BIH PROTIV SCG MOŽDA BEZ PODRŠKE NAVIJAČA

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Murat Sabanovic

#1 BIH PROTIV SCG MOŽDA BEZ PODRŠKE NAVIJAČA

Post by Murat Sabanovic »

usanovicu ,za ovo ti jebem kcerku ako je dobra!!!!

BIH PROTIV SCG MOŽDA BEZ PODRŠKE NAVIJAČA

BEOGRAD, 24. septembra (ONASA-BETA) - Predstavnici fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore izjavili su danas da je još neizvjesno da li će utakmici nacionalnih timova dviju zemalja, koja se igra 12. oktobra u Beogradu, prisustvovati navijači gostujuće ekipe.
Delegacije dvaju saveza u protekla dva dana razgovarale su o organizaciji susreta mladih i seniorskih reprezentacija BiH i SCG. Mlade reprezentacije SCG i BiH igraće 11. oktobra u Novom Sadu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, dok će se A timovi susresti dan kasnije u Beogradu u borbi za plasman na mundijal.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Munib Ušanović izjavio je da to tijelo ne planira da organizuje dolazak svojih navijača na duel u Beograd, koji je proglašen utakmicom visokog rizika.

Međutim, generalni sekretar FS SCG Zoran Damjanović rekao je da su se domaćem savezu javili navijači BiH iz zapadne Evrope i tražili oko 8.000 ulaznica za duel dvaju timova.

FS SCG je, prema pravilima UEFA, u obavezi da gostujućem timu ustupi 10 odsto ulaznica, što bi u ovom slučaju iznosilo oko 5.000 karata.
Damjanović je pozvao navijače BiH da karte za utakmicu protiv SCG trebuju preko Fudbalskog saveza svoje zemlje, i najavio da che se slobodna prodaja ulaznica svesti na najmanju moguću mjeru, odnosno da će trajati samo dan ili dva uoči duela.

Gostujući navijači koje kupe ulaznice u slobodnoj prodaji neće biti odvojeni od pristalica domaćeg tima. Mjesto u odvojenom prostoru dobiće samo navijači koji karte trebuju preko Fudbalskog saveza BiH.
"Čekamo zvaničan stav FS BiH. Nama bi bilo mnogo lakše kada bi sada znali da li će i koliko gostujućih navijača doći u Beograd.

Predvideli smo odvojen prostor za oko 800 navijača BiH na istočnoj tribini, koji se može proširiti i na jug, ali ne možemo to uraditi ako odgovor dobijemo dan ili dva prije početka duela", rekao je Damjanović.
Ušanović je rekao da trenutno ne zna da li će navijači BiH doći u Beograd.

"Trenutno nemamo pravu sliku i konkretan odogovor na to pitanje. Zbog bezbjednosnih razloga, nismo spremni da preuzmemo odgovornost za organizovani dolazak navijača. To će zavisiti i od toga koje grupe navijača planiraju da bodre naš tim protiv SCG", rekao je Ušanović.
Damjanović i Ušanović su istakli da su savezi dviju zemalja u odličnim odnosima.

Seniorska reprezentacija SCG trenutno je prva na tabeli 7. kvalifikacione grupe za odlazak na SP, sa dva boda više od Španije i tri od trećeplasirane BiH. Očekuje se da će duel SCG i BiH odlučiti koja će od ovih dviju reprezentacija obezbijediti plasman na SP, ili barem u baraž.

http://www.sport.ba/?showCat=2&showText=86
Edin H.

Post by Edin H. »

Murate, vec sam postavio ovaj clanak na temi "Svi u Beograd po 3 boda".

Stvarno ne mogu vjerovati koji idioti sjede u nasem Savezu :x
mostarac

Post by mostarac »

Ja Ušanovića razumijem ljudi moji i ne osuđujem ga. Pa niko normalan ne bi na sebe preuzeo tu odgovornost da povede raju u Beograd i da tamo nastane drama, a izvjesno je da hoce.
Usanovic je napravio jedini pametan potez koji je mogao kao generalni sekretar saveza. treba podrska na tekmi, ali su ipak ljudski zivoti vrijedniji od jedne utakmice. Ovo mu je prvi dobar potez od kada je na funkciji koju obavlja.
Murat Sabanovic

Edin H. wrote:Murate, vec sam postavio ovaj clanak na temi "Svi u Beograd po 3 boda".

Stvarno ne mogu vjerovati koji idioti sjede u nasem Savezu :x
pardon pasa nisam vidio
Edin H.

Post by Edin H. »

Umro je Mostar, hajde molim te objasni mi zasto je teze preuzeti odgovornost i obezbjediti navijace na ovoj utakmici nego npr. Skotska - Engleska ili npr. Engleska - Republika Irska?

Ali treba malo raditi, a ne cugati na Bazenima, kao npr. sastati se sa predstavnicima navijaca, organizovati saradnju dvije Policije, organizovati Press Konferencije sa novinarima, pozvati igrace da uticu na navijace oba tima i slicno
mostarac

Post by mostarac »

Edin H. wrote:Umro je Mostar, hajde molim te objasni mi zasto je teze preuzeti odgovornost i obezbjediti navijace na ovoj utakmici nego npr. Skotska - Engleska ili npr. Engleska - Republika Irska?

Ali treba malo raditi, a ne cugati na Bazenima, kao npr. sastati se sa predstavnicima navijaca, organizovati saradnju dvije Policije, organizovati Press Konferencije sa novinarima, pozvati igrace da uticu na navijace oba tima i slicno
ja mislim da bi se na obezbjedjenju te utakmice pored kompletnog sastava i redovne i specijalne policije trebala angazovati vojska, jer Marakana nije Kosevo pa da su tribine odvojene, a put do Marakane i njegovo obezbjedjenje je nemoguc poduhvat i komplikovan do bola.
Da mogu i ja bi isao da se razumijemo i nemam nista ni protiv koga ko ce ic jer i ja bi da mogu, ali bola nemoguce je to obezbjedit kao sto je to bilo u Sarajevu pa ih proveli 2 kilometra. U njih svaku utakmicu izmedju zvezde i partizana ima mrtvih i ne mogu da regulishu sve, a ne nesto ovakvo.
Po meni se Usanovic ponasa odgovorno u skladu s funkcijom koju obavlja, jer morali bi angazovat bruku ljudi na obezbjedjenju a to onda ne bi licilo ni na sta.
Nisam ja protiv odlaska navijacha da me pogresno ne shvatis, ali shvatam savez i mislim da se ponasa u ovom slucaju onako kako se treba ponasati jedna odgovorna i profesionalna institucija sto je cudno obzirom o kojoj je kuci rijech
wanderer

Post by wanderer »

Zato sto bi skotska ili engleska policija zasigurno odradila svoj posao kako treba, a srpski se mozda i pridruze navijacima.

U neku ruku, kada su mogli onda u Zagrebu zasto ne bi sada u sred Beograda?

Jedino sto savez treba uraditi je proslijediti te ulaznice navijacima, da bar budu odvojeni, a resto je licna odgovornost.
Murat Sabanovic

razumijem mostarca,potpuno sta hoce da kaze
ali smatram da savez treba da obezbjedi ulaznice navijacima
to im je duznost
a ako savez to ne uradi onda ga zapalit treba
mostarac

Post by mostarac »

Murat Sabanovic wrote:razumijem mostarca,potpuno sta hoce da kaze
to im je duznost
pa nek obezbjedi ulaznice, to treba, ali neka se ide na vlastitu odgovornost
List

Post by List »

Mogu samo reci da ja ne bi isao i da mi plate put. Ne znam ni hocu li gledati na TV. :-? :D

Moje misljenje je da je bolje da nasih navijaca nema u Beogradu. Niti jednog.
Prince

Post by Prince »

Ma Ušanović je pičkica, kao i ostali u Savezu. Da smo mi jedinstveni kao što nismo, ne bi oni smjeli ni pomisliti da nam ne obezbijede ulaznice.
Klon

Post by Klon »

kladim se da ce biti 10 000 Bosanaca na utakmici u Beogradu.
(9 000 iz RS a 1000 iz cijelog svijeta)

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Murat Sabanovic

umro je mostar wrote:
to im je duznost
da savez i organizuje odlazak ,islo bi se opet na vlastitu odgovornost tako da to dodje isto .bit ce svasta u bg....ukoliko jos agresori popuse ,onda bi moglo i mrtvih biti.
mostarac

Post by mostarac »

Murat Sabanovic wrote:
umro je mostar wrote:
to im je duznost
da savez i organizuje odlazak ,islo bi se opet na vlastitu odgovornost tako da to dodje isto .bit ce svasta u bg....ukoliko jos agresori popuse ,onda bi moglo i mrtvih biti.
e zato Usanovic s razlogom nece da preuzme na sebe da savez to organizuje i ja ga potpuno razumijem
Murat Sabanovic

umro je mostar wrote:
Murat Sabanovic wrote:
umro je mostar wrote: pa nek obezbjedi ulaznice, to treba, ali neka se ide na vlastitu odgovornost
e zato Usanovic s razlogom nece da preuzme na sebe da savez to organizuje i ja ga potpuno razumijem
ok odluka je razumljiva ali treba nasima proslijediti ulaznice da bi bili koliko toliko odvojeni od arkanovaca
List

Post by List »

I da savez ne organizuje.....ako bude nereda u Beogradu.....a tamo bude nasih navijaca....SCG ce to moci iskoristiti ako dodje do prekida tekme. Ako nasih navijaca ne bude a dodje do prekida onda je sve jasno.
Edin H.

Post by Edin H. »

U tom slucaju bih preporucio Munibu da nadje posao u "Zavodu za uzgoj prepelica". Uvjeren sam da tamo ne bi morao preuzimati odgovornost za bilo sta.

Njegova je obaveza da uradi sve sto je u mogucnosti Saveza da se stvore preduslovi za sto je moguce sigurniji boravak gostujucih navijaca u Beogradu - da organizuje sastanak dvije Policije, diskutuje strategiju sa Savezom SiCG, upozori FIFU, svjetske i domace medije, pozove igrace da uticu na navijace i slicno. Podrska nasem timu je neophodna u najvaznijoj utakmici od kada ova drzava postoji. Mi ne bismo bili u poziciji da se plasiramo na Svjetsko Prvenstvo da nije bilo nevidjene podrske "BH Fanaticosa" na svakom gostovanju.

NIKO NEMA PRAVO ZABRANITI ODLAZAK NA UTAKMICU.

Osobito ne ljudima koji nikada nisu pravili nikakve izgrede na utakmicama.

SVI U BEOGRAD PO 3 BODA :bih:

BUDI ONO STO JESI
List

Post by List »

Cuj da Pusanovic upozori FIFU? :-?

Ako dodje do bilo kakvog sukoba navijaca SCG i BiH (cak i da navijaci dodju mimo saveza....postoji mogucnost da nas kazne.....i da prisustvo nasih navijaca FIFA u slucaju eventualnog prekida iskoristi i dodijeli 3 boda za SCG.
Edin H.

Post by Edin H. »

List wrote:Cuj da Pusanovic upozori FIFU? :-?

Ako dodje do bilo kakvog sukoba navijaca SCG i BiH (cak i da navijaci dodju mimo saveza....postoji mogucnost da nas kazne.....i da prisustvo nasih navijaca FIFA u slucaju eventualnog prekida iskoristi i dodijeli 3 boda za SCG.
Koji Pusanovic :-D teoreticaru :?

Da, u pravu si nasih 5000 ce izazvati prekid :shock:

Mi smo covjece bili na svakom gostovanju. U Belgiji nas je bilo 15000, bez ikakvih ozbiljnijih incidenata, zato sto imamo dobru organizaciju.

Hrvata ode 700 u Maltu i naprave dzumbus.
List

Post by List »

Nece nasi izazvati prekid. Ali prisustvo nasih FIFA moze iskoristiti da upre prstom u nas i da kaze da su nasi krivi.
Edin H.

Post by Edin H. »

Ma nista se ti nemoj brinuti oko toga.

Mi sigurno necemo izazvati incident da prekinemo utakmicu,
A ako oni to urade to su tri boda za nas i plasman na Svjetsko prvenstvo. :bih:
:bih: :bih:
U tom slucaju FIFA bi morala procijeniti ciji navijaci su izazvali incident.
List

Post by List »

Edin H. wrote:U tom slucaju FIFA bi morala procijeniti ciji navijaci su izazvali incident.
A FIFI ce raportirati suci iz Grcke. :roll: :D
Edin H.

Post by Edin H. »

List wrote:
Edin H. wrote:U tom slucaju FIFA bi morala procijeniti ciji navijaci su izazvali incident.
A FIFI ce raportirati suci iz Grcke. :roll: :D
Jeste, ali delegat nadam se, barem nije iz Grcke :roll:
List

Post by List »

Edin H. wrote:Jeste, ali delegat nadam se, barem nije iz Grcke :roll:
Delegat ce ko da gledam da bude iz Rumunije. :roll: :D A na PTC ce da bude vijest kako su "muslimanski navijaci" bacali lavovima neduzne Srbe na Kalemegdanu. :D
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

Pozdrav za sve one koji ce stisnuti muda i krenuti za BG
Ako su oni bili u Sa. i mi cemo stici u Bg
Ja hocu za ostale ne znam
A ovim glupanima iz manjeg entiteta sto navijaju za komsije
Pogledajte svoj pasos prvo
Mislim da u njemu pise BOSNA i HERCEGOVINA
Post Reply