Tiho ...ili... Transparentno Postiti ?
-
Skljoco
#1 Tiho ...ili... Transparentno Postiti ?
Mjesec Posta Ramazan dolazi i u Bosnu i Hercegovinu i svi su izgledi da ce se i ove godine taj mjesec u kojem se "treniraju" duh i tijelo iskoristiti u politicke svrhe i u doislamizaciju muslimana Bosanaca .
Jer bez doislamizacije Bosanaca nista nece biti ni od njihovog "bosnjakiziranja" ni od "Bosnjacke" drzave !
Nek Allah dragi pomogne da se Bosanci muslimani odupru tim napadima i "bosnjackom" transparentnom Ramazanu !
Nek nam dragi moji Bosanci mjesec Ramazan prodje u miru i tisini i da sa njim ne uznemiravamo svoju bracu i sestre koji nisu dio naseg Umeta !
Amin !
Jer bez doislamizacije Bosanaca nista nece biti ni od njihovog "bosnjakiziranja" ni od "Bosnjacke" drzave !
Nek Allah dragi pomogne da se Bosanci muslimani odupru tim napadima i "bosnjackom" transparentnom Ramazanu !
Nek nam dragi moji Bosanci mjesec Ramazan prodje u miru i tisini i da sa njim ne uznemiravamo svoju bracu i sestre koji nisu dio naseg Umeta !
Amin !
-
Skljoco
---------------------sahan wrote:Ma ja to bi najbolje bilo, da bude ramazan onako ko da ga i nema fino ko nekad.
Pa onako kako su to radili i nasi didovi i nase nane , onako kako su to radili i nasi ocevi i nase matere ... onako kako smo to mi Bosanci oduvjek i cinili !
Vi "Bosnjaci" udarite na sva zvona i preko radia i TV , neja problema !
Vi ste odavno dragog boga razvlastili ...
-
|||||
Ee moj Skljoco, sta da ti kajem!!! Mislim, razumijem ja tebe donekle, znas.
Znam isto tako da vapis i za proslim vremenima, znam da ti se sviđaju ti tvoji Bosnjaci koji se stide svoje vjere, kojima je kroz decenije to usađivano.
Ali ne razumijem odakle ta tolika odbojnost, odvratnost prema drugome.
Zalosno, sta drugo da ti kajem.....
Nemoj se ba toliko sekirati, pojest ce te to, a neces nista postici.
Haj selam
Znam isto tako da vapis i za proslim vremenima, znam da ti se sviđaju ti tvoji Bosnjaci koji se stide svoje vjere, kojima je kroz decenije to usađivano.
Haj selam
-
Skljoco
-----------------||||| wrote:Ee moj Skljoco, sta da ti kajem!!! Mislim, razumijem ja tebe donekle, znas.
Haj selam
Nemam ja svojih "Bosnjaka" , alejcu mu sellam !
- Bosanac sa dna kace
ti @skljoco posti za se i u ime Allah da ti primi post, jer post je Allahov i on nagradjuje za njega, a ne D.avaz, Hayat ili Reiz, posti za sebe za svoju dusu, sta te briga kako ce ostali postit, a ako neces postiti ne diraj ostale, ako placamo porez drzavi+pretplatu na TV valjda imamo pravo bit obavijesteni o kraju posta svakog dana a ne da po po sata trcemo po komsiluku da vidimo jel juftar! 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
koliko mi smeta nametanje i zvono na sav glas (plus prezrivi pogledi od prosle godine u kaficima u sarajevu) toliko mi smeta i zvonjava na sav glas NEMOJTE ZVONITI...
skljoco druze, ti radis haman isto.....
ako te ko ruzno gleda sto kafenises prije iftara, ti ne idi na to mjesto....
svakom svoje....
ko posti, zelim im ugodne ramazanske dane....
nek makar ti dani budu mirni i ugodni, u zivotu pa i na forumu....
stoljecima se ovdje moglo zivjeti zajedno, a sada ne moze proci 5 dana da se neko ne pokrvi, u stvarnom zivotu, a da ne pricam o forumu...
peace...
skljoco druze, ti radis haman isto.....
ako te ko ruzno gleda sto kafenises prije iftara, ti ne idi na to mjesto....
svakom svoje....
ko posti, zelim im ugodne ramazanske dane....
nek makar ti dani budu mirni i ugodni, u zivotu pa i na forumu....
stoljecima se ovdje moglo zivjeti zajedno, a sada ne moze proci 5 dana da se neko ne pokrvi, u stvarnom zivotu, a da ne pricam o forumu...
peace...
- Fair Life
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... highlight=shin-ra wrote:Skljole ne vidim sta ti Ramazan pravi problem ja jos nigdje nisam vidio billboard panoe, reklame na TV-u da je Ramazan u pitanju.
Edna21 wrote:Kampanja Salke Zildžića
Svjetski prvak poziva sve "Postimo zajedno"
Onaj ko posti, od toga, u svakom aspektu života, može imati samo koristi, poručuje Zildžić
Svjetski šampion u kik-boksu Salko Zildžić uključio se u ramazansku kampanju Udruženja studenata "Demus" na jedinstven način. Hiljadu postera s njegovim likom i pozivom "Postimo zajedno" postavljeno je u svim općinama Tuzlanskog kantona.
- Ako samo jedan čovjek odluči postiti tokom ramazana, bit ću zadovoljan - kaže Zildžić.
On je profesionalni prvak svijeta u kik-boksu, u kategoriji do 86 kilograma, u WAKO-PRO asocijaciji. Svjetsku profesionalnu titulu ovjerio je i na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Maroku, gdje je, kao član reprezentacije BiH, osvojio zlatnu medalju.
Poziv na post, kaže Zildžić, ujedno je i kampanja protiv droge, alkohola, nemoralnog života i svih drugih ovovremenih zala.
- Postiti nije teško. Kada se vjera prihvati srcem, post nije nikakva tegoba, već nešto sasvim normalno, kao spavanje, jelo, pranje zuba... Onaj ko posti, od toga, u svakom aspektu života, može imati samo koristi - zaključuje Zildžić.
-
SD-6
#19 Re: Tiho ...ili... Transparentno Postiti ?
škljoco,kako inače?,jesu'l kraju tabletice?Skljoco wrote:Mjesec Posta Ramazan dolazi i u Bosnu i Hercegovinu i svi su izgledi da ce se i ove godine taj mjesec u kojem se "treniraju" duh i tijelo iskoristiti u politicke svrhe i u doislamizaciju muslimana Bosanaca .
Amin !
vela-havle
-
Sarafcina
#20 Re: Tiho ...ili... Transparentno Postiti ?
Skljoco wrote:Mjesec Posta Ramazan dolazi i u Bosnu i Hercegovinu i svi su izgledi da ce se i ove godine taj mjesec u kojem se "treniraju" duh i tijelo iskoristiti u politicke svrhe i u doislamizaciju muslimana Bosanaca .
Amin !
Na cemu li si ti pa te tolika paranoja puca
Sta fali iftar programu
-
No_Comment
#21 Re: Tiho ...ili... Transparentno Postiti ?
Shkoljoco je nash bivshi,,zakleti Jugosloven,,kojemu teshko pada odvikavanje od ,, Jugoslovenstva,, kao i vracanje starih adeta i obicaja...Skljoco wrote:Mjesec Posta Ramazan dolazi i u Bosnu i Hercegovinu i svi su izgledi da ce se i ove godine taj mjesec u kojem se "treniraju" duh i tijelo iskoristiti u politicke svrhe i u doislamizaciju muslimana Bosanaca .
Amin !
- kekec
I za vrijeme Jugoslavije, starih adeta i obicaja je bilo, ali kod istinskih vjernikaShkoljoco je nash bivshi,,zakleti Jugosloven,,kojemu teshko pada odvikavanje od ,, Jugoslovenstva,, kao i vracanje starih adeta i obicaja...
Onda se vjerovalo srcem.
- avicena
Koji ti to skener koristiš...ili možda preko ultrazvuka...kako?kekec wrote:I za vrijeme Jugoslavije, starih adeta i obicaja je bilo, ali kod istinskih vjernikaShkoljoco je nash bivshi,,zakleti Jugosloven,,kojemu teshko pada odvikavanje od ,, Jugoslovenstva,, kao i vracanje starih adeta i obicaja.... Bilo je i posta i baklava, kao i kurbana.
Onda se vjerovalo srcem.Danas vjeruju glavom, iz interesa, kao i nekad, kada su "svi" bili clanovi SK.
- manijak1