Ostecena bista Bruce Lee-a u Mostaru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SUNCICA_SA

#1 Ostecena bista Bruce Lee-a u Mostaru

Post by SUNCICA_SA »

hajdemo forumasi, budite se....vandali ne spavaju :roll: reagirajte
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

..covjece pa koliko je dugo stajalo a vec osteceno? :shock:
..zar nisu tek postavili? :(
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Koliko je ostecena i na koji nacin? :?

I mala ispravka... ono nije bista, nego statua. Koliko se ja sjecam, bista je samo poprsje... i glava, naravno... :D
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

bigus, greska, pravo sam razocarana, statua je i to broncana izvinite, ma izvaljena mu je ona "nun-caka" je l' se to tkao zove bigus...ispravi me duso molim te...sinoc je neko donio cekic i izvalio je...eto. toliko o nama
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Cuj "duso"... ccc... kad prije... :D

Majmunu koji je to uradio, zelim da se sto cesce zvizne u celo, dok bude vjezbao sa tim nun-cakama... ili da ga se dokopa policajac, koji se fura na kung-fu... :D
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

ma, ja mu zelim :x ma ne znam....to je neko odmah sinoc da pokaze onim jucer sretnim ljudima da ima neko ko ce im pomrsiti racune...uvijek takvih ima

policija nije htjela ni upisati ovo u krivicno djelo, e' kad se digla frka, onda se portparol MUP-a HKN izjasnio kkao je to krivicno djelo i kako ce izvrsiti uvidjaj, a jos nisu :x
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

možda ga je brus napao, pa naletio na većeg frajera
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

ma, da mravojed...bas je to smijesno.... :x
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:D Yebo vas Bruce Lee, ... jel` on nesto napis`o, ... jel` bio ucesnik NOB-a? :D
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

hebo tebe nick, pape :oops:
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ovdje čovjek ne smije reći svoje mišljenje
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

smijes mrav, ali ozbiljno, imas tmao druge teme, pa se zahebavaj :x
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

izvinjajem se
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

znas, uraditi ono sto je sinoc neki smutljivac u Mostaru je cisti idotizam...dobil ismo spomenik "malom zmaju" prvi u svijetu, i nadje se budaletina...je l' to cista mrznja ili se neko tkao odvratno zahebav'o :x
Zox

Post by Zox »

Razocaran sam. Ovim tempom, do nove godine nece ostati nista od nje.
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

hoce, ako je policija zastiti i Gradak Uprava, ali zalosni mso mi kad policija treba da nas stiti nesto oko cega se zabavio i zainteresirao cijeli svijet :x
vjestica

Post by vjestica »

:( skrnavljenje Brus Lija me pogodilo teže nego ostale budalaštine u ovoj duhovno umištenoj zemlji. Definitivno je prevladalo Zlo nad Dobrim. Strašno. Iseliću se iz ove zemlje koju volim puno više nego što to zaslužuje. Briga me ako neko misli da sam patetična.
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

nisi vjestice, potpuno si u pravu :( definitivno je ovo pobjeda zla nad Dobrim...ovo je najbestijalnije...to je uradio neko ko želi da Mostar nikada vise ne bude jedinstven :x
scimitar

Post by scimitar »

Kao klinac sam ga volio ono pravo pravo (ko nije :-D ) a sad poshtujem uspomenu tog heroja djetinjstva ali mislim da je malo previshe dizat biste fiktivnim likovima ili fiktivnim reprezentima pravde kada ima onih koji su doista,u realnosti,to bili i koji su umirali za tu ideju.Al protestvujem protiv tog vandalskog china jer to su iste one osobe onog mentalnog sklopa koji ih navodi na unishtavanje drugih duhovnih znamenitosti i svetosti (crkava,džamija i grobalja itd.)
Lace

Post by Lace »

BigusDickus wrote:Koliko je ostecena i na koji nacin? :?

I mala ispravka... ono nije bista, nego statua. Koliko se ja sjecam, bista je samo poprsje... i glava, naravno... :D
wow...vratili bigusa :D
Herc

Post by Herc »

Joj da mi se docepati tog lika ko je izvalio nun-chake da mu pokazem mai-geri i gedam-barai...mater im primitivnu :x
The_Fluid

Post by The_Fluid »

za one koji istu nisu vidjeli, jucerasnja slika, neostecenog, Bruce Lee-a:

Image

te prateci tekst, objavljen jucer, znaci prije ostecenja samog B.L.-a
---------------------------------------------------------
U MOSTARSKOM PARKU ZRINJEVAC JUČER OTKRIVEN SPOMENIK LEGENDARNOJ KUNG-FU ZVIJEZDI

Mostar - prvi grad sa spomenikom Bruceu Leeju

Čast da spomenik otkriju građanima Mostara dobili su njegovi tvorci, dvojica Mostaraca, Veselin Gatalo i Nino Raspudić, ujedinjeni u udrugu »Urbani pokret Mostar«

MOSTAR -
Utrka s vremenom začinjena golemim količinama stresa napokon je okončana - prvi grad na svijetu koji ima spomenik legendarnoj kung-fu zvijezdi Bruceu Leeju nije Hong Kong, nego Mostar. Čast da spomenik otkriju građanima Mostara dobili su jučer njegovi tvorci, dvojica Mostaraca, Veselin Gatalo i Nino Raspudić, ujedinjeni u udrugu »Urbani pokret Mostar«.
Veličanstveno postavljanje vrlo efektnog brončanog kipa pokvarilo je samo kišovito vrijeme koje nije išlo na ruku okupljenom mnoštvu. A u mostarskom parku Zrinjevac pojavilo se nekoliko stotina Mostaraca te njihovi gosti koji su s tri autobusa došli iz Sarajeva i Tuzle. Bio je to jedan od rijetkih događaja koji je barem zakratko ujedinio najveći hercegovački grad, nevidljivom crtom podijeljen na istočni i zapadni, odnosno bošnjački i hrvatski dio. Upravo je to bila intencija organizatora, koji su željeli izaći izvan začaranoga kruga nacionalnoga konflikta, a »Mali Zmaj«, koji nije ni Hrvat, ni Musliman, ni Srbin, bio je prava prilika da se pokaže da svi građani Mostara imaju i neke zajedničke stvari - Lee je drag svima, bez nacionalnog ključa.
No, ipak, mnogi se Mostarci pitaju koliko dugo će Bruce Lee u Zrinjevcu ostati nedirnut jer neki su štošta zamjerili ovoj ideji, nazivajući brončani kip spomenikom gluposti te svojevrsnim dokazom nedostatka vlastitog identiteta, kako začetnika ovoga projekta, tako i svih koji ga podržavaju. Prema njima, oni se ne drže ni svoje vjere, ni nacije, ni tradicije. Onima suprotnog mišljenja ostaje samo da se nadaju da takvi ovaj put neće doći do izražaja.

Ivor FUKA

»Mali Zmaj« s nunčakama prijeti Bosni?!

Raspudić i Gatalo sa svijetom su svoju ideju o podizanju spomenika podijelili još u ljeto 2003., ali nisu naišli na odobravanje gradskih vlasti, koje su odugovlačile s izdavanjem potrebne papirologije. U međuvremenu je ista stvar »pala na pamet« i nekome u Hong Kongu pa je počela utrka s vremenom, u kojoj je na koncu kip Brucea Leeja postavljen samo dan ranije nego u poznatoj luci Dalekoga istoka. Spomenik, rad kipara Ivana Fijolića, okrenut je u smjeru sjevera da bi se izbjegle eventualne konotacije u slučaju da se okrene prema istoku ili zapadu. No, i ta je solucija naišla na protivnike jer, misle oni, sada »Mali Zmaj« s nunčakama u rukama prijeti Bosni.
A-ZO

Post by A-ZO »

Image

please install the statue on at least 3 to 5 x higher stone base, so people would admire it from distance instead of standing at the same level with the figure
musa_2004

Post by musa_2004 »

X
Last edited by musa_2004 on 22/11/2011 12:06, edited 1 time in total.
rajvosa

Post by rajvosa »

SUNCICA_SA wrote:bigus, greska, pravo sam razocarana, statua je i to broncana izvinite, ma izvaljena mu je ona "nun-caka" je l' se to tkao zove bigus...ispravi me duso molim te...sinoc je neko donio cekic i izvalio je...eto. toliko o nama

Sto ga brus nije spuco cakom po glavi..Salim se :D .
Post Reply