Novi nacelnik Gruda!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

cheguevara

#1 Novi nacelnik Gruda!

Post by cheguevara »

Ne znam mu ime, niti me zanima ime seljaka poput njega, ali... Stvarno sam se nasmijao kad je rekao, citiram: "ZALAGACU SE ZA IZGRADNJU 3 KILOMETRA NOGOSTUPA"!

Zamislite!? Covjek je vjerovatno citao negdje u nekoj knjizi viceva o rijecima u Hrvatskom jeziku pa je pomislio stvarno da tamo u Hrvatskoj tako pisu i govore... :lol:
-=DoMaGoJ=-

Post by -=DoMaGoJ=- »

Hm, našao se Bosanac tumačiti kako Hrvati govore, i kako trebaju govoriti. :lol:
Tomo82

Post by Tomo82 »

Prika, u Hrvatskoj se i kaze nogostup...
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ne znam zašto čačkam po ovako provokativnoj temi :D ali fakat se ne kaže trotovator :D nego nogostup
ibnHome

#5 Re: Novi nacelnik Gruda!

Post by ibnHome »

cheguevara wrote:Ne znam mu ime, niti me zanima ime seljaka poput njega, ali... Stvarno sam se nasmijao kad je rekao, citiram: "ZALAGACU SE ZA IZGRADNJU 3 KILOMETRA NOGOSTUPA"!

Zamislite!? Covjek je vjerovatno citao negdje u nekoj knjizi viceva o rijecima u Hrvatskom jeziku pa je pomislio stvarno da tamo u Hrvatskoj tako pisu i govore... :lol:
ovo ti nije bas najbolji primjer novohrvastine I na koncu sta te briga kako tamo neko govori... :shock:
meni je ova rijec, mada s hrvatskim i Hrvatskom nemam nista, jos od ranije poznata...
ne znaci samo trotoar (ili kako se vec pise), vec bas kako sama rijec kaze nogostup...prvenstveno na selima...izmedju oranica, gdje moze proci samo pjesak...
-=DoMaGoJ=-

Post by -=DoMaGoJ=- »

Oduvijek se u Hrvatskoj govori nogostup, samo što neki "seljaci" misle kako se u Hrvatskoj upotrebljavaju riječi tipa čorba, ćebe, kafa, parče i sl.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

-=DoMaGoJ=- wrote:Oduvijek se u Hrvatskoj govori nogostup, samo što neki "seljaci" misle kako se u Hrvatskoj upotrebljavaju riječi tipa čorba, ćebe, kafa, parče i sl.
Prijatelju nikada u zivotu se do 92 godine u Hrvatskoj nije govorio "nogostup" a da ne kazem "vrtolet, zrakomlat, itd itd". I to mozes supljirati nekome ko je Hrvatsku vidio samo na geografskoj karti. A i ako je neko govorio govorio je iskljucivo u Zagrebu i njegovoj uzoj okolini zvanoj "kajkavske popevke". Ne zaboravi da Hrvatska sadrzi i Dalmaciju i Slavoniju a tamo prijatelju toga nije bilo.
perke

Post by perke »

Tomo82 wrote:Prika, u Hrvatskoj se i kaze nogostup...

zar su Grude :roll: u Hrvatskoj :-) :?
gavrilo

Post by gavrilo »

nogostup :roll:
Tomo82

Post by Tomo82 »

perke wrote:

Procitaj uvodni post...covjek je rekao kako se u Hrvatskoj ne kaze nogostup. Valjda ja, koji zivim u Hrvatskoj, znam kako se kaze.
A u Grudama se govori hrvatski, ako ti se to ne svidja korigiraj Ustav...
danas

Post by danas »

perke wrote:
izgleda :D :D :D :-)
gavrilo

Post by gavrilo »

Tomo82 wrote:A u Grudama se govori hrvatski, ako ti se to ne svidja korigiraj Ustav...
dobro ... ali nogostup je ... jebi ga :D
Tomo82

Post by Tomo82 »

hrasno38 wrote:
-=DoMaGoJ=- wrote:Oduvijek se u Hrvatskoj govori nogostup, samo što neki "seljaci" misle kako se u Hrvatskoj upotrebljavaju riječi tipa čorba, ćebe, kafa, parče i sl.
Prijatelju nikada u zivotu se do 92 godine u Hrvatskoj nije govorio "nogostup" a da ne kazem "vrtolet, zrakomlat, itd itd". I to mozes supljirati nekome ko je Hrvatsku vidio samo na geografskoj karti. A i ako je neko govorio govorio je iskljucivo u Zagrebu i njegovoj uzoj okolini zvanoj "kajkavske popevke". Ne zaboravi da Hrvatska sadrzi i Dalmaciju i Slavoniju a tamo prijatelju toga nije bilo.
Koji si ti bolid, nevjerojatno. Pa valjda mi iz Hrvatske znamo kako se govori i kako se govorilo. Oduvjek se upotrebljavala rijec nogostuo ili plocnik.

Zrakomlat i vrtolet su sprdnje, ocito ne znas o cemu govoris.
Zrakoplov, s druge strane, nije. Pleso je od uvijek bio zracna/zrakoplovna luka
hrasno38

Post by hrasno38 »

Tomo82 wrote:
hrasno38 wrote:
Koji si ti bolid, nevjerojatno. Pa valjda mi iz Hrvatske znamo kako se govori i kako se govorilo. Oduvjek se upotrebljavala rijec nogostuo ili plocnik.

Nenisam bolid nego Sumaher. Tu sam te i cekao. "Plocnik" prijatelju "plocnik". Nisam zivio u Hrvatskoj ali sam jedno 10godina provodio po nekoliko mjeseci u Lijepoj Tvojoj a majka mi je rodjena prije 70-tak godina u Lijepoj Vasoj tako da niste Hrvati samo vi koji ste trenutno u Hrvatskoj a pogotovo oni koji bi na silu htjeli da budu u njoj.
Pozdrav tebi od Sumahera i pazi da se ne strmeknes zrakomlatom :)
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Tomo82 wrote:
hrasno38 wrote:

Sigurno Vi, rodjeni 82. i kasnije!!!
zlata

Post by zlata »

Sta je "Nogostup"? Cesta? Put?
danas

Post by danas »

zlata wrote:Sta je "Nogostup"? Cesta? Put?
plocnik :D :D :D
kakva si mi ti 'rvatica :D pa ne znades... :lol: :lol: :lol:
Tomo82

Post by Tomo82 »

Plocnik i nogostup su sinonimi.
Plocnik se cesce upotrebljava kada se misli na gradske povrsine.
Nogostup se upotrebljava za povrsine pored ceste kojima se krecu pjesaci u selima/predgradjima.
Jel ti sad jasnije?
perke

Post by perke »

Tomo82 wrote:
perke wrote:

Procitaj uvodni post.
..covjek je rekao kako se u Hrvatskoj ne kaze nogostup.
Valjda ja, koji zivim u Hrvatskoj, znam kako se kaze.
A u Grudama se govori hrvatski, ako ti se to ne svidja korigiraj Ustav...
procitao......

valjda......

nemoj misliti da necu......Ustave,Ustave koriguj se SAD!
zlata

Post by zlata »

danas wrote:
zlata wrote:Sta je "Nogostup"? Cesta? Put?
plocnik :D :D :D
kakva si mi ti 'rvatica :D pa ne znades... :lol: :lol: :lol:
Ve Levantinke kako za*ebava? :D :P
Tomo82

Post by Tomo82 »

http://www.google.com/search?hl=en&q=no ... gle+Search

Evo, vrlo jednostavno. Bate jos ce mi bosanci govorit kako se sto kaze na hrvatskom
hrasno38

Post by hrasno38 »

Tomo82 wrote:Plocnik i nogostup su sinonimi.
Nogostup se upotrebljava za povrsine pored ceste kojima se krecu pjesaci u selima/predgradjima.Jel ti sad jasnije?
Ides iz greske u gresku. Za ovo sto je boldirano se govorilo "staza" jer vecina sela su ih imali sa jedne i druge strane puta ili ti kolovoza i to iza "sanaca" koje su presjecali prilazi kucama.
zlata

Post by zlata »

Od nekoliko razlicitih rijeci...vjerojatno su izabrali "nogostup"...."da nebi bilo nikako k'o srpski"! Bolestan Balkan!
Tomo82

Post by Tomo82 »

hrasno38 wrote:
Tomo82 wrote:Plocnik i nogostup su sinonimi.
Nogostup se upotrebljava za povrsine pored ceste kojima se krecu pjesaci u selima/predgradjima.Jel ti sad jasnije?
Ides iz greske u gresku. Za ovo sto je boldirano se govorilo "staza" jer vecina sela su ih imali sa jedne i druge strane puta ili ti kolovoza i to iza "sanaca" koje su presjecali prilazi kucama.
Da, kada? U kraljevini SHS?
Smijesan si, odoh se malo prosetat po nogostupu. Mi to imamo da nas ne zgaze auti. Ajd bok
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

...haj, prosetaj :D

...i, strogo pazi da ti cuko ide samo sapostupom...
Post Reply