Bordo masina...
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
dariosa
#1 Bordo masina...
... nastavlja da melje sve pred sobom. i ako bez pola igraca, celiku smo danas uvalili 6 komada. mislim da bi sve osim duple krune ove godine bilo porazavajuce, posebno uzimajuci u obzir da smo izvukli laganog protivnika u kupu...
- manijak1
I mi smo zadovoljni
- manijak1
Svakako --- i nas ste samljeli ?
Pa Čelik nastavka kontinuiteta ?
Aha
ti spojio Slobodu
a preskočio dugogodišnje kočničare vašeg trijumfalnog uspona ?
Pa Čelik nastavka kontinuiteta ?
Aha
- manijak1
U tridesetom minutu prvog poluvremena zbog grubih startova ostali smo bez Vladavića i Bešlije .dariosa wrote:ahaa.. pa vi ste se radovali sa 0:0 isto da ste ligu prvaka osvojili a ne dva puta centra presli.
Mi se radovali
Sudija je naše sve akcije sjeckao i prekidao i nije dozvoljavao prednost a vama je pred kraj dao šansu da zabijete gol ( ne sjećam se jel' Obuća ili je neki drugi pitarčić napravio očit prekršaj u napadu uzevši loptu i prošao s desne strane
P.S. I navijali smo cijelo drugo poluvrijeme ..........
- manijak1
Ipak mislim da smo mi za vas Chelseaali ste slavili kao da ste pobjedili celsija u finalu lige prvaka. mislim da to sve govori.
I nećete dobiti bodove na Grbavici u ljetnom dijelu ........a kako stvari stoje trebaće vam
-
dariosa
cinjence su cinjenice. svako ko je bio na tekmi moze potvrditi da su jug i jedan mali dio zapada slavili ko da ste uzeli ligu prvaka dok su istok, sjever i veci dio zapada izasli sa stadiona razocarani. cudi me da niste organizovali dernek ispred vjecne vatre da proslavite veliko 0:0. ustvari, radovali smo se i mi kad smo izvukli 2:2 protiv besiktasa. to je otprilike isto.
-
zzzzz
Na zalost, ovogodisnju dobru atmosferu kvari ostavka Nijaza Gracica.
Ja se nadam da ce kad tad ponovo doci u klub....kad Sarajevo kao grad manje bude licilo na ono Sarajevo iz Selimoviceve "Tvrdjave"
Sto se ovih sa Grbavice tice...... ne valja se porediti sa losijim od sebe pa ih necu ni spominjati
Ja se nadam da ce kad tad ponovo doci u klub....kad Sarajevo kao grad manje bude licilo na ono Sarajevo iz Selimoviceve "Tvrdjave"
Sto se ovih sa Grbavice tice...... ne valja se porediti sa losijim od sebe pa ih necu ni spominjati
-
dariosa
imam neki osjecaj da ce se nijaz vratiti. on jednostavno mora zavrsiti sto je zapoceo.
poredjenje sa sarajevom iz tvrdjave je golemo i veoma relevantno. evo su se konacno angazovali i oko zakona o sportu. to mozda i stvori okvir gdje bi sarajevo iz tvrdjave bila daleka i nikad ne ponovljiva proslost, a taj okvir je potreban da bi ljudi kao nijaz mogli da operiraju. bez tog okvira koji definise stvari, ljudi kao uske dominiraju.
poredjenje sa sarajevom iz tvrdjave je golemo i veoma relevantno. evo su se konacno angazovali i oko zakona o sportu. to mozda i stvori okvir gdje bi sarajevo iz tvrdjave bila daleka i nikad ne ponovljiva proslost, a taj okvir je potreban da bi ljudi kao nijaz mogli da operiraju. bez tog okvira koji definise stvari, ljudi kao uske dominiraju.
Last edited by dariosa on 29/10/2005 16:54, edited 1 time in total.
- manijak1
Ovo ću shvatiti kao posljedicu današnje euforijeustvari, radovali smo se i mi kad smo izvukli 2:2 protiv besiktasa. to je otprilike isto.
mene ne čudi što nas ne možete u prvenstvu uzeti dugih šest godina .........nešto mu to dođe kao odnos između Totenhama i Arsenala .........naime ni Totenham već šest godina ne može uzeti Arsenal .cudi me da niste organizovali dernek ispred vjecne vatre da proslavite veliko 0:0.
Na žalost .........mi vam redovno pokvarimo dobru atmosferu
-
dariosa
Ovo ću shvatiti kao posljedicu današnje euforijemanijak1 wrote:ustvari, radovali smo se i mi kad smo izvukli 2:2 protiv besiktasa. to je otprilike isto.
ili kad fasujete sedmicu od nekih lijevih bugara.
- manijak1
Nisam znao da te je ovo pogodilo
Međutim
koje sami sebi ne možete priuštiti jer vas redovno izbace timovi
poput Sartida 
Međutim
........ovo su vaše male radostiili kad fasujete sedmicu od nekih lijevih bugara.
-
Skoro
Pa i vi mozete pobjediti samo lijeve ekipe. Od svake iole ozbiljnije primali ste po 5, 7 ili 9 komada. Treba li da nabrajam?
Sto se tice ostalog, mislim da cemo vas pomesti u Kupu ali to ne mjenja cinjenicu da vas nismo pobjedili u PL od 2000. i da smo se obrukali u zadnjoj tekmi na Kosevu. Jesu li igraci, Nijaz ili celo krivci manje je bitno.
Sto se tice bodova na grbavici mislim da ce se do te utakmice vec znati hoce li nam uopce trebati ili ne. Ko zna, mozda se u 3 naredne sve rijesi
Sto se tice ostalog, mislim da cemo vas pomesti u Kupu ali to ne mjenja cinjenicu da vas nismo pobjedili u PL od 2000. i da smo se obrukali u zadnjoj tekmi na Kosevu. Jesu li igraci, Nijaz ili celo krivci manje je bitno.
Sto se tice bodova na grbavici mislim da ce se do te utakmice vec znati hoce li nam uopce trebati ili ne. Ko zna, mozda se u 3 naredne sve rijesi
- manijak1
TrebaPa i vi mozete pobjediti samo lijeve ekipe. Od svake iole ozbiljnije primali ste po 5, 7 ili 9 komada. Treba li da nabrajam?
- manijak1
4od Newcastla, 5
Pogledaj dokle je dogurao Anorthozis ove godine .........mi svake godine barem učestvujemo u UEFA takmičenjima ( osim prošle
I kad vas ima
Budi realan pa priznaj
Od Levskog 4 .
Te levate smo dobili i kod njih i kod nas ......Lilestrom levatska ekipa i amaterska , Anortozis ima veći budžet od FCS i Želje zajedno
Malaga , Hearts , Wisla ..........ekipe o kojima vi možete sanjat' da ćete s njima zaigrat' .
Partizan 6
-
Skoro
Od New castla jedan na Kosevu i 4 tamo! A ostala prica je klasicna SUPLJA.
Majstor SUPLJE price je bio Amar Osim koji nista nije radio bez svojih plaćenih novinara. Već sam davno napisao kako je jedan moj prijatelj bio u tom Osimovom specijalnom timu i kako su se smisljale propagandne parole. da nije bilo toga NIKADA, zapamti dobro NIKADA vi Kosevo ne biste napunili (mada ga vi i niste napunili bilo je tu masa obicnog svijeta koja je dosla da gleda Sherera i ostale...) Nikad vam 15 autobusa iz Krajine 10 iz Tuzle ne bi doslo. Pa vas nikada na grbavici nije bilo vise od 10.000!! Eto kazi mi na kojoj je to utakmici bilo? pusti to, sve je to SUPLJA
Cak je i Baho T. bio u tom cuvenom timu. Fol Akranes se raduje sto je zelju izvukao, fol Anartozis uvjeren u prolaz, fol New Castle tvorac engleskog fudbala - naslovi u novinama.... sve SUPLJA, sve propaganda...
Opet kazem svaki iole prosjecan evropski tim rasturice i vas i nas i pola nase lige zajedno i tamo i vamo i budite sretni i Bogu zahvalni sto ste ovih godina imali srece oko tih zrijebova inace vi pobjede ne biste imali, kao ni mi, kao ni siroki, ni zrinjski, ni Modrica....
Majstor SUPLJE price je bio Amar Osim koji nista nije radio bez svojih plaćenih novinara. Već sam davno napisao kako je jedan moj prijatelj bio u tom Osimovom specijalnom timu i kako su se smisljale propagandne parole. da nije bilo toga NIKADA, zapamti dobro NIKADA vi Kosevo ne biste napunili (mada ga vi i niste napunili bilo je tu masa obicnog svijeta koja je dosla da gleda Sherera i ostale...) Nikad vam 15 autobusa iz Krajine 10 iz Tuzle ne bi doslo. Pa vas nikada na grbavici nije bilo vise od 10.000!! Eto kazi mi na kojoj je to utakmici bilo? pusti to, sve je to SUPLJA
Cak je i Baho T. bio u tom cuvenom timu. Fol Akranes se raduje sto je zelju izvukao, fol Anartozis uvjeren u prolaz, fol New Castle tvorac engleskog fudbala - naslovi u novinama.... sve SUPLJA, sve propaganda...
Opet kazem svaki iole prosjecan evropski tim rasturice i vas i nas i pola nase lige zajedno i tamo i vamo i budite sretni i Bogu zahvalni sto ste ovih godina imali srece oko tih zrijebova inace vi pobjede ne biste imali, kao ni mi, kao ni siroki, ni zrinjski, ni Modrica....
- manijak1
Drugim riječima ..........svaki naš uspjeh je šuplja priča i velika laž u kojem opet mora biti i poneki pitar
svaki naš neuspjeh je vaša velika radost i tužna istina da
tu nema vašeg učinka ......o posjetama ne bih ....... osim da uporediš kapacitete
našeg i gradskog stadiona .........i da manje slušaš mahalanja
propagandnih timova
.
Newcastle nije mali tim u Engleskoj nemaš male ekipe .........znaš li koliko oni imaju timova od kojih skoro svaki pa i onaj u Koneferenciji ima stogodišnju tradiciju .........Championship (po našim standardima njihova druga liga
) je sastavljen od bivših premijerligaša od 24 tima samo četiri nije bilo u Premijer ligi
a prva i druga liga engleska jača od neke buduće Adriatic
ili Balkanske lige ...........helem
šta li bi tek kazao da smo mi ispali od nekog iz Luxemburga

Newcastle nije mali tim u Engleskoj nemaš male ekipe .........znaš li koliko oni imaju timova od kojih skoro svaki pa i onaj u Koneferenciji ima stogodišnju tradiciju .........Championship (po našim standardima njihova druga liga
-
zzzzz
Kako se moze cuti iz mahalskih prica, za Nijazovu ostavku su krivi mnogo jaci igraci od Usketa. Jedan sarajevski pivar i jedan reketas u koordiniranoj akciji.dariosa wrote:imam neki osjecaj da ce se nijaz vratiti. on jednostavno mora zavrsiti sto je zapoceo.
-
dariosa
kad se reketas povezao sa pivarom i sta su im dalji ciljevi? da li mislis da pivar ima ambicije da preuzme klub? nije valjda sve zbog "bordo piva"?zzzzz wrote:Kako se moze cuti iz mahalskih prica, za Nijazovu ostavku su krivi mnogo jaci igraci od Usketa. Jedan sarajevski pivar i jedan reketas u koordiniranoj akciji.dariosa wrote:imam neki osjecaj da ce se nijaz vratiti. on jednostavno mora zavrsiti sto je zapoceo.
-
zzzzz
Da si slucajno procitao izjavu Nijaza nakon ostavke, bilo bi ti sve jasno. Spomenuo je da je "bordo pivo" njegov privatni projekat, pokrenut privatnim sredstvima i da se varaju ako misle da ga na ovaj nacin mogu zaustaviti.dariosa wrote:kad se reketas povezao sa pivarom i sta su im dalji ciljevi? da li mislis da pivar ima ambicije da preuzme klub? nije valjda sve zbog "bordo piva"?zzzzz wrote:Kako se moze cuti iz mahalskih prica, za Nijazovu ostavku su krivi mnogo jaci igraci od Usketa. Jedan sarajevski pivar i jedan reketas u koordiniranoj akciji.dariosa wrote:imam neki osjecaj da ce se nijaz vratiti. on jednostavno mora zavrsiti sto je zapoceo.
Prije toga je govorio o igracima i ova recenica nije imala nikakav uvod
- strong69
Sinoc na CZ sam gledao Hajrudina Sumana, koordinatora u UO FKS i rekao je jako interesantne stvari;
-Zakup stadiona je 4.800,00 KM
-Duzni smo 340.000.00 KM CSR i zbog toga sto nam nisu dozvolili reprogramiranje duga nismo dobili licencu, a dobilo je Zepce jer im je grad uletio i dao oko 300.000,00 KM...
-Siroki ima budzet od 2,5 miliona eura, a Sarajevu ni upola toliko
-Protiv Zelje PU Centar izradila elaborat i naredila postavljanje zice cije je dakle postavljanje i uklanjanje kostalo preko 10.000,00 KM, te prodaju karata u samo 2 objekta
-To postavljanje zice koje prilici konc logoru vjerovatno ce biti naredeno opet od mudrih policijskih glava kada igramo u Kupu
-Bayernu, Romi, Torinu, Barci grad i regija placa sve u vezi stadiona, besplatno ga koriste i jos ih stimulisu novcanim sredstvima
E, pa sad gdje da mi stignemo??? U Evropu necemo jos dugo sa ovakvim odnosom institucija prema sportu uopste. Grad, drzava ne misle da je prioritetno graditi sportski imidz i dovoditi jake ekipe u Sa. Klub koji je do guse u dugovima od slabih posjeta ne moze platiti ni stadion i obezbjedenje, a kamoli sta drugo, sponzori nas ne j.. jer nismo u Evropi, jos kad su nam glavni konkurenti za titulu ekipe kao Siroki i Modrica postaje jasno u kakvim smo gov...ma. Pa da je ova drzava normalna niko ne bi mogao prismrditi Sarajevu, Zelji, Slobodi, Celiku, Velezu... A ovako nam ostaje da slusamo kako su Siroki i ostali seoski klubovi klubovi sa velikom i svijetlom tradicijom.
A konacno se nadam da ce bordo masina poceti da melje i da ce pravi ljudi sjesti u klub a ne nekakvi tamo
-Zakup stadiona je 4.800,00 KM
-Duzni smo 340.000.00 KM CSR i zbog toga sto nam nisu dozvolili reprogramiranje duga nismo dobili licencu, a dobilo je Zepce jer im je grad uletio i dao oko 300.000,00 KM...
-Siroki ima budzet od 2,5 miliona eura, a Sarajevu ni upola toliko
-Protiv Zelje PU Centar izradila elaborat i naredila postavljanje zice cije je dakle postavljanje i uklanjanje kostalo preko 10.000,00 KM, te prodaju karata u samo 2 objekta
-To postavljanje zice koje prilici konc logoru vjerovatno ce biti naredeno opet od mudrih policijskih glava kada igramo u Kupu
-Bayernu, Romi, Torinu, Barci grad i regija placa sve u vezi stadiona, besplatno ga koriste i jos ih stimulisu novcanim sredstvima
E, pa sad gdje da mi stignemo??? U Evropu necemo jos dugo sa ovakvim odnosom institucija prema sportu uopste. Grad, drzava ne misle da je prioritetno graditi sportski imidz i dovoditi jake ekipe u Sa. Klub koji je do guse u dugovima od slabih posjeta ne moze platiti ni stadion i obezbjedenje, a kamoli sta drugo, sponzori nas ne j.. jer nismo u Evropi, jos kad su nam glavni konkurenti za titulu ekipe kao Siroki i Modrica postaje jasno u kakvim smo gov...ma. Pa da je ova drzava normalna niko ne bi mogao prismrditi Sarajevu, Zelji, Slobodi, Celiku, Velezu... A ovako nam ostaje da slusamo kako su Siroki i ostali seoski klubovi klubovi sa velikom i svijetlom tradicijom.
A konacno se nadam da ce bordo masina poceti da melje i da ce pravi ljudi sjesti u klub a ne nekakvi tamo
-
zzzzz
dobar osjecaj dariosadariosa wrote:imam neki osjecaj da ce se nijaz vratiti. on jednostavno mora zavrsiti sto je zapoceo.
http://www.fksinfo.com
Svim Pitarima cestitke, da je ostao u klubu ubijedjen sam da bi danas bili daleko ispred Sirokog. Vijest je i da nam na posudbu iz Paoka dolazi nekadasnji igrac Borca i mlade rep. Vladimir Karalic.