Zar je ovo polozaj zene izvan Islama!!!
-
moketovski
#1 Zar je ovo polozaj zene izvan Islama!!!
Trgovina ženama i devojčicama
Već krajem 19. veka problem trgovine ženama i devojčicama u cilju prostitucije postao je javan. Prema izveštajima UN-a danas su trgovinom ženama posebno pogođene žene i devojčice iz južne i jugoistočne Azije (Burma, Kina, Kambodža, Laos, Nepal, Tajvan, Tajlan, Vijatnam), iz istočne Evrope (Baltik, Ukrajina), te iz Južne Amerike (Brazil). Stvarna mera trgovine ženama teško se može odrediti. Po podacima lokalnih NGO samo u Tailandu preko 2 miliona žena rade kao prostitutke.
Ženama se obećava dobro plaćen posao u nekoj drugoj zemlji. Nakon prelaska granice njima se oduzima pasoš i bivaju prisiljene na rad u bordelima. One su prisiljene raditi pod uslovima koji su ravni onima iz robovlasničkog vremena, a i plaćene su veoma malo, obzirom da su se zadužile kod trgovaca koji su preuzeli troškove puta i dolaska u dugu zemlju. Socijalna izolovanost, nasilje i boravak u stranoj zemlji još više povećavaju zavisnost žrtve. Tradicionalno preferisanje muške dece, težak finansijski položaj ili jednostavno lakovernost koja je prisutna kod roditelja vodi do toga da se u nekim zemljama (Kambodža, Tailand) ženska deca prodaju. Međutim, neredak je slučaj i nasilnog odvođenja žena ili devojčica od njihovih roditelja.
Tržište trgovine ženama je u stalnom porastu i već se može meriti sa tržištem droge i oružja. Razvoj ovog tržišta uslovljen je fantazijama o moći zapadnjačkih muškaraca koji daju velike sume novca kako bi seksualno ili jednostavno posedovali devojčice ili žene, no neredak je slučaj da se to dešava i u državama iz kojih ove devojke dolaze. Nizak društveni status žena, diskriminisanje silovanih, razvedenih ili udovica doprinose jednako dobro kao i njihova životna situacija (nemogućnost pronalska posla ili nastavka obrazovanja, siromaštvo), koja se u poslednjim godinama zahvaljujući pogoršanju socio-ekonomskih odnosa nalogno pogoršala, razvoju i održanju ovog posla koji je nedostojan čovjeka.
Šta se čini kako bi se sprečila trgovina ženama? Od 1904. godine postoje međunarodni sporazumi za suzbijanje trgovine ženama, tako između ostalog i međunarodni sporazum za suzbijanje trgovine devojčicama i njihovu zaštitu od 18. maja 1904. (koji je izmenjen i dopunjen 1949. godine). Međunarodni sporazum o suzbijanju trgovine devojčicama od 4. maja 1910. godine obavezuje države potpisnice (do 1989. godine ovaj sporazum potpisala je 71 država) na kažnjavanje dela kao što su provođenje prisilne prostitucije, te navođenje maloletnica na prostituciju. Osim toga postoji i sporazum o suzbijanju prostitucije kojom se bave punoletne žene, prisilno ili samovoljno, iz 1933. godine (promenjen 1949.).
Lokalni zakoni za suzbijanje prostitucije uglavnom se odnose dosta kritički prema žrtvama, koje od države bivaju gonjene kao ilegalne imigrantkinje ili prostitutke, dok svodnici nakon uplate kaucije i korupcije opet dolaze na staro mesto započinjući sa novim devojkama. U mnogim zemljama EU-a žena se može obratiti sudu tek kada poseduje dozvolu boravka u dotičnoj zemlji. Čak i kada bi bila spremna da svedoči u sudskom procesu koji bi trebao da raskrinka lance trgovine ženama, nakon svedočenja joj preti progon u njenu matičnu zemlju. Da li su žene prepuštene na milost i nemilost svojim svodnicima, procesi protiv svodnika uglavnom bivaju obustavljeni po osnovu nedostatka ili manjka dokaza.
Već krajem 19. veka problem trgovine ženama i devojčicama u cilju prostitucije postao je javan. Prema izveštajima UN-a danas su trgovinom ženama posebno pogođene žene i devojčice iz južne i jugoistočne Azije (Burma, Kina, Kambodža, Laos, Nepal, Tajvan, Tajlan, Vijatnam), iz istočne Evrope (Baltik, Ukrajina), te iz Južne Amerike (Brazil). Stvarna mera trgovine ženama teško se može odrediti. Po podacima lokalnih NGO samo u Tailandu preko 2 miliona žena rade kao prostitutke.
Ženama se obećava dobro plaćen posao u nekoj drugoj zemlji. Nakon prelaska granice njima se oduzima pasoš i bivaju prisiljene na rad u bordelima. One su prisiljene raditi pod uslovima koji su ravni onima iz robovlasničkog vremena, a i plaćene su veoma malo, obzirom da su se zadužile kod trgovaca koji su preuzeli troškove puta i dolaska u dugu zemlju. Socijalna izolovanost, nasilje i boravak u stranoj zemlji još više povećavaju zavisnost žrtve. Tradicionalno preferisanje muške dece, težak finansijski položaj ili jednostavno lakovernost koja je prisutna kod roditelja vodi do toga da se u nekim zemljama (Kambodža, Tailand) ženska deca prodaju. Međutim, neredak je slučaj i nasilnog odvođenja žena ili devojčica od njihovih roditelja.
Tržište trgovine ženama je u stalnom porastu i već se može meriti sa tržištem droge i oružja. Razvoj ovog tržišta uslovljen je fantazijama o moći zapadnjačkih muškaraca koji daju velike sume novca kako bi seksualno ili jednostavno posedovali devojčice ili žene, no neredak je slučaj da se to dešava i u državama iz kojih ove devojke dolaze. Nizak društveni status žena, diskriminisanje silovanih, razvedenih ili udovica doprinose jednako dobro kao i njihova životna situacija (nemogućnost pronalska posla ili nastavka obrazovanja, siromaštvo), koja se u poslednjim godinama zahvaljujući pogoršanju socio-ekonomskih odnosa nalogno pogoršala, razvoju i održanju ovog posla koji je nedostojan čovjeka.
Šta se čini kako bi se sprečila trgovina ženama? Od 1904. godine postoje međunarodni sporazumi za suzbijanje trgovine ženama, tako između ostalog i međunarodni sporazum za suzbijanje trgovine devojčicama i njihovu zaštitu od 18. maja 1904. (koji je izmenjen i dopunjen 1949. godine). Međunarodni sporazum o suzbijanju trgovine devojčicama od 4. maja 1910. godine obavezuje države potpisnice (do 1989. godine ovaj sporazum potpisala je 71 država) na kažnjavanje dela kao što su provođenje prisilne prostitucije, te navođenje maloletnica na prostituciju. Osim toga postoji i sporazum o suzbijanju prostitucije kojom se bave punoletne žene, prisilno ili samovoljno, iz 1933. godine (promenjen 1949.).
Lokalni zakoni za suzbijanje prostitucije uglavnom se odnose dosta kritički prema žrtvama, koje od države bivaju gonjene kao ilegalne imigrantkinje ili prostitutke, dok svodnici nakon uplate kaucije i korupcije opet dolaze na staro mesto započinjući sa novim devojkama. U mnogim zemljama EU-a žena se može obratiti sudu tek kada poseduje dozvolu boravka u dotičnoj zemlji. Čak i kada bi bila spremna da svedoči u sudskom procesu koji bi trebao da raskrinka lance trgovine ženama, nakon svedočenja joj preti progon u njenu matičnu zemlju. Da li su žene prepuštene na milost i nemilost svojim svodnicima, procesi protiv svodnika uglavnom bivaju obustavljeni po osnovu nedostatka ili manjka dokaza.
-
hananah
E vala ste vise na vrh glave sa ovakvim temama.
Uostalom, otkud tebi ideja da se ne trguje zenama koje su i muslimanke. Hostapler kad hoce da namami i zloupotrijebi zenu, i kad je bukvalno kidnapuje i zarobi nece pitati koje je ona vjeroispovjesti, stoga ne vidim nikakav razlog za ovakav naslov teme. Ne moze se nista generalizovati, i u Islamu i u drugim religijama ako zena ima muza nasilnika on ce je klepiti, a isto tako i u Islamu i u drugim religijama ako zena ima normalnog covjeka nikad fizicki nece nasrnuti na nju.
Uostalom, otkud tebi ideja da se ne trguje zenama koje su i muslimanke. Hostapler kad hoce da namami i zloupotrijebi zenu, i kad je bukvalno kidnapuje i zarobi nece pitati koje je ona vjeroispovjesti, stoga ne vidim nikakav razlog za ovakav naslov teme. Ne moze se nista generalizovati, i u Islamu i u drugim religijama ako zena ima muza nasilnika on ce je klepiti, a isto tako i u Islamu i u drugim religijama ako zena ima normalnog covjeka nikad fizicki nece nasrnuti na nju.
- Bosanac sa dna kace
u izvjestaju se ne navodi ni jedna pretezito muslimanska zemlja ili zemlja gdje islam ima veci uticaj!

-
mostarac
Tema je glupa iz prostog razloga, jer ona prvobitna tema je postavljena jer neki govore da je to u sta oni vjeruju jedina istina i bla bla bla znate vec sta se govori kad vjernici izvade svoje "cvrste" argumente kojih su "prepune" svete knjige. Ja sam ono naveo ne da bi diskutovao polozaj zene u Iranu, jer tu se nema sta duiskutovati, jer zena tamo polozaja i nema, ja sam ono naveo da pokazem i upitam kako nesto savrseno kao sto je bog moze uraditi nesto onako grozno. Nije uopste ovde pitanje polozaja zene u stvarnosti, nego pitanje polozaja zene u Kuranu, gdje se zena ocito tretira kao nize i manje vrijedno bice. Iz tog razloga ti je ova tema glupa, jer ja ne tvrdim da je svijet u kojem zivimo savrsen, a ti tvrdis da je knjiga u koju vjerujes savrsena, ali ocito vidimo da je jako jako jako nesavrsena, a isto tako sad se pozivate na polozaj zene u to vrijeme u Arabiji, a opet cete na drugoj temi govoriti kako je Kuran univerzalna i trajna istina. Tesko je branit neodbranjivo, ali vas ipak razumijem, jer to je ono u sta vjerujete, i ako vjerujete srcem, a ne jer je to danas moderno, onda je bolje da vjerujete, nego da ne vjrujete.
- Zox
Jedno je KRIMINAL a drugo PRAVILO.
A sto se trgovine bijelim robljem tice, ja mislim da bi se barem mi u Bosni i Hercegovini trebali poklopiti i ne upirati prstom na "truhli" zapad.
Eno vam najt klub na Dobrinji, raspitajte se malo ko drzi, KOGA drzi i KAKO drzi.
A sto se trgovine bijelim robljem tice, ja mislim da bi se barem mi u Bosni i Hercegovini trebali poklopiti i ne upirati prstom na "truhli" zapad.
Eno vam najt klub na Dobrinji, raspitajte se malo ko drzi, KOGA drzi i KAKO drzi.
- Bosanac sa dna kace
60% zena u Iranu zvarsi fakultet ili ima neku visu skolu, a kolko u BiH?umro je mostar wrote:Tema je glupa iz prostog razloga, jer ona prvobitna tema je postavljena jer neki govore da je to u sta oni vjeruju jedina istina i bla bla bla znate vec sta se govori kad vjernici izvade svoje "cvrste" argumente kojih su "prepune" svete knjige. Ja sam ono naveo ne da bi diskutovao polozaj zene u Iranu, jer tu se nema sta duiskutovati, jer zena tamo polozaja i nema, ja sam ono naveo da pokazem i upitam kako nesto savrseno kao sto je bog moze uraditi nesto onako grozno. Nije uopste ovde pitanje polozaja zene u stvarnosti, nego pitanje polozaja zene u Kuranu, gdje se zena ocito tretira kao nize i manje vrijedno bice. Iz tog razloga ti je ova tema glupa, jer ja ne tvrdim da je svijet u kojem zivimo savrsen, a ti tvrdis da je knjiga u koju vjerujes savrsena, ali ocito vidimo da je jako jako jako nesavrsena, a isto tako sad se pozivate na polozaj zene u to vrijeme u Arabiji, a opet cete na drugoj temi govoriti kako je Kuran univerzalna i trajna istina. Tesko je branit neodbranjivo, ali vas ipak razumijem, jer to je ono u sta vjerujete, i ako vjerujete srcem, a ne jer je to danas moderno, onda je bolje da vjerujete, nego da ne vjrujete.
99% djvojcica maldjih od 15 godina obuhvaceno je osnovnim obrazovanjem!
Imaju zenske bolnice, fakulteti, fabrike, busevi, zene policajke....
Najmanje 30% poslanika u paralmentu Irana su zene, a u BiH???
Ja sam ti prokomentarisao tvoj post, ne, ne moramo se uopste pozvat na Arabiju tog vremena, pogledajmo samo statistike zlostavljanja zena u BiH, polozaj zene u Indiji, Kini, Juznoj Americi itd.... Pa na kraju krajeva da li ti mislis da je zena dans u savremenom svijetu svugjde jednako moderna?????
Ocekuje se od nje da bude majka, radnica u fabrici, domacica, supruga..... A isalm je oslobadja od snadbijevanja porodice potrebstinama,, time obavezuje muza, muskog staratelja porodice1
-
mostarac
mislim da to sto zena u Iranu zavrsi fakultet njoj puno ne pomaze u njenom zivotu, a na kraju krajeva i nema neke velike logike, jer ona ionako je tu da radja djecu i pere, kuha i cisti, a za to joj ne treba fakultet.Bosanac sa dna kace wrote:60% zena u Iranu zvarsi fakultet ili ima neku visu skolu, a kolko u BiH?umro je mostar wrote:Tema je glupa iz prostog razloga, jer ona prvobitna tema je postavljena jer neki govore da je to u sta oni vjeruju jedina istina i bla bla bla znate vec sta se govori kad vjernici izvade svoje "cvrste" argumente kojih su "prepune" svete knjige. Ja sam ono naveo ne da bi diskutovao polozaj zene u Iranu, jer tu se nema sta duiskutovati, jer zena tamo polozaja i nema, ja sam ono naveo da pokazem i upitam kako nesto savrseno kao sto je bog moze uraditi nesto onako grozno. Nije uopste ovde pitanje polozaja zene u stvarnosti, nego pitanje polozaja zene u Kuranu, gdje se zena ocito tretira kao nize i manje vrijedno bice. Iz tog razloga ti je ova tema glupa, jer ja ne tvrdim da je svijet u kojem zivimo savrsen, a ti tvrdis da je knjiga u koju vjerujes savrsena, ali ocito vidimo da je jako jako jako nesavrsena, a isto tako sad se pozivate na polozaj zene u to vrijeme u Arabiji, a opet cete na drugoj temi govoriti kako je Kuran univerzalna i trajna istina. Tesko je branit neodbranjivo, ali vas ipak razumijem, jer to je ono u sta vjerujete, i ako vjerujete srcem, a ne jer je to danas moderno, onda je bolje da vjerujete, nego da ne vjrujete.
Ja sam ti prokomentarisao tvoj post, ne, ne moramo se uopste pozvat na Arabiju tog vremena, pogledajmo samo statistike zlostavljanja zena u BiH, polozaj zene u Indiji, Kini, Juznoj Americi itd.... Pa na kraju krajeva da li ti mislis da je zena dans u savremenom svijetu svugjde jednako moderna?????
Ocekuje se od nje da bude majka, radnica u fabrici, domacica, supruga..... A isalm je oslobadja od snadbijevanja porodice potrebstinama,, time obavezuje muza, muskog staratelja porodice1
- Bosanac sa dna kace
a jes vala ove na zapadu imaju carobne stapice pa ka ddodju kuci s posla samo malo mahnu i sve blista, vecera je na stolu.....umro je mostar wrote:mislim da to sto zena u Iranu zavrsi fakultet njoj puno ne pomaze u njenom zivotu, a na kraju krajeva i nema neke velike logike, jer ona ionako je tu da radja djecu i pere, kuha i cisti, a za to joj ne treba fakultet.
Rode im djecu donose!
-
fido1
e stavrno ste dosandni,vise sa ovim prepucavanjem, ova je vjera bolja od ove i kod nas ovo ima ovo nema......islam ovakav, katolicanstvo onako....... ma serete ko foke, a pogotovo o vjeri pricati u BiH je najvece sranje i glupost jer vecina stanovnistva je primitivno kao i vjerski ljudi koji tumace POGRESNO ama bas sve sto se tice vjere i njenih obicaja, a i kreteni koji vjeruju u njihovu svaku rijec i koji pola toga nerazumiju, a osnov vjerkog obrazovanja kod vecine nasih ljudi je samoukost i reko' dedo hamdo iz mahale. stoga ne serite vise ovakve gluposti i ako vam se ne svidja u ovoj zemlji vas vjerski ili bilo kakav drugi polozaj, ubijte se ili razgulite odavde i pustite normalan svijet da zivi svojim ZIVOTOM.
-
sllatki
stoga ne serite vise ovakve gluposti i ako vam se ne svidja u ovoj zemlji vas vjerski ili bilo kakav drugi polozaj, ubijte se ili razgulite odavde i pustite normalan svijet da zivi svojim ZIVOTOM.
A ti si mi sav pametan.Ajd onda definisi pojam "normalan"??!
Last edited by sllatki on 03/12/2005 13:36, edited 1 time in total.
-
fido1
pametniji od tebe definitivno, i vidi se da si plitak cim ti tako jednostavne pojmove treba definisati. Na ovaj forum dodjem povremeno da se malo smijem izljevima gluposti pojedinaca i rijetko kad posaljem komentar ali stvarno nekad ima tako maloumnih tema.
Ziv ti meni bio pametnjakovicu.
-
sllatki
Jednostavan pojam! ha ha ha jes ti zavrsio makar 8 razreda skole?fido1 wrote:pametniji od tebe definitivno, i vidi se da si plitak cim ti tako jednostavne pojmove treba definisati. Na ovaj forum dodjem povremeno da se malo smijem izljevima gluposti pojedinaca i rijetko kad posaljem komentar ali stvarno nekad ima tako maloumnih tema.
Pojam "normalan" je jako relativan i ne moze se definisat za tvoju informaciju.Al da ne zamaram te tvoje "razvijene celije". Idi sad ce ti YUGI-OH na obn- pa gledaj....
-
digger
Bosanac, te iranske statistike su realne koliko je Djeda Mraz stvaran! Mozda u samom Teheranu, ali me postedi gluposti.Bosanac sa dna kace wrote:60% zena u Iranu zvarsi fakultet ili ima neku visu skolu, a kolko u BiH?
Kada su u Afganistanu Talibani bili na vlasti--a to su oni koji su oformili drzavu kako bi slijedili "najcisci" islam--onda djevojcice nisu mogle ici u skolu da ne bi slucajno sta pamentog naucile sto bi moglo smetati muskim vjerskim idiotima.
Ne vjerujem da im je "knjiga" isto naredila, ali jebat ga: JA mogu da citam pa tako tumacim, a ONE to nikada nece ni saznati jer su nepismene...
A da samo dodam drugu suplju koju usput prodajes:
Da bude radnica u fabrici ... da je islam oslobodi snabdijevanja porodice...Ocekuje se od nje da bude majka, radnica u fabrici, domacica, supruga..... A islam je oslobadja od snadbijevanja porodice potrebstinama
- danas
da li je oslobadja? ili joj brani?Bosanac sa dna kace wrote:A isalm je oslobadja od snadbijevanja porodice potrebstinama,, time obavezuje muza, muskog staratelja porodice1
pa udovica u iranu ili avganistanu je osudjena da skapa od gladi ako joj neko iz njene ili muzeve familije ne pomogne (sto cesto nije slucaj)... jer ne smije da radi, niti d aizadje na ulicu bez muzeve pratnje. u iranu je rasirena prostitucija ovakvih zena, kojima je to jedini nacin da zarade koricu kruha i prehrane djecu.
i niko ne kaze da je polozaj zene savrsen bilo gdje... puno se svuda prica, a malo se radi... ali jos ne vidjeh zemlju osim irana, saudijske arabije, ili avganistana da imaju javni linc zene zato sto je "prevarila muza" ili se "nemoralno" ponasala.
- stella_k
Ko je bar malcice putovao zna da se ne prostituisu samo zene vec i muskarci. U "tim" cetvrtima mozete naci i sredjene fraercice(nekih 15-16 godina), cak i djecake isto kao i zene, odnosno djevojcice....
Najlakse je udariti po "trulom" zapadu i onda koristiti njegovu tehnologiju i udobnosti! Ako vam taj zapad toliko smeta, pa iskljucite pc, zajasite kamilu i na polje pa motikama obradjujte zemlju.
Sama cinjenica da zena koja slijedi izvorni Islam moze izaci van kuce samo u muskoj pratnji, toliko pokrivena da joj se ni mali prst ne smije vidjeti, govori sasvim dovoljno. Pa bila obrazovana ili ne, ona nije punopravan clan drustva jer svoju pamet smije zadrzati samo za sebe, jer je njoj "propisano" kako ce zivjeti. I o tome nema diskusije. A najgore u svemu je sto se to prodaje kao njena vlastita volja.....
Cuj, on muskarac, sa zamisljenim velikim M ce je izdrzavati....Sigurno ce ispunjavati njene prohtjeve, kupovat ce samo ono sto ona voli, izvest ce je u restoran bar jednom mjesecno da bar taj dan ne mora prati sudje koje je ostalo iza vecere cijele njegove familije....
Najlakse je ono sto on misli da treba proglasiti zakonom, tako je dobio poslusnu robinju pa jos ako ih ima tri-cetiri, ma hajde bolan....

Najlakse je udariti po "trulom" zapadu i onda koristiti njegovu tehnologiju i udobnosti! Ako vam taj zapad toliko smeta, pa iskljucite pc, zajasite kamilu i na polje pa motikama obradjujte zemlju.
Sama cinjenica da zena koja slijedi izvorni Islam moze izaci van kuce samo u muskoj pratnji, toliko pokrivena da joj se ni mali prst ne smije vidjeti, govori sasvim dovoljno. Pa bila obrazovana ili ne, ona nije punopravan clan drustva jer svoju pamet smije zadrzati samo za sebe, jer je njoj "propisano" kako ce zivjeti. I o tome nema diskusije. A najgore u svemu je sto se to prodaje kao njena vlastita volja.....
Cuj, on muskarac, sa zamisljenim velikim M ce je izdrzavati....Sigurno ce ispunjavati njene prohtjeve, kupovat ce samo ono sto ona voli, izvest ce je u restoran bar jednom mjesecno da bar taj dan ne mora prati sudje koje je ostalo iza vecere cijele njegove familije....
Najlakse je ono sto on misli da treba proglasiti zakonom, tako je dobio poslusnu robinju pa jos ako ih ima tri-cetiri, ma hajde bolan....
- stella_k
Da, zaboravih spomenuti i famoznog Fahda.....Njegov nemoral i orgije su cijelom svijetu poznati, i u tome uziva ako ne vise, manje nije sigurno, od bilo kojeg zapadnog pohotnika....A te zene koje mu dovode su valjda one sa zavrsenim fakultetima...
I jos nesto; kazu da je homoseksualizam i pedofilija (djecaci) najrasirenija u islamskom svijetu...Toliko o tjelesnoj i duhovnoj cistoti....
I jos nesto; kazu da je homoseksualizam i pedofilija (djecaci) najrasirenija u islamskom svijetu...Toliko o tjelesnoj i duhovnoj cistoti....
-
zlata
Pa opca praksa "na bogatom islamskom Bliskom Istoku". Odu u Indiju...i kupe sebi zene. Sve mladje i mladje!
Bas sam nedavno citala clanak o gay-deckima na Bliskom Istoku! Zali se frajer iz Bejruta...kako im je puno teze neg' u Saudiji. K'o..."ovdje je normalno vid'ti muskarca i zenu zajedno u drustvu, pa kad nemas curu...postanes sumljiv. A tamo (Saudija) posto je spolni aprthajd drustvena norma...gay-decki su k'o u raju. Ne skrivaju se oni od drustva...neg' zene!"
Bas sam nedavno citala clanak o gay-deckima na Bliskom Istoku! Zali se frajer iz Bejruta...kako im je puno teze neg' u Saudiji. K'o..."ovdje je normalno vid'ti muskarca i zenu zajedno u drustvu, pa kad nemas curu...postanes sumljiv. A tamo (Saudija) posto je spolni aprthajd drustvena norma...gay-decki su k'o u raju. Ne skrivaju se oni od drustva...neg' zene!"
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
Mislim da polozaj zene izvan islama nije tako strogo definisan. Zena ima slobodu izbora: na ledjima, tatrane, Zguza, stojeci i tako dalje sve do situacije gdje je zena gornja!!!Zar je ovo polozaj zene izvan Islama!!!
- stella_k
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Mislim da polozaj zene izvan islama nije tako strogo definisan. Zena ima slobodu izbora: na ledjima, tatrane, Zguza, stojeci i sve do situacije gdje je zena gornja!!!Zar je ovo polozaj zene izvan Islama!!!
Il' nikako!!
Ovo si zaboravio dodati,cc!!
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
Uvazavam uz izvinjenje na propustu!!!stella_k wrote:OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Mislim da polozaj zene izvan islama nije tako strogo definisan. Zena ima slobodu izbora: na ledjima, tatrane, Zguza, stojeci i sve do situacije gdje je zena gornja!!!Zar je ovo polozaj zene izvan Islama!!!
Il' nikako!!
- stella_k
.....a one se zalosne satrase da budu "punopravne"!zlata wrote:Pa opca praksa "na bogatom islamskom Bliskom Istoku". Odu u Indiju...i kupe sebi zene. Sve mladje i mladje!
Ma kakve cetkice za zube...tamo muskarce treba toljagom!
- stella_k
Izvinjenje uvazeno i primljeno k znanju! Samo nemoj da ti se ponoviOvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Uvazavam uz izvinjenje na propustu!!!stella_k wrote:OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote: Mislim da polozaj zene izvan islama nije tako strogo definisan. Zena ima slobodu izbora: na ledjima, tatrane, Zguza, stojeci i sve do situacije gdje je zena gornja!!!
Il' nikako!!
- Bosanac sa dna kace
a bila u Iranu?????danas wrote:da li je oslobadja? ili joj brani?Bosanac sa dna kace wrote:A isalm je oslobadja od snadbijevanja porodice potrebstinama,, time obavezuje muza, muskog staratelja porodice1
pa udovica u iranu ili avganistanu je osudjena da skapa od gladi ako joj neko iz njene ili muzeve familije ne pomogne (sto cesto nije slucaj)... jer ne smije da radi, niti d aizadje na ulicu bez muzeve pratnje. u iranu je rasirena prostitucija ovakvih zena, kojima je to jedini nacin da zarade koricu kruha i prehrane djecu.
i niko ne kaze da je polozaj zene savrsen bilo gdje... puno se svuda prica, a malo se radi... ali jos ne vidjeh zemlju osim irana, saudijske arabije, ili avganistana da imaju javni linc zene zato sto je "prevarila muza" ili se "nemoralno" ponasala.
udovica je i danas u afganistanu u istom polozaju, sjasi kurta uzjasi murta!