KAKO SE JEFTINO BRUKAMO!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Smrt fasizmu

#1 KAKO SE JEFTINO BRUKAMO!!!

Post by Smrt fasizmu »

:x "Ne može više ovako. Članice Pokreta majki enklava Srebrenice i Žepe, sa sjedištem u Sarajevu, zloupotrebljavaju genocid kako bi stekle imovinsku korist-kazala je u nedjelju, predsjednica Udruženja žene Srebrenice Hajra Ćatić. :sad: Zumra Šehomerović, potpredsjednica Pokreta majki enklava Srebrenica i Žepa, skoro je svojoj šezdesetpetogodišnjoj tetki dala frezu, koja je kasnije rasklopljena i stavljena na tavan, ističe Ćatićeva. :D Nakon što su dobile donaciju od 300 hiljada maraka, članice Pokreta majki enklava Srebrenica i Žepa u Sikirićima su organizirale sijelo, te za tu priliku zaklale nekoliko jagnjadi, kazala je Ćatićeva.

Smrt fasizmu-Sloboda narodu!
rajvosa4ever

Post by rajvosa4ever »

Kod nas se to fino lijepo kaze:
DOK JEDNOM NE SMRKE, DRUGOM NE SVANE...

Ako je istinito onda je stvarno sramotno... :(
No_Comment

Post by No_Comment »

S ` obzirom da lik koji je postavio ovu temu ...negira ili relativizira zlocine u BIH...kao i ono poznato svi smo krivi...ili niko nije kriv...tj. Alija=Radovan...ne bih ovo previshe uzimao za ozbiljno...ionako doticni pobija ono shto se desilo u i oko Srebrenice... :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

No_Comment wrote:S ` obzirom da lik koji je postavio ovu temu ...negira ili relativizira zlocine u BIH...kao i ono poznato svi smo krivi...ili niko nije kriv...tj. Alija=Radovan...ne bih ovo previshe uzimao za ozbiljno...ionako doticni pobija ono shto se desilo u i oko Srebrenice... :-)
Zajebi pos'o...No_Comment
[img]http://www.oslobodjenje.com.ba/templates/JavaBean/images/image_01.jpg[/img][color=white]___[/color][size=150]13. Septembar, 2005.[/size] wrote:Žene Srebrenice negodovale u Tuzli

Piše: A. AVDIĆ / S. ŠEHERČEHAJIĆ
12/09/05

Image
Žene Srebrenice na protestu u Tuzli

Donacija posvađala majke Srebrenice

TUZLA - Prvi put u desetogodišnjoj historiji Žene Srebrenice su sa mirnih protesta na ulicama Tuzle, pored traženja istine o srebereničkom egzodusu, u nedjelju uputile poruku koja nije u direktnoj vezi sa zločinima.

“Ne može više ovako. Članice Pokreta majki enklava Srebrenice i Žepe, sa sjedištem u Sarajevu, zloupotrebljavaju genocid kako bi stekle imovinsku korist”,
kazala je u nedjelju, predsjednica Udruženja žene Srebrenice Hajra Ćatić.

Revolt članica udruženja sa sjedištem u Tuzli, izazvala je činjenica da je BH Telecom nedavno donio odluku o odobravanju 300 hiljada maraka Pokretu majki enklava Srebrenica i Žepa, na čijem se čelu nalazi Munira Subašić.

“Sve članice Pokreta su prodale stanove u Srebrenici i sad žive u Sarajevu. Stalno putuju po svijetu na račun države i grada Srebrenice, dok pravi povratnici u Podrinje žive u neljudskim uslovima”, smatra Ćatićeva.

O ovom problemu, Ćatić je pismom obavijestila člana Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića, federalnog ministra komunikacija Nedžada Brankovića, te generalnog direktora BH Telecoma Hamdu Katicu.

“Smatramo da bi bilo poštenije i veći sevap, ako ga uopće želite, da ste novac podijelili onim majkama povratnicama koje preživljavaju u teškim uslovima. Zašto novac niste uplatili u fond za školovanje djece bez oba roditelja Djeca Srebrenice. Smatramo da biste vašu odluku još jednom trebali razmotriti”, piše u pismu upućenom Katici.

Tihiću i Brankoviću Srebreničanke su napisale kako u posljednje vrijeme imaju mnogo pritužbi na rad Udruženja sa sjedištem u Sarajevu, jer one, preko ministara sa kojima su svaki dan u kontaktu, donacije daju svojim rođacima.

“Zumra Šehomerović, potpredsjednica Pokreta majki enklava Srebrenica i Žepa, skoro je svojoj šezdesetpetogodišnjoj tetki dala frezu, koja je kasnije rasklopljena i stavljena na tavan”, ističe Ćatićeva.

Kao primjer “neozbiljnosti sarajevskog udruženja”, Ćatićeva ističe nedavnu “zabavu” u selu Sikirići kod Bratunca.

“Nakon što su dobile donaciju od 300 hiljada maraka, članice Pokreta majki enklava Srebrenica i Žepa u Sikirićima su organizirale sijelo, te za tu priliku zaklale nekoliko jagnjadi”, kazala je Ćatićeva.

Razbacivanje parama

Žene Srebrenice ističu da im nikad niko nije dao donaciju, iako svakog jedanaestog organiziraju mirne proteste.

“Katkad nemamo novca ni da dođemo na proteste, dok se članice Pokreta majki enklava Srebrenice i Žepe razbacuju stotinama hiljada maraka, mada nikad nisu organizirale proteste”, kazala je Ćatićeva.
[size=134]Munira Subašić odgovara na tužbe “Žena Srebrenice”[/size] wrote: Image
Munira Subašić
”Ja sam tražila i dobila donaciju”

“To su podmetanja i ljubomore među našim narodom. Da nije bilo nas, ne bi bilo ni Memorijalnog centra u Potočarima, ni ničega, jer mi smo uradile anketu i dobile mjesto pokopa. Ljudi ne mogu da podnesu naš uspjeh”, odgovara na optužbe svoje kolegice Hajre Čatić, predsjednica Pokreta majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić.

“Neću da se spuštam na taj nivo i da polemiziram sa Hajrom. Ja sam tražila donaciju i dobila donaciju. Normalno, i ona neka traži i neka dobije, ja nemam protiv toga ništa. Takvi su Srebreničani. Da im je samo da oni dobiju i žive, a tragedija Srebrenice se desila cijelom Podrinju. Ja znam da je Srebrenica simbol stradanja, ali najviše ljudi je stradalo sa bratunačke opštine. Znači, i moja svekrva koja je došla iz Podžeplja, u Han-Pijesku, izgubila je svojih petero. Iz samog sela Podžeplja, moj muž i još njih 101 nisu se vratili. Mi smo udruženje koje pomaže cijeloj istočnoj Bosni, a ne samo Srebrenici”, veli Munira Subašić.

On kaže da će dio donacije BH Telecoma u vrijednosti 300.000 KM uputiti u svih devet općina Podrinja. Drugi dio će zadržati za potrebe udruženja, ali o tome će konačnu odluku donijeti Upravni odbor udruženja.

“Dio donacije je za rad Udruženja, jer mi nemamo plata niti ikakvih primanja, za obilazak porodica, putovanja, obilazak grobnica, a drugi dio utrošit ćemo da pomognemo povratnicima za koje mislimo da su najugroženiji u cijeloj istočnoj Bosni. Pomoć ćemo uputiti u svih devet opština Podrinja koje su bile u Srebrenici od 1992. do 1995. godine, znači: Rogatica, Višegrad, Han-Pijesak, Vlasenica, Sebrenica, Bratunac, Zvornik...”, kaže Subašić.

Udruženja sarađuju kad je riječ o osnovnom cilju zbog kojeg postoje, a to je otkrivanje istine o nestalim i poginulim, njihov ukop i pomoć u pronalaženju ratnih zločinaca. Međutim, svako udruženje ima svoj program rada, kaže Subašić, i na osnovu njega aplicira za donacije.

“Na primjer, one su dobile donaciju iz Italije, pa rade neke fabrike. A, ako je gospođa Hajra sposobna da kupi stan u Vogošći od stotinu kvadrata ili da jedna njena zamjenica napravi kuću u Sarajevu, onda mislim da su sposobne i za sve drugo. Najlakše je optuživati. Imamo saradnju kad je riječ o dolasku do istine, ali svako udruženje ima svoj program. One izlaze svakog 11. u Tuzli, a mi svakog 11. u Vogošći u džamiji imamo tehvid na koji dođe 200- 300 žena”, kaže predsjednica Pokreta majke enklava Srebrenica i Žepa.
kekec

Post by kekec »

No_Comment, gdje je comment. :D
No_Comment

Post by No_Comment »

kekec wrote:No_Comment, gdje je comment. :D
Cuj ja smatram,, Oslobodjenje ,,manje vishe kao relevantan izvor informacija...mada ponekad znam da lazni tracevi i skandali prodaju novine...tj. prave tiraz...naredni dani ce pokazati istinitost ovih gore navedenih tvrdnji o malverzacijama i lopovluku...u svakom slucaju sam za transparentnost... :D
orbit

Post by orbit »

sta je 300 tisuca maraka, oni u usa su dobili preko 3 milijuna dolara - po osobi.

samo svi bi trebali dobiti novac bez obzira na nacionalnost!
neutralac

Post by neutralac »

samo svi bi trebali dobiti novac bez obzira na nacionalnost!

Nista od toga.Novac kvari ljude.
Mirsad_ZE

Post by Mirsad_ZE »

Ma sve bi ja to rascero, dok se prica ima tu neke mucke, a na pare niko imun nije
Fair Life

Post by Fair Life »

[size=150]Objavljeno u broju 174 DANA, 29. septembar/rujan 2000.[/size] wrote:Cudom sudbine, bas u vrijeme policijskog terora, aktuelizirana je i prica o 200 miliona maraka, koliko je, kako je tokom svoje posjete BiH potvrdio princ Selman, narod Saudijske Arabije skupio samo u jednom danu i poslao kao pomoc Srebrenicanima. No, princ nije mogao reci gdje je taj novac? Hakija Meholjic, predsjednik Udruzenja Srebrenica - 99, za Dane kaze: "Niko do sada nije javno rekao koliko je para doslo na ime pomoci narodu Srebrenice. U holandskoj vladi ne mogu da vjeruju da svaki Srebrenicanin nema kucu u Federaciji, toliko su para poslali. Znam da je holandska vlada dala 120 miliona maraka, a pare je primio Edhem Bicakcic. Dosle su i pare iz Saudije. Znam da je kod Seada Jamakosmanovica, tadasnjeg predsjednika SDA u Tuzli, bio veliki dio tog novca, koji je on dijelio kako je htio. A pare su njemu povjerene jer su u Centrali SDA smatrali kako iz Srebrenice nema sposobnog covjeka kome bi dali tolike pare. Ja im svima obecavam da ce vrlo brzo morati odgovoriti na pitanje: Koliko je pomoci doslo za srebrenicki narod i gdje je ona zavrsila? A tada nece biti dovoljno aviona u Bosni kako bi mogli pobjeci!"
manijak1

Post by manijak1 »

Nisam Mojca :D ali imam komentar u vezi lika koji je pun fašizma i isključivosti a da bi zadovoljio :D svoju iskonsku potrebu za sadomazohizmom uzeo je i nick Smrt Fašizmu :D i jedva čeka kao i Orbit da se može naslađivati tuđom i u ovom slučaju ispod svih etičkih normi sve je zapelo i sve se rasplelo .........na tuđim kostima ........te stoga zajebite posao :D :D dušebrižnici :D :D .
Dakle došli smo na dno
Ne može više ovako. Članice Pokreta majki enklava Srebrenice i Žepe, sa sjedištem u Sarajevu, zloupotrebljavaju genocid kako bi stekle imovinsku korist”,
dna.
“Sve članice Pokreta su prodale stanove u Srebrenici i sad žive u Sarajevu. Stalno putuju po svijetu na račun države i grada Srebrenice, dok pravi povratnici u Podrinje žive u neljudskim uslovima”, smatra Ćatićeva.
........i to je ono što potvrđuje zašto svaku humanitarnu akciju ( većina podsvjesno ) doživljavamo u samom startu obezvrijeđenu i zašto se pitamo da li će baš te pare ootići onima kojima i trebaju..........no tu je CD :D sa ratnim reporterom :D i profiterom :D Senčijem Hadžijom .
Ponekad se i zapitam :D zašto niko ne ganja mišem :D :D sve smijurije i beznađa u susjednom četnitetu........... :D
rei

Post by rei »

Vidi fasiste "smrt fasizmu" i teme :lol: :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

manijak1 wrote:(...)
Ponekad se i zapitam :D zašto niko ne ganja mišem :D :D sve smijurije i beznađa u susjednom četnitetu........... :D
Nisam ni zivio na prostoru danasnjeg "cetniteta"... niti pomazem koga iz danasnjeg cetniteta. Sve moje obaveze su vezane za federalni dio pod SDA kapom.

Gdje me zulja... tu se cesem.
Prenj

Post by Prenj »

No_Comment wrote:
Cuj ja smatram,, Oslobodjenje ,,manje vishe kao relevantan izvor informacija...mada ponekad znam da lazni tracevi i skandali prodaju novine...tj. prave tiraz...naredni dani ce pokazati istinitost ovih gore navedenih tvrdnji o malverzacijama i lopovluku...u svakom slucaju sam za transparentnost... :D
Evo ti i komentar novine koje se ne prodaje na osnovu laznih traceva i skandala ... :D
Avaz wrote: http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =10&isasp=
Zašto se svađaju Srebreničanke?
Da li burna rasprava o donaciji "BH Telecoma" pokazuje da udruženja čiji je cilj istina o srebreničkom zločinu sada imaju druge prioritete

Međusobna prepirka Srebreničanki, nastala nakon obznanjivanja da je "BH Telecom" finansijski podržao jedno od njihovih udruženja, istovremeno zanemarujući sva ostala, s pravom je nametnula pitanje: ko se i iz kojih pobuda sve bavi Srebrenicom u posljednjih deset godina?
Naime, svih ovih godina srebrenička udruženja bila su najčvršći generator borbe u traženju istine o nestalim članovima srebreničkih porodica, suprotstavljajući se pri tome mnogim zaprekama i podmetanjima.
Članice tih udruženja nerijetko su bile veoma neprijatan sagovornik mnogim međunarodnim zvaničnicima koji su mešetarili po BiH. Oštre su bile i prema domaćim predstavnicima koji su, shodno funkcijama na kojima se nalaze, bili obavezni o Srebrenici i njenim problemima javno govoriti i za njih tražiti rješenja.
Borba za naklonost tako organiziranih srebreničkih udruženja svih ovih godina vodila se bezpravila igre i kodeksa ponašanja. Uz sve poštovanje malom broju časnih ljudi, u "lomljenju" Srebreničana prednjačili su brojne primitivne stranačke vođe, vlasnici nelegalno stečenih firmi, nesposobni i korumpirani direktori državnih preduzeća, kojekakvi pisci, novinari... Njima je Srebrenica, uglavnom, trebala za lične interese.
Naravno, tu su bili i neizbježnistranci koji su putem raznih projekata u ime Srebrenice oprali i u svoje džepove gurnuli milione maraka. To su, vjerovatno,i bili razlozi što je novčana donacija "BH Telecoma" jednom od udruženja izazvala toliko pozornosti i nepovjerenja među Srebreničanima.
Naravno, ostaje gorčina da su srebreničke majke, umjesto na ono zbog čega su i osnovale svoja udruženja, snagu i ovoga puta usmjerile na poslove koje drugi trebaju raditi.
Na pitanje: da li to pokazuje da, nakon toliko godina istrajne borbeza istinu o srebreničkom zločinu, sada imaju druge prioritete, morat će same dati odgovor.

Piše: Almasa HADŽIĆ
da pamtis

Post by da pamtis »

:D ja sam za to da se odmah skida :D ona "moto-kulti freza" :D sa tavana :D
manijak1

Post by manijak1 »

:D Poštovani Fair , to sa klikanjem nije bilo upućeno tebi ni lično ni osobno već je nekako svima nama :D najviše samom meni a kako volim krivicu prebaciti sa sebe na masu :D onda sam ja to tako :D nespretno isjekao krompriće ručno za pommes fritess ( tako nekako se piše na argou pariškom :D )
Kolika je visina vrha Prenja ? :D :D U odnosu na more svakako :D :D :D :D jer neki misle da je more iznad Prenja :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

da pamtis wrote::D ja sam za to da se odmah skida :D ona "moto-kulti freza" :D sa tavana :D
Skinuto... nema da fali.

Image
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: 15 :D :D treba biti :D :D ovih motokultivatora :D :D
da pamtis

Post by da pamtis »

....................
Image

:D fali fali :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Mozel' ovo...

Image
da pamtis

Post by da pamtis »

Mozel' ovo...

Image

Image

:D u ovom grmu lezi zec :D
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Sreo sam dvojnika Ibrana Mustafica...ovdje, u former Zairu. Chovjek pocrnio i ima radno mjesto da se brine o zenskim pravima, sexual abuse-u i harrasment-u.
St.Germain

Post by St.Germain »

pih, sta je tricavih 300.000 naspram sveopste kradje drzave
love

Post by love »

Takvi su Srebreničani. Da im je samo da oni dobiju i žive, a tragedija Srebrenice se desila cijelom Podrinju. Ja znam da je Srebrenica simbol stradanja, ali najviše ljudi je stradalo sa bratunačke opštine.
E ovo je istina... ja licno imam rodbinu koja je stradala u Srebrenici kao i svi ostali Bratuncani.
StanicRijeka

Post by StanicRijeka »

SMRT NARODU
SLOBODA FASIZMU :D
Post Reply