, i to su sjajna kola.
i jedan savjet, nikad francuska pogotovo ne renault
-
nineac
Tatoo ako trazis mladog japanca uzmi Mazdu 323 ili 626 DITD. Ti diesel motori su se pokazali kao najizdrzljiviju diesel motori novije generacije na istocnoevropsko gorivo. Ne manjka im snage, a vrlo su stedljivi. Pri kupovini bilo kojeg japanca obrati paznju na kineticke zglobove!
-
The_Flyer2002
ma japanca. ja bi ti preporucio hondu. toyota je na drugom mjestu, ali nije ni ona uopste losa.
i njemcu su ok.
i njemcu su ok.
-
shadow
Nemam nista protiv japanaca ali dok postoji svabo nema potrebe ici dalje. Jos ako zivis u Sarajevu onda je to razlog vise da bjezis od svega ostalog. Razlika u dijelovima bas i nije tako mala kao sto neko iznad rece. Ja bih potkacio nekog svabu turbo-dizela i vozdra, dijelova ima svugdje, popraviti ih zna svako pa ne moras ici u ovlastene servise da te deru a njihovi motori/mjenjaci su vec vise nego dokazani. Tacno je da ces malo zijaniti na udobnosti (zavisno od modela) ali i to se da srediti. Sretno ti sta god odlucio!
-
nineac
Shadow sve sto si rekao nema veze sa stvarnoscu. Japanci su pouzdaniji od njemaca, i prica zavrsena. Drugo ta prica o njemackim TD motorima je bezzze jer ako se raspitas malo koliko kosta izmjena npr. zupcastog remena za VW TDI motor pada u vodu sva ona stedljivost.
Takodje, cijena djelova jeste skoro izjednacena, a ako se zaputis u kiseljak neki djelovi su cak i jeftiniji od njemackih.
Sto se tice te famoze izdrzljivosti motora/mjenjaca, raspitaj se malo o Golfu IV i njegovim problemima sa mjenjacima.
Takodje, cijena djelova jeste skoro izjednacena, a ako se zaputis u kiseljak neki djelovi su cak i jeftiniji od njemackih.
Sto se tice te famoze izdrzljivosti motora/mjenjaca, raspitaj se malo o Golfu IV i njegovim problemima sa mjenjacima.
-
shadow
Nisi prvi koji je spomenuo tu zamjenu zupcastog remena na tdi-u? U cemu je problem molim vas? Ja ga zamjenim za manje od sat, ne kontam o cemu pricate???
Ok, golf je jedan od jeftinijih njemackih bibija, tacno je da "cetvorka" ima problema sa mjenjacima, "trica" jos vise, ali sta fali audiju a3 tdi-u? bolji je od svakog japanca iz iste klase. O izgledu da ne govorim.
Ok, golf je jedan od jeftinijih njemackih bibija, tacno je da "cetvorka" ima problema sa mjenjacima, "trica" jos vise, ali sta fali audiju a3 tdi-u? bolji je od svakog japanca iz iste klase. O izgledu da ne govorim.
-
The_Flyer2002
za sat vremena???? HAHAHAHHAHAshadow wrote:Nisi prvi koji je spomenuo tu zamjenu zupcastog remena na tdi-u? U cemu je problem molim vas? Ja ga zamjenim za manje od sat, ne kontam o cemu pricate???
nema sanse
da ti to nisi malo napuho jarane???
hehehehe
buraz uzmi japanca i to po mogucnosti hondu. to sto im se deru kvacila nema nikakve veze sa automobilom vec sa vozacom.
:S
hehe sat vremena?
-
nineac
Prvo uopce nije problem vremenske duzine izmjene remena nego cijene, koja u servisu iznosi preko 600km sa svim pripadajucim spanerima.
Drugo, audi A3 nije u klasi Golfa, ili Toyote Corolle.
A to da ces ga zamjeniti za sat je posebna prica.
Jaro mazda, DITD je najbolje rjesenje od tih auta. Nemoras se brinuti da ce je neko ukrasti, dobar i pouzdan motor, imas servis, i vozdra.
Drugo, audi A3 nije u klasi Golfa, ili Toyote Corolle.
A to da ces ga zamjeniti za sat je posebna prica.
Jaro mazda, DITD je najbolje rjesenje od tih auta. Nemoras se brinuti da ce je neko ukrasti, dobar i pouzdan motor, imas servis, i vozdra.
-
nineac
Nista mu nefali, ali dieseli malo vise trose od prosjeka. Takodje, o jos nekim stavrima bi se dalo raspravljati, ali su na dobrom putu. Realno jos nisu tehnicki toliko napredni da mogu zasjeniti evropljane i japance. Sto se tice americkih auta, to je vec druga prica.