Tiho ...ili... Transparentno Postiti ?

Rasprave o vjerskim temama.
Skljoco

#1 Tiho ...ili... Transparentno Postiti ?

Post by Skljoco »

Mjesec Posta Ramazan dolazi i u Bosnu i Hercegovinu i svi su izgledi da ce se i ove godine taj mjesec u kojem se "treniraju" duh i tijelo iskoristiti u politicke svrhe i u doislamizaciju muslimana Bosanaca .
Jer bez doislamizacije Bosanaca nista nece biti ni od njihovog "bosnjakiziranja" ni od "Bosnjacke" drzave !
Nek Allah dragi pomogne da se Bosanci muslimani odupru tim napadima i "bosnjackom" transparentnom Ramazanu !
Nek nam dragi moji Bosanci mjesec Ramazan prodje u miru i tisini i da sa njim ne uznemiravamo svoju bracu i sestre koji nisu dio naseg Umeta !
Amin !
HomeArt

Post by HomeArt »

Ma ja to bi najbolje bilo, da bude ramazan onako ko da ga i nema fino ko nekad.
Skljoco

Post by Skljoco »

sahan wrote:Ma ja to bi najbolje bilo, da bude ramazan onako ko da ga i nema fino ko nekad.
---------------------
Pa onako kako su to radili i nasi didovi i nase nane , onako kako su to radili i nasi ocevi i nase matere ... onako kako smo to mi Bosanci oduvjek i cinili !
Vi "Bosnjaci" udarite na sva zvona i preko radia i TV , neja problema !
Vi ste odavno dragog boga razvlastili ...
shin

Post by shin »

Skljole ne vidim sta ti Ramazan pravi problem ja jos nigdje nisam vidio billboard panoe, reklame na TV-u da je Ramazan u pitanju.
Skljoco

Post by Skljoco »

shin-ra wrote:Skljole ne vidim sta ti Ramazan pravi problem ja jos nigdje nisam vidio billboard panoe, reklame na TV-u da je Ramazan u pitanju.
----------------------------
Pa ... vidjet ces ... od sutra , kako to rade "Bosnjaci" .
shin

Post by shin »

Eto kakva je Ramazanska euforija da sam tek prije dva dana saznao da je Ramazan.
Skljoco

Post by Skljoco »

shin-ra wrote:Eto kakva je Ramazanska euforija da sam tek prije dva dana saznao da je Ramazan.
------------- Svi si izgledi da ne citas "bosnjacki" Avaz i ne gledas "bosnjacku" TV Hayat !
shin

Post by shin »

Ako je reklama placena onda je u redu :D
Edna21

Post by Edna21 »

Image
|||||

Post by ||||| »

Ee moj Skljoco, sta da ti kajem!!! Mislim, razumijem ja tebe donekle, znas.
Znam isto tako da vapis i za proslim vremenima, znam da ti se sviđaju ti tvoji Bosnjaci koji se stide svoje vjere, kojima je kroz decenije to usađivano.
Ali ne razumijem odakle ta tolika odbojnost, odvratnost prema drugome.
Zalosno, sta drugo da ti kajem.....
Nemoj se ba toliko sekirati, pojest ce te to, a neces nista postici.

Haj selam
Skljoco

Post by Skljoco »

||||| wrote:Ee moj Skljoco, sta da ti kajem!!! Mislim, razumijem ja tebe donekle, znas.
Znam isto tako da vapis i za proslim vremenima, znam da ti se sviđaju ti tvoji Bosnjaci koji se stide svoje vjere, kojima je kroz decenije to usađivano.
Ali ne razumijem odakle ta tolika odbojnost, odvratnost prema drugome.
Zalosno, sta drugo da ti kajem.....
Nemoj se ba toliko sekirati, pojest ce te to, a neces nista postici.

Haj selam
-----------------
Nemam ja svojih "Bosnjaka" , alejcu mu sellam !
savjest

Post by savjest »

Ovaj tip je jednostavno puko... to bi svima trebalo biti vec jasno.
hananah

Post by hananah »

e skljocko jadan fakat si krelac ovakvu temu otvarati pred pocetak posta, fakat si krelac nemam rijeci :(
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

ti @skljoco posti za se i u ime Allah da ti primi post, jer post je Allahov i on nagradjuje za njega, a ne D.avaz, Hayat ili Reiz, posti za sebe za svoju dusu, sta te briga kako ce ostali postit, a ako neces postiti ne diraj ostale, ako placamo porez drzavi+pretplatu na TV valjda imamo pravo bit obavijesteni o kraju posta svakog dana a ne da po po sata trcemo po komsiluku da vidimo jel juftar! :x
Lika

Post by Lika »

Ja kontam napisat transparent 2X2, onaj preko ledja i grudi "JA POSTIM" i ako ko ne bude vidio sta pise megafonom potvrdit (just in case)...
samo, nece mi se vidjet brada sprijeda...morat cu nesto skontat...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

koliko mi smeta nametanje i zvono na sav glas (plus prezrivi pogledi od prosle godine u kaficima u sarajevu) toliko mi smeta i zvonjava na sav glas NEMOJTE ZVONITI...
skljoco druze, ti radis haman isto.....
ako te ko ruzno gleda sto kafenises prije iftara, ti ne idi na to mjesto....
svakom svoje....
ko posti, zelim im ugodne ramazanske dane....
nek makar ti dani budu mirni i ugodni, u zivotu pa i na forumu....

stoljecima se ovdje moglo zivjeti zajedno, a sada ne moze proci 5 dana da se neko ne pokrvi, u stvarnom zivotu, a da ne pricam o forumu...
peace...
hananah

Post by hananah »

U pravu si Mirci, 100 % u pravu :)
Ko ne posti bar nek ne pljuje po onima koji poste
Fair Life

Post by Fair Life »

shin-ra wrote:Skljole ne vidim sta ti Ramazan pravi problem ja jos nigdje nisam vidio billboard panoe, reklame na TV-u da je Ramazan u pitanju.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... highlight=
Edna21 wrote:Kampanja Salke Zildžića

Svjetski prvak poziva sve "Postimo zajedno"

Onaj ko posti, od toga, u svakom aspektu života, može imati samo koristi, poručuje Zildžić

Svjetski šampion u kik-boksu Salko Zildžić uključio se u ramazansku kampanju Udruženja studenata "Demus" na jedinstven način. Hiljadu postera s njegovim likom i pozivom "Postimo zajedno" postavljeno je u svim općinama Tuzlanskog kantona.
- Ako samo jedan čovjek odluči postiti tokom ramazana, bit ću zadovoljan - kaže Zildžić.
On je profesionalni prvak svijeta u kik-boksu, u kategoriji do 86 kilograma, u WAKO-PRO asocijaciji. Svjetsku profesionalnu titulu ovjerio je i na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Maroku, gdje je, kao član reprezentacije BiH, osvojio zlatnu medalju.
Poziv na post, kaže Zildžić, ujedno je i kampanja protiv droge, alkohola, nemoralnog života i svih drugih ovovremenih zala.
- Postiti nije teško. Kada se vjera prihvati srcem, post nije nikakva tegoba, već nešto sasvim normalno, kao spavanje, jelo, pranje zuba... Onaj ko posti, od toga, u svakom aspektu života, može imati samo koristi - zaključuje Zildžić.
SD-6

#19 Re: Tiho ...ili... Transparentno Postiti ?

Post by SD-6 »

Skljoco wrote:Mjesec Posta Ramazan dolazi i u Bosnu i Hercegovinu i svi su izgledi da ce se i ove godine taj mjesec u kojem se "treniraju" duh i tijelo iskoristiti u politicke svrhe i u doislamizaciju muslimana Bosanaca .
Jer bez doislamizacije Bosanaca nista nece biti ni od njihovog "bosnjakiziranja" ni od "Bosnjacke" drzave !
Nek Allah dragi pomogne da se Bosanci muslimani odupru tim napadima i "bosnjackom" transparentnom Ramazanu !
Nek nam dragi moji Bosanci mjesec Ramazan prodje u miru i tisini i da sa njim ne uznemiravamo svoju bracu i sestre koji nisu dio naseg Umeta !
Amin !
škljoco,kako inače?,jesu'l kraju tabletice? :roll:
vela-havle
Sarafcina

#20 Re: Tiho ...ili... Transparentno Postiti ?

Post by Sarafcina »

Skljoco wrote:Mjesec Posta Ramazan dolazi i u Bosnu i Hercegovinu i svi su izgledi da ce se i ove godine taj mjesec u kojem se "treniraju" duh i tijelo iskoristiti u politicke svrhe i u doislamizaciju muslimana Bosanaca .
Amin !

Na cemu li si ti pa te tolika paranoja puca :D

Sta fali iftar programu ;) ... idealno za ciljanu reklamu :D. Pustis ezan i ilahiju i tacno znas ko te gleda ;).
No_Comment

#21 Re: Tiho ...ili... Transparentno Postiti ?

Post by No_Comment »

Amin !
Shkoljoco je nash bivshi,,zakleti Jugosloven,,kojemu teshko pada odvikavanje od ,, Jugoslovenstva,, kao i vracanje starih adeta i obicaja... :oops: :D :D
kekec

Post by kekec »

Shkoljoco je nash bivshi,,zakleti Jugosloven,,kojemu teshko pada odvikavanje od ,, Jugoslovenstva,, kao i vracanje starih adeta i obicaja...
I za vrijeme Jugoslavije, starih adeta i obicaja je bilo, ali kod istinskih vjernika :) . Bilo je i posta i baklava, kao i kurbana.
Onda se vjerovalo srcem. :) Danas vjeruju glavom, iz interesa, kao i nekad, kada su "svi" bili clanovi SK. :D
avicena

Post by avicena »

kekec wrote:
Shkoljoco je nash bivshi,,zakleti Jugosloven,,kojemu teshko pada odvikavanje od ,, Jugoslovenstva,, kao i vracanje starih adeta i obicaja...
I za vrijeme Jugoslavije, starih adeta i obicaja je bilo, ali kod istinskih vjernika :) . Bilo je i posta i baklava, kao i kurbana.
Onda se vjerovalo srcem. :) Danas vjeruju glavom, iz interesa, kao i nekad, kada su "svi" bili clanovi SK. :D
Koji ti to skener koristiš...ili možda preko ultrazvuka...kako?
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Najbolje je u svemu biti dosljedan samom sebi , dobri moj Škljoco :D :D najgore je kad ubaciš se u brzinu koju ne možeš podnijeti :oops: :D :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Dobra tema, otvorena u pravo vrijeme.

manijak,
dobar komentar
Post Reply