Izađite na izbore
- Prince
#1 Izađite na izbore
Znam da zvuči kao šuplja priča, ali znam i to da poznajem mnogo, jako mnogo mladih ljudi koji dozvoljavaju stoki da ostane na vlasti, time što ne izlaze na izbore. Barem 80% ljudi oko mene je totalno inertno po tom pitanju, što je inače tipično za našu mladu raju, da je totalno ogorčena i beznadežna.
Stoga, izađite na izbore, apelujem ovim putem svima koji imaju imalo pameti, da shvate ovaj post ozbiljno, jer je važan.
Stoga, izađite na izbore, apelujem ovim putem svima koji imaju imalo pameti, da shvate ovaj post ozbiljno, jer je važan.
-
Djula
Svi drzavljani BiH koji se osjecaju kao
pripadnici
- Nacije i
- Naroda drzave BH nek ne izlaze na glasanje.
Neuspjeh predstojecih Izbora je uspjeh
Bosanskohercegovackog Naroda.
Ako u sadasnjem trenutku postoji neka
politicka stranka koja se demokratskim i politickim
sredstvima bori da se BiH vrati konstitutivnost
njene
- BH Nacije i njenog
- BH Naroda onda se ja izvinjavam i upucujem apel
da se Bosanskohercegovacki glasovi daju toj stranci.
Ako postoji onda Idemo
ako ne onda nema nasih glasova za Srbe , Hrvate i Bosnjake.
-
Hart
Nisam glasao na proslim, ne namjeravam niti na sljedecim. Mislim da je politika kako treba izaci na glasanje po svaku cijenu, pa nesto kao glasati za "manje zlo" neopravdana. Stvar je jasna, ja ne podrzavam niti jednu od postojecih stranaka, ergo ne glasam na izborima. (tacka). U potpunosti se slazem s Djulom!!!!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
glaso sam na svim mogućim izborima ozkako imam pravo glasa
i za hrvatski parlament također
jer mislim da nacionalne stranke dobivaju izbore samo kada bude manji odziv birača koji inače ne bi glasali za njih
i za hrvatski parlament također
jer mislim da nacionalne stranke dobivaju izbore samo kada bude manji odziv birača koji inače ne bi glasali za njih
-
hananah
Danas pitam mamu da li ce glasati. Kaze "citav zivot glasam, i sad prvi put necu, ne zna se ko su veci lopovi, nema se za koga glasati."
Moj stav je isti, nemam namjeru glasati i smatram da je najbolje bojkotovati izbore, pa onda kad se ponove bojkotovati ih opet, i opet. Dok se neko medjunarodna zajednica ne zapita zasto je to tako. Jer jedino nam oni mogu pomoci, ili neko veliko cudo s neba. Definitivno NE izborima, nema se za koga glasati.
Moj stav je isti, nemam namjeru glasati i smatram da je najbolje bojkotovati izbore, pa onda kad se ponove bojkotovati ih opet, i opet. Dok se neko medjunarodna zajednica ne zapita zasto je to tako. Jer jedino nam oni mogu pomoci, ili neko veliko cudo s neba. Definitivno NE izborima, nema se za koga glasati.
- kekec
Bojkotovanje izbora znaci ostaviti na vlasti one koji je vec imaju.
Izlazak na izbore i glasanje za one koji nisu na vlasti, otvara vrata boljem, a medjunarodnoj zajednici mozda omogucuje da bude djelotvornija. Cinjenica je da medj.zajednica, sa nacionalnim strankama, ne moze naci zajednicki jezik sve i da hoce, a u cilju promjene situacije u BiH nabolje. Ako NEnacionalne snage uspiju dobiti vecinu vlasti, zbog svojih biraca i programa, mislim da ce pokusati pokrenuti bar donekle umrtvljenu medj.zajednicu, kao i domace potencijale. Bar se tako nadam i zbog toga cu i ovaj put glasati, a za koga to cemo vidjeti kada vidim spisak. U svakom slucaju, "trojica velicanstvenih" NECE dobiti moj glas.
Izlazak na izbore i glasanje za one koji nisu na vlasti, otvara vrata boljem, a medjunarodnoj zajednici mozda omogucuje da bude djelotvornija. Cinjenica je da medj.zajednica, sa nacionalnim strankama, ne moze naci zajednicki jezik sve i da hoce, a u cilju promjene situacije u BiH nabolje. Ako NEnacionalne snage uspiju dobiti vecinu vlasti, zbog svojih biraca i programa, mislim da ce pokusati pokrenuti bar donekle umrtvljenu medj.zajednicu, kao i domace potencijale. Bar se tako nadam i zbog toga cu i ovaj put glasati, a za koga to cemo vidjeti kada vidim spisak. U svakom slucaju, "trojica velicanstvenih" NECE dobiti moj glas.
-
scott
Prvo sto bi zabranio da glasa DIJASPORA
nemoze neko poznavati politicko,ekonomsko i zivotno stanje sa nekih 3-4 sedmice provedene u BiH(godisnji odmori),i tako odlucivati o tudoj sudbini
Zabranio bi sve stranke sa NACIONALNIM PREDZNAKOM
valjda je vrijeme da se takvo nesto desi,nema fajde nista od ovih desnicara

Za pocetak.........nastavak bi slijedio........
Zabranio bi sve stranke sa NACIONALNIM PREDZNAKOM
Za pocetak.........nastavak bi slijedio........
- JBT
Nijedan nacionalista nece propustiti svoje zakonsko pravo i gradjansku (u ovom slucaju nacionalisticku) duznost.
Dakle, ne racunajte da ce se sta promjeniti ako ostanete sjediti kuci.
Ako nema dobrih, onda treba birati manje zlo. Promjene ne dolaze preko noci. Sa manjim zlom ce se vremenom stvoriti prostor za nesto sto ce mozda biti i dobro.
Dakle, ne racunajte da ce se sta promjeniti ako ostanete sjediti kuci.
Ako nema dobrih, onda treba birati manje zlo. Promjene ne dolaze preko noci. Sa manjim zlom ce se vremenom stvoriti prostor za nesto sto ce mozda biti i dobro.
-
hananah
Pa slazem se da se nece nista desiti ako sjedimo kuci, ali isto tako ako izadjemo na izbore dat cemo sansu novim lopovima da nas pokradu.
Ne treba sjediti kuci nego nakon bojkotovanja izbora treba uraditi nesto, kao izaci na ulice umjesto na izbore. Treba demonstrirati, npr.
Ne treba sjediti kuci nego nakon bojkotovanja izbora treba uraditi nesto, kao izaci na ulice umjesto na izbore. Treba demonstrirati, npr.
- Fair Life
Samo promjeniti hronoloski tok desavanja.hananah wrote:... Ne treba sjediti kuci nego nakon bojkotovanja izbora treba uraditi nesto, kao izaci na ulice umjesto na izbore. Treba demonstrirati, npr.
Demonstrirati prije izbora (ako je potrebno), zatim obavezno izaci na izbore.
Pozdrav Hana
-
kame
Ipak je najgore kad shvatis da nemas za koga glasati. Ostaje jedino da glasam za neku malu stranku a to je promasaj.Glumica wrote:slazem se apsolutno... neizlaskom nista ne dobijamo...
a slazem se poprilicno i sto se dijaspore tice... mada to ima i drugu stranu...
Glasanje je izgubilo smisao.
-
regina
nikad nisam glasala i neću. Moja zemlja je zemlja pod patronatom, tako razgovor o bh politici izaziva podsmjeh. Ja ću izgubiti nekoliko sati ( da se registrujem, biram između ljudi koje ne krasi zdrav razum, sačekam da ubacim listić), a neću dobiti ništa. Tako da i ove godine neću glasati

- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Tocno da boli, probija kosti koliko boli...regina wrote:nikad nisam glasala i neću. Moja zemlja je zemlja pod patronatom, tako razgovor o bh politici izaziva podsmjeh.
- kekec
JBT je u pravu !
SVI oni koji su na proslim izborima glasali za nacionalne stranke, izlaze i za ISTE glasaju na sljedecim. Svi vi koji ne glasate, znajte da ste u stvari dali svoj glas nacionalnim strankama. Izlaskom i glasanjem za bilo koga drugog, mi smanjujemo nacionalnim strankama/sadasnjoj vlasti procenat dobivenih glasova.
- bojkotovati izbore i demonstrirati je najgora varijanta i totalna predaja vlasti nacionalnim stranakama. Bojkotovati nije dobro iz gore navedenog razloga. Demonstrirati ? Mnogi danas demonstriraju i sta ? Ujeo vuk kenjca! Ovi iz vlasti nece ni kroz prozor da ih pogledaju, a ne da pokusaju razumjeti.
- zasto bi oduzeo dijaspori pravo da glasa? Po sadasnjem izbornom zakonu samo zahvaljujuci glasovima dijaspore imamo u RS i one koji nisu Srbi. Istina mnogi daju svoje glasove nacionalnim strankama. Cinjenica je da samo oni mogu odluciti hoce li glasati ili ne, a bilo kakva zabrana ugrozava njihova prava. I ne boj se ti glasova dijaspore. Sve vise i vise se oni udaljavaju od glasanja.
- ne vjerujem da su novi koji bi dobili vecinu glasova lopovi i da bi dobivenu vlast koristili za kradju i bogacenje, kako rece neko ranije. Dajmo glasove ljudima koji nisu provaljeni kojekakvim aferama ove ili one vrste. Bolje je glasati i za totalno nepoznatog, nego ostaviti na vlasti ove koji vec uveliko muljaju i time im omoguciti da to rade i dalje i do kraja, a to je totalni kolaps BiH.
Izadjite i glasajte za nezavisne kandidate, za Liberale, za....
SAMO NE ZA TROJAC SDA-SDS-HDZ ! Oni su GROBARI BiH !
Ako oni ostanu na vlasti podjela BiH je neminovna. TO NE ZELIMO !
SVI oni koji su na proslim izborima glasali za nacionalne stranke, izlaze i za ISTE glasaju na sljedecim. Svi vi koji ne glasate, znajte da ste u stvari dali svoj glas nacionalnim strankama. Izlaskom i glasanjem za bilo koga drugog, mi smanjujemo nacionalnim strankama/sadasnjoj vlasti procenat dobivenih glasova.
- bojkotovati izbore i demonstrirati je najgora varijanta i totalna predaja vlasti nacionalnim stranakama. Bojkotovati nije dobro iz gore navedenog razloga. Demonstrirati ? Mnogi danas demonstriraju i sta ? Ujeo vuk kenjca! Ovi iz vlasti nece ni kroz prozor da ih pogledaju, a ne da pokusaju razumjeti.
- zasto bi oduzeo dijaspori pravo da glasa? Po sadasnjem izbornom zakonu samo zahvaljujuci glasovima dijaspore imamo u RS i one koji nisu Srbi. Istina mnogi daju svoje glasove nacionalnim strankama. Cinjenica je da samo oni mogu odluciti hoce li glasati ili ne, a bilo kakva zabrana ugrozava njihova prava. I ne boj se ti glasova dijaspore. Sve vise i vise se oni udaljavaju od glasanja.
- ne vjerujem da su novi koji bi dobili vecinu glasova lopovi i da bi dobivenu vlast koristili za kradju i bogacenje, kako rece neko ranije. Dajmo glasove ljudima koji nisu provaljeni kojekakvim aferama ove ili one vrste. Bolje je glasati i za totalno nepoznatog, nego ostaviti na vlasti ove koji vec uveliko muljaju i time im omoguciti da to rade i dalje i do kraja, a to je totalni kolaps BiH.
Izadjite i glasajte za nezavisne kandidate, za Liberale, za....
SAMO NE ZA TROJAC SDA-SDS-HDZ ! Oni su GROBARI BiH !
Ako oni ostanu na vlasti podjela BiH je neminovna. TO NE ZELIMO !
-
Djula
- multietnickog Bosanskohercegovackog Naroda
da se uopce ne registriraju za Izbore.
Nema Bosanskohercegovaca tj. Bosanaca
NEMA ni glasova od nas.
Negiraju i koji nam drzavu tlace ?
NIKAD VISE za srpskohrvatskobosnjacke stranke
bez obzira o njihovim politickim opredjeljenjima.
Nikad !