PREVARA: Ne zelim da znam???!!!!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

anais_nin

#1 PREVARA: Ne zelim da znam???!!!!

Post by anais_nin »

Sorry murate da ti ovde malo prosirim temu....da vas partner/partnerica prevare da li biste zeljeli da saznate??? od njih? ikako? i zasto ili zasto ne? :D
Zadig

#2 Re: PREVARA: Ne zelim da znam???!!!!

Post by Zadig »

anais_nin wrote:Sorry murate da ti ovde malo prosirim temu....da vas partner/partnerica prevare da li biste zeljeli da saznate??? od njih? ikako? i zasto ili zasto ne? :D
nema potrebe znam...
:D
ako me voli, i ako ja mislim da mi je odana (a znam biti promicuran), nema potreba ako je imala ulet na moru jedan da ja to znam...

ali imam i druge razloge zasto...a znase koje

normalno sve je ovo u nehronicnim slucajevima kada jos nije doslo do upale veze i kada amputacija jos nije potrebna
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ziveci u Sarajevu, morao bih saznati, a bilo bi mi draze da ne znam. Ukoliko bi ipak saznao, stavio bi do znanja partnerki da znam i da mi se makne sa ociju....jer o njoj sad mislim sve najgore, a momku bi cestitao...
Zadig

Post by Zadig »

uvjek dobar gost wrote:Ziveci u Sarajevu, morao bih saznati, a bilo bi mi draze da ne znam. Ukoliko bi ipak saznao, stavio bi do znanja partnerki da znam i da mi se makne sa ociju....jer o njoj sad mislim sve najgore, a momku bi cestitao...
ja vala nikom ne bih cestitao da mi zguzi zenu

znas kako ide ona:
Vama gospodjo svaka cast,
a ti mali: *ebem ti majku (a gospodja mu stara)

Imao sam situaciju kada mi je treba priznala prevaru, ja sam je zaustavio izasao iz sobe i reko nemoj samo da cujem i jedan detalj zgazicu te.
Dobro, ja sam se unaprijed obezbijedio bio tako da mi je puno lakse bilo. I nikada joj to nisam spomenuo (bas ne volim da prebacujem nikom nista)...
anais_nin

Post by anais_nin »

ja apsolutno i totalno NE BIH zeljela da znam :D osim ako je to povod ili razlog raskida, mada ni tada ne bih zeljala da znam....jedini slucaj u kojem bih zeljala da znam je ako postoji velika vjerovatnoca da cu sama saznati, onda je bolje da dodje od njega nego od mahale....ili ono svi znaju, a ja tele.... :D

i shvatama Lucy01....ima velika razlike izmedju "moche" koja se omakla za jedno vece....i vodanja neke druge cure meni iza ledja....ovo prvo bih mozda i mogla svariti...za ovo drugo znao bi odmah da sam sebe nogira....

ali ako ce mu se vec omicati ovo prvo nek mu se omakne sto dalje od nase mahale po mogucnosti negdje van grada :lol: :D i barem ne na samom pocetku veze, jer to bi bio dobar znak ozbiljne gangrene u vezi :D

ali sta ja znam nakon godina i godina veze/braka, omakne se ljudima...jbg :D
xygirl

Post by xygirl »

upravo tako, u sarajevu tesko da ne doznas.....a ako je kakav bezvezan ulet bio onda bolje da je pametno odradjen i da nista ne znam...
Zadig

Post by Zadig »

ova anais je zena moje arhikteture, finog moralnog fibra..
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ja jos h nisam u tim bracnim vodama ,pa valjda tako rezonujem. Ne fakat laz i prevara meni su dvije najgore stvari, ukoliko me neko jednom slaze ili prevari a ja preko toga predjem .... opet ce,a drugi put me uvjek vishe boli..
...sad nesto kontam ako bi presao preko prevare.... i ja bih tezio ka istoj i to bi bio krug bez kraja, znaci prevara za koju ja saznam i chao.... bolje biti sam bez glavobolje nego sa nekim i migrenom...
anais_nin

Post by anais_nin »

Zadig wrote: Imao sam situaciju kada mi je treba priznala prevaru, ja sam je zaustavio izasao iz sobe i reko nemoj samo da cujem i jedan detalj zgazicu te....
to ko ona scena izmedju Clive Owen-a i Julie Roberts u Closer...kad je on skontao da ga ona vara sa Jude Law-om....pa je pita Kakav je???? :lol: :D Pitanje na koje se naravno NE ODGOVARA....da bi mu ona ko iz topa pukla "DIFFERENT" :lol: :D

a ovo je nastavak konverzacije:

Anna: We do everything that people who have sex do!
Larry: Do you enjoy sucking him off?
Anna: Yes!
Larry: You like his cock?
Anna: I love it!
Larry: You like him coming in your face?
Anna: Yes!
Larry: What does it taste like?
Anna: It tastes like you but sweeter!
Larry: That's the spirit. Thank you. Thank you for your honesty. Now fuck off and die, you fucked up slag.

zestok film :D jos zesci dijalog :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Zadig wrote:ova anais je zena moje arhikteture, finog moralnog fibra..
:lol: :D ljudi nisu savrseni....to je cinjenica...svi grijese....a sto si duze s nekim vece su sanse da ce ta osoba pogrijesiti....e sto lucy rece ne moze biti ista motivacija izmedju situacije "napio se, pa bocnuo ili samo bocnuo" i "voda neku sa strane vec mjesecima" :D ja sam svakom svom ozbiljnijem momku to fino i otvoreno rekla "ti ako si dovoljno pametan i mudar da me prevaris a ja to ne saznam, a ti izvoli.....ali ako saznam....i to od nekog drugog, a ne od tebe....odjebaus miki maus" :D

u vecini slucajeva, posto su kod nas male mahale, ljudi popizde jer se osjecaju ponizeni pred okolinom, jer ono SVI znaju...

a i iskreno da kazem ja sam uvijek smatrala da je pravo sebicno priznati... :roll: to je moje razmisljanje...krivac olaksa sebi savijest, druga osoba biva povrijedjena, pa prema tome ko profitira tim priznanjem nego strana koja je svakako zajebala stvar? :D
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

meni kada se desi ,ja odmah:"ma sejtan me zavede pa se desi"...
FortunaBela

#12 Re: PREVARA: Ne zelim da znam???!!!!

Post by FortunaBela »

anais_nin wrote:Sorry murate da ti ovde malo prosirim temu....da vas partner/partnerica prevare da li biste zeljeli da saznate??? od njih? ikako? i zasto ili zasto ne? :D
Naravno da bih volila da saznam, kako nije bitno, a zašto jednostavno ne želim da gradim život na lažima i prevarama...
Vingo

Post by Vingo »

Ali fakat nemam pojma. Iz ove perspektive bih da saznam pa da nekom oci izvadim, dok jos nema pravne drzave :P , a onda opet....zamisli ako vec jest...a ja ne znam. I bas mi super.
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

E nek' si bas otvorila ovu temu...
Potreba da saznam kod mene dolazi zato sto sam control freak :lol:, zato sto zelim da znam i saznam o svim aspektima mog zivota, kao i dijelova zivota osobe koju volim. Ne mislim da je to negativno, ali avantura sa osobom koju ja mozda mogu da sretnem u stvarnom zivotu (na poslovnom partiju ili u restoranu) bi mi dobro dosla da znam, jer imam osjecaj da bi ne znajuci, ta druga imaginarna osoba imala kontrolu nad jednim dijelom mog zivota i ta mi je pomisao nesnosljiva, prvo zato sto me je prevario s njom, drugo zato sto to samo njih dvoje znaju...

Kada dodje do trenutka da li reci za avanturu ili ne, znam samo jedno:
ako sam u vezi i "desi" mi se avantura, to mi je znak da nisam spreman za nesto ozbiljnije
ako sam u braku i "desi" mi se avantura, rekla bih, ne da olaksam savjest, nego da osobi koju sam povrijedila dam sansu da odluci sta da radi, umjesto da taj dio kontrole zadrzim za sebe.

@nebi

Slazem se s tobom samo ako je brak zasnovan 99% na sexu. Prije svega, ja ne bih nikada pristala na takav brak. Po meni, dobar brak cini jos mnogo drugih stvari osim sexa. Ja bih prije ostavila muskarca koji mi konstantno laze, ili koji me ignorise cim izadjemo iz spavace sobe...nego nekog kome sam centar svijeta, al' je eto pijan na poslovnom putu od 1.5 mjesec daleko od kuce, podlegao "nagovaranjima" poslovnih kolega....jednom u zivotu. Na kraju krajeva, zavisi na cemu svako od nas zeli da izgradi brak i vezu.

Kad sam se vec raspisala :D jos samo da kazem, zene u US su veoma agresivne kada su u pitanju muskarci. Cinjenica da sam i ja prisutna sa muzem na nekom partiju, nekima od njih ne znaci nista. To se koluta ocima, salju znacajni pogledi....govor tijela takodje nije zanemarljiv....a sa muskarcima je ista stvar, ako ne i gora, jer koriste moc u poslovnom svijetu da dodju do nekih stvari.
nebi

Post by nebi »

Lucy,nisam ja pisao o sexu ni pravio poredjenje koja prevara je gora....jednostavmo,za mene nije ni jedna opravdana.Ako ti muz ili momak laze i zaboravi te cim izadjete iz spavace sobe,fino se ljudski razidjete(ili ne mora ljudski,napustis ga) i onda trazis drugog.
P.S. Ja nikad ne bih uzeo posao koji bi me mjesec i po razdvojio od zene.
digger

Post by digger »

Da li treba oglasiti prevaru? Nikada.

I drzati se one: Zar ti vjerujes vise svojim ocima nego meni.
Lucy01 wrote:Potreba da saznam kod mene dolazi zato sto sam control freak :lol:, zato sto zelim da znam i saznam o svim aspektima mog zivota, kao i dijelova zivota osobe koju volim. Ne mislim da je to negativno,..
Lucy, ako zelis da zivis "in the sky of diamonds," radi na gornjem. To je problem. Jedino gdje sam vidio da "control freak" sistem funkcionise je bilo sa jednim mojim prijateljem koji se ozenio jer mu je trebala "mama."
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

@nebi
Ovo sto ja pisem nije o meni, ovo su moja razmisljanja o prevari i avanturi. Moj brak je (kuc, kuc, kuc o drvo :D) fala na pitanju.

Stvari o kojima sam pisala su iz zivota ljudi koje poznajem ili su ciste prepostavke. Covjek ne moze a da ne razmislja "sta, ako.." ili "sta kad bi.." i vjerovatno bi reagovao potpuno drugacije od onog sto misli kad se pita...
Idealna veza ili brak ne postoji; sve ostalo je stvar kompromisa ili "trade off", a posto smo svi razliciti-vazne su nam razlicite stvari.
neocekivana_sila

Post by neocekivana_sila »

anais_nin wrote: shvatama Lucy01....ima velika razlike izmedju "moche" koja se omakla za jedno vece....i vodanja neke druge cure meni iza ledja....ovo prvo bih mozda i mogla svariti...za ovo drugo znao bi odmah da sam sebe nogira....

:) :)
simpatično je ovo skroz. Naravno da ćeš se složiti sa svakom ženom po pitanju ovih stvari jer ženama u prevari prije svega smeta nešto što može da se pretvori u ozbiljnu vezu, muškarcima smeta seks.

Što se tiče ovog omaknuća....ne znam, jedna od glavnih odlika princa je i da bude spreman na commitment, ako nije...jbg :-D Ako je u stanju izigravati ti vjernog saputnika, izjavljivati ti ljubav a ganjati neku drugu, nemoj pokušavati razumjeti, već ga ostavi.

A Zadig i ostali koji kao slijepo vjeruju svojim voljenim osobama, meni se čini da koliko vjeruješ sebi a koliko svom partneru zavisi u suštini od toga koliko je ko od vas privlačan, to jest koliko i kakvih prilika za prevaru ima. U vezi vara onaj koji je privlačniji od svog partnera, sto znači da ista osoba može da bude samouvjerena u jednoj i ljubomorna i nesigurna u drugoj vezi, u zavisnosti od toga da li se zabavlja sa..šta ja znam.. Bradom Pittom ili Sulejmanom Tihićem. :-D
Lady_Incognitoo

Post by Lady_Incognitoo »

Ako postoji bilo kakva sumnja (i onaj najmanji crv), onda samo kukavice ne zele da znaju
nebi

Post by nebi »

neocekivana_sila wrote:
anais_nin wrote: shvatama Lucy01....ima velika razlike izmedju "moche" koja se omakla za jedno vece....i vodanja neke druge cure meni iza ledja....ovo prvo bih mozda i mogla svariti...za ovo drugo znao bi odmah da sam sebe nogira....

:) :)
simpatično je ovo skroz. Naravno da ćeš se složiti sa svakom ženom po pitanju ovih stvari jer ženama u prevari prije svega smeta nešto što može da se pretvori u ozbiljnu vezu, muškarcima smeta seks.

Što se tiče ovog omaknuća....ne znam, jedna od glavnih odlika princa je i da bude spreman na commitment, ako nije...jbg :-D Ako je u stanju izigravati ti vjernog saputnika, izjavljivati ti ljubav a ganjati neku drugu, nemoj pokušavati razumjeti, već ga ostavi.

A Zadig i ostali koji kao slijepo vjeruju svojim voljenim osobama, meni se čini da koliko vjeruješ sebi a koliko svom partneru zavisi u suštini od toga koliko je ko od vas privlačan, to jest koliko i kakvih prilika za prevaru ima. U vezi vara onaj koji je privlačniji od svog partnera, sto znači da ista osoba može da bude samouvjerena u jednoj i ljubomorna i nesigurna u drugoj vezi, u zavisnosti od toga da li se zabavlja sa..šta ja znam.. Bradom Pittom ili Sulejmanom Tihićem. :-D
neocekivano :)
Vingo

Post by Vingo »

Totalna predrasuda. By the way ja cula da Tihic vara zenu (primjerice - sto bi rekla najbolja urednica), a ne ona njega.
anais_nin

Post by anais_nin »

opet Larry i Anna iz CLOSER...oni koji su gledali film znace o cemu pricam :lol: :D

Larry: Is he a good fuck?
Anna: Don't do this.
Larry: Just answer the question! Is he good?
Anna: Yes.
Larry: Better than me?
Anna: Different.
Larry: Better?
Anna: Gentler.
Larry: What does that mean?
Anna: You know what it means.
Larry: Tell me!
Anna: No.
Larry: I treat you like a whore?
Anna: Sometimes.
Larry: Why would that be?
neocekivana_sila

Vingo wrote:Totalna predrasuda. By the way ja cula da Tihic vara zenu (primjerice - sto bi rekla najbolja urednica), a ne ona njega.
Totalno nezrelo i neiskusno zapažanje :) Kod muškaraca je bitan uspjeh i moć, kod žena ljepota i mladost.

Tihića sam stavila u poređenje tek onako, šale radi. Bolje bi bilo uporediti npr. vezu sa Brad Pittom i vezu sa firgom na ulici koji pere prozore. Šta misliš koji bi prvi prošarao?
nebi

Post by nebi »

neocekivana_sila wrote:
Vingo wrote:Totalna predrasuda. By the way ja cula da Tihic vara zenu (primjerice - sto bi rekla najbolja urednica), a ne ona njega.
Totalno nezrelo i neiskusno zapažanje :) Kod muškaraca je bitan uspjeh i moć, kod žena ljepota i mladost.

Tihića sam stavila u poređenje tek onako, šale radi. Bolje bi bilo uporediti npr. vezu sa Brad Pittom i vezu sa firgom na ulici koji pere prozore. Šta misliš koji bi prvi prošarao?
ima necega u ovome.najbolji primjer je flavio briattore.star,ruzan,debeo...
a nije jebo nista sto nije fotomodel.sta ces,power of love...
neocekivana_sila

A wrote:Uh :-) Cini mi se da nije u pitanju "slijepo vjerovanje", vec razmisljanje zrele osobe, sigurne u sebe, neiskompleksirane, koja rezonuje "ako volim iskreno, ako mi je lijepo, onda nemam razloga da trazim zadovoljstvo drugdje". Na osnovu toga zakljucuju da tako razmislja i druga strana..
Moguće je i to. Ja govorim o većini koja je s vremena na vrijeme ljubomorna, koja ima neke realne probleme i sl.
Ja ne vidim ništa zrelo i neiskompleksirano u priči : Ja vjerujem svojoj ženi jer je odana..ako me prevari ne želim da saznam. što ne znam, ne boli.
:sad:
A wrote:A ovo da dobroizgledajuci vise varaju od ovih drugih - veze s vezom! Moze cak biti obrnuto - onaj ko osjeti da "nije dorastao" onom drugom u vezi, moze imati potrebu da se dokaze, te zbog toga da skuplja trofeje gdje stigne.
Ne mislim na dobroizgledajuće, već na ljude koji imaju više prilika za prevaru. Dakle, poželjniji. To uključuje mnogo stvari. Dobar izgled je bitniji muškarcima nego ženama tako da zgodne, mlade i lijepe žene su poželjnije od debelih, starih i ružnjikavih. I frajeri od ovih prvih lijepih recimo studentica će manje vjerovati svojim djevojkama, za razliku od frajera od ružnih penzionerki. :) Kontaš?
Post Reply