Dali je ovo pravo lice islama?

Rasprave o vjerskim temama.
Dar Mar

#1 Dali je ovo pravo lice islama?

Post by Dar Mar »

Citam na islambosni komentare vezane uz napade u Ammanu i ne mogu sebi od soka doci. Tako osoba sa nickom Jaran izrice konstataciju da uopce ne zali za ubijenim muslimanima vec da su i zasluzili takvu smrt jer to i nisu muslimani vec izdajice posto su bili u hotelu na vjencanju zajedno sa kafirima i krizarima. Evo copy/paste a ja nemam komentar nego da se samo pitam dali se neki ljudi plase Boga i dali imaju imalo morala kad ovako pricaju o nevinim zrtvama a da ironija bude jos veca radi se o zrtvama islamske vjeroispovjesti. Moje misljenje je da Jaran nije musliman vec da je obicni sotonin rob.
Yildirim wrote:
Pobili su muslimane ciji je jedini grijeh bio sto su izabrali taj hotel za svadbu.

Jaran wrote:
Na svadbu na kojoj su glavne zvanice bile cifuti i krscani??
O kakvim se muslimanima radilo dovoljno govori to sto im prijatelji i rodbina pale svijece za njihovu bijednu dusu.
Sta to jenog muslimana cini muslimanom? I Fikret Abdic je musliman,znaci mi kao muslimani nismo se smjeli boriti protiv njegovih autonomasa?Ista stvar i sa ovim "muslimanima" koji su poginuli u Amanu.Bili su u drustvu sa judama i krscanima koji nedaleko odatle iracke muslimane prze fosfornim bombma i sta se sada tu ima zaliti za njima ??
Uzas, i kad se nađu ovakve budale sa dvije ili tri strane sto imamo ocekivati nego ratove i krv.

P.S. Sotono ako ovo citas (a znam da si tu) pitam te sto je skrivilo dijete od 9 mjeseci koje je ubijeno na toj svadbi. Ili ni ono nije dovoljno dobar musliman da bi zivjelo.
addem

Post by addem »

Budale :sad:

Nikakvo ubijanje civila u Islamu nije dozvoljeno. :sad: :sad:
Dar Mar

#3 ......

Post by Dar Mar »

Zaista je žalosno kad netko povezuje ovakve rijeci sa bilo kojom religijom. Ovo samo sotonin isprdak može reci. Na srecu cak i tamo(islambosna) ima dosta ljudi koji se ne slažu sa ovako bolesnim razmišljanjima. Ali kao i svugdje nasilnici su mnogo agresivniji i glasniji. Neki cak i negiraju da je ovo djelo "mudzahida" ali evo kako cujem uhicena je zenska osoba koja se ipak nije uspjela detonirati uz svog supruga. Bas me zanima kakva ce im sad biti reakcija.
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

Ma goni ih u pizdu materinu papansku. Sve je to goli komunista koji je nabrzinu postao fol religiozan. Muhamed je zamijenio Marksa, Kur'an umjesto Kapitala, Allah je umjesto ateistickog bezboga...Sve su to teska govna.
Meni je zao bilo kojeg zivog bica koje pati i zao mi je svakog covjeka koji zivi u mukama i strahu. Nasilje je poraz Bozanskog u nama i oko nas, a ljudska patnja nesto sto se uvijek i u svakoj prilici mora sprijeciti.

...........................................................................................................

Sing with me, sing for the year
Sing for the laughter, sing for the tear
Sing with me,just for today
Maybe tomorrow, the good Allah will take you away
Dar Mar

#5 .......

Post by Dar Mar »

Ozenjen sam pa mi trebe ne trebaju. A ako tebe ne smeta sto netko pljuje po casnoj religiji kao sto je Islam onda je to tvoj problem. Ja na takve stvari necu sutjeti i svima cu nastojati pokazati kakvi se sve "ljudi" smatraju muslimanima i drugima naređuju kako i sto treba misliti. A ako se i ti slažeš sa jaranovim misljenjem onda nam svima to lijepo i kazi pa da znamo s kakvim organiziranim muslimanima imamo posla. Oni koji misle kao Jaran nisu muslimani vec sotonini isprdci i jedini im je cilj ciniti nered na zemlji.
AdnanM

Post by AdnanM »

Odgovor je ne. Nije pravo lice islama. I Darmar mogao bi napraviti anketu od ovog za sve clanove ovog foruma islamske vjeroispovjesto pa da vidimo da li je tvoja panika na mjestu ili ne. Moras shvatiti da je danas svijet previse komplikovan da bi mogao generalizirat. Pojedinci i grupice su dio svakog pokreta. Tako napr i u jednoj HDZ (ovo je samo primjer da se ne protumaci pogresno, moze i SDA) ima nekih koji ekstremizmom ili ultraliberalizmom odudaraju od svojih nacela.
Dar Mar

#7 ......

Post by Dar Mar »

Adnan u potpunosti se slažem s tobom. na žalost kad se pređe kriticna masa ovakvih kao sto je Jaran sa dvije ili tri strane onda imamo ono sto se svako malo desava u nasim krajevima. Ja znam da ovo nema veze s islamom i da ce svaki pravi musliman se zgroziti nad rijecima kao sto su jaranove. Samo je problem sto su takvi ljudi agresivniji i glasniji pa vrlo cesto ucine stetu svim normalnim ljudima.
Dar Mar

Post by Dar Mar »

.....casnoj religiji kao sto je Islam ......
Ja znam da ovo nema veze s islamom i da ce svaki pravi musliman se zgroziti nad rijecima kao sto su jaranove.
Ovo gore su moje rijeci a ti sad nađi rijeci gdje napadam muslimane i islam. Shvati da ljudi kao jaran nisu muslimani vec sotonine sluge i shvati da ubijanje civila nije islam vec sotonino djelo. Islam je casna religija i muslimani su casni i posteni ljudi.
El_Camino

Post by El_Camino »

_BaykoNoor_ wrote:Sve je to goli komunista koji je nabrzinu postao fol religiozan. Muhamed je zamijenio Marksa, Kur'an umjesto Kapitala, Allah je umjesto ateistickog bezboga...
Ima tu istine ;

Vehabije - turbo muslimani. Oni ispod repa kolju, Eto koliko oni znaju o islamu. :lol:
upala

Post by upala »

ako pazljivo procitate post tog lika...jarana uvidjecete da je polupismen!

komentare takvih treba samo zaobilaziti, a ne uzimati kao nesto oko cega treba polemisati! :roll:
digger

Post by digger »

upala wrote:ako pazljivo procitate post tog lika...jarana uvidjecete da je polupismen!
komentare takvih treba samo zaobilaziti, a ne uzimati kao nesto oko cega treba polemisati! :roll:
Niko sa iole mozga moze uzeti ozbiljno "jaranove" komentare... izuzev mozda samo jedna osoba... znaci, time je "jaran" stekao 100% novih istomisljenika...

A treba samo jedan "bolestan" da digne u zrak svadbeno slavlje... Irak je dnevni primjer ovakvog bezumlja. :roll:
Apos

Post by Apos »

digger wrote:
upala wrote:ako pazljivo procitate post tog lika...jarana uvidjecete da je polupismen!
Niko sa iole mozga moze uzeti ozbiljno "jaranove" komentare... izuzev mozda samo jedna osoba... znaci, time je "jaran" stekao 100% novih istomisljenika...

A treba samo jedan "bolestan" da digne u zrak svadbeno slavlje... Irak je dnevni primjer ovakvog bezumlja. :roll:
1 bolestan? Pa vidi koliko bolesnika istočno od drine.
CiCiban

Post by CiCiban »

ali ..to nikada nije tema nasih dezurnih dusebriznika ..& teoreticara
Fair Life

Post by Fair Life »

ISLAM I TERORIZAM

Zlocin pod krinkom vjere

Mora se, u ovom casu, jasno kazati da li je teror u današnjem svijetu vezan samo za islam i jesu li ti zlocini i njihovi pocinioci odista ukorijenjeni u islamu. Na pitanje moramo odgovoriti hitno, ali i krajnje objektivno i ozbiljno. Ne samo zbog islama, kao jedne velike svjetske duhovne tekovine i pokreta koji djeluje vec gotovo petnaest stoljeca i koji danas obuhvata gotovo milijardu i po ljudi u svijetu, nego prije svega zbog onoga što može iz cijele te situacije da proizadje.

... Medutim, možemo sa sigurnošcu konstatirati da u islamu uopce, kao religiji koja se temelji na Kur'anu i tradiciji poslanika Muhammeda, nema osnove za terorizam, odnosno i naprotiv, da je on strogo u islamu zabranjen. Terorizam, medjutim, i to je istina od koje ne treba bježati, nego se sa njom suociti, postoji u okviru islama, tj. postoje neki elementi historije islama i prakse nekih skupina muslimana koji impliciraju teror kao sredstvo ostvarenja svojih ciljeva koji se pravdaju vjerom. Takve tendencije su apsolutno antiislamske i moraju biti odbacene u islamu, odnosno sva islamska javnost ili svi muslimani moraju ih osuditi. Medutim, ne smije se pitanje suvremenog terora svesti samo na pitanje odnosa islama i terora, a pogotovo vezati za islam i neke, pa i krajnje radikalne tendencije u njemu, nego se moraju sagledati širi izvori i temelji terorizma koji je u našem vremenu sveopci, tako da se naše vrijeme može uopce nazvati i vremenom terora. Taj problem mora se sagledati u okviru ukupne civilizacijsko-kulturne i moralno-politicke situacije covjecanstva, te se suociti sa njegovim korijenima koji se nalaze u neprilagodenosti brojnih institucija i nacina odnosa unutar suvremenog svijeta sa moralnim standardima i potrebama današnjeg covjecanstva. Izvori sklonosti ljudi ka teroru u raznim formama u kojima se on javlja su mnogo širi i nalaze se u nacinu života modernog covjeka, u velikom stupnju njegove frustracije i neprilagodenosti svijetu koji nije diktiran ljudskim potrebama, nego razvojem tehnologijskih mogucnosti koje su potpuno u vlasti interesa pojedinih ljudi ili grupa. To je kljuc svih pitanja današnjeg svijeta, pa i pitanja terorizma.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .(Muhamed Filipovic)

Vise na:

http://www.bhdani.com/arhiva/228/t22808.shtml
Panasonic

Post by Panasonic »

Da li je terorizam kada je SAD u Afganistanu ubila preko 100.000 nevinih ljudi?

Ono sto hocu da kazem, je da se teror danas koristi za rjesavanje i postizanje nekih ciljeva mnogo dubljih nego sto se to pokazuje u medijima. SAD zeli osigurati svoju industriju naftom i zemnim plinom, Arapi zele da se oslobode njihove okupacije itd itd.

Vazno je reci da se ovdje ne radi o 'terorizmu u islamu' nego u terorizmu kod Arapa. Recimo, u Maleziji nema teror napada, iako se radi vecinom o muslimanima, isto kao sto Portugal ne napada i ne terorise nikog - iako se radi o katolicima kao sto su i SAD.

Znaci, ne 'teror u islam' (ovo je cak malo upucuje i na to da onaj ko ovo govori ne zna osnovne stavove islama), vec 'teror kod Arapa'.

Tako bih ja to objasnio :-?
digger

Post by digger »

Panasonic wrote:Vazno je reci da se ovdje ne radi o 'terorizmu u islamu' nego u terorizmu kod Arapa. Recimo, u Maleziji nema teror napada, iako se radi vecinom o muslimanima, isto kao sto Portugal ne napada i ne terorise nikog - iako se radi o katolicima kao sto su i SAD.
Znaci, ne 'teror u islam' (ovo je cak malo upucuje i na to da onaj ko ovo govori ne zna osnovne stavove islama), vec 'teror kod Arapa'.
Konfuzno jarane. :roll:

Istovremeno, a sta je bilo dva puta u Baliju? Indonezani nisu Arapi. Kako to tumacis?
gandhi

Post by gandhi »

[quote="digger"][quote="Panasonic"]Vazno je reci da se ovdje ne radi o 'terorizmu u islamu' nego u terorizmu kod Arapa. [b]Recimo, u Maleziji nema teror napada,[/b] iako se radi vecinom o muslimanima, isto kao sto Portugal ne napada i ne terorise nikog - iako se radi o katolicima kao sto su i SAD.
Znaci, ne 'teror u islam' (ovo je cak malo upucuje i na to da onaj ko ovo govori ne zna osnovne stavove islama), vec 'teror kod Arapa'.[/quote]
Konfuzno jarane. :roll:

Istovremeno, a sta je bilo dva puta u Baliju? Indonezani nisu Arapi. Kako to tumacis?[/quote]

Ali jesu muslimani, jel' to hočeš da kažeš?! Pa ako ćemo tako i ti si Srbin. :-?
sffovac

Post by sffovac »

dvolicno je komentarisati porive i poteze ljudi koji svakodnevno ginu i kojima ameri i oni porkletnici bez imalo srama oduzimaju zivote, ne opravdavam njihove metode, ali trenutno i ne vidim bolji nacin da se suprotstave tlaciteljima
a to da li je to islamski terorizam ili ti ga arapski, pa evropom od kad zna za sebe vladaju ratovi, a niko ne spominje katolicki ili hriscanski terorizam
samo mi nije jasno kako su uspijeli da i one nerede u francuskoj ne okarakterisu kao islamski terorizam
gandhi

Post by gandhi »

[quote="sffovac"]dvolicno je komentarisati porive i poteze ljudi koji svakodnevno ginu i kojima ameri i oni porkletnici bez imalo srama oduzimaju zivote, ne opravdavam njihove metode, ali trenutno i ne vidim bolji nacin da se suprotstave tlaciteljima
a to da li je to islamski terorizam ili ti ga arapski, pa evropom od kad zna za sebe vladaju ratovi, a niko ne spominje katolicki ili hriscanski terorizam
samo mi nije jasno [b]kako su uspijeli da i one nerede u francuskoj ne okarakterisu kao islamski terorizam[/b][/quote]

???
Pratiš li ti vijesti? Nije baš da nisu. :?
Cazinjanin

Post by Cazinjanin »

U Islamu je pravilo "S kim si taki si", ako je neko s okupatorima saveznik, znaci on je kao i on. Ako npr. predsjednik Iraka za zastitnike ima okupatore Amerikance, on je kao i oni. Ako su ovi u hotelu prijatelji Izraela, dakle oni su kao i Izraelci. Zato, nema razlike izmedju njih osim sto su jedni ociti neprijatelji Islama, a drugi su licemjeri-muslimani. I, prema tome, ko god podrzava Amere, Zidove i sve koji ubijaju muslimane na bilo koji nacin... isti su kao i oni!
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Cazinjanin,

Jesu li svi muslimani ovoga svijeta licemjeri, po tvojoj definiciji licemjerstva,izuzev tebe,naravno?
Fair Life

Post by Fair Life »

Cazinjanin wrote:U Islamu je pravilo "S kim si taki si", ako je neko s okupatorima saveznik, znaci on je kao i on. Ako npr. predsjednik Iraka za zastitnike ima okupatore Amerikance, on je kao i oni. Ako su ovi u hotelu prijatelji Izraela, dakle oni su kao i Izraelci. Zato, nema razlike izmedju njih osim sto su jedni ociti neprijatelji Islama, a drugi su licemjeri-muslimani. I, prema tome, ko god podrzava Amere, Zidove i sve koji ubijaju muslimane na bilo koji nacin... isti su kao i oni!
Image
Shoshana

Post by Shoshana »

JA se u potpunosti slazem da u idealnom (citaj propisanom) islamu nema mjesta terorizmu. Ali isto tako mislim da je besmisleno raspravljati o idealnosti bilo koje vjere kada se radi o stvarnom zivotu. Mislim da ne postoji niko ko nikad nista nije zgrijesio - nebitno kojoj vjeri/grupi zakona pripada.

Ali... ja sam bila u Sarm-el-Seiku na Bazaru istog dana kada je bomba explodirala, u Julu. I tri grupe su "priznale" zlocin, sve tri u ime islama! E mislim da je malo licemjerno sada doci i raspravljati jesu li oni pravi muslimani ili nisu...

Aj' ti to njima objasni, zivota ti, da oni nisu pravi muslimani! Meni je dosta cinjenica da oni tvrde da jesu!

I da dodam, da ne bude zabune, isto je to sranje kao i cetnici koji su me 92 "spasavali" bombama po glavi ili stoljetno katolicko terorisanje "heretika".
Dirlija

Post by Dirlija »

Sta je ba bilo papci jedni? Grozite se nad terorizmom a istovremeno zmurite na masovna ubijanja palestinaca (PAZI! SVAKODNEVNO UBIJANJE DJECE!), bombardovanje afganistanaca, krvolocna ubijanja u Ceceniji... Jadno vam je to! Treba realno sagledati neke stvari i ici u srz problema. Ubica je ubica bez obzira na vjeru pa ih onda tako i gledajmo. A to sto vi radite je nista drugo do sirenje mrznje i netrpeljivosti medju i onako vec napacenim narodom.

A ti dar mar....o papcino jedna, koja je poenta ove tvoje teme? Dokazati ljudima da su muslimani ubice i neljudi? Ni po cemu se ne razlikujes od onih krvoloka koji ubijaju nevine ljude. :x
El_Camino

Post by El_Camino »

Cazinjanin wrote:U Islamu je pravilo "S kim si taki si"
To je mozda pravilo u "islamu munafika i kafira" (citaj licemjera i nevjernika), kvazi muslimana, fitnedzija koji od islama imaju SAMO muslimanska imena i nista vise.
Post Reply