kako urediti stan/kucu?
Moderator: anex
-
ares
#1 kako urediti stan/kucu?
selam i pozdrav (kako kome odgovara)!!
evo nakon iscrpljujuci tema o politici, utakmici, srbima, hrvatima, muslimanima, islamu-krscanstvu, ratu, aliji itd itd... da prodiskutujem/o o nekim "normalnim" opustenijim temama...
posto se ja uskoro planiram zeniti sto znaci i "kuciti" valja razmislajti kako da izgleda moj stan/kuca.. helem ima li neko kakvih prijedloga ili jos bolje web stranica na kojima je pokazanu uredjenost domova....
bio to onaj "starinski§ bosanski" stil ili ovaj moderni sa nekim bojama i "lcd ekranima" tj onaj sto ga svakodnevno vidjamo na reklama, posterima i bla bla bla...
helem dajte koju stranicu ili prijedlog..ja trazim svunoc pa nikako da na letim na nesto fakat zanimljivo....
eto selam i odpordzrav...
evo nakon iscrpljujuci tema o politici, utakmici, srbima, hrvatima, muslimanima, islamu-krscanstvu, ratu, aliji itd itd... da prodiskutujem/o o nekim "normalnim" opustenijim temama...
posto se ja uskoro planiram zeniti sto znaci i "kuciti" valja razmislajti kako da izgleda moj stan/kuca.. helem ima li neko kakvih prijedloga ili jos bolje web stranica na kojima je pokazanu uredjenost domova....
bio to onaj "starinski§ bosanski" stil ili ovaj moderni sa nekim bojama i "lcd ekranima" tj onaj sto ga svakodnevno vidjamo na reklama, posterima i bla bla bla...
helem dajte koju stranicu ili prijedlog..ja trazim svunoc pa nikako da na letim na nesto fakat zanimljivo....
eto selam i odpordzrav...
-
lin
Najbolje je nabaviti vizu, sjesti u auto i pravac Graz do najblize IKEAe. (http://www.ikea.com)
Jeftino, sareno, super dizajn, jednostavno, funkcionalno. (Znam da zvucim kao reklama ali su stvarno genijalni...)
Jeftino, sareno, super dizajn, jednostavno, funkcionalno. (Znam da zvucim kao reklama ali su stvarno genijalni...)
- Bosanac sa dna kace
Imas Bogumi ovdje na stranici sekciju za oglase pa se ogalsi tamo! 
-
halo
IKEA ima samo jeftin restoran ostalo je sve za povratitlin wrote:Najbolje je nabaviti vizu, sjesti u auto i pravac Graz do najblize IKEAe. (http://www.ikea.com)
-
PR80.
@ares
Ako vec planiras da se kucis i kupujes nove stvari onda je najbolje da se ti i tvoja draga odlucite sta ustvari zelite, tj koji stil da odaberete.
Eh, kad se odlucite za nijanse boja, zatim koji stil (klasicni, moderni itd) onda dobro, dobro obici i pogledati sta trgovine namjestaja pruzaju.
Pogledajte razlicite kataloge, zatim internet stranice.
P.S. Ako se zuri mogu ti ja poslati par stranica sa "uputstvom"
posto su stranice norveske. Kontam da jedino tako mozete dobiti nekih ideja.
Ne znam koliku mogucnost imate da pogledate razlicite programe o interioru, npr zadnjih godina su ubacili toliko programa o tome da stvarno mozes vidjeti sta i kako zelis.
I vjerovao ili ne.... nama su bas takvi pogrami pomogli da pronademo koji stil mi ustvari zelimo.
Sretno!
Ako vec planiras da se kucis i kupujes nove stvari onda je najbolje da se ti i tvoja draga odlucite sta ustvari zelite, tj koji stil da odaberete.
Eh, kad se odlucite za nijanse boja, zatim koji stil (klasicni, moderni itd) onda dobro, dobro obici i pogledati sta trgovine namjestaja pruzaju.
P.S. Ako se zuri mogu ti ja poslati par stranica sa "uputstvom"
Ne znam koliku mogucnost imate da pogledate razlicite programe o interioru, npr zadnjih godina su ubacili toliko programa o tome da stvarno mozes vidjeti sta i kako zelis.
I vjerovao ili ne.... nama su bas takvi pogrami pomogli da pronademo koji stil mi ustvari zelimo.
Sretno!
-
ares
vozdra
ma ja bih nesto imak malo modernije...nesto sa nekim neobicnim bojama unutra ...(npr. jedan zid u sobi u bordo boji-nema veze sa sarajevom
-a ostale normalno) ili ne obnice zidove stvaljati nego neke "valove" valjda znate na sta mislim ebiga..
nego aj ti meni daj te stranice... i koji su to programi sa kojima se moze malo "igrati" da nadjem odgoavarajuci enterijer????
aj hvala unaprijed pa se cujemo....
vozdra
ma ja bih nesto imak malo modernije...nesto sa nekim neobicnim bojama unutra ...(npr. jedan zid u sobi u bordo boji-nema veze sa sarajevom
nego aj ti meni daj te stranice... i koji su to programi sa kojima se moze malo "igrati" da nadjem odgoavarajuci enterijer????
aj hvala unaprijed pa se cujemo....
vozdra
-
_galaksija
A ja ti predlazem da uredis stan po Feng Shui metodama 
-
novalic
svaka cast.. da nisam sama.. ja u ikeu idem samo radi hot-doga.... nista drugo..Zox wrote:Ja vise ne mogu smisliti Ikeu...
Nego ti fino ne budi skrt vec plati nekog ciji je posao uredjenje enterijera.
Na primjer mene
mozda par peskira... i spravica za kuhinju.. a ostalo... talasika
-
novalic
jos bidnes u italiji, zar ne.. a tamo dizajn...Zox wrote:Ja vise ne mogu smisliti Ikeu...
Nego ti fino ne budi skrt vec plati nekog ciji je posao uredjenje enterijera.
Na primjer mene
u mene prijateljica u ticinu napravila kucu.. sav materijal iz italije.. a poslije i namjestaj, uredjenje..
da padnes na dupe, a ne preskupo
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Evo ja ti uredim kucu
:D:D:D Jeftino i ucinkovito
:D

- horns&drums
Mislim da je ovo dole kužina, a ne dnevni boravak, a stari?
-
Stari
cuj seoska birtija...najbitnije je da ispunjava funkciju da se covjek osjeca opusteno ... dakle
funkcionalizam
. A jeste to je kuhinja i trpezarija nix dnewna.
A sto se tice tapeta....cekam da mi neke forumske poznanice posalju slike ...pa cu ih specijalnim foto-postupkom pretvoriti u postere...i obljepiti zidove njima ...kus veceg rahatluka. Kad mi neko dodje u goste ... pa pitaju ...je li stari ..a ko su ti sad pa ove?....a ja se sav zacrvenim ...
...i kazem ma to su neke poznanice (i onda oni svi misle da lazem ko cuko)...
A sto se tice tapeta....cekam da mi neke forumske poznanice posalju slike ...pa cu ih specijalnim foto-postupkom pretvoriti u postere...i obljepiti zidove njima ...kus veceg rahatluka. Kad mi neko dodje u goste ... pa pitaju ...je li stari ..a ko su ti sad pa ove?....a ja se sav zacrvenim ...
- Bumbar
eee mozes meni stranice poslati?PR80. wrote:@ares
P.S. Ako se zuri mogu ti ja poslati par stranica sa "uputstvom"posto su stranice norveske. Kontam da jedino tako mozete dobiti nekih ideja.
I vjerovao ili ne.... nama su bas takvi pogrami pomogli da pronademo koji stil mi ustvari zelimo.![]()
![]()
Sretno!
- horns&drums
Evo forumasice, ovo vam je od hornsa za naselje ko bude useljavao
:D Sitnica, nisam imao para vise
:D