Hadzifejzovic vs. Usanovic

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Herc

#1 Hadzifejzovic vs. Usanovic

Post by Herc »

Kao prvo...kada sam ja i ostali BH navijaci skandirali "danas u savezu,sutra u kavezu",Pushini da je lopov,svasta pricali i pisali o kriminalcima u savezu,svi redom koji ih danas optuzuju,od Avaza do Senada Hadzifejzovica su ih ili podrzavali,ili tolerisali u smislu da nisu rekli ni rijeci protiv njih.Zasto? Zato sto su SDA kadar.Sada kada je Usanovic rekao i uradio to sto jeste,optuzuju ga da je izdao neke "nacionalne interese",Senad ga u Centralnom dnevniku napada kao da je on kriv za rat i sve sto se desilo u BiH.
Usanovic jeste kriminalac kao i svi u savezu..sve ih treba smijeniti.Ali smeta mi ovo licemjerje kvazimedija koji ni rijeci nisu rekli dok je nas fudbal sve dublje i dublje propadao.

A sada nesto o sinocnjem Centralnom dnevniku.Senad Hadzifejzovic je prevrsio svaku mjeru novinarske profesionalnosti,napao je Usanovica za sta i jeste i nije kriv.Tako ga je dramaticno napadao da bih se i ja sjebao koji nemam veze sa savezom.Poredi ga sa Fikretom Abdicem,postavio jednostranu anketu sa pitanjem.."kako ocjenjujete odlazak Usanovica u Beograd?"
a sramotan
b izdajnicki
c kukavicki
d placenicki
e korektan i profesionalan
Automatski je sve receno kakav ce ishod ankete biti.
Onda ..Usanovic vidno uzdrman,vidi se da je covjek glup i nema rijecnik da se brani,a Hadzifejzovic ga sve vise i vise optuzuje.Ovaj se skroz preznojio i malo drhti,a S.H. mu kaze "vi ste covjek koji ima tremu pred kamerama,da hocu mogu vas slomiti za dvije minute da vas nema..".Na kraju Usanovic skoro nije zaplakao..
Hadzifewjzovic se skroz neprofesionalno ponio prema mom gostu,skoro da mi je bilo zao kasnije da sam glasao "placenicki".
Edin H.

Post by Edin H. »

U pravu si Herz, senad se ponio kao jalijas, bas sam sada pogledao taj snimak. Mogao je i trebao ga je razbiti argumentima kojih ima i previse.

Ostaje cinjenica da je Munib sa svojom aroganicjom/gluposcu/poslusnoscu sam sebe doveo u ovu poziciju

Pa pobogu, ako nije mogao vidjeti sta se desava sa navijacima na utakmici zasto poput FIFI-nog delegata nije zatrazio da ga odvedu medju navijace i razgovarao sa delegatom i preduzeo mjere da se sprijeci "linc"?
Sta bi se dogodilo da smo pobijedili?
Ovo je prva utakmica reprezentacije na kojoj sam zelio da ne pobijedimo premda nam je donosila plasman na Svjetsko prvenstvo.

Pojedinci su zavrsili ovu utakmicu sa ozbiljnim povredama i zaista je neoprostivo da se prije donosenja odluke o kaznama sastaje sa FS SiCG ukoliko sastanak nije inicirala i organizovala FIFA!
kub lajkan

#3 Re: Hadzifejzovic vs. Usanovic

Post by kub lajkan »

Herc wrote:Hadzifewjzovic se skroz neprofesionalno ponio prema mom gostu,skoro da mi je bilo zao kasnije da sam glasao "placenicki".
Napisah već na drugoj temi da je Hadžisenad ovaj put prešao granice dobrog ukusa...
rei

Post by rei »

Senade samo ostro... 8-) da je vise takvih :-D
manijak1

Post by manijak1 »

Onda ..Usanovic vidno uzdrman,vidi se da je covjek glup i nema rijecnik da se brani,a Hadzifejzovic ga sve vise i vise optuzuje.Ovaj se skroz preznojio i malo drhti,a S.H. mu kaze "vi ste covjek koji ima tremu pred kamerama,da hocu mogu vas slomiti za dvije minute da vas nema..".Na kraju Usanovic skoro nije zaplakao..
Ovo je stvarno izvan bilo kojeg kućnog odgoja a o profesionalizmu da ne govorim ...........nisam jučer gledao CD :D :D a mrsko mi na Hayatu sada gubiti vrijeme ...........biće da je Ušanović pijun :D dobro podmazan i maskiran u ovoj sramotnoj igri ........ipak je najbitnije od svega da će morati odstupiti sa mjesta na kojem je trenutno.
A mi razmisliti ..........zašto nas niko nikada i nigdje ništa ne pita.........jednostavan odgovor za sada je ...........nismo dosljedni i nismo čvrsti a o slogi :D :D :D :D izlišno je govoriti :oops: .
rei

Post by rei »

manijak1 wrote:
Ovo je stvarno izvan bilo kojeg kućnog odgoja a o profesionalizmu da ne govorim ...........nisam jučer gledao CD :D :D a mrsko mi na Hayatu sada gubiti vrijeme ...........biće da je Ušanović pijun :D dobro podmazan i maskiran u ovoj sramotnoj igri ........ipak je najbitnije od svega da će morati odstupiti sa mjesta na kojem je trenutno.
A mi razmisliti ..........zašto nas niko nikada i nigdje ništa ne pita.........jednostavan odgovor za sada je ...........nismo dosljedni i nismo čvrsti a o slogi :D :D :D :D izlišno je govoriti :oops: .

nisam ni ja gledala CD pa pokusavam evo da docaram tu sliku
"ljutog" Senada , hmmm pa kazem treba ovoj drzavi cvrsta ruka, treba...
dizZaster

Post by dizZaster »

Senad Hadžifejzović je profesionalno obavio svoj posao :)
A za Muniba Ušanovića:

citat;
BOSS: IZDAJNIČKA ULOGA MUNIBA UŠANOVIĆA

U povodu otvorenog zahtjeva Nogometnom savezu BiH da smijeni Muniba Ušanovića sa funkcije generalnog sekretara predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović uputio je otvoreni zahtjev Nogometnom savezu BiH da smijeni Muniba Ušanovića sa funkcije generalnog sekretara - zbog sramnog izdajničkog potpisivanja protokola sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore o zajedničkom usaglašavanju stavova i prevazilaženju, kako je naznačeno, nesuglasica povodom kvalifikacione utakmice na Marakani. Umjesto da se bori za dokazivanje istine i pravnu i moralnu satisfakciju za ono što su preživjeli bh. reprezentativci i navijači - Munib Ušanović potpisivanjem sramnog protokola pristaje na izjednačavanje krivice i anuliranje odgovornosti Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore i pored očitog rasističkog i fašističkog divljanja srpskih navijača. Obzirom da je beogradski protokol potpisan bez znanja predsjednika i Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH - isti je i pravno nevažeći, a ukoliko izostane Smjena Muniba Ušanovića, kompletno rukovodstvo će se smatrati izdajnicima interesa Bosne i Hercegovine.
Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović je zatražio da nadležno Tužilaštvo provede istragu o mogućim koruptivnim djelovanjima Muniba Ušanovića, jer kakve čovjek može imati interese da izda vlastitu državu, osim ako nisu u pitanju ogromne pare, obzirom da Srbija i Crna Gora ima izraziti interes za davanje mita kako bi izbjegla ogromne novčane kazne i sasvim izvjesnu zabranu učešća na Svjetskom prvenstvu zbog fašističkog divljanja na Marakani.
Belminator

Post by Belminator »

Ja se slazem sa Rei, s tim da necu da ulazim u ta neka pravila novinarstva, sta je profesionalno sta ne jer se u njih i ne razumijem. Ali gledano u praksi sa takvom stokom kao sto su ne samo Munib i savez vec uopste ljudi koji su na bilo kojim pozicijama u zemlji i ne mozes drugacije. Pa jel ,dobro nije sad to tema, ali Paravac kad kaze da ne priznaje zemlju kojoj je predsjednik profesionalno? Nije anravno, a vjerovatno da ima onih koji ce reci za Senada da je neprofesionalan jer ga je sinoc nazvao cetnikom od kojeg nije ocekivao ni da napusti lozu prilikom nereda. Ebi ga ne moze on ocekivati da ga priznaju ljudi iz zemlje koju i on isto tako ne priznaje. Sto se tice Muniba jel pokusao onaj decko iz BHF sa njim lijepo cak ga je persirao sa cika Munibe i sta je postigao da mu onaj krade vrijeme i smije mu se u brk. Senad je upravo pokazao kako treba se odnositi prema tim ljudima, jer se prema neprofesionalcima isto tako moras ponasati neprofesionalno. Da je nama vise Senada a manje Paravaca, Tihica, Jelica, Domnikovica pa tek onda marioneta poput Muniba
JBL

#9 Re: Hadzifejzovic vs. Usanovic

Post by JBL »

Herc wrote:Kao prvo...kada sam ja i ostali BH navijaci skandirali "danas u savezu,sutra u kavezu",Pushini da je lopov,svasta pricali i pisali o kriminalcima u savezu,svi redom koji ih danas optuzuju,od Avaza do Senada Hadzifejzovica su ih ili podrzavali,ili tolerisali u smislu da nisu rekli ni rijeci protiv njih.Zasto? Zato sto su SDA kadar.Sada kada je Usanovic rekao i uradio to sto jeste,optuzuju ga da je izdao neke "nacionalne interese",Senad ga u Centralnom dnevniku napada kao da je on kriv za rat i sve sto se desilo u BiH.
Usanovic jeste kriminalac kao i svi u savezu..sve ih treba smijeniti.Ali smeta mi ovo licemjerje kvazimedija koji ni rijeci nisu rekli dok je nas fudbal sve dublje i dublje propadao.

A sada nesto o sinocnjem Centralnom dnevniku.Senad Hadzifejzovic je prevrsio svaku mjeru novinarske profesionalnosti,napao je Usanovica za sta i jeste i nije kriv.Tako ga je dramaticno napadao da bih se i ja sjebao koji nemam veze sa savezom.Poredi ga sa Fikretom Abdicem,postavio jednostranu anketu sa pitanjem.."kako ocjenjujete odlazak Usanovica u Beograd?"
a sramotan
b izdajnicki
c kukavicki
d placenicki
e korektan i profesionalan
Automatski je sve receno kakav ce ishod ankete biti.
Hadzifewjzovic se skroz neprofesionalno ponio prema mom gostu,skoro da mi je bilo zao kasnije da sam glasao "placenicki".

Svaka cest Senadu 8-)

Ona ovca je bila vec barem 2x puta u CD i na svako pitanje je odgovarao sa "ja sam pogresan za to pitanje". Pa koji k.... si uopste tu onda? Zasto ne cuvas ovce?

Ili si GLAVNI i odgovaras za svoje postupke ili idi cuvati ovce. Izmedju nema. Senad je valjda trebao okolisiti.... jasta. Da je Usanovic prvi put u CD mozda bi mi se sazalio njegov "ja sam samo jadan starcic sta imas mene pitati" fazon ali ovako ... :roll: :roll:
sekiracija

Post by sekiracija »

Nista dok ih nepocnete samarati pred kamerama oni ce idalje biti ubijedjeni da su bogom dani za tu funkciju. :D
dariosa

Post by dariosa »

nije senad pretjerao ni sekunde. pa dokle vise. covjek zari i pali bh fudbalom vec godinama, stima utakmice, uzima pare, zavadja navijace, uzima pare da igraci igraju u reprezentaciji, uzima pare sudijama.... i onda senad pretjerao. o svemu ovome upuceniji u bh fudbal bruje vec godinama a to sto su se ostali mediji tek sada nadigli to nek je njima na savjesti.

covjek nema nikakvih kvalifikacija da bude na funkciji na kojoj se nalazi. on, zajedno sa ostatkom mafijasa u fudbalskom savezu ne dozvoljava jednom hadzibegicu, bazdarevicu, bajevicu, vahi, osimu... da dodju blizu bh fudbala. nece niko da radi s njima.
dariosa

Post by dariosa »

i pored svega, opet ne mislim da ce se povuci niti da ce biti smijenjen. najzalosnije u svemu ovome je sto se kola na njemu lome, a on je definitivno samo jedan dio sistema koji je kriminogen u samoj svojoj biti.

od cega su on i pusina napravili onolike kuce u sarajevu? od kojih para?
dariosa

Post by dariosa »

pa samo zbog stete koju su nanijeli bh narodu i drzavi u slucaju "zlatan ibrahimovic", on i pasalic trebaju biti javno objeseni ispred vjecne vatre...

i onda senad pretjerao. senadu i ostalim medijima treba zamjeravati sto ovo nisu uradili prije 5 godina.
Last edited by dariosa on 23/10/2005 17:05, edited 1 time in total.
sekiracija

Post by sekiracija »

dariosa wrote:pa samo zbog stete koju su nanijeli bh narodu i drzavi u slucaju "zlatan ibrahimovic", on i pasalic trebaju biti javno objeseni ispred vjecne vatre...

i onda senad pretjerao. senadu i ostlim medijima treba zamjeravati sto ovo nije uradio prije 5 godina.
Dariosa zasto ispred vjecne vatre?,zasto ne na Marindvoru :roll:
dariosa

Post by dariosa »

da ne pricamo o rahimicu, kucukovicu, jakupovicu i desetinama drugih mladih bh igraca koji ne zele da placaju da igraju za reprezentaciju svoje drzave.
dariosa

Post by dariosa »

sekiracija wrote:
dariosa wrote:pa samo zbog stete koju su nanijeli bh narodu i drzavi u slucaju "zlatan ibrahimovic", on i pasalic trebaju biti javno objeseni ispred vjecne vatre...

i onda senad pretjerao. senadu i ostlim medijima treba zamjeravati sto ovo nije uradio prije 5 godina.
gdje god. mozda je najbolje ispred zgrade saveza...
manijak1

Post by manijak1 »

dariosa wrote:nije senad pretjerao ni sekunde. pa dokle vise. covjek zari i pali bh fudbalom vec godinama, stima utakmice, uzima pare, zavadja navijace, uzima pare da igraci igraju u reprezentaciji, uzima pare sudijama.... i onda senad pretjerao. o svemu ovome upuceniji u bh fudbal bruje vec godinama a to sto su se ostali mediji tek sada nadigli to nek je njima na savjesti.

covjek nema nikakvih kvalifikacija da bude na funkciji na kojoj se nalazi. on, zajedno sa ostatkom mafijasa u fudbalskom savezu ne dozvoljava jednom hadzibegicu, bazdarevicu, bajevicu, vahi, osimu... da dodju blizu bh fudbala. nece niko da radi s njima.
Ovo je
S.H. mu kaze "vi ste covjek koji ima tremu pred kamerama,da hocu mogu vas slomiti za dvije minute da vas nema
ipak previše lično za emisiju bilo kojeg tipa a u našem slučaju nedopustivo arogantno čime se stvara kontraefekat da ne ulazim u suštinu Senadove mete [osim Springera :oops: :D ]
( pozadina Munibovog odlaska u Beograd poslije svih poniženja i uvreda postagresijskih ovaj odlazak je veća bruka koju su domaćini nanijeli nama na Marakani )
Last edited by manijak1 on 23/10/2005 17:09, edited 1 time in total.
gandhi

Post by gandhi »

dariosa wrote:
sekiracija wrote:

Ma jašta, na 'slatkom ćošetu'. :D :D
dariosa

Post by dariosa »

mamlazi jesmo u to nema sumnje. na vlast gledamo kao na nesto sudbonosno sveto, nedodirljivo i pustamo im da od nas rade sta im padne na pamet. pustamo ih da nas povedu u rat, da nas pljackaju godinama, da zavadjaju narode pod amberlom nacionalnih interesa, da firme od 400 miliona tusnu za 10, da kupuju najskuplje audije, da rasturaju sport u bih, da nas hebu u svakom pogledu.

dokle vise?
sekiracija

Post by sekiracija »

dariosa wrote:mamlazi jesmo u to nema sumnje. na vlast gledamo kao na nesto sudbonosno sveto, nedodirljivo i pustamo im da od nas rade sta im padne na pamet. pustamo ih da nas povedu u rat, da nas pljackaju godinama, da zavadjaju narode pod amberlom nacionalnih interesa, da firme od 400 miliona tusnu za 10, da kupuju najskuplje audije, da rasturaju sport u bih, da nas hebu u svakom pogledu.

dokle vise?
pitao jednom vrli pitac neki:D
utom hitan odgovor dobi,
Dok ne potpisete peticiju za smjenu namjesnika :D :D
dariosa

Post by dariosa »

gandhi wrote:
dariosa wrote:
sekiracija wrote: Dariosa zasto ispred vjecne vatre?,zasto ne na Marindvoru :roll:
Ma jašta, na 'slatkom ćošetu'. :D :D
najbitnije je da se nadje neko simbolicno mjesto gdje da se izvrsi vjesanje, tako da to trajno ostane i u mislima drugih koji dodju na vlast poslije njih, a da li trebaju biti objeseni ili ne mislim da to uopste i nije diskutabilno.
manijak1

Post by manijak1 »

dariosa wrote:mamlazi jesmo u to nema sumnje. na vlast gledamo kao na nesto sudbonosno sveto, nedodirljivo i pustamo im da od nas rade sta im padne na pamet. pustamo ih da nas povedu u rat, da nas pljackaju godinama, da zavadjaju narode pod amberlom nacionalnih interesa, da firme od 400 miliona tusnu za 10, da kupuju najskuplje audije, da rasturaju sport u bih, da nas hebu u svakom pogledu.

dokle vise?
Sa svim se slažem (jer i većina navedenih stvari su postagresijski rezultati ) osim sa ovim
pustamo ih da nas povedu u rat,
i da smo htjeli mi ovdje ne bismo izbjegli unaprijed pripremljenu agresiju ili već i ne bi bilo FS/NS BiH :oops: utoliko je i veća greška odlaska u Beograd :oops: kako vidimo svi sport je često puta neodvojiv od politike :oops: jer upravljači svih instanci koje svojim postojanjem daju legitimnost prvenstvima , klupskim evropskim takmičenjima , EP i SP smotrama.
dokle vise
E to već zavisi od političkog trenutka i promjene onosa prema matičnoj državi onih koji od iste primaju plate :oops: a navijaju i agitiraju za susjedne zemlje :oops: a izgleda da su mnogima važnije pare od obraza :oops:
dariosa

Post by dariosa »

slazem se manijak.

ustvari najtragicnije u svemu ovome nije to sto je usanovic otisao u beograd vec sto je za vrijeme rata, bar po njegovim rijecima bio sef kabineta premijera vlade BiH. to je jedna od 10 najbitnijih pozicija u drzavi. nevjerovatno.
sekiracija

Post by sekiracija »

dariosa wrote:slazem se manijak.

ustvari najtragicnije u svemu ovome nije to sto je usanovic otisao u beograd vec sto je za vrijeme rata, bar po njegovim rijecima bio sef kabineta premijera vlade BiH. to je jedna od 10 najbitnijih pozicija u drzavi. nevjerovatno.
Sto se tice ovoga perioda je mogu da posvijedocim da je bio stedljiv :D
Premijer mi se licno zalio da mu je dao 2000 maraka da delegaciju od jedanest ljudi odvede u Sloveniju na razgovore i vrati je u Zagreb :D
Post Reply