eto, hvala
Bonsai
Moderator: anex
-
Prenj
#2 Re: Bonsai
Bonsai mozes obicno kupiti u OBI-ju.bmx wrote:planiram kupiti bonsai na poklon, pa me zanima da li treba puno njege i birge o tog malog drveta ili je bas onako nezahtijevno, sto bi mi i trebaloi, ako neko zna gdje u sarajevu ima da se kupi mali fino bonsai.
eto, hvala
Nije neki izbor, ali za pocetak je dovoljno.
A sto se njege tice, svakodnevna briga je neophodna.
Ovdje mozes naci vise informacija http://www.bonsai4me.com
-
Sarafcina
#3 Re: Bonsai
ja bih uvijek preferirao kaktusbmx wrote:planiram kupiti bonsai na poklon, pa me zanima da li treba puno njege i birge o tog malog drveta ili je bas onako nezahtijevno, sto bi mi i trebaloi, ako neko zna gdje u sarajevu ima da se kupi mali fino bonsai.
eto, hvala
iz prakticnih razloga
-
monolog
#4 Re: Bonsai
Bonsai nece uvenuti ako ga ne pazis vec ce poceti nekontrolisano rasti - u pravo drvo. Ali ce to ici tesko u saksiji, pa ce se na kraju ipak osusiti. Bonsai nije, kako neki misle, vrsta patuljastog drveta, vec drvo "uz puno njege odgojeno" da bude malo, a moze biti raznih vrsta.bmx wrote:planiram kupiti bonsai na poklon, pa me zanima da li treba puno njege i birge o tog malog drveta ili je bas onako nezahtijevno, sto bi mi i trebaloi, ako neko zna gdje u sarajevu ima da se kupi mali fino bonsai.
eto, hvala
-
_galaksija
Bonsai drvece je veoma skupo,jer su potrebne godine truda i brige oko jednog malog drveta da poraste.Zamislite jedan minijatruni hrast ,koji je star 20 godina,a kojeg je neko jos dok je to drvo bilo `malo` ili da kazem dok je jos bilo pelcer neko redovno sjeckao i vodio brigu skoro svaki dan.Bila sam na izlozbi bonsai drveca u Beogradu prije 3 godine.Poslije toga rekla sam samoj sebi da moram kad-tad nabaviti jedno bonsai drvo 
-
_galaksija
Pa dusho ni ono ne moze rasti u maloj saksijiciLace wrote:a kako se sprijeci rast drveta u sirinu...ok sjeckanje grana ali sta je sa stablom
-
_galaksija
Istom metodom kao i topolu,hrast,bor,jablanove itdalek wrote:a kako baobab izvesti na pravi put![]()