Ja ne psujem bas cesto, ali imam perioda koji mi nalete, svaka druga mi je mornarska prava...
Psovke....
Moderator: anex
- anais_nin
#1 Psovke....
Da li i koliko cesto psujete? Imate li neke bRezobrazne uzrecice koje ste toliko usvojili u svakodnevni govor da ih vise ne smatrate psovakama? Da li se cenzurisete u odredjenim situacijama, pred odredjenim ljudima? Je li "neukusnije" kad zene psuju nego kad to rade muskarci? koja vam je najdraza psovka?
Ja ne psujem bas cesto, ali imam perioda koji mi nalete, svaka druga mi je mornarska prava...
pa onda moram malo povuci rucnu...da mi ne izleti negdje gdje ne treba...
- anais_nin
tigris wrote:pa ovo je bilo na BC cini mi se i tamo sam ostavlia jednu psovku....to bi bilo.........nabijem te na cudesno drvo
mene maloprije neki klinci ispred ulaza zezali na interfon...tj hladno im je izgleda pa se tu zavukli (srednjoskolci nisu bas maleni)...meni dojadilo i sletim ko furija dole i ono zarafalam im rojalno...u stilu "A u PM koji q*rac se za*ebavate vise, ako sam jos jednom pozvonite, zvonice vam u glavi jos 10 godina"
- Baghira
Suzdrzavam se od psovanja, ali dzaba sve kad me huja uhvati. Onda ide sve po spisku, od - do
A fakat je ruzno cuti, ustvari vise smjesno
Jer cesto cujem komsiju kako psuje djetetu, ono malo, vazda neki belaj naparavi, a on po materinoj opali
Inace pred starim nikad ne psujem, bez obzira koliko ljuta bila, je i be pred njim ne sastavljam

Inace pred starim nikad ne psujem, bez obzira koliko ljuta bila, je i be pred njim ne sastavljam
-
kreten
ma psuje se sta ces to nam je nekako u nasem temperamentu.
gledam da ne psujem mnogo i svukud al se nekad omakne bas kad ne treba.
tad mi je nesto pravo godra. kad sam jednom svom sefu rek`o "jes al u kurcu" sta ces omaklo mi se. sreca on isto dobar covjek pa smo se od tada malo bolje slagali......

gledam da ne psujem mnogo i svukud al se nekad omakne bas kad ne treba.
tad mi je nesto pravo godra. kad sam jednom svom sefu rek`o "jes al u kurcu" sta ces omaklo mi se. sreca on isto dobar covjek pa smo se od tada malo bolje slagali......
-
Kontrola leta
Ima u nasim jezicima onaj cuveni paradoks "proslo vrijeme u buducem", naravno izveden iz psovke - npr. "Jeb'o sam ti mater kad te uhvatim"