Hrvati drugi na svijetu po seksanju

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

SiSaJuMe

#1 Hrvati drugi na svijetu po seksanju

Post by SiSaJuMe »

Hrvatski građani zauzimaju impresivno drugo mjesto na svijetu po seksanju, tako barem pokazuje Durexovo istraživanje. Na anketu proizvođača prezervativa odgovorilo je 317.000 ljudi iz 41 države i prema tim statistika u Hrvatskoj se seksa 134 puta godišnje, odnosno malo češe nego svaki treći dan. Prvi na listi naj-ljubavnika su Grci s 138 seksualnih činova na godinu, a nakon drugih Hrvata slijede stanovnici Srbije i Crne Gore sa 128 snošaja te Bugari, Francuzi i Česi. Globalni prosjek je 103 seksualna čina godišnje, no Japanci se seksaju neimpresivnih 45 puta godišnje, dok Turci tijekom života imaju najviše partnera - 14,5 – no kod više od polovine radilo se o vanbračnim vezama. Polovina svih ispitanih zadovoljno je svojim seksualnim životom, dok su muškarci najmanje zadovoljni učestalošću seksanja. Globalni prosjek dobi stupanja u spolne odnose je 17,3 godina s trendom gubitka djevičanstva u ranijoj dobi.

Zanimljivo istrazivanje, Dali je kome poznato na kojem je BIH mjestu.
I naravno dali sebe vidite(odnosno radite) blizu Japanaca il Blizu Grka.
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Ja kad sebe vidim, jebo Japance....
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ja sam u rangu Slovaka :D a njih nema kao ni nas :oops: dakle Durex :oops: vozdra :D :D .
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Ja odoh u Grčku... :roll:
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Nemoj :oops: to je samo anketa :D :D
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Ja to bolan zbog klime, jutrić Mane, jesi li se napajkio.... :roll:
Stari

Post by Stari »

Vid ovo...pa nigdje svedske monarhije nema .... aa znao sam ja da je truhlo nesto ovdje. Durexovi kondomi su ovdje uvjek slabo isli ...stezu previse kaze ovdasnja mladez...isto ko i oni cehoslovacki nekoc (Barum) ko da si nabio unutrasnju gumu od bicikla... :D

Moj utisak je da su hrvati u tome dobri , medjutim to je vecinom zasluga hrvatica, ...muskarci su im vazda nekako bili .... :D statijaznam :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Stari wrote:Vid ovo...pa nigdje svedske monarhije nema .... aa znao sam ja da je truhlo nesto ovdje. Durexovi kondomi su ovdje uvjek slabo isli ...stezu previse kaze ovdasnja mladez...isto ko i oni cehoslovacki nekoc (Barum) ko da si nabio unutrasnju gumu od bicikla... :D

Moj utisak je da su hrvati u tome dobri , medjutim to je vecinom zasluga hrvatica, ...muskarci su im vazda nekako bili .... :D statijaznam :D
lako je njima - imaju cehinje :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

FortunaBela wrote:Ja to bolan zbog klime, jutrić Mane, jesi li se napajkio.... :roll:
Jutro draga Fortuno :oops: i ako nisam sada jesam :oops: budan :oops: i obradovan :oops: .
Stari , šta ja znam Šveđanke su hladne :oops: i kad su dobre volje. :D ovo ostalo ........me ne zanima :D :D a taj Barum jel' se šta prilagodio ........modernim uslovima :? :D
Ili ga niko i ne koristi :D kad nema za šta :D :D
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Stigo dopis iz zavoda za statistiku BIH u kojem se obrazlozuje zasto BIH nije svrstana u listu Durexovog istrazivanja. Kako se navodi jedini razlog tome je sto Durox neproizvodi odgovarajucu velicinu prezervativa za BIH gradjane. Iako je poznato da rade po standardu velicine S, L, M odgovorni iz Durexa najavljuju od nove godine proizvodnju prezervativa velicine X i XL za BIH trziste. :D
Ina

Post by Ina »

Statistika ?!?
Ma, hajde... da smo kojim slucajem mi uvrsteni na listu sigurna sam da bi prednjacili i bili daleko ispred svih toplokrvnih mediteranaca, a ne samo Grka.
Uostalom istrazivanje je obavljeno na osnovu uporabe durexa za kojim mi ( BiH aktivno :P stanovnistvo ), istini za volju, nevoljko posezemo...
A nasi susjedi na ljestvici drugi...Zalud im i ovo casno odlikovanje u usporedbi sa porazavajucim natalitetom R Hrvatske :-)

Ja ipak glasam za boje nase zastave :bih:
silentbob

Post by silentbob »

durex najavio proizvodnju kondoma u boji nase zastave, a oni aromatizirani ce bit sa mirisom bureka,desetke sa lukom (i bez),pljeske i kljukuse :D :D
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Stari wrote:Moj utisak je da su hrvati u tome dobri , medjutim to je vecinom zasluga hrvatica, ...muskarci su im vazda nekako bili .... :D statijaznam :D
:lol: :lol: :lol: Bilo bi i šuhveli kad bi znao :lol: :lol: :lol:
anais_nin

#14 Re: Hrvati drugi na svijetu po seksanju

Post by anais_nin »

SiSaJuMe wrote: Zanimljivo istrazivanje, Dali je kome poznato na kojem je BIH mjestu.
http://www.durex.com/cm/gss2005results.asp

trebali bismo i mi biti ovdje, jer ja znam da sam ispunjavala upitnik na bosanskoj verziji site-a :D

tj evo izvjestaja i na nasem:

http://www.durex.com/ba/gss2005results.asp
anais_nin

Post by anais_nin »

Ina wrote: Ma, hajde... da smo kojim slucajem mi uvrsteni na listu sigurna sam da bi prednjacili i bili daleko ispred svih toplokrvnih mediteranaca, a ne samo Grka.
Uostalom istrazivanje je obavljeno na osnovu uporabe durexa za kojim mi ( BiH aktivno :P stanovnistvo ), istini za volju, nevoljko posezemo...

1. i mi smo ucestvovali u ovom istrazivanju....barem ja jesam :lol:

2. kako ko....meni su durex tingle zakoooooooooooooooooooon :D
silentbob

Post by silentbob »

mirisu na menthu :lol: :lol: i nekako hlade...pravo dobri :D :D
Ina

Post by Ina »

anais_nin Upisano: 09. nov. 2005. 10:48 Naslov poruke:

--------------------------------------------------------------------------------

Ina (citat):

Ma, hajde... da smo kojim slucajem mi uvrsteni na listu sigurna sam da bi prednjacili i bili daleko ispred svih toplokrvnih mediteranaca, a ne samo Grka.
Uostalom istrazivanje je obavljeno na osnovu uporabe durexa za kojim mi ( BiH aktivno stanovnistvo ), istini za volju, nevoljko posezemo...

1. i mi smo ucestvovali u ovom istrazivanju....barem ja jesam

2. kako ko....meni su durex tingle zakoooooooooooooooooooon

Onda draga moja svaka cast...
Ti si pravo disciplinovana :-D i savijesna dabome .
Nego da povedes kakvu kampanju, pa da nas povedes i dovedes do vrha ljestvice...rekoh da svijet dozna i za nas :D
novalic

Post by novalic »

ha mislim da su tu anketu pravile hrvatice, a ne hrvati.. 8-)
vryzas

#19 Re: Hrvati drugi na svijetu po seksanju

Post by vryzas »

SiSaJuMe wrote:Hrvatski građani zauzimaju impresivno drugo mjesto na svijetu po seksanju, tako barem pokazuje Durexovo istraživanje. Na anketu proizvođača prezervativa odgovorilo je 317.000 ljudi iz 41 države i prema tim statistika u Hrvatskoj se seksa 134 puta godišnje, odnosno malo češe nego svaki treći dan. Prvi na listi naj-ljubavnika su Grci s 138 seksualnih činova na godinu, a nakon drugih Hrvata slijede stanovnici Srbije i Crne Gore sa 128 snošaja te Bugari, Francuzi i Česi. Globalni prosjek je 103 seksualna čina godišnje, no Japanci se seksaju neimpresivnih 45 puta godišnje, dok Turci tijekom života imaju najviše partnera - 14,5 – no kod više od polovine radilo se o vanbračnim vezama. Polovina svih ispitanih zadovoljno je svojim seksualnim životom, dok su muškarci najmanje zadovoljni učestalošću seksanja. Globalni prosjek dobi stupanja u spolne odnose je 17,3 godina s trendom gubitka djevičanstva u ranijoj dobi.

Zanimljivo istrazivanje, Dali je kome poznato na kojem je BIH mjestu.
HELLAS 8)
Harrys

Post by Harrys »

FortunaBela wrote:
Stari wrote:Moj utisak je da su hrvati u tome dobri , medjutim to je vecinom zasluga hrvatica, ...muskarci su im vazda nekako bili .... :D statijaznam :D
:lol: :lol: :lol: Bilo bi i sˇuhveli kad bi znao :lol: :lol: :lol:

Zagrebacke sminkerice bjezale su u Sarajevo od svojih piceka a bogami i beogradjanke su se trudile da im budu rame uz rame. :lol: :lol: :lol:
novalic

Post by novalic »

ja.. nije ih imao ko... to u sarajevu.. je samo.. ***oje**vanje.. od viska glava ne boli :D
silentbob

Post by silentbob »

novalic wrote:ja.. nije ih imao ko... to u sarajevu.. je samo.. ***oje**vanje.. od viska glava ne boli :D
e novo svaka ti je zlatna :D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Ina wrote: Onda draga moja svaka cast...
Ti si pravo disciplinovana :-D i savijesna dabome .
Nego da povedes kakvu kampanju, pa da nas povedes i dovedes do vrha ljestvice...rekoh da svijet dozna i za nas :D
kad je anketa bila aktuelna, ja sam poslala mail sa adresom na kojoj se popunjavala na mali milion e-mail adresa raje u BiH...e sad jesu li je ljudi popunjavali, da li su bili iskreni itd itd, to stvarno ne znam....

evo sad sam pregledala rezultate...izgleda da mi nismo uvrsteni u ovaj izvjestaj iako je na BiH site-u takodje stajala anketa....ma da oni nas nisu "pripojili" HR pa im mi podigli prosjek? :lol: :lol: :lol:

a sto se kampanje tice provodim je ja svakodnevno, i priznam durex me redovno nagradjuje za "vjernost" :lol: :D tj barem ova raja koju znam koja rade za durex kod nas :lol: :lol: :lol:

tihi bobo ma tingle zakon :D pravo slatko golica :lol:
silentbob

Post by silentbob »

tihi bobo ma tingle zakon :D pravo slatko golica :lol:[/quote]

dobar je i onaj "sensations" :D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

silentbob wrote:
dobar je i onaj "sensations" :D :D :D
ja ga ne smijem koristiti :(
Post Reply