TBF 03. decembra, subota - Klub Sloga

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Wolfheart

#1 TBF 03. decembra, subota - Klub Sloga

Post by Wolfheart »

Velike nade hrvatske urbane scene

TBF (Split, Hrvatska)
( http://www.tbf.dalmatino.de )

+ support ( to be announced soon )

Klub Sloga 03. decembra, subota, u 20:00 sati.

TBF su bend koji je izvanredno cijenjen u krugovima muzicara "domace" scene a sviraju fuziju hip hopa, pop-rocka i funka. U Hrvatskoj vaze za jedan od najkvalitetnijih bendova. Nedavno su nastupili na MTV Adria Day koncertu, gdje su svirali s Hladnim Pivom, Letom 3, The Hives-ima (iz Svedske) i Siddharta-om iz Slovenije. Za sve detaljnije informacije o bendu posjetite njihov sluzbeni web site http://www.tbf.dalmatino.de

samo djelic njihove biografije:
"Svjesni različitosti naše glazbe od ostatka hrvatske, pa i svjetske, hip-hop produkcije, preduhitrili smo zlobne komentare kako ' TBF uopće nisu hip-hop ', i album nazvali 'Ping-pong', parafrazirajući taj glazbeni žanr, a ujedno izmišljajući potpuno novi i jedinstven žanr. Cilj svega toga je u stvari bilo izrugivanje krutog etiketiranja glazbe i njenog strogog razvrstavanja u potrošačke ladice. Nikada nismo bili, kao istinski uživaoci i stvaratelji glazbe, orijetirani na isključivo neke žanrove, što je slučaj sa onima kojima je glazba samo dekor životnog stila. Ironija je da velik dio hrvatske hip-hop publike drži 'Ping-pong' za najbolji hrvatski hip-hop album do sada. Poznatije pjesme su Ye'n Dva (video spot), Malo san maka (video spot), 3-logija jada. U Hrvatskoj je album stekao gotovo kultni status, a povjerenje publike postigli smo odličnim i originalnim nastupima širom Hrvatske, kombinirajući rap sa živim instrumentima. U izmjenjenim koncertnim aranžmanima pjesme su dobile novo ruho; od funk-a, soul-a, regae-a, grunge-a, rock'n'rolla, do klapskog pjevanja, svega tu ima."
Saian

Post by Saian »

zar ne sviraju u Sa Clubu uskoro nekog dvadesetog septembra, gdje sam ja to prochitao :roll: ako je avaz, dodushe, informacija gubi na ozbiljnosti al mozda i nije bio avaz :D :D :D
alek

Post by alek »

sai :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Sviraju :D:D

Gdje si Sajo, stoko pijana :D :D
Bumbar

Post by Bumbar »

23 septembra u Sa klubu pod pokroviteljstvom Asocijacije XY
horns&drums

Post by horns&drums »

Bumbar wrote:23 septembra u Sa klubu pod pokroviteljstvom Asocijacije XY

Idemo? :D
Saian

Post by Saian »

horns&drums wrote:Sviraju :D:D

Gdje si Sajo, stoko pijana :D :D
evo damir konstatuje da su sinoc s nama bile vile, a ja ne mogu da se ne slozhim, jesmo mi tebe odvezli kuci? ja se ne sjecham nesto :-) :-) :-)
Wolfheart

Post by Wolfheart »

Saian wrote:zar ne sviraju u Sa Clubu uskoro nekog dvadesetog septembra, gdje sam ja to prochitao :roll: ako je avaz, dodushe, informacija gubi na ozbiljnosti al mozda i nije bio avaz :D :D :D
Sviraju i to u sklopu mini turneje po BIH, no ovo u Slozi je jedan od onih "novogodisnjih" koncerata/derneka za raju. Bend je trazio da ponovo sviraju u Sarajevu jer su na nasem trzistu poprilicno novi i nepoznati pa ce im ova dva koncerta doci kao dobra promocija.

U svakom slucaju ko ih propusti u Sa clubu gledace ih u Slozi 03. decembra, a nadam se da ce i dosta ljudi doci po 2. put da ih gledaju. :)
Saian

Post by Saian »

ja da ostajem do tog datuma ja bih bio u prvom redu, ljudi su jaki samo tako

Nostalgichna

"Ima bit da san potrošija I ono malo suza za navodnit dolinu sevdaha I bluesa svit je tužan, tu nikad neće bit pravde za one koji žele samo da žive I rade I ljube, I smiju se svemu ka vicu A ja se pitan ima li smisla pravit dicu Donosit ih na svit di su život I sloboda Ka roba, koju će neki moćnik prodat I ove stare melodije bude memorije Čiste nostalgije, I ne znan šta mi je Stari s bafima, stara s ogromnom trajnom Sestra I ja, cili umazan slajom I sve je daleko I tajno Znan ni onda nije sve bilo bajno, al ditetu sve je sjajno i pari mi se puno lipše I ove kapi kiše ka da šapću: “Nikad više…” Jer sve prolazi, ostaje samo u nama U srcima , u umu, I foto albumu Priča svaka slika, da ne zaboravin nikad Nasmijana lica nekih starih prika Nekih nema više, ostale su sjene Mora bit da je s njima nesta I dio mene Al vrate ga kiše, I vitar s juga Neka stara pisma, nostalgija I tuga. * Nekad se pitan jel tribalo sve baš tako bit pa mislin, tribalo je bit, jer je proklet ovi svit I dobri ljudi uvik izvuku deblji kraj Zato se nadan da postoji I pakal I raj Neki viši sud, Božja pravda Da presudi I kazni svakog onog gada Željnog rata I žednog krvi Al ko je bez grijeha nek baci kamen prvi Ironično zaista, da citira Krista Jedan od onih šta je odgojen u obitelji ateista I to u mraku, u miješanom braku U nekoj dalekoj zemlji, sad je samo u zraku I baš me je tamo donila roda Da ne mrzin I buden pošten, iskren I odan A razliku između zla I dobra Nisan naučija ni od fratra, ni hodže, ni popa A kad su zavladali oni šta su pali s kruške Božji ljudi su blagoslovili puške Janjce slali u smrt, za svoga Boga, jedinoga Za ludilo svoga ideologa kad bijesni mržnja razum nije lijek I ludilo uvik promijeni tijek Povijesti, i ispiše novu krvavu stranu U zemlji seljaka na brdovitom Balkanu. * Zato letin visoko iznad napaćenog tla Daleko od poimanja dobra i zla visoko gore, ka Suncu, u nebesa di se gužvaju poruke SMS-a iz ovog vrimena izlazin van I zaranjan u neki davni, zaboravljeni san Neki bolji dan, pun smija I vica Di su sritni ljudi I njihova dica I gledaju u sutra, ozarena lica Puni nade, u tom svitu pravde Jednakosti, bratstva I slobode U svit ljubavi me misli vode I još uvik virujen da će na ovoj planeti Jednog dana svi ljudi moć živit sretni Razum, ljubav I znanje izgradit će raj I znaj, neće biti ironije za kraj."
Bumbar

Post by Bumbar »

a XY ce dijeliti i kondome
irfan2

Post by irfan2 »

horns&drums wrote:
Bumbar wrote:23 septembra u Sa klubu pod pokroviteljstvom Asocijacije XY

Idemo? :D
da :P
:D
Saian

Post by Saian »

I jel bio ko? kako je bilo?
Wolfheart

Post by Wolfheart »

fakat kako bi, koliko je ljudi bilo?
vodoinstalater

Post by vodoinstalater »

Bilo je dobro, jeste da je pocelo oko 12 tek i da su malo bili sjebani sto je Hrvatska zijanila onom kradjom sudija. Bio je dosta raje ali nije bila prevelika guzva.
Naravno ventilacija je radila samo povremeno i na kraju je sa stropa bukvalono kapalo od kondenza.
Sve u svemu treci puta Dobar koncert a ne tezga kakve se cesto vidjaju.
goshpar

Post by goshpar »

Wolfheart wrote:fakat kako bi, koliko je ljudi bilo?
??? ne kontam
ti si pokrenuo temu i napisao svasta o njima i ovo i ono...
i na kraju pitas kako je bilo posto ocito ti nisi bio

sta si onda koji k. pisao...
Wolfheart

Post by Wolfheart »

goshpar wrote:
Wolfheart wrote:fakat kako bi, koliko je ljudi bilo?
??? ne kontam
ti si pokrenuo temu i napisao svasta o njima i ovo i ono...
i na kraju pitas kako je bilo posto ocito ti nisi bio

sta si onda koji k. pisao...
vidim da ne kontas. :-)

Ja sam objavio koncert TBF-a koji ce se odrzati u Slozi 03. DECEMBRA a trenutno nisam u Sarajevu.

jasnije sad?
horns&drums

Post by horns&drums »

Saian wrote:I jel bio ko? kako je bilo?
Odlicno! Ludi su ko kamenje i originalni

Idem i u Slogu, obavezno
Saian

Post by Saian »

horns&drums wrote:
Saian wrote:I jel bio ko? kako je bilo?
Odlicno! Ludi su ko kamenje i originalni

Idem i u Slogu, obavezno
ma znao sam da ce bit "umjetnost zdravog djira" , a steta sto necu moc aaaaaaaaaargghhhh :x :x :x :(
horns&drums

Post by horns&drums »

Joj i dijelili kondome na ulazu a i TV me snimila samo ne znam koja :D:D (bio sam trijezan :D)
Bumbar

Post by Bumbar »

horns&drums wrote:Joj i dijelili kondome na ulazu a i TV me snimila samo ne znam koja :D:D (bio sam trijezan :D)
Federalna je snimala...
Kakav je program bio? prije koncerta...???
horns&drums

Post by horns&drums »

Onako... ma jebu u Sa klubu sto kasne toliko, svako do sada. Ima raje koja se zajebu pa dodju u deset i onda ga puse do pola jedan-jedan.

Ne znam, meni je bilo ok :D:D

Eto, vidjecete Hornsa na FTV-u :D:D slagiranog :D
irfan2

Post by irfan2 »

pocelo u pola jedan a najavljeno u 10 :x
kao sto neko rece gore, sa plafona kapalo...vrucina kao u paklu
tbf je razvalio, ali znam da necu ici vise u sa klub da neznam ko dodje
Wolfheart

Post by Wolfheart »

ljudi u Slozi je prozracno, visoki stropovi (nema kapanja :) ) i koncert ce da pocne na vrijeme. Plus sto je subota u pitanju, to je super :)
spread the word o kvaliteti benda. definitivno zavrijedjuju vise paznje na nasim prostorima!
horns&drums

Post by horns&drums »

Originalni su fakat, onaj debeli je lud ko struja

Irfane, mi se ono vidjesmo je l' da? :D:D

Ja malo popio pa mi sve mutno... :wink:
Deluxe

Post by Deluxe »

Ma šta da vam kažem. TBF je zaista jedno osvježenje bio kad su se pojavili. Prvi put za njih sam čuo 2000. na albumu "Uskladimo Toplomjere" mada su 1997 izdali prvi album "Ping-Pong (Umjetnost Zdravog Đira). Prvo sam pomislio "ma neki nafurani likovi furaju neki hip-hop a niđe veze" Al' zato kad sam čuo tekstove i poslušao muziku koja je ustvari veliki broj samplova (neki i od poznatih svjetskih muzičara) različitih pravaca, i još sve to savršeno sklopljeno i upakovano, oduševljenju nije bilo kraja. Tematika - svaka čast, genijalna, odabrana tako da obuhvata sve životne sfere, ulica, društvo, politika, ljubav, svakodnevni problemi i pitanja... ma sve... i sve sa porukom jasnom k'o dva vedra dana zajedno. Čak i ko ne voli hip-hop, ping-pong će mu se sigurno svidjeti.
Nisam vam rekao da sam na njihov CD slučajno naletio kada me je jaran zamolio da mu na pijaci nađem CD "Haustora" i da sam taj CD našao na pijaci kod Sirana, a kad sam došao kući i izvadio CD shvatio sam "T.B.F. - Umjetnost Zdravog Đira" ni na tren ne podsjeća na "Haustor" sa omota. Ali nije mi ni bilo žao!
Post Reply