Raskid Duge Veze - Kako preboliti naviku?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
bebi
#1 Raskid Duge Veze - Kako preboliti naviku?
...
Last edited by bebi on 09/10/2005 10:42, edited 1 time in total.
-
zensko
uh kakva dramaaa
to be or not to be
ti si izgleda cvrsto odlucila da se udas a za koga nije ni bitno..
ovaj zadnji dio tvog post-a nikako ne kontam
udajes se za tog sarajliju ali te sad najvise brine da li ces doci u iskusenje da nazoves tog sadasnjeg/bivseg momka i kako da se naucis sama provoditi dane? :s
i zaboga neces sad da mu to kazes 'jer ne zelis da mu solis ranu'???
uh
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
inače ja stvarno ne mogu shvatiti djecu koja s 15 krenu i budu u vezi 5 godina
čuo sam i žešće slučajeve
onda se čudimo što su brakovi leglo nesreća, tegoba za djecu, svađe, alkoholizam, prevare...
brate prvo se iživite... izjebite a bit će vremena za život s jednom osobom
čuo sam i žešće slučajeve
onda se čudimo što su brakovi leglo nesreća, tegoba za djecu, svađe, alkoholizam, prevare...
brate prvo se iživite... izjebite a bit će vremena za život s jednom osobom
-
Mercenary
#10 Re: Raskid Duge Veze - Kako preboliti naviku?
Pokushavam biti cool i ne dozvoliti da mi gluposti poput ove ne dignu pritisak..dzaba..bebi wrote:Sta bi vi u sljedecoj situaciji: Djevojka je sa nepunih 15 godina krenula sa deckom od 20 godina. U vezi su ostali 5 ipo godina. Odrasli jedno kraj drugog. Nakon toliko godina u vezi, famelije su se povezale, prsten je pao i momak sada sa svojih 26 godina ceka da zajedno stupe u brak. Ona je sada nesigurna.
Otisla je na odmor u BiH 2 mjeseca da bih razmislila o svemu. Na moru upozna jednog slatkog Sarajliju, prvo se nemogu smisliti zatim se svide jedno drugom, pa cak i izadju par puta. Zaljube se jedno u drugo. On je dobrostojeci momak isto kao i ona. On joj nudi brak i ona to zeli. Vraca se u svoju drzavu, i vec par mjeseci pokusava da okonca stvari sa svojim momkom od 5 ipo godina. Ipak nije lahko sutnuti nekog ko je 5 godina krasan prema tebi. (Da naglasim da je momak iz duze veze nikada nije varao, volio je i krasan je, problem je sto je ona zasitila se te veze i nikada nije imala nikoga osim njega). I kada god to uspije, da ga ostavi, navika je vrati njemu. Sa novim momkom je jos uvjek u kontaktu i osjeca da ga je pravo zavoljela.
Za Novu Godinu planira da ide u BiH i da se vjere, momak je vec najavio to svojima i svi je ocekuju. Ona to ocajnicki zeli ali je boli proslost i nezna kako da okrene ledja bivsem, ipak ga voli i ako nije zaljubljena u njega. Sta vi velite? Moze momku od 5 god reci da joj treba da bude sama pa ako je sudjeno jednog dana ce biti.
Ne zeli da mu kaze da je nasla drugog tako brzo jer ne zeli da mu soli ranu. Saznat ce do ljeta i onako kada cuje da se udala.
I kada uspije da raskine, kako da se suzdrzi da ga ne nazove cisto iz navike? Kako da se nauci da sama provodi dane bez njega? Svjesna je da je u pitanju samo navika i posesivnost koju su postigli tokom godina.
Kakva si ti to djevojka titati u prahu,kad se zelish udati za tipa kojeg si nedavno upoznala,a mislish josh uvijek o jebacu sa kojim si bila?!
I zene,normalne,se pitaju odakle nama-mushkarcima loshe misljenje o njima
Zashto pises u trecem licu?
I de mi reci shta ti znaci to "dobrostojeci"?
Ima dobre noge?
-
Mercenary
Da izvines,dize mi zivac,i neplanirano,moj prvi post napisah na LJES-uzensko wrote:![]()
sto se bolan nerviras, iskuliraj se
nisu sve zene iste
neko 'vako neko 'nako
a neko ko bebi
i tako
A to koliko su iste,pokushavam odgonetnuti evo vec ima ,ako nema i vishe..
-
gandhi
To nije veza, nego smijurija. Čuj lik od 20 godina s curicom od 15. To odmah pokazuje sve. S druge strane ako je u pitanju navika, kako to nije shvatila ranije nego tek kad je upoznala jednog 'slatkog Sarajliju'. Čudna mi je i konstatacija da je 'momak dobrostojeći kao i ona', da li to treba da znači da je zbog toga u prednosti nad ovim ranijim momkom? Najbolje je da ta djevojka svom 'dugogodišnjem momku' kaže da u stvari ne osjeća ništa prema njemu i da je sa njim iz navike, jer koliko god mu to bolno bilo lakše mu je nego da trpi dok ona 'izlazi par puta sa slatkim Sarajlijom'. I da, nakon toga nek se zapita da li je u stanju razlikovati ozbiljnu vezu od navike i nek bude spremna da također 'slatki Sarajlija' nju jednog dana ostavi zbog neke 'slatke Sarajke' koja će biti slađa od nje i zbog koje će shvatiti da je sa njom samo 'iz navike'.
-
Mercenary
Sad bi ja trebao reci da to isto vazi i za mushke i neosnovanu tvrdnju da misle samo kitom.zensko wrote:da, da
i mene je iznervirala, blago..
pa se malo suzdrzah
i rekoh samoj sebi
dobro je da sve zene nisu iste
Al' necu reci....
Ja na ovu iz price nebih bicikl'o naslonio
-
neko iz mase
pa sama odluka da bi se vjerila sa osobom koju zna par mjeseci pokazuje psihu te zenske. I taj njen stari momak nije normalan ocekujuci da ce mu dijete ostati vjerno. Ovo bi se desilo kad tad, mozda bolje sad nego kasnije u braku.
A moje licno misljenje je, sta god da mu kazes, da ce reagovati kao jedan momak iz mog grada koji je sacekao svoju bivsu djevojku i uzeo joj zivot, a pri tom i svoj (vjerovatno vijest koja je svijet obisla)
pa ti sad kontaj
A moje licno misljenje je, sta god da mu kazes, da ce reagovati kao jedan momak iz mog grada koji je sacekao svoju bivsu djevojku i uzeo joj zivot, a pri tom i svoj (vjerovatno vijest koja je svijet obisla)
pa ti sad kontaj
-
neutralac
#17 Re: Raskid Duge Veze - Kako preboliti naviku?
Pa mozda kod ovog drugog nesto ne stoji kako bi trebalo.Mercenary wrote:Pokushavam biti cool i ne dozvoliti da mi gluposti poput ove ne dignu pritisak..dzaba..bebi wrote:Sta bi vi u sljedecoj situaciji: Djevojka je sa nepunih 15 godina krenula sa deckom od 20 godina. U vezi su ostali 5 ipo godina. Odrasli jedno kraj drugog. Nakon toliko godina u vezi, famelije su se povezale, prsten je pao i momak sada sa svojih 26 godina ceka da zajedno stupe u brak. Ona je sada nesigurna.
Otisla je na odmor u BiH 2 mjeseca da bih razmislila o svemu. Na moru upozna jednog slatkog Sarajliju, prvo se nemogu smisliti zatim se svide jedno drugom, pa cak i izadju par puta. Zaljube se jedno u drugo. On je dobrostojeci momak isto kao i ona. On joj nudi brak i ona to zeli. Vraca se u svoju drzavu, i vec par mjeseci pokusava da okonca stvari sa svojim momkom od 5 ipo godina. Ipak nije lahko sutnuti nekog ko je 5 godina krasan prema tebi. (Da naglasim da je momak iz duze veze nikada nije varao, volio je i krasan je, problem je sto je ona zasitila se te veze i nikada nije imala nikoga osim njega). I kada god to uspije, da ga ostavi, navika je vrati njemu. Sa novim momkom je jos uvjek u kontaktu i osjeca da ga je pravo zavoljela.
Za Novu Godinu planira da ide u BiH i da se vjere, momak je vec najavio to svojima i svi je ocekuju. Ona to ocajnicki zeli ali je boli proslost i nezna kako da okrene ledja bivsem, ipak ga voli i ako nije zaljubljena u njega. Sta vi velite? Moze momku od 5 god reci da joj treba da bude sama pa ako je sudjeno jednog dana ce biti.
Ne zeli da mu kaze da je nasla drugog tako brzo jer ne zeli da mu soli ranu. Saznat ce do ljeta i onako kada cuje da se udala.
I kada uspije da raskine, kako da se suzdrzi da ga ne nazove cisto iz navike? Kako da se nauci da sama provodi dane bez njega? Svjesna je da je u pitanju samo navika i posesivnost koju su postigli tokom godina.![]()
![]()
Kakva si ti to djevojka titati u prahu,kad se zelish udati za tipa kojeg si nedavno upoznala,a mislish josh uvijek o jebacu sa kojim si bila?!
I zene,normalne,se pitaju odakle nama-mushkarcima loshe misljenje o njima![]()
Zashto pises u trecem licu?Jel se bojish da ce On navratiti?
I de mi reci shta ti znaci to "dobrostojeci"?
Ima dobre noge?Kako se zove momak koji nije "dobrostojeci"?
![]()
-
vryzas
Mercenary wrote:Sad bi ja trebao reci da to isto vazi i za mushke i neosnovanu tvrdnju da misle samo kitom.zensko wrote:da, da
i mene je iznervirala, blago..
pa se malo suzdrzah
i rekoh samoj sebi
dobro je da sve zene nisu iste
![]()
Al' necu reci....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
...dobra
![]()
Ja na ovu iz price nebih bicikl'o naslonio
- Murat Sabanovic
bebo, nebi me cudilo kad bi s obojicom u vezi bila...
mlada neiskusna,pala na pricu i sarm sarajlije....
neiskustvo.....
mlada neiskusna,pala na pricu i sarm sarajlije....
neiskustvo.....
-
FortunaBela
Nakon svih tih godina provedenih skupa valjda je zaslužio da budeš iskrena prema njemu.
- manijak1