Lihmarija...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Nesferatu
#1 Lihmarija...
Nocas odem do prodavnice i vratim se nazad, kad na vratima od auta udubljenje od 8-10cm u krug, farba nije ostecena, samo ulupljeno. Sta je bilo, pojma nemam. Mozda su se zabila ona shopping kolica jer je bila olujna noc, pa ih je neko na brzaka pokupio, dok sam ja sve obavio. Mozda me je neko zakacio, a kako i na koji nacin da ne ogrebe auto, nije mi jasno, mozda je neko bacio loptu ili nekakav drugi objekat koji bi mogao to ulubiit al' mene sad interesuje sljedece.
Na koji nacin mogu ovo ispraviti svojerucno? Jeli iko to od vas radio? Da li ima kit kupiti negdje u automoto prodavnicama (u USA)? Jel bolje ne dirati?
Hvala svima za info/savjet.
Na koji nacin mogu ovo ispraviti svojerucno? Jeli iko to od vas radio? Da li ima kit kupiti negdje u automoto prodavnicama (u USA)? Jel bolje ne dirati?
Hvala svima za info/savjet.
-
Zadig
ako je na sredini, i ako nije preduboko, i ako avto bas i nije najnoviji, skinuo bih ono smece sa unutrasnjih vrata i probo to sakom izlupat
ali ko da gledam da bi sjebo farbu, jer ce garant na normalnoj temperaturi puci
a vjerovatno bih nesto sjebo pa mi prozor ili zakljucavanje vrata iznutra ne bi radilo
nije neki savjet, ali eto....

ali ko da gledam da bi sjebo farbu, jer ce garant na normalnoj temperaturi puci
a vjerovatno bih nesto sjebo pa mi prozor ili zakljucavanje vrata iznutra ne bi radilo
nije neki savjet, ali eto....
-
The_Flyer2002
buraz mozda bi ti to trebo uraditi mada bas i nepreporucujem ako ti je stalo do auta.
za do it your self preporucujem sljedece:
skini sve sa unutrasnjosti i gurni lim na orginalnu poziciju. mozda budes imo srece pa se vrati bez problema.
drugi nacin je da kupis jedan od onih kit-ova npr pop a dent ili sl i da pokusas sa njim
ako si malo strucniji i znas sta radis mogao bi da uradis kako prfi rade. izbusi rupe oko udubljenja, zabi one kuke i povuci.
jos jedan nacin je da odes u lokalni used auto parts, junk jard, ili after market shop i da kupis dio koji je udubljen. njega jednostavno promjenis, ofarbas i
. ovo je najkomplikovanije i naj skuplje.
moj ti je savjet da odes u lokalni auto shop. naplatit ce ti mozda nekih 50$ u vrh glave. (meni su naplatili 30 za slican problem). oni ce ti to napraviti da bude ko novo, ali prvo provjeri sta ce uraditi i kako jer mozda ce morati da farbaju dio koji je udaren.
skini sve sa unutrasnjosti i gurni lim na orginalnu poziciju. mozda budes imo srece pa se vrati bez problema.
drugi nacin je da kupis jedan od onih kit-ova npr pop a dent ili sl i da pokusas sa njim
ako si malo strucniji i znas sta radis mogao bi da uradis kako prfi rade. izbusi rupe oko udubljenja, zabi one kuke i povuci.
jos jedan nacin je da odes u lokalni used auto parts, junk jard, ili after market shop i da kupis dio koji je udubljen. njega jednostavno promjenis, ofarbas i
moj ti je savjet da odes u lokalni auto shop. naplatit ce ti mozda nekih 50$ u vrh glave. (meni su naplatili 30 za slican problem). oni ce ti to napraviti da bude ko novo, ali prvo provjeri sta ce uraditi i kako jer mozda ce morati da farbaju dio koji je udaren.
-
whow
@ Flyer, "yourself" je jedna rijec .The_Flyer2002 wrote:buraz mozda bi ti to trebo uraditi mada bas i nepreporucujem ako ti je stalo do auta.
jos jedan nacin je da odes u lokalni used auto parts, junk jard, ili after market shop i da kupis dio koji je udubljen. njega jednostavno promjenis, ofarbas i. ovo je najkomplikovanije i naj skuplje.
-
The_Flyer2002
dobro profesore.whow wrote: @ Flyer, "yourself" je jedna rijec .
hmm sta je rec? nisi nista dodo? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
-
The_Flyer2002
e hebi ga. nekad mozda i budes.whow wrote:Ne kontamThe_Flyer2002 wrote:dobro profesore.whow wrote: @ Flyer, "yourself" je jedna rijec .
hmm sta je rec? nisi nista dodo? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
-
mačak u čizmama
Edin H. wrote:Pa nadje li lihmara?
Lihm moze zardjati ako se lihmarija ne sredi brzo
ne valja kad zahrđa