upratio sam na jednom forumu da navijači srbije iz rs-a planiraju na utakmicu donijeti ogroman transparent na kojem će pisati nešto kao "dole bosna, živjela srbija" ili "rs nikad dio bosne" ili neka slična bljuvotina.
ja imam svoje mišljenje o "problemu" navijanja za drugu državu protiv sopstvene i on me ne brine baš sve dok jačaju institucije poput suda bih, provode se reforme koje polako lišavaju entiteta svih značajnijih nadležnosti i dok kod običnih ljudi popušta strah prema drugom.
međutim, ova utakmica, zbog svoje važnosti će do te mjere produbiti podjele u zemlji da se ja već spremam da otkopam pušku.

kontam, kako se pripremiti za tu utakmicu, naročito za njenu instrumentalizaciju koja će sigurno uslijediti? mogu zamisliti da će svi bukejlovići, dodici, ivanići, ku*ci i palci iz rsa požuriti da poviču kako navijaju za scg, da će avaz i slični da ih namjerno to pitaju i kao zgražavaju se nad njihovim stavom, i da ćemo gutati govna od te utakmice još danima nakon nje. (ako pobijedimo, naravno da te dane neću ni registrovati jer se neću trijezniti). kako se pripremiti?