repka i hasan salihamidzic
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Murat Sabanovic
#1 repka i hasan salihamidzic
sta mislite o hasanu salihamidzicu?
ja licno mislim da je poslije barbareza nas najbolji reprezntativac.
mnogi blate njegovo ime kada je rijec o repki.zbog cega? zato, sto su dan prije utakmice citali avaz i u avazu procitali da je u bayernu manji od makovog zrna, a u repki glumi igraca. ili procitali komentar pohasio se hasan i postao hans.
hasan je dosta doprinijeo nasoj repki. uvjek je iskazivao zelju da igra za bosnu i hercegovinu ,cak i onda kada ga je njemacka trazila da igra u njihovim redovima.
zbog cega nasa javnost ne voli hasana?
po mom ...jer javnost misli da ne pruza 100 posto kao i u bayernu.
pa kako covjek da pruzi sto posto ,kad kod nas nista nevalja.
slazem se i ja da je hasan 2-3 puta ponio kao amater u repki(bacanje dresa i neodazivanje selektoru). ali niko se ne pita zbog cega, nego svako upire prst u njega.
samo kada se sjetim hasanovih golova protiv hrvatske....dizali ga svi...
ali kad je hasan izrazio nezadovoljstvo protiv saveza,bacanjem dresa i neodazivanjem selektoru,onda ga mi u koaliciji sa savezom i medijima na lomacu.
hvala ti hasane, za sve sto si ucinio za repku i nadam se da ces jos vise
doprinijeti bh fudbalu
ja licno mislim da je poslije barbareza nas najbolji reprezntativac.
mnogi blate njegovo ime kada je rijec o repki.zbog cega? zato, sto su dan prije utakmice citali avaz i u avazu procitali da je u bayernu manji od makovog zrna, a u repki glumi igraca. ili procitali komentar pohasio se hasan i postao hans.
hasan je dosta doprinijeo nasoj repki. uvjek je iskazivao zelju da igra za bosnu i hercegovinu ,cak i onda kada ga je njemacka trazila da igra u njihovim redovima.
zbog cega nasa javnost ne voli hasana?
po mom ...jer javnost misli da ne pruza 100 posto kao i u bayernu.
pa kako covjek da pruzi sto posto ,kad kod nas nista nevalja.
slazem se i ja da je hasan 2-3 puta ponio kao amater u repki(bacanje dresa i neodazivanje selektoru). ali niko se ne pita zbog cega, nego svako upire prst u njega.
samo kada se sjetim hasanovih golova protiv hrvatske....dizali ga svi...
ali kad je hasan izrazio nezadovoljstvo protiv saveza,bacanjem dresa i neodazivanjem selektoru,onda ga mi u koaliciji sa savezom i medijima na lomacu.
hvala ti hasane, za sve sto si ucinio za repku i nadam se da ces jos vise
doprinijeti bh fudbalu
-
rapunzel
Ne znam koji su razlozi ponekad malo neobicnog ponasanja Hasana Salihamidzica, da li je ista od svega sto mu stavljaju na dusu istina ili ne...
I ne interesuje me iskreno...
Znam samo da Hasana volim, i da mi je jedan od omiljenih reprezentativaca.
I sve dok negdje na TV ne cujem neku njegovu izjavu protiv reprezentacije, ili ove drzave, vjerovat cu da je ON ispravan, da nije do njega. Ipak, on je igrao za ovu reprezentaciju kad skoro niko nije. Kad je trebalo skupljati igrace, skoro na silu....
I ne interesuje me iskreno...
Znam samo da Hasana volim, i da mi je jedan od omiljenih reprezentativaca.
I sve dok negdje na TV ne cujem neku njegovu izjavu protiv reprezentacije, ili ove drzave, vjerovat cu da je ON ispravan, da nije do njega. Ipak, on je igrao za ovu reprezentaciju kad skoro niko nije. Kad je trebalo skupljati igrace, skoro na silu....
- NeKi_LiK
Svaki Hasanov potez je završio tako da smo čuli jednu stranu priče i formirali mišljenje na osnovu pročitanog u novinama, a samom Hasanu nikada nije bilo ni važno da nešto opovrgne ili pokuša na silu biti simpatičan.
Što se tiče odbijanja Njemačke, ne odbijaju se ti pozivi zbog patriotizma već zbog nesigurnosti za dalje pozive i jake konkurencije u reprezentacijama poput Njemačke. Nerijetko se dešavalo da igrač dobije poziv, uzme državljanstvo, odigra par utakmica i onda nestane sa mape. Sjeća li se neko Sean Dundeea ? Da nije prihvatio Njemačko državljanstvo iza sebe bi imao i Svjetsko Prvenstvo sa JAR-om, kao i veliki broj jakih utakmica na prvenstvima Afrike gdje bi uživao status jedne od glavnih zvijezda.
Hasanu najviše zamjeram namjerne žute kartone, ali isto tako ne zaboravljam onu maestralnu igru protiv Danske kada se neki drugi velikani nisu znali sastaviti sa loptom...
Što se tiče odbijanja Njemačke, ne odbijaju se ti pozivi zbog patriotizma već zbog nesigurnosti za dalje pozive i jake konkurencije u reprezentacijama poput Njemačke. Nerijetko se dešavalo da igrač dobije poziv, uzme državljanstvo, odigra par utakmica i onda nestane sa mape. Sjeća li se neko Sean Dundeea ? Da nije prihvatio Njemačko državljanstvo iza sebe bi imao i Svjetsko Prvenstvo sa JAR-om, kao i veliki broj jakih utakmica na prvenstvima Afrike gdje bi uživao status jedne od glavnih zvijezda.
Hasanu najviše zamjeram namjerne žute kartone, ali isto tako ne zaboravljam onu maestralnu igru protiv Danske kada se neki drugi velikani nisu znali sastaviti sa loptom...
-
List
Ne gotivim nesto posebno Hasana Salihamidzica.
Ali je pravo glupo vidjeti kako ga omalovazavaju i ismijavaju.
Njega koji je napravio karijeru kakvom se moze pohvaliti jako mali broj exYu fudbalera. Da nije veliki fudbaler ne bi igrao u Bajernu vec osmu sezonu uzastopno.
Neki vec sad pljuju i po Elviru Bolicu a on je tako mnogo doprinio uspjesima nase reprezentacije.
Takav je nas narod. Vole te kad si gore. Kad padnes dole ugaze te da se vise ne dignes.
Ali je pravo glupo vidjeti kako ga omalovazavaju i ismijavaju.
Neki vec sad pljuju i po Elviru Bolicu a on je tako mnogo doprinio uspjesima nase reprezentacije.
Takav je nas narod. Vole te kad si gore. Kad padnes dole ugaze te da se vise ne dignes.
- NeKi_LiK
Pljuvanje po Boliću je tek počelo i može dotići nesluceno visoke graniceList wrote:Neki vec sad pljuju i po Elviru Bolicu a on je tako mnogo doprinio uspjesima nase reprezentacije.
Ali u jednu ruku je i sam kriv za to, jer treba se znati na vrijeme povući.
Slična stvar se desila Sa Fernandom Hierrom. Čovjek je u Real Madridu, koji je više institucija nego klub u kome je igralo nebrojeno vanserijskih igrača dostigao status jedne od najvećih legendi i kao kapiten osvojio sve što se može osvojiti. A dobro se sjećamo kakav je rastanak bio
Povuci se na vrijeme ako hoćeš status legende
- Murat Sabanovic
mislim da je bolic jos nas najbolji napadac, covjek jednostavno ima instinkt za gol.............NeKi_LiK wrote:Pljuvanje po Boliću je tek počelo i može dotići nesluceno visoke graniceList wrote:Neki vec sad pljuju i po Elviru Bolicu a on je tako mnogo doprinio uspjesima nase reprezentacije.
Takav je nas narod. Vole te kad si gore. Kad padnes dole ugaze te da se vise ne dignes.a nije samo do našeg naroda...
Slična stvar se desila Sa Fernandom Hierrom. Čovjek je u Real Madridu, koji je više institucija nego klub u kome je igralo nebrojeno vanserijskih igrača dostigao status jedne od najvećih legendi i kao kapiten osvojio sve što se može osvojiti. A dobro se sjećamo kakav je rastanak bio![]()
mislim da je svakom bosancu drago, kada strani spikeri izgovore hasanovo ime i jos dodaju da je bosanac.
hasan je najuspjesniji bosanski fudbaler svih vremena
-
No_Comment
Pa dobro sada shto se osvojenih trofeja tice vjerujem da je Salihamidzic jedan od najuspjeshnijih...ako ne i najuspjeshniji...ali shto se tice fudbalskog umijeca na terenu...mislim da smo imali i boljih fudbalskih majstora od njega...Murat Sabanovic wrote:mislim da je bolic jos nas najbolji napadac, covjek jednostavno ima instinkt za gol.............NeKi_LiK wrote:Pljuvanje po Boliću je tek počelo i može dotići nesluceno visoke graniceList wrote:Neki vec sad pljuju i po Elviru Bolicu a on je tako mnogo doprinio uspjesima nase reprezentacije.
Takav je nas narod. Vole te kad si gore. Kad padnes dole ugaze te da se vise ne dignes.a nije samo do našeg naroda...
Slična stvar se desila Sa Fernandom Hierrom. Čovjek je u Real Madridu, koji je više institucija nego klub u kome je igralo nebrojeno vanserijskih igrača dostigao status jedne od najvećih legendi i kao kapiten osvojio sve što se može osvojiti. A dobro se sjećamo kakav je rastanak bio![]()
mislim da je svakom bosancu drago, kada strani spikeri izgovore hasanovo ime i jos dodaju da je bosanac.
hasan je najuspjesniji bosanski fudbaler svih vremena
- Edin H.
Murate, da li si ti uopste gledao utakmice reprezentacije?
Kakav covjece Bolic?
Evo bas sam se vratio iz Litvanije (vidje li ti kako se navija?). Samo se vukao po terenu, ne znas uopste kopu to on igru igra. Svka njemu cast, ali treba mu se zahvaliti. Beslija ubacuje loptu iz kontre u kazneni prostor on kasni jedno 5
metara.
Hasan je odlican igrac, ali njegov odnos prema reprezentativnom dresu je stvarno u najmanju ruku diskutabilan. Neko bi, ipak morao izvrsiti na njega pritisak da odigra za nas ove dvije najvaznije utakmice od kada postoji BiH tim. Jer pored Sergeja i Zlatana (drugi zuti protiv Litvanije) boljeg nemamo. Dobro, bice Misimovic, ali jos je mlad.
List
Koji covjece uspjesi reprezentacije?
Nikada nista nismo napravili!
Ali hocemo u Beogradu.
Zato dame i gospodo, spremite dresove sto ste zastekali u ormare i pravac Beograd
Kakav covjece Bolic?
Evo bas sam se vratio iz Litvanije (vidje li ti kako se navija?). Samo se vukao po terenu, ne znas uopste kopu to on igru igra. Svka njemu cast, ali treba mu se zahvaliti. Beslija ubacuje loptu iz kontre u kazneni prostor on kasni jedno 5
Hasan je odlican igrac, ali njegov odnos prema reprezentativnom dresu je stvarno u najmanju ruku diskutabilan. Neko bi, ipak morao izvrsiti na njega pritisak da odigra za nas ove dvije najvaznije utakmice od kada postoji BiH tim. Jer pored Sergeja i Zlatana (drugi zuti protiv Litvanije) boljeg nemamo. Dobro, bice Misimovic, ali jos je mlad.
List
Ali hocemo u Beogradu.
Zato dame i gospodo, spremite dresove sto ste zastekali u ormare i pravac Beograd
-
List
Najznacajniji uspjeh nase repke (za mene) je pobjeda protiv Danske na Kosevu rezultatom 3 : 0. To je prva velika pobjeda nase reprezentacije i prvi i jedini poraz (krkacina, tarabljenje, taslacenje) Danske u tim kvalifikacijama. Dobro, jeste dao oba gola iz penala al on je u odredjenom periodu igrao najbolje i da nismo imali njega i ono malo uspjeha sto smo imali ne bismo ostvarili.Edin H. wrote:Koji covjece uspjesi reprezentacije?
Tako da mu se ne bi trebalo zahvaliti u stilu "hvala al sad odjebi". Trebalo bi to drukcije.
- Edin H.
Pojedinacnih pobjeda je bilo, vjerovatno je najveca protiv Danske u gostima 2 - 0, ali jos uvijek se nismo uspjeli kvalificirati niti za jedno veliko takmicenje.
Ali sada je sansa (opet)
Bolicu svaka cast na zaslugama, ali za njega samo postoje dvije opcije. Da prihvati da ne moze biti u prvih 11 (vjerovatno jos ima snage za zadnjih 10 - 15 minuta) ili castan oprostaj. Ako treba neka mu organizuju oprostajnu utakmicu.
Ali sada je sansa (opet)
Bolicu svaka cast na zaslugama, ali za njega samo postoje dvije opcije. Da prihvati da ne moze biti u prvih 11 (vjerovatno jos ima snage za zadnjih 10 - 15 minuta) ili castan oprostaj. Ako treba neka mu organizuju oprostajnu utakmicu.
- Mahalac
Hasanu treba oduzeti
1.ime
2.prezime
3.pasoš
4.svi imovinu u BiH
Zabraniti ulazak doživotno U BiH
Zakonom zabraniti spominjanje njegovog imena bilo gdje u javnosti i ne dozvoliti da dovodi u vezu sa BiH po bilo kom osnovu.
Toliko o smradu i jadu jadnom zvanom Hasan a svima vama koji ga hvalite ...ma neču nije vrijedan toga
1.ime
2.prezime
3.pasoš
4.svi imovinu u BiH
Zakonom zabraniti spominjanje njegovog imena bilo gdje u javnosti i ne dozvoliti da dovodi u vezu sa BiH po bilo kom osnovu.
Toliko o smradu i jadu jadnom zvanom Hasan a svima vama koji ga hvalite ...ma neču nije vrijedan toga
- Murat Sabanovic
ti jarane si gledo svaku al izgleda isto kao da nisiEdin H. wrote:Murate, da li si ti uopste gledao utakmice reprezentacije?
Kakav covjece Bolic?
Evo bas sam se vratio iz Litvanije (vidje li ti kako se navija?). Samo se vukao po terenu, ne znas uopste kopu to on igru igra. Svka njemu cast, ali treba mu se zahvaliti. Beslija ubacuje loptu iz kontre u kazneni prostor on kasni jedno 5metara.
List
Ali hocemo u Beogradu.
koga bi to ti u napad stavio da igra?
misimovica koji se usere kad je sam pred golmanom? ...ali sto kazes naucit ce.
bolic zna gol dat dok ostalih napadaca na mapi nema.
hasan i bolic su igrali igrao za bh repku dok ostalih ni u kurcu nije bilo,mislim na reprezntaciju.
njima svaka cast.
a hasan ima svoje razloge kada reaguje nekorektno
- Murat Sabanovic
da ti nisi navijac srbije, pasa?Mahalac wrote:Hasanu treba oduzeti
1.ime
2.prezime
3.pasoš
4.svi imovinu u BiH
- Edin H.
Mahalac svaka ti rijec zlata vrijedi, ali trebalo bi ga jos malo iskoristiti pa onda...
Potreban nam je neko sa njegovim iskustvom, naviknut na teske utakmice, pod pritiskom u Beogradu.
Ali mozda bez - veze pricam, ne bi me cudilo da Hasan izmisli da je sada povrijedio trepavicu.
Sergej u Litvaniji dobi tezak udarac u glavu, vidis da ne zna gdje je i opet ostade na terenu.
I BOSNA IMA KRALJA SVOGA BARBAREZ SERGEJ ZOVEMO GA

Potreban nam je neko sa njegovim iskustvom, naviknut na teske utakmice, pod pritiskom u Beogradu.
Ali mozda bez - veze pricam, ne bi me cudilo da Hasan izmisli da je sada povrijedio trepavicu.
Sergej u Litvaniji dobi tezak udarac u glavu, vidis da ne zna gdje je i opet ostade na terenu.
I BOSNA IMA KRALJA SVOGA BARBAREZ SERGEJ ZOVEMO GA
-
savjest
Hasan je odlican igrac i vjerovatno najbolji sto je roden u RBIH do sada. Vec dugi niz godina igra na najvisoj razini i osvojio je sve sto se sa jednim klubom moze osvojiti. Ubjedljivo najuspjesniji bh. fudbaler.
Neko je gore spomenuo da se nikad nije trudio da daje neke komentare, da se udvara publici i da se "pravda" i to je mozda razlog sto se stvaraju neosnovane glasine. To je sasvim tacno. On igra fudbal i uopste ga ne interesuje sta drugi misle o njemu i sta se pise po novinama.
Sto se tice samog igranja u repki. To ne mozete porediti sa igrom u Bajernu. On u Bajernu igra sa svjetskom fudbalskom elitom. Tu se nalaze najbolji fudbaleri; Balack , Makay itd.. uz to on je uigran sa njima i oni se mogu naci svezanih ociju.
On u repki igra sa igracima koji imaju znatno manje kvalitete a sa kojima nije niti moze biti uigran kao sa onima u Bajernu. Stavite i samog Ronalda pa se nece snaci tako dobro kao u Realu.
Neko je gore spomenuo da se nikad nije trudio da daje neke komentare, da se udvara publici i da se "pravda" i to je mozda razlog sto se stvaraju neosnovane glasine. To je sasvim tacno. On igra fudbal i uopste ga ne interesuje sta drugi misle o njemu i sta se pise po novinama.
Sto se tice samog igranja u repki. To ne mozete porediti sa igrom u Bajernu. On u Bajernu igra sa svjetskom fudbalskom elitom. Tu se nalaze najbolji fudbaleri; Balack , Makay itd.. uz to on je uigran sa njima i oni se mogu naci svezanih ociju.
On u repki igra sa igracima koji imaju znatno manje kvalitete a sa kojima nije niti moze biti uigran kao sa onima u Bajernu. Stavite i samog Ronalda pa se nece snaci tako dobro kao u Realu.
- manijak1
- jazzer
U vrijeme kada je razvaljivao sa Bayernom ocekivalo se da tako igra i za reprezentaciju. Ocekivali smo da uzme loptu, predribla osmoricu i da go. Budimo realni ljudi, u Bayernu je igrao sa Efenbergom,
Scholom, Elberom a u reprezentaciji.. da ih ne nabrajam.
Mislim da je i u repki igrao dobro. Ima on svojih bubica ali njemu dlaku u jajetu traze (P)usanovic i pasalic. Halo, njih dvojica!? I on treba njima da se pravda??
Scholom, Elberom a u reprezentaciji.. da ih ne nabrajam.
Mislim da je i u repki igrao dobro. Ima on svojih bubica ali njemu dlaku u jajetu traze (P)usanovic i pasalic. Halo, njih dvojica!? I on treba njima da se pravda??
-
Stari
Diego Armando ....se nakrhao neke droge ljute kad su ga onomad diskvalifikovali '94 kad ga je zavukao protiv Nigerije....al je fakat igrao sjajno...no zanemarimo to ...jer nije to -rubrikom propisana tema.
Hasan je dobar igrac ...al fakat u reprezentaciji nije briljirao...ne mogu znati kakav je momak privatno...jer nemam dostup informacijama (a i da imam menssecini da ne bih bas rado kopao po njima ) .... a ono sto vecina ovdje diskutuje su vise njegove ljudske vrijednosti ...a manje nogoloptaske.
Uzgred budi receno ...momak na kojeg su svi zaboravili....a momak koji pocinje igrati bolje nego ikad....Zlatan Ibrahimovic je nakon dugo vremena odbijanja da to komentarise...konacno progovorio o svojoj odiseji u BiH ...i kako je bilo to da je ipak odlucio igrati za Svedsku. Sve to je ucinio na intervjuu datom u subotu 10.sept. ...na 2 kanalu Svedskog drzavnog....
radija
...
Upravo trazim nekakkav link da vam ga doturim i time dokumentujem sve to sto govorim ali...tesko ide.
Momak potvrdjuje one traceve koji su dugo kruzili ...... Babo Sefik ga je bio doveo u Sarajevo kad je ovome bilo 17- ak godina u nadi da ce neko od BiH autoriteta biti u stanju prepoznati njegov talenat. Odgovor je bio u stilu..."na zalost-ne uklapa se u nas koncept igre"....Novinar koji ga je intervjuisao je bio fakat razdragan ..."Zahvaljujemo vam se na tome Bosno ....hiljadu puta hvala" .
I hajd sad budi frajer pa ne navijaj za tu i takvu ekipu...
...ma daj doping ovamo
Hasan je dobar igrac ...al fakat u reprezentaciji nije briljirao...ne mogu znati kakav je momak privatno...jer nemam dostup informacijama (a i da imam menssecini da ne bih bas rado kopao po njima ) .... a ono sto vecina ovdje diskutuje su vise njegove ljudske vrijednosti ...a manje nogoloptaske.
Uzgred budi receno ...momak na kojeg su svi zaboravili....a momak koji pocinje igrati bolje nego ikad....Zlatan Ibrahimovic je nakon dugo vremena odbijanja da to komentarise...konacno progovorio o svojoj odiseji u BiH ...i kako je bilo to da je ipak odlucio igrati za Svedsku. Sve to je ucinio na intervjuu datom u subotu 10.sept. ...na 2 kanalu Svedskog drzavnog....
Upravo trazim nekakkav link da vam ga doturim i time dokumentujem sve to sto govorim ali...tesko ide.
Momak potvrdjuje one traceve koji su dugo kruzili ...... Babo Sefik ga je bio doveo u Sarajevo kad je ovome bilo 17- ak godina u nadi da ce neko od BiH autoriteta biti u stanju prepoznati njegov talenat. Odgovor je bio u stilu..."na zalost-ne uklapa se u nas koncept igre"....Novinar koji ga je intervjuisao je bio fakat razdragan ..."Zahvaljujemo vam se na tome Bosno ....hiljadu puta hvala" .
I hajd sad budi frajer pa ne navijaj za tu i takvu ekipu...
- manijak1
Hercegovacne mogu znati kakav je momak privatno...
- Murat Sabanovic
ima raje ovdje koji ga ostro kritikuju ..zbog cega?
sto je to hasan supak ili peder?
sta vi u opste od njega ocekujete?
hasan igra fudbal i to je jedino sto ga interesuje a za komentare novinara koji nemaju 2 ciste s fudbalom boli ga kara.
cak ga je iz saveza jedan provociro kada mu je nakon jedne utakmice rekao, dok je koverte dijelio.
je li hase tebi ne treba koverta,ti imas?
na to mu je hasan odgovorio :"taman da je pedeset maraka trebaju mi,ja sam za njih trco nisi ti."
to mnogima nije poznato,ali hasana jebu mater svi,a covjek ni kriv ni duzan.
sto je to hasan supak ili peder?
sta vi u opste od njega ocekujete?
hasan igra fudbal i to je jedino sto ga interesuje a za komentare novinara koji nemaju 2 ciste s fudbalom boli ga kara.
cak ga je iz saveza jedan provociro kada mu je nakon jedne utakmice rekao, dok je koverte dijelio.
je li hase tebi ne treba koverta,ti imas?
na to mu je hasan odgovorio :"taman da je pedeset maraka trebaju mi,ja sam za njih trco nisi ti."
to mnogima nije poznato,ali hasana jebu mater svi,a covjek ni kriv ni duzan.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Hasan kao fudbaler u Njemackoj extra klasa.
Hasan kao fudbaler u reprezentaciji nula.
Hasan kao covjek u reprezentaciji nula.
Hasan generalno kao BH drzavljanin e to nema niko pravo od nas da sudi.
Hasan kao fudbaler u reprezentaciji nula.
Hasan kao covjek u reprezentaciji nula.
Hasan generalno kao BH drzavljanin e to nema niko pravo od nas da sudi.