Ko god ima DirectTV u USA barem onaj basic dobijete sa njim i World Link TV network. Ja sam na tom kanalu gledao ovu emisiju, nekoliko puta. Inace kanal je jedan od rijetkih u USA koji je owned by independed media group i imaju na njemu vijesti sa Deutchewelle i isto tako Al Jezeer-a. Zajedno sa PBS tj Public Broadcastin Stations koji prikazuju BBC-jev dnevnik, to mi je kicmeni stub za informacije. Evo internet linka za tv stanicu, ima kontakt, ako hoces da pitas gdje ima kupiti taj film ili ako nema, da li ima koji drugi nacin da ga vidis....
http://www.worldlinktv.org/
DIRECTV ch. 375
DISH Network ch. 9410
Ti Kenijci su u stvari bili smjesteni u Kninu ili negdje u Republici Srpskoj Krajini. Jer na slikama koje imaju su vojnici RSK. Najbolje od svega, je kad pricaju o tome kako je sve izgradnjeno, nemas vise sta ni izgraditi. E, ako je u Kninu izgradjeno, mogu misliti kako je drugdje.....
Od njih toliko, ne zna nijedan Engleski. Onaj Kunta Kinte nosao glavu u torbi dvije godine, da bi napravio Hotel Bosnia tj. dascara neka Bogu iza nogu, niko mu ni ne dolazi, al' on se vodi ko neki burzoazijac. Onda ih vidis, kako onim svojim kravama, probadaju vrat i piju krv, onako vrisku, dok se nije ugrusala. Eto koga je svijet nasao, da nama dodje u pomoc.
Sjecam se u toku rata, u Bihacu je napocetku bio smjesten Francuski bataljon. Oni su bili profesionalna voljska, onako drzali su se neutralno ali je sverc cvjetao a bilo je i humanitarne. Kad, zamjenise oni taj bataljon sa bataljonom UNPROFOR-a iz Bangledesa. Dosli ti iz Bangledesa, taman kasna jesen, zima, a oni u bermudama. Zimska uniforma njihova ko nasa ljetna. Kad odjednom, presjekose se svi pravci za dovod humanitarne pomoci, i od sve svoje muke, jos su gradjani Bihaca morali hraniti ove UNPROFORC-e. Niti ih je ko zarezivao dva posto, niti ih je ko stitio, niti su oni ista od posla uradili, ama to je bio kolaps samo takav. Oni iz RS/RSK tretirali ih kao muslimane, a svi muslimani njima potpadaju pod isto. Jos kad su ovi prezivjeli par granatiranja i napada, ama, da si sa cakijom ustetao u njihovu kasarnu, predali bi svoe oruzije jos te u ruku poljubili i pitali u kojem pravcu za Bangledes, da mi krenemo pjeske....