Pomoć, koga da zovem?
Moderator: anex
-
leeloo
#1 Pomoć, koga da zovem?
Imam čast da živim iznad mesnice Dayton na Dobrinji. Dobro... nije čast.
U toj mesnici imaju neku komoru, koja zuji da ti pamet stane... Ide mi na živce danju, a navečer ne mogu spavati od nje... dobro mogu ja, ali starci ne mogu.
Za opis zvuka.... sjećate se onih starih grijalica iliti kalolifera... e sada zamislite da je limeni, pravo star i non stop je uključen.
Pokušaj kulturnog i ljudskog riješavanja problema direktno sa Daytonom prošao je bez uspjeha... i to negiranjem činjenice da problem postoji. PŠrije par godina imali smo isti problem... ali komšija do nas je riješio to sa nekom inspekcijom... došli su napisali im nešto (prijavu?!)... i ovi su to odmah napravili. No komšija odselio, a ja pojma nemam koga je zvao.
Dakle treba mi pomoć, odnosno savjet koga da kontaktiram za to.
I usput... tokom ljeta iz mesnice se, odnosno njihovog skladišta širi, nesnošan smrad ustajale krvi isl... koju btw. muhe obožavaju te se nastanjuju u mojoj sobi.
Može li mi iko pomoći?
U toj mesnici imaju neku komoru, koja zuji da ti pamet stane... Ide mi na živce danju, a navečer ne mogu spavati od nje... dobro mogu ja, ali starci ne mogu.
Za opis zvuka.... sjećate se onih starih grijalica iliti kalolifera... e sada zamislite da je limeni, pravo star i non stop je uključen.
Pokušaj kulturnog i ljudskog riješavanja problema direktno sa Daytonom prošao je bez uspjeha... i to negiranjem činjenice da problem postoji. PŠrije par godina imali smo isti problem... ali komšija do nas je riješio to sa nekom inspekcijom... došli su napisali im nešto (prijavu?!)... i ovi su to odmah napravili. No komšija odselio, a ja pojma nemam koga je zvao.
I usput... tokom ljeta iz mesnice se, odnosno njihovog skladišta širi, nesnošan smrad ustajale krvi isl... koju btw. muhe obožavaju te se nastanjuju u mojoj sobi.
Može li mi iko pomoći?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Sličan problem i kod mene bio. Pekaru paša otvorio u poslovnom prostoru ispod mog stana.Navuko u nekakav rezervoar par tona lož ulja ispod moje spavaće sobe. Vascijelu noć pekari peku i kad se ispeče hljeb pišti nekakva brodska sirena na paru da signalizuje da je pecivo pečeno i to akšam late in the evening, pa miomirisi germe/kvasca,...i sve išlo tako, fino dok nije dimnjak eksplodirao. Dimnjak je bio limeni i nelegalno nakalemljen na zgradu sa južne strane. Nije pomogla ni prijava inspekciji, ništa,...nego ta eksplozija i onda je gazda shvatio da to ne ide tako i sam promijenio lokaciju pekare.
Savjet:
Nazvati inspekciju i onda te oni upute tačno kojoj inspekciji da prijaviš. Čini mi se da su sve gradske inspekcije u krugu RTV Sivog doma.
Pokušaj i sa opštinskom Odlukom o javnom redu i miru. Čini mi se da ona tretira buku, a buka iznad 50 decibela ti je otprilike kada malo glasnije pričaš. Pa vidi kako je tamo regulisano i svaki put kada čuješ škripu propelera hladnjaka zoveš policiju da interveniše.
Čini mi se da je ipak bolji put da nekako privoliš gazdu da do ljeta to makne. Ali, avaj, kako kada je ovo država pekara i mesara?
Nagovori djecu da u propeler hladnjaka uvale kakav klip ako je propeler dostupan izvana, u vrijeme kada nema nikoga u mesnici.
Ako te iko razumije taj sam.
OVO JE ZEMLJA IZ SNOVA...LET IZNAD KUKAVIČIJEG GNIJEZDA...kako ide ona pjesma?
Savjet:
Nazvati inspekciju i onda te oni upute tačno kojoj inspekciji da prijaviš. Čini mi se da su sve gradske inspekcije u krugu RTV Sivog doma.
Pokušaj i sa opštinskom Odlukom o javnom redu i miru. Čini mi se da ona tretira buku, a buka iznad 50 decibela ti je otprilike kada malo glasnije pričaš. Pa vidi kako je tamo regulisano i svaki put kada čuješ škripu propelera hladnjaka zoveš policiju da interveniše.
Čini mi se da je ipak bolji put da nekako privoliš gazdu da do ljeta to makne. Ali, avaj, kako kada je ovo država pekara i mesara?
Nagovori djecu da u propeler hladnjaka uvale kakav klip ako je propeler dostupan izvana, u vrijeme kada nema nikoga u mesnici.
Ako te iko razumije taj sam.
OVO JE ZEMLJA IZ SNOVA...LET IZNAD KUKAVIČIJEG GNIJEZDA...kako ide ona pjesma?
-
silentbob
#4 Re: Pomoć, koga da zovem?
NE MOZEleeloo wrote:Imam čast da živim iznad mesnice Dayton na Dobrinji. Dobro... nije čast.
Može li mi iko pomoći?
- Alfons Kauders
#5 Re: Pomoć, koga da zovem?
Znajuci nase "organe" jedino ti moze pomoci agencija za trgovinu nekretninama...leeloo wrote:Imam čast da živim iznad mesnice Dayton na Dobrinji. Dobro... nije čast.
Može li mi iko pomoći?
Hmm... Dayton, to je ona zgrada kraj pijace i picerije Orhideja ?
-
farky
#6 Re: Pomoć, koga da zovem?
eko policija je nadlezna za mjerenje buke, javim ti kasnije brojleeloo wrote:Prije par godina imali smo isti problem... ali komšija do nas je riješio to sa nekom inspekcijom... došli su napisali im nešto (prijavu?!)... i ovi su to odmah napravili. No komšija odselio, a ja pojma nemam koga je zvao.
-
farky
ovdje imas zakon o zastiti od buke
http://www.ks.gov.ba/vlada/prostorno/ok ... 20buka.pdf
i vise info na http://www.ks.gov.ba/vlada/prostorno/okolis/index.htm#
http://www.ks.gov.ba/vlada/prostorno/ok ... 20buka.pdf
i vise info na http://www.ks.gov.ba/vlada/prostorno/okolis/index.htm#
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
nije mesnica dayton, nego lanac mesnica dayton. mi smo u lancima...repeater wrote:i mesnica se stvarno zove dayton ? kakva ironija ..