Hrvati drugi na svijetu po seksanju
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- SiSaJuMe
#1 Hrvati drugi na svijetu po seksanju
Hrvatski građani zauzimaju impresivno drugo mjesto na svijetu po seksanju, tako barem pokazuje Durexovo istraživanje. Na anketu proizvođača prezervativa odgovorilo je 317.000 ljudi iz 41 države i prema tim statistika u Hrvatskoj se seksa 134 puta godišnje, odnosno malo češe nego svaki treći dan. Prvi na listi naj-ljubavnika su Grci s 138 seksualnih činova na godinu, a nakon drugih Hrvata slijede stanovnici Srbije i Crne Gore sa 128 snošaja te Bugari, Francuzi i Česi. Globalni prosjek je 103 seksualna čina godišnje, no Japanci se seksaju neimpresivnih 45 puta godišnje, dok Turci tijekom života imaju najviše partnera - 14,5 – no kod više od polovine radilo se o vanbračnim vezama. Polovina svih ispitanih zadovoljno je svojim seksualnim životom, dok su muškarci najmanje zadovoljni učestalošću seksanja. Globalni prosjek dobi stupanja u spolne odnose je 17,3 godina s trendom gubitka djevičanstva u ranijoj dobi.
Zanimljivo istrazivanje, Dali je kome poznato na kojem je BIH mjestu.
I naravno dali sebe vidite(odnosno radite) blizu Japanaca il Blizu Grka.
- manijak1
- manijak1
-
FortunaBela
Ja to bolan zbog klime, jutrić Mane, jesi li se napajkio.... 
-
Stari
Vid ovo...pa nigdje svedske monarhije nema .... aa znao sam ja da je truhlo nesto ovdje. Durexovi kondomi su ovdje uvjek slabo isli ...stezu previse kaze ovdasnja mladez...isto ko i oni cehoslovacki nekoc (Barum) ko da si nabio unutrasnju gumu od bicikla...
Moj utisak je da su hrvati u tome dobri , medjutim to je vecinom zasluga hrvatica, ...muskarci su im vazda nekako bili ....
statijaznam 
Moj utisak je da su hrvati u tome dobri , medjutim to je vecinom zasluga hrvatica, ...muskarci su im vazda nekako bili ....
- Alfons Kauders
lako je njima - imaju cehinjeStari wrote:Vid ovo...pa nigdje svedske monarhije nema .... aa znao sam ja da je truhlo nesto ovdje. Durexovi kondomi su ovdje uvjek slabo isli ...stezu previse kaze ovdasnja mladez...isto ko i oni cehoslovacki nekoc (Barum) ko da si nabio unutrasnju gumu od bicikla...![]()
Moj utisak je da su hrvati u tome dobri , medjutim to je vecinom zasluga hrvatica, ...muskarci su im vazda nekako bili ....statijaznam
- manijak1
Jutro draga FortunoFortunaBela wrote:Ja to bolan zbog klime, jutrić Mane, jesi li se napajkio....
Stari , šta ja znam Šveđanke su hladne
Ili ga niko i ne koristi
- SiSaJuMe
Stigo dopis iz zavoda za statistiku BIH u kojem se obrazlozuje zasto BIH nije svrstana u listu Durexovog istrazivanja. Kako se navodi jedini razlog tome je sto Durox neproizvodi odgovarajucu velicinu prezervativa za BIH gradjane. Iako je poznato da rade po standardu velicine S, L, M odgovorni iz Durexa najavljuju od nove godine proizvodnju prezervativa velicine X i XL za BIH trziste. 
-
Ina
Statistika ?!?
Ma, hajde... da smo kojim slucajem mi uvrsteni na listu sigurna sam da bi prednjacili i bili daleko ispred svih toplokrvnih mediteranaca, a ne samo Grka.
Uostalom istrazivanje je obavljeno na osnovu uporabe durexa za kojim mi ( BiH aktivno
stanovnistvo ), istini za volju, nevoljko posezemo...
A nasi susjedi na ljestvici drugi...Zalud im i ovo casno odlikovanje u usporedbi sa porazavajucim natalitetom R Hrvatske
Ja ipak glasam za boje nase zastave
Ma, hajde... da smo kojim slucajem mi uvrsteni na listu sigurna sam da bi prednjacili i bili daleko ispred svih toplokrvnih mediteranaca, a ne samo Grka.
Uostalom istrazivanje je obavljeno na osnovu uporabe durexa za kojim mi ( BiH aktivno
A nasi susjedi na ljestvici drugi...Zalud im i ovo casno odlikovanje u usporedbi sa porazavajucim natalitetom R Hrvatske
Ja ipak glasam za boje nase zastave
-
FortunaBela
Stari wrote:Moj utisak je da su hrvati u tome dobri , medjutim to je vecinom zasluga hrvatica, ...muskarci su im vazda nekako bili ....statijaznam
- anais_nin
#14 Re: Hrvati drugi na svijetu po seksanju
http://www.durex.com/cm/gss2005results.aspSiSaJuMe wrote: Zanimljivo istrazivanje, Dali je kome poznato na kojem je BIH mjestu.
trebali bismo i mi biti ovdje, jer ja znam da sam ispunjavala upitnik na bosanskoj verziji site-a
tj evo izvjestaja i na nasem:
http://www.durex.com/ba/gss2005results.asp
- anais_nin
Ina wrote: Ma, hajde... da smo kojim slucajem mi uvrsteni na listu sigurna sam da bi prednjacili i bili daleko ispred svih toplokrvnih mediteranaca, a ne samo Grka.
Uostalom istrazivanje je obavljeno na osnovu uporabe durexa za kojim mi ( BiH aktivnostanovnistvo ), istini za volju, nevoljko posezemo...
1. i mi smo ucestvovali u ovom istrazivanju....barem ja jesam
2. kako ko....meni su durex tingle zakoooooooooooooooooooon
-
Ina
anais_nin Upisano: 09. nov. 2005. 10:48 Naslov poruke:
--------------------------------------------------------------------------------
Ina (citat):
Uostalom istrazivanje je obavljeno na osnovu uporabe durexa za kojim mi ( BiH aktivno stanovnistvo ), istini za volju, nevoljko posezemo...
Onda draga moja svaka cast...
Ti si pravo disciplinovana
i savijesna dabome .
Nego da povedes kakvu kampanju, pa da nas povedes i dovedes do vrha ljestvice...rekoh da svijet dozna i za nas
--------------------------------------------------------------------------------
Ina (citat):
Uostalom istrazivanje je obavljeno na osnovu uporabe durexa za kojim mi ( BiH aktivno stanovnistvo ), istini za volju, nevoljko posezemo...
Onda draga moja svaka cast...
Ti si pravo disciplinovana
Nego da povedes kakvu kampanju, pa da nas povedes i dovedes do vrha ljestvice...rekoh da svijet dozna i za nas
-
vryzas
#19 Re: Hrvati drugi na svijetu po seksanju
HELLASSiSaJuMe wrote:Hrvatski građani zauzimaju impresivno drugo mjesto na svijetu po seksanju, tako barem pokazuje Durexovo istraživanje. Na anketu proizvođača prezervativa odgovorilo je 317.000 ljudi iz 41 države i prema tim statistika u Hrvatskoj se seksa 134 puta godišnje, odnosno malo češe nego svaki treći dan. Prvi na listi naj-ljubavnika su Grci s 138 seksualnih činova na godinu, a nakon drugih Hrvata slijede stanovnici Srbije i Crne Gore sa 128 snošaja te Bugari, Francuzi i Česi. Globalni prosjek je 103 seksualna čina godišnje, no Japanci se seksaju neimpresivnih 45 puta godišnje, dok Turci tijekom života imaju najviše partnera - 14,5 – no kod više od polovine radilo se o vanbračnim vezama. Polovina svih ispitanih zadovoljno je svojim seksualnim životom, dok su muškarci najmanje zadovoljni učestalošću seksanja. Globalni prosjek dobi stupanja u spolne odnose je 17,3 godina s trendom gubitka djevičanstva u ranijoj dobi.
-
Harrys
FortunaBela wrote:Stari wrote:Moj utisak je da su hrvati u tome dobri , medjutim to je vecinom zasluga hrvatica, ...muskarci su im vazda nekako bili ....statijaznam
![]()
![]()
Bilo bi i sˇuhveli kad bi znao
![]()
![]()
Zagrebacke sminkerice bjezale su u Sarajevo od svojih piceka a bogami i beogradjanke su se trudile da im budu rame uz rame.
- anais_nin
kad je anketa bila aktuelna, ja sam poslala mail sa adresom na kojoj se popunjavala na mali milion e-mail adresa raje u BiH...e sad jesu li je ljudi popunjavali, da li su bili iskreni itd itd, to stvarno ne znam....Ina wrote: Onda draga moja svaka cast...
Ti si pravo disciplinovanai savijesna dabome .
evo sad sam pregledala rezultate...izgleda da mi nismo uvrsteni u ovaj izvjestaj iako je na BiH site-u takodje stajala anketa....ma da oni nas nisu "pripojili" HR pa im mi podigli prosjek?
a sto se kampanje tice provodim je ja svakodnevno, i priznam durex me redovno nagradjuje za "vjernost"
tihi bobo ma tingle zakon