Usanovic - izjava :(
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
xape
#1 Usanovic - izjava :(
na sportskom pregledu FTV-a ,kaze (parafraziram) "nasi navijaci su bili isti kao i navijaci koji su ih brutalno napali,jer su uzvratili na napade" i kao mogli se i utakmica prekinuti samo da su nasi trpili jos malo batina
pa nama su Zenicu dva puta branili radi mnogo manjih stvari a da ne napominjem da nijednom navijacu SCG nije falila dlaka sa glave kada su gostovali u Sarajevu
dokle vise trpiti ovakve kretene u NSBiH
ako je tema ponovljena ili sta ja znam nek je moderator izbrise
pa nama su Zenicu dva puta branili radi mnogo manjih stvari a da ne napominjem da nijednom navijacu SCG nije falila dlaka sa glave kada su gostovali u Sarajevu
- Murat Sabanovic
#2 Re: Usanovic - izjava :(
ako je to istina ,onda ga treba istjerati iz bosne i nedat mu nikad da se vrati....xape wrote:na sportskom pregledu FTV-a ,kaze (parafraziram) "nasi navijaci su bili isti kao i navijaci koji su ih brutalno napali,jer su uzvratili na napade"
to je isto kao da kaze da su ratu srbi i bosnjaci cinili iste stvari
s ovakvim izjavama usanovic baca kamanje na bosanske , vec razbijene glave....
-
xape
#3 Re: Usanovic - izjava :(
evo koliko se sjecam ,pokusacu citirati,ostao sam zapanjenMurat Sabanovic wrote:ako je to istina ,onda ga treba istjerati iz bosne i nedat mu nikad da se vrati....xape wrote:na sportskom pregledu FTV-a ,kaze (parafraziram) "nasi navijaci su bili isti kao i navijaci koji su ih brutalno napali,jer su uzvratili na napade"
to je isto kao da kaze da su ratu srbi i bosnjaci cinili iste stvari
s ovakvim izjavama usanovic baca kamanje na bosanske , vec razbijene glave....
"Nasi navijaci su napadnuti,oni su iste sekudne uzvratili - znaci isti su.Da nisu reagovali mozda smo mogli uciniti da se utakmica prekine...."
nadam se da je jos neko gledao sportski pregled
na sta je spikerica rekla "sa izjavom gospodina usanovica se slaze beogradska stampa"
Treba ga objesiti javno
Last edited by xape on 13/10/2005 20:48, edited 1 time in total.
-
Celicna_saka
Munibe, do desetog ti koljena sve jebem, od kolijevke pa do babe.
- morti
#8 Re: Usanovic - izjava :(
Slušao sam ga...xape wrote:na sportskom pregledu FTV-a ,kaze (parafraziram) "nasi navijaci su bili isti kao i navijaci koji su ih brutalno napali,jer su uzvratili na napade" i kao mogli se i utakmica prekinuti samo da su nasi trpili jos malo batina
Neću psovat...
Ali...
-
xape
#9 Re: Usanovic - izjava :(
prep'o se paksu da ga nece Jelic opet po prstima opalitimorti wrote:
Slušao sam ga...
Neću psovat...
Ali...![]()
![]()
ako se poslije ovoga ne smijeni kompletna garnitura NSBiH pa ne znam kad ce
- NeKi_LiK
Poslaće službene pare Čolpi da mu onaj stol bude pod rezervacijom i narednih deset godina, mada mu je nakon San Marina uskratio vjernost. Viđen je u kafani Bosna na Ilidži dva sata nakon utakmice... i možda pošalje nekoga da izvidi situaciju u gradu prije nego izađe... čisto da uskladi broj pratilaca
...
- Edin H.
MAJMUN NE SHVATA DA JE ONO STO SE DESILO SINOC I NJEGOVA ODGOVORNOST.
Da je pravne drzave, povrijedjeni navijaci bi pored srpske policije, njihovog saveza trebali tuziti i nas Savez zaro sto im nisu obezbjedili sigurnost u bodrenju svoje reprezentacije na koju imaju pravo.
Da je pravne drzave, povrijedjeni navijaci bi pored srpske policije, njihovog saveza trebali tuziti i nas Savez zaro sto im nisu obezbjedili sigurnost u bodrenju svoje reprezentacije na koju imaju pravo.
- Bosanac in Lederhosen
Secekajte malo...
mislim ako hoces tuzit pred UEF-om Srbiju onda moras dokazat da su izkljucivo srbski navijaci trazili nered... ovako ako smo imi uzvracali tesko tako nesto da prode... to je Usanovic mislio
mislim ako hoces tuzit pred UEF-om Srbiju onda moras dokazat da su izkljucivo srbski navijaci trazili nered... ovako ako smo imi uzvracali tesko tako nesto da prode... to je Usanovic mislio
-
mostarac
Ovde nisi u pravu, jer nas savez formalno-pravno nema nista sa navijacima na Marakani jer je Usanovic jasno rekao da SAVEZ NECE ORGANIZOVATI ODLAZAK NAVIJACHA NA MARAKANU i tu se usanovicu ne moze nista zamjeriti.Edin H. wrote:MAJMUN NE SHVATA DA JE ONO STO SE DESILO SINOC I NJEGOVA ODGOVORNOST.
Da je on kreten to svi znamo, a nisam slusao tu izjavu, a ako je stvarno izjavio da su nashi navijachi krivi kao i njihovi treba ga zapalit skupa sa zgradom u kojoj radi. On nije bio odgovoran za navijache kao ni savez, ali izjaviti to nakon onog sinoc moze samo idiot i to kompletan. Mislim ja sam bio protiv odlaska navijacha u Beograd, ali cinjenica je kad su vec dosli na Marakanu, da oni tamo nisu bili nista krivi i to se lijepo moglo viditi, a to sto su uzvracali, je sasvim razumljiva reakcija na to da te neko gadja topovskim udarima, nozevima i slicnim pizdarijama.
-
Zvjezdica_M
pa ako je rekao da nece organizovati, onda nek suti i nek svoje nebuloze zadrzi za sebe... koga briga za njega
- Edin H.
Mostar ovo je malo kompleksnije.
Prvo je isao na razgovore u Beograd kada je rekao da nema najave da ce nasi navijaci ici u Beograd kada su pripreme vec uveliko bile u toku (naravno iz razloga sto su BH Fanaticos-i za njegovu smjenu, kao i smjenu citavog Saveza). E onda su skontali da ljudi idu sa ili bez njihovog aminovanja i imali su sastanak sa Zengom gdje su odobrili organizovani odlazak u Beograd, ALI U MANJEM BROJU
, u odnosu na 10% karata koje su nam pripadale po pravilima UEFE. Znaci oni su htjeli da nas bude manje.
E sad u tom momentu njegov (i njegovih kolega) posao je bio da ode i razgovara sa predstavnicima nase policije i trazi savjet, da zajedno razgovaraju i razmjene iskustva sa predstavnicima srpske policije, razgovara sa predstavnicima njihovog saveza, eventualno sa politickim predstavnicima i u suradnji odobre plan zastite tog manjeg broja nasih navijaca, jer se dobro znalo da je ovo utakmica visokog rizika.
Da je to uradjeno niti bi njihovo obezbjedjenje dozvolilo Srbima da unesu one eksplozivne naprave (ovo je nezamislivo bilo gdje u svijetu), kamenje i ostalo, niti bi "kavez" oko nasih navijaca bio samo dva metra visok, niti bi srpski navijaci mogli prici nasim nasima tako da dodje do direktnog sukoba jer bi Policija bila izmedju, razmak izmedju navijaca bi bio veci i tako dalje.
Za mene je nas Savez najveci krivac uz FIFU koja je takodje trebala izvrsiti pritisak na njihov Savez (vidjeli bi sta je bilo da su igrali Englezi npr.) Ali ovo ti je takva zemlja. Ovdje niko nece odgovarati niti sa nase, a kamoli sa njihove strane za svoje "nedjelovanje" za ovo sto se desilo, a kamoli biti smijenjen.
Prvo je isao na razgovore u Beograd kada je rekao da nema najave da ce nasi navijaci ici u Beograd kada su pripreme vec uveliko bile u toku (naravno iz razloga sto su BH Fanaticos-i za njegovu smjenu, kao i smjenu citavog Saveza). E onda su skontali da ljudi idu sa ili bez njihovog aminovanja i imali su sastanak sa Zengom gdje su odobrili organizovani odlazak u Beograd, ALI U MANJEM BROJU
E sad u tom momentu njegov (i njegovih kolega) posao je bio da ode i razgovara sa predstavnicima nase policije i trazi savjet, da zajedno razgovaraju i razmjene iskustva sa predstavnicima srpske policije, razgovara sa predstavnicima njihovog saveza, eventualno sa politickim predstavnicima i u suradnji odobre plan zastite tog manjeg broja nasih navijaca, jer se dobro znalo da je ovo utakmica visokog rizika.
Da je to uradjeno niti bi njihovo obezbjedjenje dozvolilo Srbima da unesu one eksplozivne naprave (ovo je nezamislivo bilo gdje u svijetu), kamenje i ostalo, niti bi "kavez" oko nasih navijaca bio samo dva metra visok, niti bi srpski navijaci mogli prici nasim nasima tako da dodje do direktnog sukoba jer bi Policija bila izmedju, razmak izmedju navijaca bi bio veci i tako dalje.
Za mene je nas Savez najveci krivac uz FIFU koja je takodje trebala izvrsiti pritisak na njihov Savez (vidjeli bi sta je bilo da su igrali Englezi npr.) Ali ovo ti je takva zemlja. Ovdje niko nece odgovarati niti sa nase, a kamoli sa njihove strane za svoje "nedjelovanje" za ovo sto se desilo, a kamoli biti smijenjen.
-
No_Comment
Mene interesuje ...jeli se iko zalio iz nasheg saveza FIFI i UEFI...shto se tice organizacije utakmice u Beogradu... 
-
Zvjezdica_M
a sve su prilike da nece....
-
kike
Ušanović je bio nezgrapan kao i umro je mostar ovdje
Čak i da jeste tako, a rekao je da je prva petada pala sa njihove strane, a mi kao odmah uzvratili i da nije bilo toga utakmica bi možda bila prekinuta
Utakmica vjerovatno ne bi bila prekinuta, a ne znam da li su to naši trebali sageti glave da ih jaše po potiljku udare
Ako pitate Ristu komunistu Umro je Mostar reci ce vjerovatno da
Ako pitate nekoga imalo normalnog reci ce ne
U svakom slucaju dok smo joj svi u soku i brizi za nase i desavanja, ova je izjava pojam kabadahijskog nesenzibilnog seljakluka
Čak i da jeste tako, a rekao je da je prva petada pala sa njihove strane, a mi kao odmah uzvratili i da nije bilo toga utakmica bi možda bila prekinuta
Utakmica vjerovatno ne bi bila prekinuta, a ne znam da li su to naši trebali sageti glave da ih jaše po potiljku udare
U svakom slucaju dok smo joj svi u soku i brizi za nase i desavanja, ova je izjava pojam kabadahijskog nesenzibilnog seljakluka
-
No_Comment
Vjerovatno usaglashavaju stavove...sa kamaradima iz Banja luke...Zvjezdica_M wrote:a sve su prilike da nece....
-
Sarafcina
umro je mostar wrote:Ovde nisi u pravu, jer nas savez formalno-pravno nema nista sa navijacima na Marakani jer je Usanovic jasno rekao da SAVEZ NECE ORGANIZOVATI ODLAZAK NAVIJACHA NA MARAKANU i tu se usanovicu ne moze nista zamjeriti.Edin H. wrote:MAJMUN NE SHVATA DA JE ONO STO SE DESILO SINOC I NJEGOVA ODGOVORNOST.
Da je on kreten to svi znamo, a nisam slusao tu izjavu, a ako je stvarno izjavio da su nashi navijachi krivi kao i njihovi treba ga zapalit skupa sa zgradom u kojoj radi. On nije bio odgovoran za navijache kao ni savez, ali izjaviti to nakon onog sinoc moze samo idiot i to kompletan. Mislim ja sam bio protiv odlaska navijacha u Beograd, ali cinjenica je kad su vec dosli na Marakanu, da oni tamo nisu bili nista krivi i to se lijepo moglo viditi, a to sto su uzvracali, je sasvim razumljiva reakcija na to da te neko gadja topovskim udarima, nozevima i slicnim pizdarijama.
Mozda se i on jednom odluci umijesati u svoj posao
i povesti Gazije sa sobom
na Tunis
na kakvu revijalnu utakmicu
-
mostarac
CITAJ!!!kike wrote:Ušanović je bio nezgrapan kao i umro je mostar ovdje
proci6taj glupsone 5 postova iznad tebe sta sam napisao