Gdje su pare od donacija

kojsino

#1 Gdje su pare od donacija

Post by kojsino »

Parlamentarna Komisija je utvrdila do sada da od dijela donacija koje su dosle u BiH,
nedostaje 4 milijarde maraka !!!
Sta mislite, gdje su pare nestale ?
buhtelj

#2 Re: Gdje su pare od donacija

Post by buhtelj »

kojsino wrote:Parlamentarna Komisija je utvrdila do sada da od dijela donacija koje su dosle u BiH,
Menoj te nisto da radite....cekjate i zivite samo od donacija i cistaca i peraca i gradjevinaca sa bogatog zapada......sto ces da radis kada mozes po cijeli dan da pijes kavu.. :lol: :lol: :lol: :lol:
Vodenjak

#3 Re: Gdje su pare od donacija

Post by Vodenjak »

kojsino wrote:Parlamentarna Komisija je utvrdila do sada da od dijela donacija koje su dosle u BiH,
Cekaj malo @kojsino...
Kako mislis "nedostaje 4 milijarde"?
Sam izracunao ili negdje procitao?
Ako je ovo drugo, da nam das link?
Fair Life

Post by Fair Life »

4000 x 1000 000 000 (cetiri hiljade miliona) maraka !!

Haj' ti sad pomozi donacijom !?

Ima li dovoljno drvoreda da se povjesaju lopine pored puta ?? Ili na svaku granu po dvojica-trojica... ?
mostarac

Post by mostarac »

Fair Life wrote:4000 x 1000 000 000 (cetiri hiljade miliona) maraka !!

Haj' ti sad pomozi donacijom !?

Ima li dovoljno drvoreda da se povjesaju lopine pored puta ?? Ili na svaku granu po dvojica-trojica... ?
steta konopa za tu bagru. Gasna komora je jeftinija :D
kojsino

Post by kojsino »

Mr_M

Post by Mr_M »

Jeste vi zlonamjerni :D :D :D :D :D :D
Te pare su se utrosile u "pametne" svrhe :D , npr. za kupovinu Audija, Mercedesa, BMW-ova i kuca raznim politicarima.
Zar vam ne bi bilo zao :D :D :D :D kada neko od navedenih "siromaha" ne bi imao dobar auto ili kucu, a kad postane inaktivan u politici da ima nesto "na kamari" za crne dane :D :D :D :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Lazuuuuuuuuuuuu...

Ako u Avazu nema... jebes to.
Mr_M

Post by Mr_M »

Fair Life wrote:
Lazuuuuuuuuuuuu...

Ako u Avazu nema... jebes to.
Nisu oni iz Avaza stigli prepisat :D
Qwert

Post by Qwert »

Ko uopste garantuje da je 11 milijardi uplaceno. Sitni su nasi misevi u poredjenju sa bjelosvjetskim lopinama.
kojsino

Post by kojsino »

E nama je sada ogledalo krivo
Krivokapic

Post by Krivokapic »

Qwert wrote:Ko uopste garantuje da je 11 milijardi uplaceno. Sitni su nasi misevi u poredjenju sa bjelosvjetskim lopinama.
bravo majstore,

a kolko je oprano novca kroz donacije?????????

o bjelosvjetski lopinama smo se mogli uvjeriti na utakmici Španija - BiH
Fair Life

Post by Fair Life »

Krivokapic wrote:
Qwert wrote:Ko uopste garantuje da je 11 milijardi uplaceno. Sitni su nasi misevi u poredjenju sa bjelosvjetskim lopinama.
bravo majstore,
Blago vama dvojici. Vas neko da naguzi... vi bi nasli opravdanje. Gace same spale...
Last edited by Fair Life on 24/10/2005 11:47, edited 1 time in total.
buhtelj

Post by buhtelj »

Krivokapic wrote:
bravo majstore,

Cekajte samo na donacije....nemoj DA razmisljati da radite i da idete na job......to je kljuc uspjeha.....koji mentalitet....pa kazaljke na satu se u toj jebenoj zemlji okrecu natrag...pa vi ste u srednjem stoljecu po mentalitetu, organizaciji, nacinu razmisljanu, sredjenosti drustva i okolisa....nije mi jasno kako netko moze ne koristi mozag ni jebene milisekunde...i da zato jer zivi u govnima svi su krivi i zato jer trebate vizume i zato jer radite za 100kM na mjesec, zato jer vas nitko ne voli.....koja filozofija....PROBUDITE SE :x :x :x :x :x
Mahalac

Post by Mahalac »

Buhtelj reko bi ti da jedes govna al necu bezze mi
Qwert

Post by Qwert »

Mahalac wrote:Buhtelj reko bi ti da jedes govna al necu bezze mi
Fakat, to sam mislio i Fairu reci al' treba se susdrzati.
rumenko

Post by rumenko »

slozio bih se sa komentarom mahalca ....buhtelj ne kaki fulio si temu...
Fair Life

Post by Fair Life »

Qwert wrote:
Nudjeno k'o casceno...
Nije mi prvi put odbiti neciju ponudu da podijelimo zalogaj. Ne volim otkidati od tudjih usta.

Ipak hvala ti !!
buhtelj

Post by buhtelj »

rumenko wrote:slozio bih se sa komentarom mahalca ....buhtelj ne kaki fulio si temu...
Zelio sam reci, da je uvjek netko drugi kriv....sve sto se dogodi na brdovitom balkanu.....sada su donacije uzeli belosvjetski lopovi????!!!!!!
Qwert

Post by Qwert »

Fair Life wrote:
Qwert wrote:
Nudjeno k'o casceno...
Nije mi prvi put odbiti neciju ponudu da podijelimo zalogaj. Ne volim otkidati od tudjih usta.

Ipak hvala ti !!
Fair, izvini sto sam se susdrzao. :-? Drugi put cu otvoreno reci.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Izvor:http://oslobodjenje.com/index.php?optio ... &Itemid=46

Image

Piše: Ramo KOLAR

24/10/05

Hamzi ga hop

Grupica ljudi koji sebe tituliraju Vladom većeg bh blentiteta donijela je odluku da Energopetrol, jedinu ovdašnju naftnu kompaniju, proda u bescjenje stranoj državi.

Bolje reći da je pokloni Hrvatskoj i firmi zvanoj Ina-Mol. Ono što prema nekim neovisnim procjenama vrijedi i do 400 miliona maraka, darovano je za deset puta nižu cijenu. Na tenderu koji je davno prošao i propao, nudile su se i druge firme. Na pitanje jednom visokom državnom dužnosniku, kako idu stvari oko prodaje, dobio sam ovakav odgovor: „Svak svoga gura...(misli nacionalno!)...A ovi iz Ine hodaju okolo s tašnama i plaćaju koga god misle da treba, ne pitajući šta košta...”

Čitam u novinama kako su premijer Hadžipašić i odgovorni ministar Izet Žigić javno kazali kako nisu uzeli ni marke niotkoga, a jesu li drugi ministri-neka se dokaže. Haj ti pratio nosače tašni, kufera, kesa i vreća po mraku i tamnim zakutcima kafana, sećija, barova, vila, hotela...i ufati na djelu. Malo sutra.

Nije meni samo to. Kontam, kaka je to Vlada koja je pred svojim nosom dozvolila da firma za promet nafte i benzina, Energopetrol rečeni, kontra svih sličnih u svijetu, namjesto da brda para slijeva u svoju i državnu kasu, nabere 60 miliona gubitaka!? Biće da je od toga leglo u privatne džepove makar deset posto. Ista navedena Ina, preko ćeri firmi, državi deset godina nije dala ni feninga poreza, prireza, odreza. Ni galon benzina na milion tona!

Tako je i Mijo Brajković kupio Aluminij sa svojom rajom. Nema tog Jelavića koji u toj otimačini nije učestvovo. A boga mi ni Bičakčića, koji post skriptum, opet čitam po novinama, dijeli lekcije sadašnjim drugovima u stranci kojoj je primjerenije ime Samo Daj Amidži. Kakvu su filozofiju ustanovili čim su uveli „demokraciju”. Javnost odavna može vidjeti cedulje koje su potpisivali njeni vođe, a na kojima se vreće para daju od čibuka, s potpisima od Alije Izetbegovića do Hasana čengića. Ta nije ono oćeralo tadašnjeg premijera Harisa Silajdžića što se nije slagao s ideologijom i Dedom, no što se drznuo stidljivo upitati, još u ratu, što pare za pomoć državi i Armiji ne idu preko računa legalne i legitimne Vlade Republike Bosne i Hercegovine.

Svojevremeno mi je Sefer Halilović pokazao vjerodostojne papire o pomoći ARBiH za vrijeme dok joj je on komandiro. Preko njenog računa pomoglo joj je s oko tri miliona maraka!? Za koje pare, period više od godinu dana, ni sto hiljada miševa ne bi preživjelo a kamo li toliko ljudi još ratujući. Istina je zapravo da je u tom vremenu stotine miliona maraka preko privatnih ruku, računa, banaka i ostalog, kao stiglo upomoć golorukim braniteljima Bosne, a završilo po džepovima stranačkih logističara!

Kad su na vlast stupili frustirani „demokrati” nacionalističke ideologije, prvi im je i najvažniji posao bio da zabogate. Jer što se kokuzu dade zamisliti, Amerika ne more platiti! Slikom aktualnog stanja to najbolje pokazuje poharana Bosna. U zemljama koje su teško gradile stvarnu demokraciju, ne događa se da fukaru metnu na vlast. To se znalo još za vakta moćnih sultana.

O tome naukuje i jedna priča Muhameda Kondžića, ovdje zaboravljenog a vrhunskog pisca, koja kazuje kako je sultan kaznio svog čuvara carske hazne koji ju je potkradao. Muke mu smislili umni ljudi, sultan prihvatio, a glasila je da ga ture u močvaru s najopasnijim komarcima. čuvao ga asker i izvještavao dvor. U jednom trenu se sažali na jadnika, i otjerat bi mu htio krvopije, a kažnjenih reče:”Jok. Ovi su se dovoljno krvi napili pa sad spavaju. Novi, žedni, bi me dokusurili”. Javi on to caru, a ovaj ga namah oslobodi i- vrati na mjesto ministra financija, kako bi se danas reklo. Zašto svijetli padišahu, upitali mudraci. Zato što mi se ovaj dovoljno nakrao, pa neće više, a novi bi se polomio da namiri sebe...

Ona izreka iz naslova kazuje da se ne radi o vodenoj pari, nego novcima. A građena je na jednoj drugoj etici i moralu. Kod nas se odnosi na počivšu Austrougarsku. Ona je pravili ceste, na njima i tunele. Tvrd kamen, pa stanu radovi. A iz Beča poruče:”Dram kamena, dram zlata.” Pa pošalju novce, a burgija provrti...

Naši samozvani demokrati su inovirali ekomske zakone u jedan, narod ga slengom zove: hamzi ga hop. Prevedno znači ukradi iz očiju. Pri tome su sebe i partijske oligarhije proglasili državom. A takva, svjedoči Fridrih Niče, „laže na svim jezicima dobra i zla, i ma šta da govori laže - i ma šta da ima, ukrala je”.
rehaktor

Post by rehaktor »

buhtelj wrote:
Cekajte samo na donacije....nemoj DA razmisljati da radite i da idete na job......to je kljuc uspjeha.....koji mentalitet....pa kazaljke na satu se u toj jebenoj zemlji okrecu natrag...pa vi ste u srednjem stoljecu po mentalitetu, organizaciji, nacinu razmisljanu, sredjenosti drustva i okolisa....nije mi jasno kako netko moze ne koristi mozag ni jebene milisekunde...i da zato jer zivi u govnima svi su krivi i zato jer trebate vizume i zato jer radite za 100kM na mjesec, zato jer vas nitko ne voli.....koja filozofija....PROBUDITE SE :x :x :x :x :x
jesi ti dosadan frajer... radis li ti ista u svome malom zivotu ili se po vazdan brines o bosancima :-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

buhtelj wrote:
Krivokapic wrote:
bravo majstore,

Nista ti u ovome nisi slagao. Mozda samo malo skrenuo sa teme ali ni to ne previse.
I ne obracaj paznju na ove bilmeze i zevzeke :D koji su se prepoznali u tvom tekstu!

Samo se identifikuju i nista vise!
kojsino

Post by kojsino »

Valjda je sada svima jasno da su pare jamili, vodje koalicije SDA+SDS+HDZ i clanovi njihovih familija, a obicna raja ih ne smije ni pitat otkuda im to...
Last edited by kojsino on 25/10/2005 09:17, edited 2 times in total.
Mr_M

Post by Mr_M »

kojsino wrote:Valjda je sada svima jasno da su pare jamili, vodje koalicije SDS+SDS+HDZ i clanovi njihovih familija, a obicna raja ih ne smije ni pitat otkuda im to...
Otkud 2x SDS :D
A inace slazem se sa tobom, to i govorim citavo vrijeme
Post Reply