predlozite restoran za iftar
-
T
Ovo bi zaista bilo lijepo. Nadam se da ce vec neko procitati ovo, i inicirati nesto slicno i u gradovima BiH.A wrote:Ovdje kod mene se organizuju javni iftari, u sklopu nekih interreligijskih organizacija - svi su pozvani, da podijele kraj posta![]()
Bilo bi lijepo tako nesto u Sarajevu, makar jedan dan Ramazana - negdje vani, pa da dodje razlicit svijet, koji se inace nikad ne srece. Lijepo je i za one koji sami iftare svaki dan, a i da se pocaste nepostaci, cisto prijateljstva radi.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Na zalost, ovo je jedna velika utopija
- horns&drums
Na iftar bi dosli samo muslimani i par kjafira, da se kladimo?
Nego, ja sam mislio to sire, da se, na primjer, na trgu ispred pozorista to organizira i da se pozovu iz svih nazovi entiteta. E to je tek utopija...
Nego, ja sam mislio to sire, da se, na primjer, na trgu ispred pozorista to organizira i da se pozovu iz svih nazovi entiteta. E to je tek utopija...
-
Stari
Pa sta ja znam...ideja sama po sebi mozda i nije toliko utopisticka koliko je recimo bila ideja o utopiji (ono sto smo ucili iz Marxizma ..ne sjecam se vise ko je napisao) ....ako bi bilo dobrog bureka i trahane sa paradajzsosom ja bih se rado stavio na raspolaganje kao posjetilac.
A ozbiljnim poteskocama pri eventualnoj organizaciji ovako necega ...se slazem sa H&D ...da je to extremno tesko sprovodivo.
A ozbiljnim poteskocama pri eventualnoj organizaciji ovako necega ...se slazem sa H&D ...da je to extremno tesko sprovodivo.
-
Stari
Varam li se ...ili ja to primjecujem dozu pozitivnog naboja glede ideje o prisustvovanju takvoj i slicnoj prredbi ....u statusu posjetiocai ako bi ove godine doslo samo par nemuslimana, slijedece par vise.. i tako...
Jos cemo ispasti ...jako slicni ...po karakteru
- horns&drums
Kakav smo narod pogan, nesto bi zasrali. Jal bi se neko potuko jal bi neko nekoga tuzio...
- horns&drums
Stari wrote:Ja ljudi moji sta je ovo danas ...evo drugi put se moram sloziti sa H&D om...jos ce momak uobraziti da ga barim
-
novalic
eto vidis, da je neko pametan pa da pocne, da pokaze lijep primjer, kako bi to lijepo bilo, narocito za takve praznike...alek wrote:aha, jednako kao sto se o uskrsu dijele jajanovalic wrote:jel' te studentske organizacije pozivaju sve religije na iftar ili...i zecevi od cokolade po ulici
![]()
zato mi se i cini bez nade..
-
novalic
tu opet ima malo svjetolsti, mozda se ove mladje generacije.. okrecu putu.. zajednistvazmijaIzmaj wrote:a nije sad da se dijele pozivnice zlatnim slovima.. par ljudi organizuje, posalje spisak na predavanjima da se zna koliko je ljudi zainteresovano i to je to...podrazumjeva se da su svi pozvanijel' te studentske organizacije pozivaju sve religije na iftar ili...
- horns&drums
Kad bi cifuti nesto dijelili za Pesah... E to je tek utopija

- horns&drums
Novo, toga nema tamo od 88 godine u Sarajevu. Mislim, tako javno.
Sad cu ti nesto reci, samo da izbrojim
Sad cu ti nesto reci, samo da izbrojim