GRUPE U "WORLD CUP 2006"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vryzas

Post by vryzas »

Nema Hellas :( pa cu morati da navijam za England 8)

PAOK 8)
Brando

Post by Brando »

:oops: eo braca na obali slonova su se potajno nadali da ce izvuci Ser&Mo :oops: :oops:

Image
Brando

Post by Brando »

:oops: eo zlatan je sav sretan sto je izvukao engleze...kaze zabit ce im ga opet... :oops:

Image
Brando

Post by Brando »

:oops: Mi posjedujemo veliku snagu... :oops: desetljecima smo medju favoritima za naslov i vjerujem da cemo sada konacno :oops: , nakon sto smo tako "suvereno" :oops: prosli te kvalifikacije, uciniti nesto vise iako smo dobili jako "tesku" grupu sa tunisom i arapima svjetskim velesilama... :oops: :oops:

Image :oops: 8)
Brando

Post by Brando »

:oops: Halooo, Sao paulo... prijem...govori vrhovni poglavica...eo upravo smo dobili one hrvate sto kontaju da ce nas uzeti...ma da one sto su se prokur.... nakon 1:1...eh da...i one kengure s onim hiddinkom a i oni su haman ko hrvatska...i kamikaze smo dobili s onim izdajnikom zicom...jest jest... dajte uredite mu kakav kvar na kocnicama...

Image
Brando

Post by Brando »

:oops: Ovo je uveda za celi srpski narod u otadjbini i rasejanju :oops: ...ponovo smo zrtve
vatikansko-americke urote potpomognute sa domacim izdajnicima koji su nam zabili noz u ledja... :oops: i jos se tu upetljala i africka mafija :oops: strasno braco strasno :oops: tuzan dan za celokupan srpski rod... :oops:

Image
savjest

Post by savjest »

Imam dosta prijatelja iz Obale Slonovace pa cu pratiti njihove tekme u nekom od njihovih klubova. Atmosfera je vazda :thumbup:

Imaju dosta kvalitetnih igraca i mogu doci daleko samo ako budu ozbiljni.
Panasonic

Post by Panasonic »

Izvlacenje nije bilo skroz pravedno. Stavili su osam najjacih svjetskih reprezentacija kao vodje grupa, i onda grupama dodavali 'ostale' reprezentacije, tako da je FIFA iskljucila mogucnost da se dvije ili tri dobre reprezentacije nadju u istoj grupi i da se medjusobno eliminisu.

A onaj voditelj na kraju izvlacenja kaze "Grupe su ispale dobre, sa izjednacenim snagama..." aha.

A i tokom izvlacenja ponavljao je kako "je sve u redu u izvlacenjima" ovo ono, jeste bilo u redu ali FIFA je kuglice sa reprezentacijama postavila tako da kombinacije u grupama budu jaci_tim/slabiji_tim. Kao rezultat ovog prefrganog FIFI-nog poteza u cetvrtfinalu, polufinalu i finalu cemo vjerovatno gledati vodje svih osam grupa.

Slucajnost sto je Njemacka sa Poljskom, Ekvadorom i Costa Ricom?
Nesferatu

Post by Nesferatu »

GROUP E
Italy
Ghana
USA
Czech Republic
Sta mislite ima li sanse Amerika da ide dalje?
Panasonic

Post by Panasonic »

Nesferatu wrote:
GROUP E
Italy
Ghana
USA
Czech Republic
Sta mislite ima li sanse Amerika da ide dalje?
Po mom misljenju, Ceska i Italija idu dalje.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Panasonic wrote:Izvlacenje nije bilo skroz pravedno. Stavili su osam najjacih svjetskih reprezentacija kao vodje grupa, i onda grupama dodavali 'ostale' reprezentacije, tako da je FIFA iskljucila mogucnost da se dvije ili tri dobre reprezentacije nadju u istoj grupi i da se medjusobno eliminisu.

A onaj voditelj na kraju izvlacenja kaze "Grupe su ispale dobre, sa izjednacenim snagama..." aha.

A i tokom izvlacenja ponavljao je kako "je sve u redu u izvlacenjima" ovo ono, jeste bilo u redu ali FIFA je kuglice sa reprezentacijama postavila tako da kombinacije u grupama budu jaci_tim/slabiji_tim. Kao rezultat ovog prefrganog FIFI-nog poteza u cetvrtfinalu, polufinalu i finalu cemo vjerovatno gledati vodje svih osam grupa.

Jel' se zajebaješ ili si fudbal, odnosno sport počeo pratiti zadnjih sedmica ? :D :D
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Pazi, Cesi su rankirani kao 2 na svijetu, USA kao 8-a, a Italija 12-ta.

Ako je rang lista Fifa-e. ikakav putokaz, ispada Ghana naravno i Italija.

Italijani inace brljaju na Svjetskom prvenstvu, zadnjih 12 godina barem je tako. Medjutim, problem USA je sto nema kvalitetnu ligu, i zbog toga je moguce da ispadnu od Ceske i Italije. Uglavnom interesatna grupa.
savjest

Post by savjest »

Panasonic wrote:Izvlacenje nije bilo skroz pravedno. Stavili su osam najjacih svjetskih reprezentacija kao vodje grupa, i onda grupama dodavali 'ostale' reprezentacije, tako da je FIFA iskljucila mogucnost da se dvije ili tri dobre reprezentacije nadju u istoj grupi i da se medjusobno eliminisu.

Svakako da ima muljanja. To uopste nije upitno. To se najbolje dalo vidjeti u barazu gdje se namjestilo Spaniji da igra sa najslabijim. Isto ih i sada guraju u prvu grupu i iako su zavrsili u drugoj grupi igrajuci jadno da jadnije ne moze biti.

Ali ja mislim da ekipe sto se nalaze u orvoj grupi nisu nikakav bauk. Njemacka je jadna da jadnija ne moze biti. Rahiticna Francuska takode... Smotani spanci nisu nikad nista postigi pa nece ni sada.

Sada nesto u vezi nas samih i svega ovoga. Mi imamo gubitnicki mentalitet i radi toga vazda izgubimo bezveze bodove na pocetku nekog takmicarskog ciklusa.Na pocetku imamo previse respekta da bi kasnije skontali da "mi njih mozemo pobjediti".. ali proso voz".

Sjecam se izjava kad je izvucena nasa grupa. Pa nasi su odmah dodijeli prvo mjesto Spaniji. To je kao "gotov stvar". Koji nazdni mentalitet. Pa ako se vec takmicih u necemu onda valjda ides na prvo mjesto? To je isto kao u skoli ako ucis da dobijes 6/10 budi siguran da ces dobiti 4 ili 5. Ako stvarno hoces 6 uci za 8. Tako je i u sportu
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

NeKi_LiK wrote:
Jel' se zajebaješ ili si fudbal, odnosno sport počeo pratiti zadnjih sedmica ? :D :D
:-) Neki Lik, ... ne uzimaj ga za ozbiljno. On je stari "sportski saljivdzija". :oops:
Naravno da se ekipe moraju svrstati po jakosnim skupinama i onda se tako formiraju grupe. Nista neobicno i nista "nashtimano".
A Panasonicu ovo nije prvi biser. Prosle godine je predlagao Baki da nasa repka ne treba da ima postavu sa igracima na sredini terena. Predlagao je sistem "svi u napad - svi u odbranu". :zzzz:
Panasonic

Post by Panasonic »

savjest wrote:

Svakako da ima muljanja. To uopste nije upitno. To se najbolje dalo vidjeti u barazu gdje se namjestilo Spaniji da igra sa najslabijim. Isto ih i sada guraju u prvu grupu i iako su zavrsili u drugoj grupi igrajuci jadno da jadnije ne moze biti.

Ali ja mislim da ekipe sto se nalaze u orvoj grupi nisu nikakav bauk. Njemacka je jadna da jadnija ne moze biti. Rahiticna Francuska takode... Smotani spanci nisu nikad nista postigi pa nece ni sada.

Sada nesto u vezi nas samih i svega ovoga. Mi imamo gubitnicki mentalitet i radi toga vazda izgubimo bezveze bodove na pocetku nekog takmicarskog ciklusa.Na pocetku imamo previse respekta da bi kasnije skontali da "mi njih mozemo pobjediti".. ali proso voz".

Sjecam se izjava kad je izvucena nasa grupa. Pa nasi su odmah dodijeli prvo mjesto Spaniji. To je kao "gotov stvar". Koji nazdni mentalitet. Pa ako se vec takmicih u necemu onda valjda ides na prvo mjesto? To je isto kao u skoli ako ucis da dobijes 6/10 budi siguran da ces dobiti 4 ili 5. Ako stvarno hoces 6 uci za 8. Tako je i u sportu
To jeste tako nazalost.

Sad bi i mi bili na SP-u da smo dobili Spance kad smo bili u gostima, kada su nam u 99. minuti produzetka zabili go. Mislim, ovo je cisto kao suza da je nastimano, da li smo se mogli zaliti da je utakmica trebala biti davno zavrsena? (u 96. minuti, mada je i tih 6 minuta bilo previse produzetka ali posto je bilo 0:1 za nas sudija je morao dati vise vremena Spancima za davanje gola :x )

Politika se svuda umijesala.
MBA

Post by MBA »

Meni ovdje smrdi! Kako, pod milim Bogom, svaki put Spanci dobro prodju????????????
Panasonic

Post by Panasonic »

pape wrote:
NeKi_LiK wrote:
:-) Neki Lik, ... ne uzimaj ga za ozbiljno. On je stari "sportski saljivdzija". :oops:
Naravno da se ekipe moraju svrstati po jakosnim skupinama i onda se tako formiraju grupe. Nista neobicno i nista "nashtimano".
A Panasonicu ovo nije prvi biser. Prosle godine je predlagao Baki da nasa repka ne treba da ima postavu sa igracima na sredini terena. Predlagao je sistem "svi u napad - svi u odbranu". :zzzz:
Nista neobicno i nista "nashtimano" ali paranormalno i prefrgano. To je isto kao i sto advokati brane neke kriminalce - brane ga u skladu sa zakonom ali je krajnji rezultat neljudski.
To radi i FIFA. Znaci ustvari nama nikakvog 'muljanja' za vrijeme izvlacenja grupa (to je govorio i onaj sto izvlaci), ali vec prije toga repke smjestene u loptice tako da jedine moguce kombinacije budu na korist jacim ekipama. Ma pusti nije ni vazno. :)
Ja sam za Baki i nasu repku predlagao nesto sasvim drugo nego sto ti sada tvrdis, ali sad je vec gotovo :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

nije te poslušo :D :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

pa normala da u jednoj grupi ne mogu biti engleska njemačka nizozemska i brazil a u drugoj gana, papua nova gvineja gvatemala i američka djevičanska otočja :D:D:D

to su pravila
isto kao što u kvalifikacijama španija nije mogla igrati s češkom

grupe su zeznute :D ne bih ništa predviđao jer obično ne pogodim ništa
Tulipan

Post by Tulipan »

Kako smo samo popušili mada ni zapadnim susjedima neće biti lako. Neko je spomenuo Španiju i mene baš zanima kako to da se svaki put izvuku lakšom grupom.

Šta mislite ima li namještaljki prilikom žrijeba?
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Tulipan wrote: Šta mislite ima li namještaljki prilikom žrijeba?
Pitaću baš Heidi Klum ovaj vikend jel' bilo namješteno kad je izvlačila jednog od tri južnoamerikanca u grupu sa scg :-) ...

I ja svašta pričam, al hajd' valjda Seal ne čita forum :roll: :D
Šandor

Post by Šandor »

Ukrajina je dobila tanku grupu. Ako idu na grupu G eto ih među 8 u 3 koraka s kruškovačom u ruci. :D
Edin H.

Post by Edin H. »

Nema nasih i sasvim mi je svejedno kakve grupe ostale imaju.

Nema veze idemo na Evropsko prvenstvo. :bih:
Tulipan

Post by Tulipan »

NeKi_LiK wrote:
Tulipan wrote: Šta mislite ima li namještaljki prilikom žrijeba?
Pitaću baš Heidi Klum ovaj vikend jel' bilo namješteno kad je izvlačila jednog od tri južnoamerikanca u grupu sa scg :-) ...

I ja svašta pričam, al hajd' valjda Seal ne čita forum :roll: :D
Italijani su se žalili na žrijeb. Kažu Matheus smjestio Italiji stavivši ih u istu grupu sa opasnim Amerima.

Što se tiče naše grupe ja imam želju i nadam se da će fudbaleri SCG dati sve od sebe da mi je ispune. Naime nadam se da će barem igrati neriješeno ili minimalno 1-0 sa Holanđanima jer ne mogu nikako zaboraviti onu bruku sa Eura 2000 kada su nas pregazili sa čak 6-1.
stidljiv

Post by stidljiv »

Koja je to 'nasa' grupa ?? :? :shock: :-)
Post Reply