Nocas mi srce pati... nocas me dusa boli...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

_MaYa_

#1 Nocas mi srce pati... nocas me dusa boli...

Post by _MaYa_ »

bnikad nisam slusala narodnu muziku ali bas nikad, i dobijem tu pjesmu i pjeva je neka... silvana, da znam, ... vjerovatno je jako bitna neka zena al eto ja ne znam, stvarno nisam upucena, znam dva halida i par narodnjaka ali kad ih vidim smrknem se

ovu pjesmu slusam over and over... i prokleto je dobra

:roll: mislim da je ovo pjesma od tome zdravkovica a moja majka rahmetli ga je voljela, i prije kad bi dosla kod majke(mame od mame) majka bi nam skuhala kafu(makar sam bila djete ona meni napravi da s kruhom jedem) i ja onak bi s njom pricala... i sav taj ugodjaj kad si kod majke... nesto neopisivo... i taj toma zdravkovic :(

i... na trenutke sam osjetila takvu nostalgiju i sad trenutno, toliko sam ispunjena a tuzna... to je valjda to... osjecam staru Jugu i onaj rahatluk-blagostanje, onaj osjecaj da je sve uredu...
:(
taj text je apsolutno nebitan... mozda je i bitan nekom, ali ustvari nije bitan...

pitam se jel to tako na sve djeluje...?

.... uzalud cekam, uzalud se nadam... :( :( :(
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

pa nemojte me ostavljati samu u ovoj nostalgiji...

pa jel to znak da sam sazrela...

o boze idem u narodnjake :(

.... ispizdih see....
danas

Post by danas »

dijete drago :D :D :D koliko je tebi godina? :-)
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

danas wrote:dijete drago :D :D :D koliko je tebi godina? :-)
aj vozdra! kolko ej

isuseeeee

jel to bitno??

ja sam rockerica al ovo mi je uletilo ko iz vedra neba...

molimd a odgovaraju ljudi koji razumiju o cemu pricam, ovi koji ne... neka svoje zbunjujuce smajlije salju negdje drugo
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

Maya Maya... ja te razmem, al samo u smislu opucavanja pjesmom i tekstom, to mi se redovito desava... ali ta jugonostalgija... lafo blagostanje... mojne ba to, nidje veze. Jesi iz Bosne? Voli Bosnu ba. Ma voli i Srbiju i Croate ako ti je volja, ali pusti ba Jugoslaviju, to je ubleha.

Al pjesma je dobra u svakom slucaju...
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

Max.Cherry wrote:Maya Maya... ja te razmem, al samo u smislu opucavanja pjesmom i tekstom, to mi se redovito desava... ali ta jugonostalgija... lafo blagostanje... mojne ba to, nidje veze. Jesi iz Bosne? Voli Bosnu ba. Ma voli i Srbiju i Croate ako ti je volja, ali pusti ba Jugoslaviju, to je ubleha.

da, da.. ma nije to sad jugonostalgija... ako si dobro shvatio... to je nostalgija za blagostanjem.... za nekom prostom dusom,... ne znam kako da to opisem

jednostavno osjecaj bezbriznosti

ode ja u pm...
japaja

Post by japaja »

Silvana Armenulić... Ja sam inače stari narodnjak a mlad momak, sjednemo tako sa jaranima nekad pa cugnemo gajbu, grmi Zagrli me nježno od Halida. Kaže babo, sine rodio si se ti 20 godina prekasno. A ja i dalje maštam o kafani, o selu o ljudima i ljudinama o toj nečijoj mladosti o kojoj drugi pjevaju i o tom nekom bezbrižnom životu. Pa se onda probudim, valja iči na poso i završiti ovaj fakultet, sresti sve te glumce, folirante i pokvarene ljude... Majo, tu ti je poruka...
Edin H.

Post by Edin H. »

Mayo kako mozes slusati taj shit?

Ako te pukla nostalgija slusaj nesto normalno, ne znam Azru, EKV ili Profesora Contu (Pekinska Patka) 8)
ahmed_dv

Post by ahmed_dv »

Kontam te mayo. Jos dodaj malo Tome Zdravkovica i nostalgija je savrsena, hehehe :D
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

Edin H. wrote:Mayo kako mozes slusati taj shit?

Ako te pukla nostalgija slusaj nesto normalno, ne znam Azru, EKV ili Profesora Contu (Pekinska Patka) 8)

:D :lol: jedino da mi je majka slusala ekv... mozda bi me spucao mislim to je jedina pjesma koja je za mene savrsena i spremna za europu da ide... kao etno bosnian... maakar je tomina al aj i oni nama sve kradu ko ih... znate vvec sta :D
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

japaja wrote:Silvana Armenulić... Ja sam inače stari narodnjak a mlad momak, sjednemo tako sa jaranima nekad pa cugnemo gajbu, grmi Zagrli me nježno od Halida. Kaže babo, sine rodio si se ti 20 godina prekasno. A ja i dalje maštam o kafani, o selu o ljudima i ljudinama o toj nečijoj mladosti o kojoj drugi pjevaju i o tom nekom bezbrižnom životu. Pa se onda probudim, valja iči na poso i završiti ovaj fakultet, sresti sve te glumce, folirante i pokvarene ljude... Majo, tu ti je poruka...
bojim se da ja ne volim narodnjake... ali me ta pjesma odusevljava al bas jako... etno style ma svejedno

samo ti uzivaj kako oces, al ja izbjegavam te tako ja to zovem "seljacke partije" al :) ako se tebi svidja... :D
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

Maya, Maya... pusti ba sve to. Poslusaj majstora, umom (barem) pobjegni sa Balkana na nekoliko minuta, i pusti da te majstor digne sve do mjeseca... I bice odmah bolje... :-D :-D
Max.Cherry wrote:Fantastična pjesma od najvećeg gospodina ikada:

Image

Frank Sinatra & Count Basie Orchestra - Fly Me To The Moon
http://www.megaupload.com/?d=C3YMO1YF
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

e mada mrzim da se slazem

ali stvarno se slazem s tobom frenki ej zakon! 8-)
dizZaster

#14 Re: Nocas mi srce pati... nocas me dusa boli...

Post by dizZaster »

_MaYa_ wrote:bnikad nisam slusala narodnu muziku ali bas nikad, i dobijem tu pjesmu i pjeva je neka... silvana, da znam, ... vjerovatno je jako bitna neka zena al eto ja ne znam, stvarno nisam upucena, znam dva halida i par narodnjaka ali kad ih vidim smrknem se

ovu pjesmu slusam over and over... i prokleto je dobra

:roll: mislim da je ovo pjesma od tome zdravkovica a moja majka rahmetli ga je voljela, i prije kad bi dosla kod majke(mame od mame) majka bi nam skuhala kafu(makar sam bila djete ona meni napravi da s kruhom jedem) i ja onak bi s njom pricala... i sav taj ugodjaj kad si kod majke... nesto neopisivo... i taj toma zdravkovic :(

i... na trenutke sam osjetila takvu nostalgiju i sad trenutno, toliko sam ispunjena a tuzna... to je valjda to... osjecam staru Jugu i onaj rahatluk-blagostanje, onaj osjecaj da je sve uredu...
:(
taj text je apsolutno nebitan... mozda je i bitan nekom, ali ustvari nije bitan...

pitam se jel to tako na sve djeluje...?

.... uzalud cekam, uzalud se nadam... :( :( :(
http://www.omoljcanin.co.yu/silvana_armenulic_demo.mp3

Silvana Armenulić je legenda nad legendama :D
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

Ma lahko se sa mnom slozit... :D :D
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

Max.Cherry wrote:Ma lahko se sa mnom slozit... :D :D
da nisi lego kocka? :-) :D
kanzleramt

Post by kanzleramt »

_MaYa_ wrote:
Max.Cherry wrote:Maya Maya... ja te razmem, al samo u smislu opucavanja pjesmom i tekstom, to mi se redovito desava... ali ta jugonostalgija... lafo blagostanje... mojne ba to, nidje veze. Jesi iz Bosne? Voli Bosnu ba. Ma voli i Srbiju i Croate ako ti je volja, ali pusti ba Jugoslaviju, to je ubleha.

da, da.. ma nije to sad jugonostalgija... ako si dobro shvatio... to je nostalgija za blagostanjem.... za nekom prostom dusom,... ne znam kako da to opisem

jednostavno osjecaj bezbriznosti

ode ja u pm...

.....nabavis si onog bijelog praha :D podjeslis ga na dva dijela ,jedan dio u lijevu a drugi u desnu rupu nosa :D pa odes na salacovu :D
.....imat ces 100% osjecaj bezbrinosti :D
edu

Post by edu »

"neka silvana"..e mayo mayo...
anais_nin

Post by anais_nin »

joooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooj

tlak mi na 300...ali nocas mi srce pati NIJE NARODNJAK!!!!! :roll: :roll: :roll:

treba li otvoriti posebnu temu o nasim sevdalinkama??????? :roll: :(

A Silvana je pjevala strasnih pjesama tipa "zapjevala sojka ptica", "Sejdefu majka budjase" itd itd

narodnjaci su jedno, turbo folk je drugo....a sevdah i starogradske su nesto sasvim trece....ako cemo o rockerima pa dajte boni Johnny je drama obradio i Mitu Bekriju i Kraj potoka bistre vode, kad su strasneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee pjesme :D
Mahalac

Post by Mahalac »

Mozda je ona zna pod drugim imenom/nickom...ovim dobojskim :D

Sto se pjesme tice, izgleda da je na tebe Mayo dosao red da uzivas u njoj i to je sve.
muha_sa

Post by muha_sa »

Majo,svaka čast

kraljica sevdaha, Silvana Armenulić (Zilha Barjaktarević) poginula u saobračajnoj nesreći.

Sta ce mi zivot - Majko, oprosti - Sama sam - Ostavite tugu moju - Rane moje - Grli me, ljubi me - Cigane sviraj, sviraj - Da sam ptica - Srce gori, jer te voli - Sreco moja - Ludujem za tobom - Najlepsa sam devojcica bila
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

Jes jes, k'o lego kocka - ispupcenje u udubljenje i - slozeno :D :D :D
bug

Post by bug »

ako se kad u zivotu napijem :D bice to zbog :D tome :D
Lika

Post by Lika »

Ovi su tipovi slusali Tomu, lijecili homesick i dozivjeli nirvanu ... :-D

Image
Post Reply